Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

spameras

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by spameras

  1. ΟΚ, καταλαβαίνω το σκεπτικό και εύχομαι ολόψυχα να έχετε απόλυτο δίκιο, μιας και επί της παρούσης δε μπορούμε να κάνουμε και τίποτα άλλο πράκτικα. Μένει να φανεί πώς θα συμπεριφερθεί "το σύστημα" όταν θα το εφαρμόσουμε στις δηλώσεις του 2015.
  2. Βασικά, το θέμα είναι ότι τα έξοδα για ΙΧ είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των εξόδων μας πια, και αν το έχω καταλάβει καλά, δε θα μπορέσω να τα υπολογίσω στα έξοδα μου φέτος, γιατί δε θα υπάρξει ούτε εκκαθαριστική ΦΠΑ (άρα κουτάκι 666), ούτε φορολογική αναμόρφωση για να τα δηλώσω! Το μόνο που μένει για να "σωθούν" ως έξοδα, είναι να εμφανιστούν κατευθείαν στο Ε3 του 2015. Οπότε για να απλοποιήσω/αλλάξω το ερώτημα, έχω ένα σεβαστό ποσό από εξοδα ΙΧ του 2014 τα οποία περνάω στα βιβλία μου όπως τα περνάγαμε μέχρι το 2013 (δηλ. με ποσοστό έστω 70%) και δεν τα έχω περάσει στις περιοδικές ΦΠΑ του 2014. Αν στο Ε3 του 2015 (χρήση 2014) τα συμπεριλάβω στα συνολικά έξοδά μου, δε θα "σκάσει" το σύστημα, αφού θα υπάρχει ασυμφωνία αθροίσματος εξόδων περιοδικών ΦΠΑ 2014 και εξόδων Ε3 χρήσης 2014 ?
  3. Ήταν λίγο ασαφές αυτό που έγραψα, έχεις δίκιο, οπότε επανέρχομαι παρακάτω με κόκκινα:
  4. Σωστά. Οπότε τα έξοδα ΙΧ που χρησιμοποιείται σε κάποιο ποσοστό (π.χ. έστω 70%, σε συνέχεια της προηγούμενης κουβέντας) μέσα στο 2014 για ελ. επάγγελμα/ατομική επιχείριση πώς θα δηλωθούν ? Έπρεπε να περνάνε στις περιοδικές του 2014 και όποιοι δεν τα έβαλαν έχασαν γιατί δε θα μπορέσουν να τα δηλώσουν με άλλο τρόπο ή θα υπάρξει αναμόρφωση στο Ε3 του 2015 ? Και αν ισχύει το 1ο, με το ΦΠΑ τους τι γίνεται? Α) βάζουμε ως έξοδο στα βιβλία και την περιοδική (353 ή 357) όλη την καθαρή αξία του τιμολογίου και εκπίπτει όλος ο ΦΠΑ της (373 ή 377) ? Β) βάζουμε ως έξοδο στα βιβλία και την περιοδική (353 ή 357) το ποσοστο της καθαρής αξίας του τιμολογίου που έχουμε αποφασίσει (π.χ. 70%) και εκπίπτει το ίδιο ποσοστό ΦΠΑ (373 ή 377) ? Γ) βάζουμε ως έξοδο στα βιβλία και την περιοδική όλη την καθαρή αξία του τιμολογίου χωρίς να εκπίπτει ο ΦΠΑ του (άρα μηδέν στο αντίστοιχο κουτάκι ΦΠΑ 373 ή 377 της περιοδικής) ?
  5. Το αλλάξανε πριν λίγο στο site του ΤΕΕ, πλέον είναι σε .pdf το υπόδειγμα της ένστασης και στο τέλος περιέχει σύνδεσμο με αλλο pdf (την εν λόγω αίτηση ακύρωσης, άλλες 22(!) σελίδες)
  6. Απ' ότι καταλαβαίνω, συζητάμε ότι με αθεώρητο βιβλιάριο ΤΣΜΕΔΕ χρησιμοποιείς κανονικά κάποιες από τις υπηρεσίες υγείας του ΕΟΠΠΥ (επισκέψεις ιατρών, αγορά φαρμάκων με ποσοστό συμμετοχής), ενώ κάποιες άλλες όχι (π.χ. νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία). Το ερώτημα είναι αν τα ανωτέρω προκύπτουν από κάπου (π.χ. από τον κανονισμό του ΕΟΠΠΥ ?) ή είναι απλώς αποτέλεσμα της εμπειρίας των μελών εδώ? ΥΓ: Με τις διαγνωστικές εξετάσεις π.χ. σε ιδιωτικό διαγν. κέντρο που είναι συμβεβλημένο με ΕΟΠΠΥ τι γίνεται, θέλουν θεωρημένο ? ΥΓ2: Αν ισχύουν τα παραπάνω, η χρήση του θεωρημένου περιορίζεται σε πολύ βασικά πράγματα και όχι στα καθημερινά, άρα γιατί να πληρώνεις ?
  7. Ενδιαφέρον, υπάρχει κάποια αναφορά σε κάποιο νομοθέτημα που να καταργεί το Ν. 3996/2011 ως προς αυτό το σκέλος ? (βλ. http://www.michaniko...)
  8. Δε νομίζω, η δημοσιευμένη απόφαση μιλάει ξεκάθαρα για "ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε.". Βέβαια, αν έχει όρεξη να ρωτήσει κάποιος το ΤΣΜΕΔΕ... http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/13869
  9. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Διαβάζοντας, προκύπτει ένα μάλλον προφανές ερώτημα: το παρακάτω, πώς ακριβώς θα λάβει χώρα ? "Οι εννέα προϋποθέσεις Για τη χορήγηση του βοηθήματος χρειάζονται: .... ..... .... 5. Ο δικαιούχος να μην έχει αναλάβει μισθωτή απασχόληση ή να μην αυτοαπασχολείται ή να μη λαμβάνει σύνταξη. Ειδικά για τους ασφαλισμένους του Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) του ΕΤΑΑ απαιτείται η διακοπή της ασφάλισης στον Τομέα. "
  10. ["Κλασική περίπτωση βλάβης" πλέον με τη συντριπτική πλειοψηφία των ΤΕΙ) Θα ζητήσεις από το ΤΕΙ απλά αντίγραφα των μισθολογικών καταστάσεων σου για τους μήνες της σύμβασής σου. Αφού τα πάρεις θα πας με αυτά και αντίγραφο της σύμβασης Ι.Δ.Ο.Χ. που έχεις συνάψει με το ΤΕΙ στα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ. Θα σε παραπέμψουν στον 1ο σε μία εξυπηρετική κυρία και θα κάνεις καταγγελία του εργοδότη σου (το ΤΕΙ), συμπληρώνοντας ένα έντυπο που θα σου δώσει η εν λόγω κυρία. Αφού υποβάλεις την καταγγελία και τα επισυναπτόμενα έντυπα, θα περάσει τα στοιχεία στο computer της και από τη στιγμή εκείνη για το ΤΣΜΕΔΕ παύεις να χρωστάς(*). Το ΤΣΜΕΔΕ σε 2-3 χρόνια θα "κυνηγήσει" το ΤΕΙ να πληρώσει τις εισφορές που εκ του νόμου όφειλε να είχε πληρώσει για σένα και αυτοί έζησαν καλά και εμείς καλύτερα... (*) Το ευτράπελο της υπόθεσης είναι ότι για το ΤΣΜΕΔΕ χρωστάς εσύ και όχι ο εργοδότης σου ("εμφανίζεται ανενημέρωτη η μερίδα σου"), ακόμα και αν μιλάμε για εργοδοτικές/προσωπικές εισφορές μισθωτής εργασίας...
  11. Θεωρητικά, με καταγγελία σου στο ΤΣΜΕΔΕ του εργοδότη-ΤΕΙ και παράλληλη υποβολή των μισθολογικών κατάστάσεών σου, είσαι καλυμμένος και θα πάρεις ασφαλιστική ενημέροτητα (σύμφωνα με προφορικές συζητήσεις με >2 υπαλλήλους του ΤΣΜΕΔΕ). Πρακτικά, θα επανέλθω σε ~1 μήνα με το αποτέλεσμα της δικής μου περίπτωσης... (Ναι, τα ΤΕΙ το κάνουν κατά κόρον αυτό και δεν τα ελέγχει κανείς - εμένα, σε αντίστοιχη περίπτωση, με το "έτσι θέλω", καταβάλλουν μόνο εργοδοτικές εισφορές!!)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.