Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠαναγιώτηςΡ

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

932 profile views

ΠαναγιώτηςΡ's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • One Year In
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

22

Φήμη στην κοινότητα

  1. @georgios_m με κάθε σεβασμό στην διαφορετικότητα απόψεων, ένα ακίνητο μπορεί να αξιοποιηθεί στον κατάλληλο χρόνο, ο οποίος είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και διαφορετικών για τον καθένα από εμάς. Άλλες προσδοκίες έχεις εσύ από ένα περιουσιακό στοιχείο, άλλες εγώ, αλλες ο Γιάννης, ο Μήτσος και ούτω καθ' εξής. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο ενδιάμεσο δεν πρέπει κάποιος να προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει το κόστος διατήρησης. Ούτε ότι θα πρέπει να εκποιηθεί ένα ακίνητο λόγω αγριόχορτων. Ο οικονομικός παράγων είναι ένας σοβαρός, αλλά προσωπικά για εμένα δεν αποτελεί θέμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσω να επιτύχω ένα σύννομο και άρτιο αποτέλεσμα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος για την τσέπη μου. @Pavlos33 Η μίσθωση είναι μια λύση, όταν κάποιος είναι διατεθειμένος να δεσμευτεί εγγράφως. Πολλοί απλως ζητούν να μπουν μέσα και να "καλλιεργούν", χωρίς να είναι πρόθυμοι να το θέσουν με συγκεκριμένους όρους και τίμημα επί χάρτου. Αντιλαμβάνεσαι ότι σε αυτή την περίπτωση δεν απαλλάσσεται ο κύριος του ακινήτου από τις όποιες συνέπειες κακής διαχείρισης ή αμέλειας του νομέα στο ακίνητο.
  2. @tetris Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτό και προφανέστατα ο ψεκασμός δεν ήταν η πρώτη επιλογή, πολλώ δε μάλλον εφ' όσον η περιοχή είναι κατοικημένη. 👍🏼 @Pavlos33 κατά 'κει προσανατολίζομαι, απλώς αυτό που με ενδιαφέρει είναι να περιορισθεί, αν όχι εξαλειφθει, η βλάστηση εκεί και η ανάγκη εξ αποστάσεως προσληψης ανθρώπων με αμφίβολα αποτελέσματα, διότι ήδη με έχουν εγκαταλείψει στα μισά στο παρελθόν. 🙄
  3. Το σκεπτικό είναι ότι το οικόπεδο βρίσκεται μακριά από τον τόπο διαμονής μου και δεν είναι εύκολο να μεταβαίνω τις ημερομηνίες πριν την εναρξη της αντιπυρικής για να το καθαρίζω. Παλαιότερα γινόταν κανονικά χορτοκοπή με ιδιώτη, όμως με τα χρόνια άρχισαν να πετάνε μπάζα (παραβιάζοντας την περίφραξη) τα οποία, πλεκόμενα με την βλάστηση δεν αφήνουν λυση τύπου μεσινέζας ή έστω ενός καταστροφέα λόγω επαναλαμβανομένων προκλήσεων βλάβης στα μηχανήματα των ιδιωτών. Θεώρησα λπν να ρίξω ένα σοβαρό ποσό να μεταφέρω τα μπάζα από το οικόπεδο και εν συνεχεία να το ψεκάσω και να το καλύψω με ύφασμα για να μην φυτρώνουν συνέχεια βάτα μια και το κόστος συντήρησης είναι πλέον μεγάλο. Άσε που με απαλλάσσει και από την ανάγκη να επιβλέπω τον κάθε έναν που θα κάνει όσα μπορεί με το χορτοκοπτικό και μετά θα τα παρατήσει (μου ξανασυνέβη αυτό)
  4. Κατάλαβα. Κ εγώ αυτό υποψιάστηκα. Άρα, εφ όσον υπάρχουν σπίτια εφαπτομενικά και κατά μήκος ολόκληρων των δύο πλευρικών ορίων (το οικόπεδο είναι σχεδόν παραλληλόγραμμο) και πλάτους ελεύθερης μικρής πλευράς-πρόσοψης 20μ, δεν θεωρείται νόμιμο να γίνει ψεκασμός. Σωστά;
  5. Καλησπέρα, 10 χρόνια μετά! Ήθελα να ρωτήσω, γνωρίζεις αν επιτρέπεται ο ψεκασμός με RoundUp σε οικόπεδο εντός σχεδίου με όμορα χτίσματα-κατοικίες;; Υπάρχει κάποια ελάχιστη απόσταση;
  6. συνάδελφε @camelot, έστω και 15 χρόνια μετά (😋😋😋), για να μην ανοίγω καινούργιο thread, μήπως έχεις υπ' όψιν σου πού θα μπορούσε κανείς να βρει την Α έκδοση του Νιτσιώτα; ¨η έστω την Β; Η Γ είναι απελπιστικά κουτσουρεμένη εκδοχή.
  7. Προς πληροφόρησίν σας, η δοκός Timoshenko ΔΕΝ είναι είναι η ίδια με την Θεωρία Δίσκων στην οποία εμπίπτει η Υψίκορμη Δοκός. Το ένα είναι γραμμικό στοιχείο στο οποίο αίρεται η παραδοχή της καθετότητος των διατομών ως προς τον παραμορφωμένο διαμήκη άξονα (ήτοι μια γενικώτερη περίπτωση της δοκού τύπου Euler-Bernoulli, όπως την διδάσκεται κάθε υποψήφιος μηχανικός στα μαθήματα της Αντοχής Υλικών, στα πλαίσια της Τεχνικής Θεωρίας). Το άλλο είναι επιφανειακό στοιχείο το οποίο δέχεται συνεπίπεδες δυνάμεις. Αναλυτικά απαιτεί εκλογή κατάλληλης τασεοσυναρτήσεως (τασεοσυνάρτηση του Airy - Θεωρία Ελαστικότητος), την πράξη όμως αντιμετωπίζεται με το μοντέλο θλιπτήρων ελκυστήρων.
  8. Δουλειά αναλαμβάνει ο μηχανικός, όχι ο "μάστορας" Ο μηχανικός σου, εξ όσων συνάγω, δεν έχει εμπλακεί επίσημα πουθενά. Ούτε άδεια ούτε επίβλεψη ούτε τπτ. Τι να διορθώσετε; Μη σου πω ότι θα την κάνει και εκείνος. Προφανέστατα τώρα που τσέπωσε τα χρήματα δεν σηκώνει· δεν τον δεσμεύει τίποτα απέναντί σου και φυσικά μπορεί ανά πάσα στιγμή να αρνηθεί τα πάντα. Για τους μάστορες όλα είναι απλές δουλειές διότι είναι εμπειροτέχνες· δεν υπογράφουν πουθενά, δεν έχουν επιστημονική εξειδίκευση και προφανώς θα κοιτάξουν να ελαχιστοποιήσουν την ώρα εργασίας μεγιστοποιώντας το κέρδος τους, ενίοτε εις βάρος της ποιότητας της δουλειάς. Προφανώς φέρεις και εσύ μερίδιο ευθύνης διότι, όπως σου είπα, φαίνεται να μην ήθελες να εμπλέξεις μηχανικό, άδειες (και ένσημα..) κλπ (τους λόγους θα τους ξέρεις καλύτερα από εμένα..) Ψάξε για άλλον μηχανικό και κάνετε τις διαδικασίες σωστά. Θα σου κοστίσει προφανώς...
  9. Εξυπακούεται συνάδελφε! Απλώς μίλησα εκ προσωπικής εμπειρίας, ότι πέραν των διαδικαστικών αυτών καθαυτά, τι προεκτάσεις έχει μια τέτοια "υπαναχώρηση" στα του κόστους, ιδίως όταν στην συνιδιοκτησία υπάρχει κακή προαίρεση.😅
  10. Αντιλαμβανόμενος ότι συχνά η συνιδιοκτησία είναι πολύ κακή υπόθεση σε θέματα επισκευών, καθώς και ότι η αναληψη του κοστους εξ ολοκληρου φαντάζει ως διέξοδος (εφ' όσον υπάρχει η δυνατότητα αυτή), εν τούτοις: Η ανάληψη του κόστους εξ ολοκλήρου σε κάτι που δεν σου αναλογεί, πέραν του ότι δεν είναι η πλέον προβλεπόμενη διαδικασία και για την οποία είναι πιο αρμόδιοι οι νομικοί να σου πουν, δημιουργεί κακό προηγούμενο με τον συνιδιοκτήτη. Τον "μαθαίνει" να ξεφεύγει από τις υποχρεώσεις του και μελλοντικά να επικαλείται την πρωτοβουλία αυτή και να μην συναινεί για τπτ (και να μην δίνει cent) Η πρόσληψη ενός κατηρτισμένου μηχανικού βοηθεί στην ενημέρωση από απόψεως διαδικαστικών που απαιτούνται, εξασφαλίζει την νομιμότητα στις όποιες επεμβάσεις, και δεν δίνει έρεισμα στον κάθε μη συνεργάσιμο να επικαλείται τα μύρια όσα ώστε να διαφύγει των υποχρεώσεών του. Η άποψή μου είναι ότι είτε υπάρχει σύσταση ΟΙ είτε όχι, εφ' όσον η σκεπή αποδεδειγμένα αποτελεί κίνδυνο (αυτοψία μηχανικού κλπ), ρωτάς έναν δικηγόρο πως πρέπει να κινηθείς, ο οποίος μεταξύ άλλων, μάλλον θα σου πει να προβείς και σε έγγραφο επικινδύνου. Δεν ξέρω άλλοι συνάδελφοι αν έχουν να προσθέσουν κάτι.
  11. Αγαπητέ, έχω καταλάβει, από την όλη πορεία του νήματος, ότι, αφ' ενός εσύ δεν θες να πληρώσεις μηχανικό για να αναλάβει επίσημα την εργασία (άδεια, αμοιβή, έλεγχος ως προς την διάβρωση των οπλίσμών, σωστά υλικά κλπ), αφ' ετέρου ο μηχανικός που έχεις έχει αποφύγει να αναλάβει κάτι επίσημα για να μη φέρει καμμία ευθύνη, πετώντας το μπαλάκι στον μάστορα και, τέλος, ο "μάστορας" κάνει ό,τι γουστάρει προκειμένου να τελειώσει την "δουλειά" γρήγορα και να πληρωθεί. Μιλάμε για επισκευές σε ΦΕΡΟΝΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Βρες πολιτικό μηχανικό σωστό και άσε τις γνώμες αγνώστων σε ένα φόρουμ. Αλλίως με δική σου ευθύνη βάλε και Logo στιγμής.
  12. Το ίδιο πράγμα σου λέει ο συνάδελφος. Η μετατόπιση της θύρας επιφέρει α΄λλαγή στις διαστάσεις των τοιχωμάτων ωπλισμένου σκυροδέματος άρα και στον τρόπο συμπεριφοράς του συστήματος του τοιχωματικόυ πυρήνα (το σύνολο των τοιχωμάτων που περιβάλλουν την είσοδο - κλιμακοστάσιο φρέαρ ανελκυστήρος).
  13. Τότε πήγαινε στο δεύτερο εξάμηνο, αφού τα ξέρεις, και μην ρωτάς αγαπητέ οδηγίες από άσχετους στο φόρουμ...
  14. Εκεί υπεισέρχεται ο (εξειδικευμένος) Μηχανικός, αγαπητέ. Λέει τι πρέπει να γίνει, αν δεχθεί ο πελάτης, έχει καλώς ειδάλλως με δική του ευθύνη βάζει και UHU..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.