Jump to content

kkostorp

Members
 • Content Count

  158
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Ουδέτερη

1 Follower

About kkostorp

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σκανδαλώδεις αμοιβές λαμβάνουν οι εργαζόμενοι των ελληνικών πετρελαίων αφού δουλεύουν 38 ώρες τη βδομάδα και παίρνουν 17,8 μισθούς για 197 μέρες εργασίας ετησίως.Όταν η εργοδοσία (δηλαδή το δημόσιο) έχει φαντασία, γεννά τα πιο απίστευτα επιδόματα. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ απολάμβαναν παροχές που κανείς άλλος εργαζόμενος δεν έχει ακούσει ότι υπάρχουν. Επίδομα άγαμου για τους άνδρες άνω των 35 αλλά και επίδομα κυλικείου (!) που έφτανε τα 200 ευρώ το χρόνο. Το καλύτερο όλων όμως ήταν το εκδρομικό επίδομα, το οποίο κάλυπτε τα έξοδα της οικογένειας του εργαζόμενου για τέσσερις ημέρες διαμονής σε πολυτελές ξενοδοχείο. Με τούτα και με κείνα, εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ έφτασαν να λαμβάνουν 18 μισθούς το χρόνο και να συμπληρώνουν ένα εισόδημα της τάξης των 100.000 ευρώ. Είναι πολύ χαρακτηριστικές οι μέσες αποδοχές που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της ΕΛΠΕ: Ένας επόπτης έχει εισόδημα 104.300 ευρώ το χρόνο, ο βοηθός του επόπτη έχει εισόδημα 101.000 ευρώ και ο εργοδηγός 75.000 ευρώ το χρόνο. Παράλληλα, οι υπερωρίες τους αμείβονται κατά 12% υψηλότερα από την προβλεπόμενη νομοθεσία, ενώ το ωράριο είναι 38 ώρες εβδομαδιαίως και οι ημέρες εργασίας 197 το χρόνο Οι χρυσοπληρωμένοι αυτοί εργαζόμενοι ξεκινούν δεκαήμερη απεργία από τις 3 Απριλίου, ζητώντας την πρόσληψη εργαζομένων για τη μονάδα του ομίλου στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι ζητούν την πρόσληψη περίπου 25 χειριστών για το νέο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, επικαλούμενοι ζήτημα ασφαλείας. «Σημειώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε όλα σχεδόν τα τμήματα υποστήριξης και τις μονάδες παραγωγής», αναφέρει το σωματείο. Πηγη news247.gr naftemporiki.gr
 2. Έχεις πάει σε βιομηχανία; Εκεί λοιπόν έχουν κυκλώματα ισχύος τα οποία συνεργάζονται με κυκλώματα ελέγχου (διάταξη ελέγχου με το κατάλληλο λογισμικό) τα οποία συνεργάζονται με δίκτυα επικοινωνίας .Για αυτό το λόγο πρέπει να υπάρχει η σχολή ΗΜΜΥ. Διότι όλα τα παραπάνω χρειάζονται κάποιον που να τα ξέρει όλα. Αλλιώς κάθε φορά που θα χρειάζονται κάτι πρέπει το αφεντικό να πληρώνει από την αρχή ολοκληρωμένα συστήματα τα οποία δεν θα τα κάνει απόσβεση διότι είμαστε στην Ελλάδα όπου η παραγωγή είναι περιορισμένη κι αν κάτι μας κάνει καλύτερους μηχανικούς από τους ξένους είναι πως ανά πάσα ώρα και στιγμή κάνουμε πατέντες οι οποίες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις έτοιμες λύσεις. Όταν μιλάς για ΕΔ μιλάς ΜΟΝΟ για μελέτες και δικαίωμα υπογραφής. Μάθε λοιπόν πως οι πιο σημαντικές μελέτες είναι οι προαιρετικές και γίνονται από υπεύθυνους ανθρώπους. Μην μου μιλάς άλλο για το σύστημα στη Βουλγαρία. Όλοι ξέρουμε πως η σαβούρα σπουδάζει εκεί και κάθε άλλο παρά αναγνωρισμένοι επιστήμονες δεν θεωρούνται.
 3. Λάζαρε δεν έχεις ιδέα οπότε μη μιλάς. Ποιες είναι αυτές οι 4 κατευθύνσεις; Έχεις δει μαθήματα κορμού και την υποχρέωση άσχετα με τον τομέα να επιλέγεις υποχρεωτικά μαθήματα και από τους άλλους. Το πτυχίο είναι ενιαίο διότι έτσι κακοποιεί τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς. Μην μου πει κανένας την γνωστή καραμέλα έχω γνωστό μου που είναι ΗΜΜΥ πήρε Υπολογιστές και δεν έχει ιδέα από Η/Μ διότι κι εγώ θα σας αραδιάσω δεκάδες παραδείγματα ατόμων που τελείωσαν στην δικιά σας σχολή και είναι άσχετοι ακόμα και στο τομέα που πήραν. Εδώ υπογράφουν οι ΠΜ Η/Μ και δεν έχω το θάρρος πουν πως δεν είναι σωστό ΕΠΙΣΗΜΑ μέσα από το σύλλογό τους. Λάζαρε αν νιώθεις αδικημένος που πήγες σε μία από τις πιο εύκολες και υποτιμημένες σχολές και έχεις δικαιώματα μόνο σε τηλεπικοινωνίες τότε πήγαινε Βουλγαρία για δουλειά. Εκεί το πτυχίο σου έχει αξία και δεν μας νοιάζει εμάς τους απόφοιτους Ελληνικών πανεπιστημίων αν εκεί θεωρούν τα Βουλγαρικά πτυχία ανώτερα από τα δικά μας. ΥΓ. Έχεις ακούσει πουθενά κανέναν ΜΜ να τρώγεται με ΗΜΜΥ. Μια χαρά τα βρίσκουμε. Εσύ τι ανακατεύεσαι;
 4. Μία ερώτηση . Άρα τα κράσπεδα τα επιλέγουμε όποτε θέλουμε. Δεν υπάρχει περιορισμός αρκεί να ικανοποιείται η στατική επάρκεια.
 5. Βασικά θα τον προσλάβει άρα ΦΠΑ νομίζω δεν παίζει. Επίσης κάπου υπάρχει ένα σχετικό τόπικ όπου για τους Μηχανικούς Βιομηχανίας από 1450 ευρώ νομίζω τους μένουν καθαρά 1000 περίπου.
 6. Πόσης απόσταση υπάρχει από την ΧΤ Μ/Σ μέχρι το κτίριο Α. Οι απώλειες γραμμής είναι πολύ σημαντικές ειδικά αν υπάρχουν και μη γραμμικά φορτία στο Β. Το ότι υπάρχει αντιστάθμιση σε Μ/Σ δεν λέει και πολλά. Για μέτρα P και Q στις καταναλώσεις του κτιρίου Β και θα καταλάβεις. Αν έχει 100 καταναλώσεις 100 μέρες μόνο θα μετράς. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται μετρήσεις , μετρήσεις , μετρήσεις , ανάλυση , ανάλυση , ανάλυση μελέτη μελέτη μελέτη. Έχει δίκαιο ο άλλος που μιλούσε για μπακάλικα και μανάβικα. Πόσο καιρό υπάρχει αυτός ο τρόπος μέτρησης. Κανένας δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις για να καταλάβει πως είναι λάθος; Έλεος!!! Άρε ρε Ελλάδάρα.
 7. @spgirl κατ' αρχήν καλή επιτυχία (είδα το άλλο post ) Όχι δεν τους κατηγορώ για αυτό. Αυτά τα λέω για να τονίσω το ότι λειτουργούν σαν ΔΕΚΟ και κυρίως το ότι αν μπεις σε μία τέτοια εταιρία με βύσμα όσο το δημόσιο έχει το 35% δύσκολα σε διώχνουν. Απλά είδα σχόλια που να θεωρούν λογικό το να βάλει κάποιος βύσμα ή το να μετράει το ότι έχει κάποιον δικό του που δουλεύει. Επίσης δεν μπορώ να πω πως από την στιγμή που κάποιος θα μπει με βύσμα σημαίνει πως αξίζει. Ακόμα κι αν αξίζει δεν πρέπει να μπει. Το 35% των χρημάτων που θα παίρνει θα είναι από τη δικιά μου τσέπη και δεν του δίνω το δικαίωμα να τα κλέψει όταν στην ουσία τα κλέβει ακόμα κι από κάποιον απλά και μόνο επειδή έχει βύσμα.Ακόμα και το 1% να έχει το δημόσιο δεν δέχομαι να μπαίνει κάποιος με βύσμα εκεί μέσα. Επίσης μην μου πει κάποιος “ έλα μωρέ τα ΕΛΠΕ σε πείραξαν; ” γιατί θα του απαντήσω πως όλοι όσοι μπαίνουν με βύσμα στο δημόσιο με πειράζουν κι όταν μετά δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά και πάλι με πειράζουν. Έχω μανία με τους αργόσχολους και με τα βύσματα και όπου βρεθώ κι όπου σταθώ τους κράζω. Είμαι ο κακός της παρέας και έχω παρεξηγηθεί πολλές φορές ακόμα και με γνωστούς μου που βολεύτηκαν καθαρά με βύσμα και μετά διαμαρτύρονται για μειώσεις μισθών κόψιμο επιδομάτων κλπ. Τέλος πάντων ας μην βγω και τόσο of topic από η δικιά μου πλευρά όσα είχα να πω τα είπα μόνο για διευκρίνιση ή επανατοποθέτηση σε περίπτωση παρερμηνείας των όσων έγραψα στα ποστάρω στο παρών τόπικ (σιγά μην κρατηθώ:p).
 8. Μόνο που οι συγκεκριμένες θέσεις είχαν να κάνουν με την Ελλάδα και κυρίως με τη Θεσσαλονίκη. Επίσης συμφωνώ για τα μεγάλα στο εξωτερικό , απλά αυτά δεν γίνονται από τα ΕΛΠΕ αλλά τα αναλαμβάνουν άλλες όντως μεγάλες εταιρίες. Στην Ελλάδα επίσης μπαίνουν στο παιχνίδι μεγάλες εταιρίες απλά σε κάποιους οι άνθρωποι που είναι εκεί μέσα κλείνουν την πόρτα και όταν χτυπάς κάνουν πως δεν είναι εκεί. Σε σοβαρές ιδιωτικές βιομηχανίες τουλάχιστον ανοίγουν την πόρτα διότι αν μάθει το αφεντικό πως κάποιος επεχείρησε συνάντηση με τον υπεύθυνο ενός τμήματος και αυτός αρνήθηκε με ενδεχόμενο δόλο τότε μαύρο φίδι που τον έφαγε . Όχι πως δεν παίζονται τέτοια παιχνίδια απλά τουλάχιστον τηρούνται οι τύπο ρε αδερφέ. Εκεί νομίζεις πως μιλάς με το δημόσιο υπάλληλο. Άρα για μένα τα ΕΛΠΕ στην Ελλάδα είναι ΔΕΚΟ.
 9. Κάνετε τεράστιο λάθος. Δεν είναι ΔΕΚΟ αλλά λειτουργεί ουσιαστικά σαν ΔΕΚΟ. Παίζονται πολλά παιχνίδια πολιτικά τοπικά όπως δεν παίζεται σε καμία άλλη ιδιωτική επιχείρηση. Τα ΕΛΠΕ είναι εξαρτημένα από την τοπική πολιτική εξουσία όπως συμβαίνει και το αντίστροφο. Όσοι Είναι από περιοχή Ιωνίας στη Θεσσαλονίκη καταλαβαίνουν καλά τι εννοώ. Επίσης παρόλο που άλλαξαν την μετοχική τους σύνθεση αυτό το 35% δεν τους αφήνει να λειτουργούν σαν ιδιώτες ; Οι ιδιώτες σίγουρα σκοπεύουν να τα εξαγοράσουν όλα αλλά μέχρι τότε όμως έχουν τη σιγουριά των κρατικών ενισχύσεων είτε με την μορφή χρηματοδότησης είτε με την μορφή μειωμένων προστίμων κλπ. Επαναλαμβάνω αν πάτε να συνεργαστείτε με άλλες ιδιωτικές βιομηχανίες και πάτε να συνεργαστείτε με τα ΕΛΠΕ θα καταλάβετε άμεσα τη διαφορά. Στα ΕΛΠΕ τους παίρνεις τηλ. Για κάνεις συνάντηση για προτάσεις - προσφορές και μόνο που δεν σε βρίζουν. Σε άλλες εταιρίες απλά κλείνουν ραντεβού. Για όσους έχετε συγγενείς γνωστούς κλπ καταλαβαίνετε πως δεν στοχοποιώ άτομα , απλά κριτικάρω έντονα τον τρόπο λειτουργίας τους.
 10. Ψάξε στο Google και θα βρεις...
 11. Μόνο και μόνο που μπαίνουν με βύσμα είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Τι μου λες τώρα πως θαυμάσω τα ρεμάλια που μπαίνουν με βύσμα στα ΕΛΠΕ; Επίσης αυτοί πως αξιολογούνται. ΠΙστεύειες δηλαδή πως αν ο πατέρας μου είναι υπεύθυνος παραγωγής και εγώ μπω στο Ηλεκτρολογικό τμήμα θα με διώξουν μετά από 7 μήνες; Αν κάποιος από τους ποριστάμενους εκεί είχε έστω και λίγο αξιοπρέπεια θα το έκανε θέμα και θα τον έδιωχναν πριν καν μπει. Μάλλον δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι παίζει στη ΔΕΚΟ. Δες ΕΒΖ , ΕΛΒΙΖ , ΕΛΒΟ , ΕΛΠΕ πόσο ξύνονται και πόσα παίρνουν , ρώτα εργαζόμενους να σου πουν. Όλοι ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνουν στο ίδιο καζάνι διότι κανένας δεν μιλάει. Λούφα και παραλλαγή είναι η δουλειά τους σε σχέση με την παραγωγικότητα τους. Όσο για τα ΕΛΠΕ πάνε να δεις πως επιβλέψουν τα εξωτερικά συνεργεία για να καταλάβεις πόσο υπεύθυνο προσωπικό έχουν. Πήγαινε μετά σε μία ιδιωτική βιομηχανία και βγάλε συμπεράσματα.
 12. Βασικά δύσκολα θα πάρεις απάντηση διότι μας μιλάς μόνο για επίβλεψη φ/β. Δηλαδή κάποια εταιρία είχε κάποιο μηχανικό που έκανε τη μελέτη και την εγκατάσταση θα την επιβλέψει άλλος. Εσένα ποιος θα σε πληρώσει. Ο ιδιώτης θα το εγκαταστήσει μόνος του και θέλει εσύ να επιβλέπεις; Δεν είσαι καθόλου ξεκάθαρος μην περιμένεις ΚΑΜΙΑ απάντηση. Υπάρχουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ λεπτομέρειες. Εσύ είσαι ο "εργολήπτης" ; Δεν υπάρχει επίβλεψη ενός φ/β υπάρχει πόσο κάνει ένα φ/β σταθμός. Πες μας λοιπόν με λεπτομέρειες ποιος σου ζητάει να επιβλέψεις και τι. Αν πρόκειται πάντως για στέγη χωρίς να συμμετέχεις στην εγκατάσταση ( να πιάσεις κατσαβίδι και να κουβαλήσεις δηλαδή) πρόσεξε τι θα ζητήσεις; Επίσης έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά αν πρόκειται για στέγη ή για πάρκο. Η στέγη πλέον είναι δουλειά ρουτίνας με μία απλή να μελέτη και χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο από υπηρεσίες και η δουλειά τελειώνει σε 2-3 μέρες το πολύ. Σε ένα πάρκο 500 kW έχει πολύ περισσότερη δουλειά πολλές περισσότερες μέρες. Αν λοιπόν πας στη στέγη για 2 μέρες θα μπορούσες (εντελώς τυχαία νούμερα) να ζητήσεις 150-200 ευρώ για 2 μέρες με παρουσία όλη τη μέρα στο έργο. Αν όμως πας για 15 μέρες και του πεις θέλω 1500 θα σου πει άσε θα προσλάβω κάποιον για ένα μήνα. Για τους πελάτες επίβλεψη = αγγαρεία= πληρώνω κάποιον που κάθεται ξύνεται και το παίζει σοφός ενώ στην ουσία ξέρει 2-3 πράγματα παραπάνω = ψωνάρες μηχανικοί που νομίζετε πως κάτι κάνετε. Αν σε μερικά έργα δεν ήταν υποχρεωτική η επίβλεψη κανένας δεν θα την πλήρωνε ποτέ και πουθενά. Θα την κάνανε δωράκι οι περισσότεροι για να το παίξουν και καλοί. Τέλος θα σου πω απλά πως για στέγη ο μηχανικός για όλη τη διαδικασία να πάρει 500-1000 ευρώ το πολύ για μελέτη επίβλεψη τρέξιμο σε υπηρεσίες τράπεζες κλπ. ΥΓ. Το "μεροκάματο" του μηχανικού εξαρτάται από τη δουλειά που κάνει.
 13. Κοίτα το ότι έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο είναι καλό και στη θέση σου αν μπορούσε η τσέπη μου να σηκώσει τα έξοδα μετακίνησης θα πήγαινα για εξετάσεις. Τώρα ΠΑΝΤΟΥ στην Ελλάδα μπαίνεις με βύσμα. Στις μεγαλύτερες κατασκευαστικές (ιδιωτικές) ΟΛΟΙ οι αρχιμηχανικοί κοιτάνε νε βολέψουν τα παιδιά τους τα ανήψια τους και θάβουν άλλους για να το πετύχουν. Ναι και στα ΕΛΠΕ θέλει βύσμα. Ακόμα και για φύλακας. Αυτό δεν σημαίνει πως όποιος μπαίνει εκεί μπαίνει με βύσμα. Επίσης επειδή δεν ξέρεις τι ποιος που πότε και γιατί , δοκίμασε και το μόνο που θα χάσεις είναι 100-200 ευρώ ανα αναίβεις από Πελλοπόνησο Θεσσαλονίκη.
 14. Ε αυτός την έκανε τότε :p:p:p Πλάκα κάνω. Στην Ελλάδα είμαστε τα πάντα γίνονται.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.