Jump to content

Elenus Rufus

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Elenus Rufus

 1. Τέλος, προσοχή όσοι κάνετε τον πίνακα με excel, επειδή τα χιλιοστά πρέπει να είναι ακέραιοι αριθμοί, λόγω των στρογγυλοποιήσεων του excel μερικές φορές στο τελικό αποτέλεσμα το πρόγραμμα "τρώει" χιλιοστά. Κάντε τον τελικό σας έλεγχο με κομπιουτεράκι πλιν κλείσετε τον πίνακά σας.
 2. Επίσης σχετικά με την αξία των διαμερισμάτων, παραθέτω το κάτωθι link http://drhouse.gr/drhouse-university/forologia-akiniton/antikeimenikes/katoikia.html
 3. Σχετικά με τον χρήστη που ανέφερε ότι μπορεί να γίνει και σε excel, έχει απόλυτο δίκιο αλλά ύστερα από όλους τους πίνακες χιλιοστών που έχω κάνει διαπίστωσα ότι, ανάλογα με την περίπτωση και τα γούστα του συμβολαιογράφου, είναι δύσκολο να φτιαχτεί "template" γιατί κάθε φορά ο πίνακας βγαίνει διαφορετικός. Απλά παίρνω κάθε φορά έναν πίνακα που να μοιάζει από προηγούμενη δουλειά και του αλλάζω τα φώτα. Αν παρ' όλα αυτά το σταντάρω θα ανεβάσω ένα excel να είστε σίγουροι. Επίσης σχετικά με τη θέρμανση παραθέτω το σχόλιο του sdim: Προσοχή στην θέρμανση!!! Σε όλα τα κτίρια με κεντρική θέρμανση και με οικοδομική άδεια από 22/12/1985 και μετά είναι υποχρεωτική η μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης σύμφωνα με το Π.Δ. 27-9/7-11-85 (ΦΕΚ-631 Δ') : Τεχνικός Κανονισμός για τον τρόπο κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης σε κτίρια που περιλαμβάνουν περισσότερες της μία ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με αυτό το ΦΕΚ υπάρχουν δύο συντελεστές για την κατανομή δαπανών και όχι ένα σταθερό ποσοστό. Ουσιαστικά η κατανομή σε κάθε διαμέρισμα γίνεται με μια εξίσωση της μορφής Y=αX+β όπου β είναι το πάγιο, Χ η ένδειξη του μετρητή δια το άθροισμα όλων των μετρητών της πολυκατοικίας και το α σταθερά που εξαρτάται από τις θερμικές απώλειες.
 4. Το μοναδικό από όσα έχω κατεβάσει που δουλεύει πραγματικά! Ευχαριστώ πάρα πολύ, άψογη δουλειά
 5. Ευχαριστούμε και το δημιουργό και τον συνεχιστή. Έχω όμως θέμα, βάζω στο πεδίο την αμοιβή, υπολογίζει μια χαρά το ποσό κατάθεσης, αλλά δεν ενημερώνει αντίστοιχα τα κελιά στο "ποσό προϋπολογιζόμενου έργου". Αντ' αυτού έχει τα συμβολάκια με τη δίεση. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αριθμό ΕΤΑΑ
 6. Ευχαριστώ πολύ. Όμως οι φάκελοι έχουν αλαμπουρνέζικα για όνομα. Υποθέτω ότι το όνομά τους είναι με ελληνικούς χαρακτήρες κι ο υπολογιστής μου δεν μπορεί να κάνει την κωδικοποίηση, ε;
 7. Κατόπιν έρευνας διαπίστωσα ότι ναι μεν στην περίπτωσή μου ισχύει το ΠΔ/23-10-28, αλλά επειδή πρόκειται για κατοικία με αφορά το ΦΕΚ 307/Δ/76 με το οποίο τροποποιούνται τα δύο άρθρα του Προεδρικού Διατάγματος (άρθρο 5 και 6) που μιλάνε για τους όρους δόμησης κατοικίας. Τι ωραίο μπάχαλο που είναι το νομοθετικό πλαίσιο του επαγγέλματός μας!!!
 8. Ευχαριστώ σας παιδιά. Μάλλον πάω με το διάταγμα του '28 τότε, εφόσον θέλω τους όρους δόμησης που ίσχυαν τότε και όχι τις μετέπειτα διατάξεις.
 9. Καλησπέρα εις άπαντες! Αναζητώ συντελεστή δόμησης που ίσχυε το 1977 (ισχύον ΓΟΚ 73) για εκτός σχεδίου (περιοχή Σταμάτα Αττικής). Το ακίνητο ανήκει στο πανταχόθεν ελεύθερο σύστημα είναι 25 στρέμματα, αλλά ο ΓΟΚ 73 δεν αναφέρει πουθενά συντελεστή δόμησης για αυτό το σύστημα. Έχει ιδέα κανείς σε ποιό Διάταγμα μπορώ να βρω τον συντελεστή δόμησης για την περιοχή αυτή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 10. Version v.1b

  18,916 downloads

  Οδηγίες για να συντάξετε πίνακα κατανομής χιλιοστών μαζί με πίνακα σε excel ως σημείο αναφοράς για να στήσετε τον δικό σας
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.