Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

andreas1976

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
  1. Λοιπόν η συμβολαιογράφος τελικά συμφώνησε ότι η βεβαιωση θα βγει σε αυτον που έχει την ψιλή κυριότητα
  2. Σε διαμέρισμα που ένας ιδιοκτήτης έχει την ψιλή κυριότητα και δυο άλλοι έχουν 50% έκαστος την επικαρπία τι ακριβώς δηλώνουμε σαν συνιδιοκτήτες στο συστημα αυθαιρέτων έκαστος 33%? Γιατί η συμβολαιογράφος διαφωνει και λέει ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να φαίνεται στην δηλωση ποιος ειναι ο επικαρπωτης και ποιος έχει την ψιλή κυριότητα.
  3. Εχω υπαρχουσα διωροφη οικοδομη (οικ. άδεια 88) για κατοικία με ισόγειο garage. Δίπλα στο garage πολυ πριν το 2000 έγινε αυθαίρετη προσθήκη 40 τ.μ. κουζινας και το garage έγινε χώρος κυριας χρήσης. Με τον 3843 έγινε αλλαγη χρήσης του garaze σε χώρο κυριας χρήσης. Στην αυθαίρετη προσθήκη των 40 τ.μ.βγήκε άδεια νομιμοποιησης αφου υπήρχε περιθώριο καλυψης και δόμησης. Προκειμένου ο ιδιοκτήτης να πάρει δευτερο ρολόι από την ΔΕΗ για το garage και την προσθηκη πήγα στην εφορία να μου σφραγίσει το χαρτι του ηλεκτρολόγου και η εφορία μας ζητάει να συντάξουμε για την Νομιμοποιηση ΕΚΚΟ και να πληρώσουμε το αντίστοιχο ΦΠΑ. Η πολεοδομία στην νομιμοποιηση δεν ζητάει ΕΚΚΟ γιατί η κατασκευή είναι παλιά. Τι επιλογές έχω ώστε να μην πληρώσει ο πελάτης μου αυτό το προσθετο κόστος?
  4. Καλησπέρα μήπως έχει ακούστει κανένα νεο με τους αιγιαλούς διοτι μετα την εφαρμογή του καλικράτη η κτηματική υπηρεσία της κέρύρας δεν μπορει να συστήσει επίτροπή γιατι περιμένει νόμο από το υπουργείο για την σύσταση της επιτροπής αφού πλέον δεν υπάρχει νομαρχία. Υπάρχει το ίδιο προβλημα και στην υπόλοιπη Ελλάδα?
  5. Ο αιγιαλός χαρακτηκε το 2004 λογω μιας μελέτης ενός λιμανιου που υπάρχει κοντα στο οικόπεδο, και τελειώνει στα 2/3 του οικοπεδου δηλαδή από τα 30 μέτρα που ειναι η μεγάλη πλευρα του οικοπέδου ο αιγιαλός καλυπτει τα 20 μετρα. Φυσικά μπορω να χαραξω τον υπολοιπο αιγιαλο δηλαδη να συνεχισω απο εκει που σταματησε και να χαραξω για 500 μετρα οπότε το οικοπεδο θα καλυπτεται πλήρωσ απο τον αιγιαλο αλλα αυτό θα παρει 6μηνεσ με ένα χρονο και ο ιδιοκτητησ πιεζει ώστε να εχει την αδεια του φετος. Παρακαλώ πολύ συμπληρώστε την ειδικότητά σας, αν φυσικά είστε συνάδελφος. Ευχαριστώ, GRTOPO
  6. Σε οικόπεδο 385 τ.μ. σε παραλιακό προ του 1923 οικισμό χωρίς οριοθετημενα όρια το οικόπεδο έχει σχήμα ορθογώνιο 12,5*30 ο αιγιαλός έχει καθοριστει και είναι παραλληλος με την πλευρά των 30 μέτρων αλλα τελειώνει καλύπτωντας τα 2/3 του οικοπέδου. Η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι εφόσον δεν το καλυπτει όλο το οικόπεδο ο αιγιαλός το οικόπεδο δεν ειναι οικοδομήσιμο αλλα χρειάζεται να χαραξουμε αιγιαλό. Τι λύσεις υπάρχουν πλην φυσικά την χαραξη του αιγιαλόυ? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.