Μετάβαση στο περιεχόμενο

giannis aug

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

giannis aug's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1067079/koronoios-tsipras-gia-mitsotaki-empaizei-toys-dikigoroys-oloi-oi-el-epaggelmaties-sta-800-eyro Να και η πρώτη αντίδραση από αντιπολίτευση.
  2. Αφου στις εκλογές του ΤΕΕ η συμμετοχή είναι κάτω απο 10% , μαζευονται συγγενείς και φίλοι και βγάζουν τους εκπροσώπους. Στην ουσία κ οι ίδιοι ξέρουν ότι μόνο τυπικά εκπροσωπουν τους μηχανικους, ουσιαστικά δεν ξέρω ποιους εκπροσωπουν...
  3. Πολλά ΜΜΕ ηλεκτρονικά μεταδίδουν: "Επίδομα 600 ευρώ σε 166.000! άτομα" νομίζω ο γκαίμπελς θα χαμογελούσε περήφανος...
  4. Και εγώ για κατηγορία 3 (αλλαγή χρήσης) αρθρο 36 ν4495 παρ 3, στ, απλά μπερδεύει λίγο γιατί λέει για εντός σχεδίου κτίρια, ενώ εσύ μιλάς για εντός ορίων οικισμού. Ερώτηση στην αρμόδια πολεοδομία μπορεί να σου δώσει την απάντηση.
  5. Θελω να εκδώσω μια ΟΑ για ισογειο κτιριο με δυο διαμερίσματα 65 και 35τμ. Θελω να το αδειοδοτησω απο τον ΕΟΤ ως ΕΕΔ. Οι οροι δομησης ειναι κατοικιας, την αδεια την βγαζω κατηγορια 3; η ειναι ειδικο κτιριο βαση νοκ και πηγαινει κατηγορια 1;το οικοπεδο ειναι εντος οριων οικισμου κατω των 2000 κατοικων.
  6. Γνωρίζει κάποιος τη μέθοδο στατικής επίλυσης κλειστού πλαισίου κατά Henry; Έχει επαληθεύσει τα αποτελέσματα με αυτά κάποιου λογισμικού;
  7. Τα κτιριακά δίκτυα ομβρίων είναι υδρορροές και λούκια, μία υδρορροή Φ60 κάθετη μπορεί να παροχετεύει 20 l/sec δηλαδή παροχή πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προκύπτει από την ΤΟΤΕΕ για μια στέγη πχ 150 τ.μ. Άρα τα λούκια που τοποθετούνται είναι αρκετά για να καλύπτουν την ελάχιστη απαίτηση 300 l/sec/ha, γιαυτό δεν αστοχούν τόσο συχνά, εκτός και αν είναι βουλωμένα ή έχουν άλλα προβλήματα. Η ορθολογική μέθοδος είναι εμπειρική και έχει περιθώριο σφάλματος αλλά είναι κατάλληλη για μικρές λεκάνες απορροής.
  8. Η περίοδος επαναφοράς σχετίζεται με την ένταση βροχής, για 108mm/hr με 4 λεπτά χρόνο συρροής και για 5 έτη περίοδο επαναφοράς αν ανατρέξεις σε όμβριες καμπύλες στη περιοχή Θεσσαλονίκης θα πάρεις περιπου 108 mm/hr.
  9. Τα 300 λ/sec/ha που δίνει η ΤΟΤΕΕ, με ορθολογική μέθοδο και για συντελεστή απορροής 1 προκύπτει από ένταση βροχόπτωσης περίπου 108 mm/hr. Αν σκεφτούμε ότι ο χρόνος συρροής σε στέγες, σε δώμα σε μικρές αυλές είναι 4-5 λεπτά, η τιμή σχεδιασμού της ΤΟΤΕΕ είναι σε λογικά πλαίσια.
  10. Εγώ προσωπικά πριν λίγες μέρες έβγαλα άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος για κατάστημα είδη δώρων-ψιλικά, 55 τμ ισόγειο και άλλα τόσα υπόγειο. Πριν λειτουργούσε ως κατάστημα με ρούχα. Δεν μου ζητήθηκε αλλαγή χρήσης.
  11. Εφόσον στην οικοδομική άδεια αναφέρεται ως κατάστημα και το υπόγειο ως υπόγειο ή βοηθητικός χώρος, δε χρειάζεται αλλαγή χρήσης. Θα πάρει μία βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από τη πολεοδομία . Αν το κατάστημα έχει πολεοδομικές παραβάσεις και δεν μπορεί να πάρει ΒΚΧ, τότε αλλάζουν τα πράγματα. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα ανάλογα με τη περίπτωση του καταστήματος, πάντως πρώτα παίρνεις μία προέγκριση από το Δήμο και μετά βγαίνει η άδεια. Μίλα με το μηχανικό σου και εμπιστέψου τον
  12. Αρθρο12.32 Σωληνώσεις αποστράγγισης με σωλήνες από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE), διπλού δομημένου τοιχώματος, με λεία εσωτερική επιφάνεια, διάτρητους κατά 220° ή 360°, δακτυλιοειδούς ακαμψίας SN κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9969. Αρθρο 7.06 Αντιστηρίξεις παρειών χάνδακος με μεταλλικά πετάσματα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.