Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mrks

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

mrks's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά θα πρέπει να βάλουμε τους ιδιοκτήτες, που μεταβαίνουν από τον 4014 στον 4178, να κάνουν υπ. δήλωση εξουσιοδοτώντας μας, για τις διαδικασίες της μετάβασης, και ποια μορφή θα πρέπει να έχει αυτή ? θα πρέπει να μνημονεύει την προηγούμενη υπ δήλωση υπαγωγής στον 4014? Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. yian
  2. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1. Για να επιλέξω σε ποια κατηγορία θα υπαχθώ, πρέπει να αθροίσω τα μέτρα που τακτοποιήθηκαν με το Ν.3843/10 και τον Ν,4014/11, και για τα συνολικά μέτρα να ελέγξω αν υπερβαίνουν το 40% της δόμησης. Σαν δόμηση θα θεωρήσω τα τετραγωνικά των ορόφων ή θα προσθέσω και τα μέτρα του υπογείου, εφ' όσον αυτό υπήρχε στα εγκεκριμένα σχέδια, και με τον Ν,3843/11 έγινε αλλαγή χρήσης? 2. Αν έχω, έστω, εγκεκριμένη δόμηση 50 μ2. Αφού κατηγοριοποιήσω τις αυθαιρεσίες, π.χ. α. Υπέρβαση δόμησης και κάλυψης 10μ2 β. Υπέρβαση δόμησης και ύψους 20 μ2 θα ορίσω σε ποια κατηγορία υπέρβασης δόμησης ανήκω δηλαδή 5α, 5β κλπ ελέγχοντας την υπέρβαση κάθε κατηγορίας ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα οπότε υπάγομαι στην κατηγορία 5α (<50%) ή πρέπει να αθροίσω τις υπερβάσεις δόμησης όλων των κατηγοριών, δηλαδή 10 + 20 = 30μ2 οπότε υπάγομαι στην κατηγορία 5β (από 50 - 100%)? 3. Στα σχέδια κατόψεων που απαιτούνται για την Β' φάση, α. Θα σχεδιαστεί η αυθαιρεσία, με ράστερ, επί των υφισταμένων εγκεκριμένων σχεδίων, β. Θα γίνει νέο σχέδιο αποτύπωσης, όπου θα σημειώνεται με ράστερ το περίγραμμα της εγκεκριμένης κάτοψης, ή γ. Και τα δύο? 4. Σε οικοδομή που δηλώθηκε με τον 4014/11 και μεταφέρεται στον 4178/13 μπορώ να αλλάξω την υπάρχουσα δήλωση και να προσθέσω και τακτοποιήσεις που είχαν γίνει με τον 3843/10 (και δεν είχαν εισαχθεί στον 4014/11 προς συμψηφισμό) ή πρέπει να κάνω νέα δήλωση?
  3. Στην Εγκύκλιο 3, στην παράγραφο 33, στο τέλος αναφέρει ότι: "Τα ποσοστά υπέρβασης δεν είναι απαραίτητο να συντρέχουν αθροιστικά για όλα τα μεγέθη προκειμένου η υπαγωγή να γίνει στη συγκεκριμένη κατηγορία" Μπορεί κάποιος να μου πει τι εννοεί ο συγγραφέας?
  4. Παιδιά δεν καταλάβατε. Οι εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών είναι ακουμπισμένες στο έδαφος. Στην Τ.Ε. μου γράφω : 3. Οι εξωτερικές μονάδες των δύο κλιματιστικών, που αναφέρετε στην έκθεσή σας, είναι τοποθετημένες ελεύθερα επί του δαπέδου του ισογείου. Δεν είναι πακτωμένες με οιονδήποτε τρόπο πουθενά και θεωρούνται κινητά αντικείμενα. Εφ όσον δεν έλαβε χώρα καμιά οικοδομική εργασία για την τοποθέτησή τους δεν στοιχειοθετείται η έννοια της αυθαίρετης κατασκευής. Το ερώτημα είναι στέκει νομικά αυτός ο ισχυρισμός?
  5. Σε πελάτη μου ήρθε (μετά από καταγγελία) η πολεοδομία και του θεώρησε αυθαίρετη κατασκευή, την τοποθέτηση δύο εξωτερικών μονάδων κλιματιστμού. Το θέμα είναι ότι η ιδιοκτησία είναι ισόγεια και οι μονάδες είναι τοποθετημένες ελεύθερα πάνω στο δάπεδο έξω από την κατοικία. (Δεν είναι πακτωμένες ούτε με κανένα άλλο τρόπο στεραιωμένες) Μπορώ να ισχυριστώ ότι πρόκειται για κινητά αντικείμενα που δεν απαιτούν άδεια? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.