Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikoue

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

nikoue's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε περίπτωση που στον οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων υπάρχει διανομή συνοικισμού του υπουργείου γεωργίας, ή οποία θεωρείται ρυμοτομικό σχέδιο, σε ενδιαφέρει αν ο διπλανός σου είναι άρτιος και οικοδομήσιμος για να είσαι και εσύ?
  2. ισχύει αυτό ή όχι? Η πολεοδομία έχει άλλη άποψη. Στο γήπεδο υπάρχει πράξη χαρακτηρισμού του 2007 σύμφωνα με το οποίο ένα τμήμα έχει δασικό χαρακτήρα αλλά δεν είναι δάσος. Είναι δλδ ιδιωτική δασική έκταση. Το τμήμα αυτό συνεισφέρει ή όχι σε κάλυψη δόμηση? Εννοείται ότι το κτίριο τοποθετείται σε απόσταση 10 μ από το όριο της δασική έκτασης.
  3. nikoue

    KENAK Freeware

    Έβαλα πιο παλιά έκδοση xampp και τα κατάφερα
  4. nikoue

    KENAK Freeware

    καλημέρα. Προσπαθώ να εγκαταστήσω το λογισμικό. Η εκδόσεις του XAMPP έχουν αλλάξει. Δε συμφωνούν με το βίντεο από ένα σημείο και μετά.
  5. O 651/77 δε θέτει κανένα περιορισμό για κατάτμηση μη αρτίων. " εάν επί του μεταβιβαζομένου επιτρέπεται ή ού η ανοικοδόμησις κατά τας κειμένας πολεοδομικάς διατάξεις. Εάν το μεταβιβαζόμενον αποτελή τμήμα μεγαλυτέρας εκτάσεως, βεβαιούται εις το αυτό σχεδιάγραμμα υπό του μηχανικού ή υπομηχανικού εάν και το εναπομένον εις τον πωλητήν πληροί ή όχι τους όρους δομήσεως" Λέει ξεκάθαρα οτι δηλώνεις τι είναι και όχι αν δεν είναι δε κόβεις. Μόνο ο 690/1948 απαγορεύεται η κατάτμηση μη αρτίου αλλά αυτός ο νόμος εφαρμόζεται μόνο εντός σχεδίου. Αν ο οικισμός κάτω των 2000 έχει σχέδιο, όπως π.χ διανομή συνοικισμού υπουργείου Γεωργίας απαγορεύεται η κατάτμηση μη αρτίου. Αν όχι όπως συμβαίνει ακόμη και στις επεκτάσεις των οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων που είχαν σχέδιο διανομής αλλά η επέκταση όχι δεν υπάρχει περιορισμός ως προς κατάτμηση μη άρτιων οικοπέδων
  6. Όχι. Οι αμοιβές προκύπτουν απο το πΔ/74 και αναφέρονται στις εργασίες που θα κάνεις και οι οποίες θα σου δώσουν μια συγκεκριμένη ακρίβεια. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλους τρόπους εργασίας που να μη περιγράφονται στο Π.Δ του 74 αλλά να δίνουν τεκμηριωμένα την ίδια τάξη ακρίβεια. Σαν Π.Μ μάλλον δεν έχεις ιδέα τι εργασίες απαιτούνται οπότε αδύνατο να σου εξηγήσω πως θα βγει οι αμοιβή σε 2 γραμμές. Η αμοιβή εξαρτάται από το τι κάνεις. Η έκφραση 2 τριγωνομετρικά δηλώνει πλήρη άγνοια. Τι εργασίες θα κάνεις από αυτά? Τι να λέμε τώρα θα ανοίξει πάλι το γνωστό θέμα. Στο Τέλος όμως θα συμφωνήσω με το Σηφουνάκη και το Μητσοτάκη. Γιατί να πληρώνει ο κόσμος τα Τοπογραφικά και να παίρνει σκουπίδια? Κανένας Τοπογράφος δε θα πρεπε να διαμαρτύρεται γι αυτό. Είναι μηδαμινής σημασίας μπροστά στη τήρηση των προδιαγραφών και στο δικαίωμα σύνταξης. Αν τα θέματα αυτά ήταν λυμένα τότε θα λειτουργούσαν όλα. Και δε θα χε καμιά συνέπεια η κάθε μαλακία που θα λεγε ο κάθε μ*******. Καλύτερα να πιάσουν πάτο οι τιμές των τοπογραφικών μπας και ξυπνήσουν οι τοπογράφοι. Προτιμώ να πεινάσω παρά να βλέπω απατεώνες άσχετους να πουλάνε κωλόχαρτα βαφτισμένα ως τοπογραφικά. Καλύτερα να μην απαιτείται πουθενά Τοπογραφικό. Έτσι κι αλλιώς δε θα τα κάνουν αυτοί που ξέρουν αλλά αυτοί που κοροϊδεύουν. Το πρώτο μέλημα των Α.Τ.Μ δεν πρέπει να ναι οι εξασφάλιση των αμοιβών γιατί είναι άχρηστες και επικίνδυνες για το κόσμο και το κλάδο αν πρώτα δεν υπάρξει εξασφάλιση προδιαγραφών και δικαιωμάτων. Και προδιαγραφές μπορει να παρέχει μόνο ο Α.Τ.Μ. Και αυτός πάλι αν είναι καλός. Έχω λύση στο πρόβλημα. Δε θα μιλήσω εδώ που μας βλέπουν. Όποιος επιθυμει ας επικοινωνήσει μαζί μου με πμ να το οργανώσουμε.
  7. Αλήθεια συνάδελφε. Είναι? Σε ποιά χώρα? Τόσο καιρό όνειρο ζώ? Ξυπνήστε με να ηρεμήσω
  8. Το κατά πόσο επιστήμονας είναι κάποιος που θεωρεί μέσα στην άγνοια του ότι μπορεί να τα κάνει όλα δε το κατάλαβα ακόμη. Δεν έχω υποτιμήσει ποτέ την επιστήμη του Π.Μ. Γι αυτό και δεν έψαξα ποτέ να αγοράσω αυτό το θαυματουργό πρόγραμμα που λύνει μόνο του τα απλά!!! στατικά. Άλλοι ψάχνουν GPS για απλά!!! Τοπογραφικά και απλές!!! Εξαρτήσεις. Και να μπορούν να παίρνουν και την απλή!!! κατηγορία 16 στα μελετητικά πτυχία. Αλλά για τους επιστήμονες αυτά είναι απλά!!! τι να λέμε τώρα.
  9. Μεγαλύτερη αδικία και ευτελισμό επιστημονικού αντικειμένου από αυτό που γίνεται με τα τοπογραφικά δεν υπάρχει. Οι Π.Μ έχοντας διδαχθεί το πολύ 2 απλά μαθήματα έχουν δικαίωμα υπογραφής εξαρτημένων Τ.Δ αλλά και λήψης μελετητικού πτυχίου κατηγορίας 16. Οι Π.Μ είναι κύριοι το μεγαλύτερο πρόβλημα των Τ.Μ σήμερα. Όπως και όλων. Βέβαια είναι και αυτοί που πεινάνε περισσότερο μιας και είναι υπερβολικά πολλοί και στην ουσία παρότι έχουν πολλά δικαιώματα που δεν ανταποκρίνονται στις γνώσεις τους και δε μπορούν να τα εκμεταλλευτούν. Τότε τι χρειάζεται η σχολή των Α.Τ.Μ? Να τη κλείσουμε. Τώρα τα ΤΕΙ είναι επίσης μεγάλο ζήτημα. Ποτέ δε κατάλαβα γιατί δημιουργήθηκαν. Και γιατί οι απόφοιτοι τους που τα ξέρουν σχεδόν όλα τα υπερασπίζονται με τόσο πάθος. Αν δε κάνω λάθος δε βρέθηκαν από επιλογή σ αυτά. Απλά εκεί που ήθελαν να πάνε δε τα κατάφεραν. Και το " εκεί που ήθελαν " ξέρουμε ποιο είναι. Τα ΤΕΙ ιδρύθηκαν για να ικανοποιήσουν πολικά συμφέροντα. Δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης σε αντικείμενα ίδια με αυτά των ΑΕΙ.
  10. Όλες οι υπόλοιπες τοποθετήσεις στο τόπικ προάγουν φαντάζομαι και τη συναδελφικότητα και την επιστημονική προσέγγιση του θέματος.
  11. Μπράβο ρε ALEXIE. Βάλε με στη θέση μου. Αμφιβάλλει κανείς για το αν πρέπει να εξισωθούν τα Α.Ε.Ι. με τα Τ.Ε.Ι. ?
  12. Λοιπόν παιδιά χρειάζομαι ένα στατικό πρόγραμμα για απλά στατικά. Όχι τίποτα πολύπλοκο απλά διώροφα. Να ναι φτηνό και να μη χρειάζεται να ξέρεις και πολλά στατικά γιατί δε ξέρω. Να τα κάνει όλα μόνο του και κυρίως σωστά. Τι έχετε να προτείνετε?
  13. Ευχαριστώ. Το πως θα χειριστώ το πελάτη εξαρτάται και από το τιμολόγιο που θα πρέπει να κόψω. Ποτέ δε παίρνω λιγότερα από όσα κόβω και πολλές φορές ζητώ και περισσότερα όσο δλδ εκτιμώ τη δουλειά μου.Και επειδή την εκτιμώ πολύ μένω χωρίς δουλειά. Απλά εδώ πρόκειται για συγγενή και έλεγα αν μπορούσα να κόψω κάτι. Αν απαιτείται όμως τιμολόγιο δε μπορώ.
  14. Όπως λέει και ο Τίτλος θέλω να ανεγείρω καινούργια οικοδομή σε οικόπεδο που υπάρχει υφιστάμενο κτίριο το οποίο θα κατεδαφιστεί. Η Ερώτηση είναι μπορώ να θεωρήσω τη κατεδάφιση και την ανέγερση ως ενιαίο έργο και να υπολογίσω μία αμοιβή? Προσωπικά θεωρώ πως ναι διότι δε βρίσκω λογικό να πληρωθώ ελάχιστο 5000λ αφού ο σκοπός της κατεδάφισης είναι η ανέγερση της νέας Οικοδομής. Η άδεια πρόκειται να κατατεθεί στη πολεοδομία Αθηνών στη Συγγρού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.