Jump to content

TopoRS

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About TopoRS

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 1. Ποιοι τεχνικοί ποιων οίκων προτείνουν αλλαγή στοιχείων? Σε πληροφορώ ότι οι οίκοι δεν συνιστούν αλλαγές στοιχείων ειδικά στα όργανα των τελευταίων 10 ετών διότι τα όργανα έχουν πλέον και προδιαγραφές στεγανοτητας. Δεν μπορείς λοιπόν να συγκρίνεις την τιμη της αλλαγής των στοιχείων μιας μπαταρίας 20ετιας με μια ολόκληρη μπαταρία οργάνου. Όσο για την μπαταρία του nivo επειδή προφανώς δεν τα ξέρεις καλά καταρχάς δεν ειναι σαν του NPL διότι μπαίνει μέσα στο όργανο άρα δεν χρειάζεται να ειναι στεγανή και κατα δεύτερο λόγο δεν ειναι μπαταρία της Nikon. Ειναι μπαταρία της TDS που χρησιμοποιέιται στα Nomad τα κατα γραφικά και μετά από την εξαγορά της από την Trimble και με την συνεργασία της με την Nikon την χρησιμοποίησαν και για τα Nivo και για τα focus 6 και για τα Trimble Μ3 και για διάφορα άλλα που δεν γνωρίζεις και για αυτό το κόστος ειναι και διαφορετικό. Με τον ίδιο τροπο και το Nivo ειναι ποιο φθηνό τώρα απο όταν εσύ αγοραστές το NPL πριν απο 10 χρόνια.
 2. Επιτέλους δεν πρέπει να κάνουμε όλοι ότι τα ξέρουμε όλα. Δεν είναι όλες οι μπαταρίες όλων των οργάνων οι ίδιες, ούτε κάνουν τα ίδια χρήματα. Τώρα σχετικά με το συγκεκριμένο post σχετικά με το NPL 350, η πατάρια έιναι Φιξ και δεν αλλάξει ούτε σε Γερμανό ούτε σε ηλεκτρονικό ούτε σε κανένα. Για να φτάσεις στα στοιχεία της μπαταρίας πρέπει να σπάσεις το πλαστικό κέλυφος της μπαταρίας, πράγμα που σημαίνει ότι και να το κανείς δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κλείσει σωστά μετά ξανά. Επιπλέον τα στοιχεία που βάζουν συνήθως οι κατασκευαστές στις μπαταρίες τους δεν γράφουν από έξω τα χαρακτηριστικά τους, πράγμα που σημαίνει ότι και να τα αλλάξεις πολύ πιθανόν να μην βάλεις τα σωστά μετά την αλλαγή (αν θα ειναι αργής η γρήγορης φόρτισης, τα σωστά mAh κλπ το μέγεθος δεν ειναι το μόνο κριτήριο). Υπάρχουν και κινεζικές φθηνές στο internet από 100 διαφορετικούς οίκους αλλά οι περισσότερες δεν πρόκειται να κρατήσουν όσο οι εργοστασιακές και έχουν καταγράφει και περιπτώσεις με καμένες motherboard σε όργανα. Οπότε πολύ απλά σέβεσαι το όργανο σου και παίρνεις την γνήσια μπαταρία και έχεις και εγγύηση και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
 3. Ενταξει ρε παιδιά και με το κάρο μπορεις να πας Αθήνα Θεσσαλονικη αλλα θα κάνεις 2 μήνες. Όσο ακολουθείς την τεχνολογία τόσο πιο παραγωγικός γίνεσαι...
 4. Σημεία μπορείς να τσιμπήσεις στην οθόνη αν τα κανεις import σε ASCII μορφή και για χάραξη και για υπολογισμούς κλπ. Το DXF έχεις την δυνατότητα να το φορτώσεις ως Basemap οπως λέει και η επιλογή, δηλαδή ως υπόβαθρο.
 5. Ναι μεν αλλα κατασκευή στην Κίνα...
 6. Συνάδελφε δεν υπάρχει όργανο που να μήν έχει.
 7. Πολύ απλά μπορεί να δεί την σήμανση του κατασκευασή επάνω στο όργανο. Η κάθε εταιρία είναι υποχρεωμένη να έχει σήμανση επάνω στο όργανο με την χώρα κατασκευής της. Είναι πλέον πολύ απλό να βρείς την χώρα κατασκευής κάθε οργάνου μεσα σε 10 λεπτά. Επίσης είναι υποχρέωση και του αντιπροσώπου να λέει την χώρα προέλευσης του προιόντος του και να μην κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του.
 8. Θα με επιτρέψετε να διαφωνήσω. Υπάρχουν όργανα στην αγορά που είναι "made in Japan" και είναι made in japan. Τα Pentax είναι κατασκευασμένα στην Κίνα εξολοκλήρου όπως και τα Geomax. Kαι μάλιστα η Pentax surveying πουλήθηκε, και αγοράστηκε από την εταιρία Taiwan Instrument Co. τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν σχετικά άρθρα να διαβάσετε στο ιντερνετ
 9. Συναδελφοι σας πληροφορω οτι επανειλημμένα σε έργα δημοσιίου ζητάνε όργανα με ακριβεια ίδια ή καλύτερη των 3" (10cc) και μάλιστα ζητάνε να προσκομίσεις και τιμολόγιο αγοράς για να αποδείξεις οτι έχεις στην κατοχή σου τέτοιο όργανο για να μπορέσει να σου ανατεθεί το έργο. Ασχετα αν δεν πρόκειται να την πιάσεις αυτή την ακρίβεια στο πεδίο, παρά μόνο σε ειδικές εφαρμογές.
 10. Συνάδελφε, το όργανο είναι επενδυση, κάτι που το παντρευεσαι. Καλύτερα ο συνάδελφος jordpap να δει κάτι σε καινούριο και όχι σε μεταχειρισμένο. Υπάρχουν πάρα πολλα προσιτά όργανα στην αγορά και με φοβερες δυνατοτητες.
 11. Συνάδελφε κάνεις λάθος. Ατέρμονη δεν έχει μονο η Leica. Έχουν και άλλες εταιρίες αν ψαχτείς λίγο.
 12. Επειδή δεν είσαι καλά διαβασμένος συνάδελφε, η Pentax ειναι γιαπωνεζικη, αλλά όλα τα τοπογραφικά όργανα της Pentax ειναι Made in China. Μπορείς να το διασταυρώσεις πολύ εύκολα. Παρακαλω συμπληρώστε την ειδικότητα σας ,ευχαριστώ ZaXoYs
 13. Οτι δινεις παίρνεις. Ο παππους μου μου έλεγε το ακριβο εργαλείο είναι φθηνο. Και είχε δικιο τελικα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.