Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

TopoRS

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by TopoRS

  1. Ποιοι τεχνικοί ποιων οίκων προτείνουν αλλαγή στοιχείων? Σε πληροφορώ ότι οι οίκοι δεν συνιστούν αλλαγές στοιχείων ειδικά στα όργανα των τελευταίων 10 ετών διότι τα όργανα έχουν πλέον και προδιαγραφές στεγανοτητας. Δεν μπορείς λοιπόν να συγκρίνεις την τιμη της αλλαγής των στοιχείων μιας μπαταρίας 20ετιας με μια ολόκληρη μπαταρία οργάνου. Όσο για την μπαταρία του nivo επειδή προφανώς δεν τα ξέρεις καλά καταρχάς δεν ειναι σαν του NPL διότι μπαίνει μέσα στο όργανο άρα δεν χρειάζεται να ειναι στεγανή και κατα δεύτερο λόγο δεν ειναι μπαταρία της Nikon. Ειναι μπαταρία της TDS που χρησιμοποιέιται στα Nomad τα κατα γραφικά και μετά από την εξαγορά της από την Trimble και με την συνεργασία της με την Nikon την χρησιμοποίησαν και για τα Nivo και για τα focus 6 και για τα Trimble Μ3 και για διάφορα άλλα που δεν γνωρίζεις και για αυτό το κόστος ειναι και διαφορετικό. Με τον ίδιο τροπο και το Nivo ειναι ποιο φθηνό τώρα απο όταν εσύ αγοραστές το NPL πριν απο 10 χρόνια.
  2. Επιτέλους δεν πρέπει να κάνουμε όλοι ότι τα ξέρουμε όλα. Δεν είναι όλες οι μπαταρίες όλων των οργάνων οι ίδιες, ούτε κάνουν τα ίδια χρήματα. Τώρα σχετικά με το συγκεκριμένο post σχετικά με το NPL 350, η πατάρια έιναι Φιξ και δεν αλλάξει ούτε σε Γερμανό ούτε σε ηλεκτρονικό ούτε σε κανένα. Για να φτάσεις στα στοιχεία της μπαταρίας πρέπει να σπάσεις το πλαστικό κέλυφος της μπαταρίας, πράγμα που σημαίνει ότι και να το κανείς δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κλείσει σωστά μετά ξανά. Επιπλέον τα στοιχεία που βάζουν συνήθως οι κατασκευαστές στις μπαταρίες τους δεν γράφουν από έξω τα χαρακτηριστικά τους, πράγμα που σημαίνει ότι και να τα αλλάξεις πολύ πιθανόν να μην βάλεις τα σωστά μετά την αλλαγή (αν θα ειναι αργής η γρήγορης φόρτισης, τα σωστά mAh κλπ το μέγεθος δεν ειναι το μόνο κριτήριο). Υπάρχουν και κινεζικές φθηνές στο internet από 100 διαφορετικούς οίκους αλλά οι περισσότερες δεν πρόκειται να κρατήσουν όσο οι εργοστασιακές και έχουν καταγράφει και περιπτώσεις με καμένες motherboard σε όργανα. Οπότε πολύ απλά σέβεσαι το όργανο σου και παίρνεις την γνήσια μπαταρία και έχεις και εγγύηση και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
  3. Ενταξει ρε παιδιά και με το κάρο μπορεις να πας Αθήνα Θεσσαλονικη αλλα θα κάνεις 2 μήνες. Όσο ακολουθείς την τεχνολογία τόσο πιο παραγωγικός γίνεσαι...
  4. Σημεία μπορείς να τσιμπήσεις στην οθόνη αν τα κανεις import σε ASCII μορφή και για χάραξη και για υπολογισμούς κλπ. Το DXF έχεις την δυνατότητα να το φορτώσεις ως Basemap οπως λέει και η επιλογή, δηλαδή ως υπόβαθρο.
  5. Συνάδελφε δεν υπάρχει όργανο που να μήν έχει.
  6. Πολύ απλά μπορεί να δεί την σήμανση του κατασκευασή επάνω στο όργανο. Η κάθε εταιρία είναι υποχρεωμένη να έχει σήμανση επάνω στο όργανο με την χώρα κατασκευής της. Είναι πλέον πολύ απλό να βρείς την χώρα κατασκευής κάθε οργάνου μεσα σε 10 λεπτά. Επίσης είναι υποχρέωση και του αντιπροσώπου να λέει την χώρα προέλευσης του προιόντος του και να μην κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του.
  7. Θα με επιτρέψετε να διαφωνήσω. Υπάρχουν όργανα στην αγορά που είναι "made in Japan" και είναι made in japan. Τα Pentax είναι κατασκευασμένα στην Κίνα εξολοκλήρου όπως και τα Geomax. Kαι μάλιστα η Pentax surveying πουλήθηκε, και αγοράστηκε από την εταιρία Taiwan Instrument Co. τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν σχετικά άρθρα να διαβάσετε στο ιντερνετ
  8. Συναδελφοι σας πληροφορω οτι επανειλημμένα σε έργα δημοσιίου ζητάνε όργανα με ακριβεια ίδια ή καλύτερη των 3" (10cc) και μάλιστα ζητάνε να προσκομίσεις και τιμολόγιο αγοράς για να αποδείξεις οτι έχεις στην κατοχή σου τέτοιο όργανο για να μπορέσει να σου ανατεθεί το έργο. Ασχετα αν δεν πρόκειται να την πιάσεις αυτή την ακρίβεια στο πεδίο, παρά μόνο σε ειδικές εφαρμογές.
  9. Συνάδελφε, το όργανο είναι επενδυση, κάτι που το παντρευεσαι. Καλύτερα ο συνάδελφος jordpap να δει κάτι σε καινούριο και όχι σε μεταχειρισμένο. Υπάρχουν πάρα πολλα προσιτά όργανα στην αγορά και με φοβερες δυνατοτητες.
  10. Συνάδελφε κάνεις λάθος. Ατέρμονη δεν έχει μονο η Leica. Έχουν και άλλες εταιρίες αν ψαχτείς λίγο.
  11. Επειδή δεν είσαι καλά διαβασμένος συνάδελφε, η Pentax ειναι γιαπωνεζικη, αλλά όλα τα τοπογραφικά όργανα της Pentax ειναι Made in China. Μπορείς να το διασταυρώσεις πολύ εύκολα. Παρακαλω συμπληρώστε την ειδικότητα σας ,ευχαριστώ ZaXoYs
  12. Οτι δινεις παίρνεις. Ο παππους μου μου έλεγε το ακριβο εργαλείο είναι φθηνο. Και είχε δικιο τελικα.
  13. Επειδή και εγώ πηρα προσφορα το Nivo 2M (2") η 5cc είναι στα €5,800. Μην ξεχνάμε οτι τα Pentax εινα Κινέζικα ετσι?
  14. Σύμφωνα με αυτά που είδα, και τα Nivo C αλλά και τα Focus 8 έχουν 2 USB θυρες. Μια host για να τα συνδέσεις με Η/Υ αλλά και μια κανονική για να βάλεις flash USB και να μεταφέρεις τα στοιχεία σου γρήγορα. Και επίσης είναι μόνο από 3,6 μέχρι 3,8 κιλα!!
  15. Συναδελφε δεν συμφερει λογω χρεώσεων. Ασε που δεν πιάνεις παντου GPRS οπότε μετα θα πρέπει να χρησιμοποιείς GSM και τότε να δεις χρεώσεις και χαρες που θα κάνουν οι εταιρίες κινητής τελεφωνίας
  16. Η διαφορά μεταξύ των δύο βρίσκεται στο λογισμικό. Τα Spectra υπολείπονται των Nikon. Περαν αυτου όμως είναι τα ίδια. Τώρα όσο για τιμές, τα Nikon ξεκινάνε απο 5,300 (Nivo 5M), ενώ τα καινούργια τα Spectra απο 4,500 (Focus 6 5").
  17. Συνάδελφε μάλλον λάθος κατάλαβες. Επειδη εχω γεμίσει προσφορές εν οψει ΕΣΠΑ, μίλησα με τον αντιπρόσωπο, να σας φωτίσω για την Spectra Precision. Η εταιρία είναι αμερικάνικη. Τα όργανα τα μηχανικά τα φτιάχνει η Nikon και απλά τα αλλάζει χρώματα καθώς και μέρη του λογισμικού τους. Δεν έχουν μονο τους φακούς της, αλλά και όλα τα υπόλοιπα. Τα ρομποτικά τα όργανα, τα φτιάχνει η ίδια η Spectra. Όσο για το Focus 6, παρουσιαστηκε πριν απο μερικές εβδομάδες στην Intergeo της Γερμανίας, μαζι με την σειρά Nivo της Nikon. Αν μπείτε στο site του αντιπροσώπου, θα τα βρείτε όλα εκεί μέσα.
  18. Στα site των εταιριών δεν τα έβαλαν ακόμα. Βρήκα μονο αυτο το link: http://www.siteprepmag.com/Articles/Products/BNP_GUID_9-5-2006_A_10000000000000667355
  19. Συνάδελφοι καλησπέρα. Επέστρεψα εχθές από την Intergeo που εγινε στην Καλσρουη τηε Γερμανιας. Παρουσιάστηκε στο περιπτερο της Nikon η νεα σειρα της που λεγεται Nivo. Εχει έξι μοντελα στα 15, 10 και 5cc ακριβεια, ατερμονες κινησεις, Bluetooth κλπ. Τα τρία απο τα έξι μοντελα έχουν και Windows. Μίλησα με την αντιπροσωπεία και οι τιμές ξεκινανε απο 5,300 στα 15cc. Α ξέχασα να σας πω οτι τα όργανα είναι μονο 3.6 κιλά !!!!! Αξίζει να τα ρίξετε μια ματια.
  20. Μην σου πω ψεμματα, αλλά απο 5-5,000 €. Παρε ενα τηλεφωνο για σιγουρα.
  21. Αγαπητέ civic280, το μονόσυχνο είναι μονόσυχνο. Δεν έχουν μεταξύ τους ουσιαστικές διαφορές. Παρόλα αυτά αφου σκέφτεσαι για R3 ρίξε και μία ματιά εδώ. Ειναι πιο προσιτό και οι καιροι δύσκολοι.... http://www.geconltd.com/index.php/products/geogps/spectraprecision-epoch10/38-gps/59-spectra-precision-epoch-10
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.