Μετάβαση στο περιεχόμενο

tftp

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

tftp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Month Later
  • One Year In
  • Week One Done

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο ΓΟΚ/85 στα downloads δεν είναι ενημερωμένος. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές με τον 2919, 3175, 3209, 3481 και άλλους νόμους που δεν έχουν περαστεί. Καλό είναι για επαγγελματική χρήση να μην βασίζεστε σε στατικά κείμενα.
  2. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teelar/NOMOTHESIA https://www.technologismiki.com/nomos/p_gok85.php http://www.domiki.gr/ (Δόμηση εντός Σχεδίου)
  3. Η λύση είναι μία, ας κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα από κάθε άλλον: Α-Ν-Τ-Ι-Γ-Ρ-Α-Φ-Η. Ας πάρουν οι νομοθέτες μας μια (οποιαδήποτε) χώρα που είναι πιο μπροστά από εμάς, π.χ. Γερμανία και να αντιγράψουν τους νόμους που διέπουν τα κλειστά επαγγέλματα, μηχανικού, δικηγόρου, κλπ. Και τα επαγγέλματα θα ανοίξουν και εμείς θα ζούμε πιο καλά από πριν.
  4. Συνάδελφε, φαντάζομαι να μην το πιστεύεις αυτό. Αν εσύ πάρεις 6000 ευρώ και δεν υλοποιήσεις ποτέ την πρότασή σου τι θα γίνει; Θα σε κυνηγούν από το ΕΣΠΑ αστικά στα δικαστήρια ή θα σου κατάσχουν τις καρέκλες του γραφείου σου; Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αυτό που λες και πιστεύω ότι η καταστροφολογία και ο πανικός του Έλληνα θα πρέπει να κάνουν στάση εργασιών το συντομότερο δυνατόν. Εδώ έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις περιουσιακά στοιχεία που ούτως ή άλλως τα ήθελες για τη δουλειά σου (έτσι δεν είναι; γιατι δεν πιστεύω ότι οι μηχανικοί έκαναν αίτηση για άχρηστα πράγματα που δεν είχαμε σκοπό να αγοράσουμε) δίνοντας το 20% ή το 50% της αξίας τους και το σκέφτεσαι? Άλλοι συνάδελφοι (και εγώ μαζί) κλαίνε που δεν έχουν την ίδια ευκαιρία που έχεις εσύ. Ακόμα και αν δεν θέλεις να προχωρήσεις είναι αμαρτία να το φωνάζεις τη στιγμή που πολλοί είμαστε έτοιμοι με ενστάσεις να παλέψουμε μπας και καταφέρουμε να έρθουμε στην προνομοιακή θέση στην οποία είσαι εσύ.
  5. νομιζω ο συναδελφος εννοεί την Τ.Ε. για την εκδηλωση ενδιαφεροντος με τον 3316,οπότε τα πραγματα ειναι πιο απλα. Ισχούουν τα πιο πολλα απο τη λιστα σου, εκτος από τους υπολογισμους φυσικά.
  6. Εχω την εντυπωση οτι το cl4 είναι το παλαιοτερο και οτι πιο συγχρονο ειναι το caline 3 qhr της epa (το cl4 δεν ειναι της epa). Διορθωστε με αν κανω λαθος
  7. Υπερβαλλεις νομιζω... μην το παιρνεις κατακαρδα!
  8. Μην μπλεξεις με mobile/nonroads. Μαλλον αυτα θες: http://www.weblakes.com/products/calroads/index.html http://www.breeze-software.com/ROADS http://www.technologismiki.gr/gr/prod.php?id=229
  9. Απ' ότι αντιλαμβάνομαι, επειδή είναι ευρωπαϊκοί αριθμοί ΚΑΔ, πιθανώς να υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες (όχι κατ' ανάγκη στην Ελλάδα), οι οποίοι να μην έχουν τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα του 71.12.10.00. Π.χ. κάποιοι μεταλλειολόγοι μπορούν να ασχοληθούν με υδρογεωλογικές μελέτες (ΟΚ, δεν είμαι απόλυτα βέβαιος για αυτό). Άρα θα πρέπει να ανατρέξουν στον λεπτομερέστερο ΚΑΔ.
  10. Η ενοικίαση του μελετητικού Α' συνήθως αποτιμάται με την πληρωμή του 1/2 ΤΣΜΕΔΕ στο μηχανικό που του ανήκει. Για το Β' πτυχίο πληρώνεται όλο το ΤΣΜΕΔΕ και ίσως κάποιο μικρό χρηματικό αντίτιμο. Για Γ' πτυχίο, που σπάνια νοικιάζονται, γίνονται ιδιαίτερες συμφωνίες. Πάντως επειδή η αγορά είναι γεμάτη με Α' πτυχία, κανείς δεν είναι διατεθιμένος να πληρώσει κάτι για αυτά... Για μένα αξία έχουν τα Β και πάνω. Στα ΜΕΚ η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική, αλλά προς το χειρότερο. Οι εργοληπτικές εταιρείες πάνε κατά *()&(*^%$&^$, οπότε που να βρεις μια υγιή εταιρεία να νοικιάσεις το πτυχίο σου?
  11. Δύσκολο να το έχει δουλέψει κανείς τόσο ώστε να σου πει με ασφάλεια αν είναι καλό ή όχι. Μην ξεχνάμε ότι πριν από 1-2 μήνες "βγήκε" στην αγορά. Θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα και ίσως ούτε καν τότε... Αν θες να το δεις από κοντά: http://forums.civiltech.gr/cs/forums/p/747/754.aspx#754 http://www.technologismiki.com/gr/mcat.php?cat=62 Με την επιδότηση (ΕΣΠΑ) η τιμή ειναι πολύ δελεαστική, ιδιαίτερα για τους νέους μηχανικους - μέχρι 10 ετη από την απόκτηση του πτυχίου. Μην ξεχνάμε το κόστος υποστήριξης που είναι κάτι παραπάνω από 300 ευρώ ετησίως...
  12. 1. Δεν έχω πρόβλημα με την ορθολογικη μεθοδο. Δεν αποτελεί ομως υδρολογική μελέτη από μόνη της και δεν μπορει να αμοιφθει ως εκ τούτου. Η αρχική ερώτηση στην οποια απαντουσε ο Θεοχαρης ήταν "τι είναι υδρολογική μελέτη;" και αυτα που παρεθεσε και με τα οποια διαφωνησα δεν αποτελουν υδρολογικη μελετη αλλα υδρολογικους (απλοποιημενους) υπολογισμους, ακομα και με τον απαρχαιωμενο 696. Επαναλαμβανω για ακόμα μια φορα οτι αυτο δεν σημανει οτι στην πραξη δεν χρησιμοποιειται μια ομβρια καμπυλη και η ορθολογικη μεθοδος. 2. Ισόχρονες καμπύλες: οι σταγόνες που κατρακυλούν από τη μία καμπύλη θέλουν ίσο χρονικό διάστημα για να φτάσουν στην επόμενη. 3. ΣΜΥ = στιγμιαιο μοναδιαιο υδρογραφημα
  13. Ισόχρονες και ΣΜΥ. Μαλλον πρεπει να ξαναδιαβασεις αυτα που εγραψα γιατι γινομαστε κουραστικοι ΟΚ για τοπογραφους, νομιζα οτι μονο απο ΠΜ επαιρνες κατευθυνση υδραυλικου
  14. Ναι το ξερω το fespa εχω και εγω (μεταξυ αλλων) οπως ειπα. Σωστα αυτά που λες, αλλα δεν αλλαζουν το γεγονος οτι σου δινουν 12 μηνες δωρεαν συντηρηση. Αν δεν σε πεισουν σε 12 μηνες οτι αξιζει η συντηρηση, τοτε δεν την κανεις. Βεβαια εχεις δικιο στο ότι θα πρεπει εχεις προσβαση σε διορθωσεις (bug fixes, οχι νεες λειτουργιες) εκτος "περιόδου συντηρησης"... Μαλλον θα πρεπει να δουμε το προγρμμα απο κοντα, αυτό ειναι το 1ο βημα πρωτου αρχισουμε να λεμε το οτιδηποτε. Απο τα βιντεο που ειδα παντως φαινεται υποσχομενο σε μια κορεσμενη ομως αγορα με προγραμματα που εχουν "χρονια" στην πλατη τους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.