Jump to content

matina_tr

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

matina_tr last won the day on July 13 2010

matina_tr had the most liked content!

Community Reputation

17 Ουδέτερη

3 Followers

About matina_tr

 • Rank
  Νέο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.design-construction.gr

Profile Information

 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΕΡΟΥΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΤΑ EC7 View File Σε στατική μελέτη φέρουσας τοιχοποιίας σύμφωνα με Ευρωκώδικες, στην Πολεοδομία μού ζητήθηκε να τεκμηριώσω το συντελεστή φέρουσας ικανότητας του εδάφους που χρησιμοποίησα για τον υπολογισμό της θεμελίωσης. Βάσει το EC 7 EK 1557 – 1 – 1:2004, Παράρτημα D, και ανάλογα με τις συνθήκες (αστράγγιστες ή πλήρους στράγγισης), έφτιαξα ένα αρχείο Excel με το οποίο βάζοντας τις παραδοχές / τιμές του εδάφους και της θεμελίωσης, προκύπτει η θλιπτική αντοχή του εδάφους. Ερασιτεχνικό τελείως το αρχείο, αλλά μπορεί να βοηθήσει κάποιους... Submitter matina_tr Υποβλήθηκε 10/05/2018 Category 4.1 Λογισμικό
 2. Version 1.0.0

  478 downloads

  Σε στατική μελέτη φέρουσας τοιχοποιίας σύμφωνα με Ευρωκώδικες, στην Πολεοδομία μού ζητήθηκε να τεκμηριώσω το συντελεστή φέρουσας ικανότητας του εδάφους που χρησιμοποίησα για τον υπολογισμό της θεμελίωσης. Βάσει το EC 7 EK 1557 – 1 – 1:2004, Παράρτημα D, και ανάλογα με τις συνθήκες (αστράγγιστες ή πλήρους στράγγισης), έφτιαξα ένα αρχείο Excel με το οποίο βάζοντας τις παραδοχές / τιμές του εδάφους και της θεμελίωσης, προκύπτει η θλιπτική αντοχή του εδάφους. Ερασιτεχνικό τελείως το αρχείο, αλλά μπορεί να βοηθήσει κάποιους...
 3. Καλησπέρα σε όλους! Έχω περίπτωση κατά την οποία διαμέρισμα σε οικισμό ΟΕΚ έχει κατασκευαστεί ακριβώς όπως ορίζει η μελέτη, χωρίς καμιά αλλαγή ή αυθαίρετη επέμβαση. Το πρόβλημα είναι ότι τα σχέδια της μελέτης είναι εκτυπωμένα και εγκεκριμένα αντικατοπτρικά (mirror). Δηλαδή, στην κάτοψη του τυπικού ορόφου, όπου φαίνονται δύο διαμερίσματα με διαφορετικά εμβαδά το καθένα και άλλη εσωτερική διάταξη, το δεξιά διαμέρισμα έχει κατασκευαστεί αριστερά και το αριστερό διαμέρισμα έχει κατασκευαστεί δεξιά. Στο οριστικό παραχωρητήριο έχει περιγραφθεί σωστά το διαμέρισμα του πελάτη μου, βάσει τετραγωνικών και περιγραφής δωματίων. Ο πελάτης μου όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα απευθύνθηκε στο τ.ΟΕΚ (νυν ΟΑΕΔ) και του δώσανε σχετική βεβαίωση η οποία αναγράφει τα εξής: "'Υστερα από έρευνα στο αρχείο της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη συμφωνία αρχ/κών και πολεοδομικών σχεδίων του οικισμού ..... και ιδιαίτερα όσον αφορά στα σχέδια των κατόψεων και της γενικής διάταξης διαπιστώθηκαν τα εξής: Το κτίριο ..., όπου βρίσκεται το διαμέρισμα ΤΑΔΕ, έχει τοποθετηθεί "αντικατοπτρικά" εκείνου που απεικονίζεται στα σχέδια των κατόψεων. Αυτή η πρακτική είχε εφαρμογή στο παρελθόν σε πολλούς οικισμούς του τ.ΟΕΚ και είχε καθιερωθεί για λόγους οικονομίας της σχεδίασης. Επισημαίνεται ότι το γεγονός αυτό δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα από πλευράς νομιμότητας του συγκεκριμένου κτιρίου και του οικισμού γενικότερα". :? Λόγω του ότι ό πελάτης μου θέλει να προχωρήσει σε γονική παροχή, η συμβολαιογράφος του ζήτησε Βεβαίωση Μηχανικού, σύμφωνα με τον Ν.4495/17. Γνώμη μου είναι, ότι παρόλη τη διαβεβαίωση του ΟΑΕΔ, δεν μπορώ να εκδώσω βεβαίωση έτσι απλά. Διαβάζοντας το αρ.115 παρ.1β, υποβάλλω κανονικά αίτηση, χωρίς να γίνει καταβολή προστίμου και φτιάχνω καινούρια κάτοψη, Τ.Ε. κλπ. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Μπαίνοντας στο ΤΕΕ και δημιουργώντας νέα δήλωση, έχοντας μη συμπληρώσει τίποτα στα φύλλα καταγραφής αφού δεν έχω αυθαίρετες κατασκευές/χρήσεις, με προχωράει σαν να ήταν απλή βεβαίωση και με βγάζει στην καρτέλα που μου ζητά να επιλέξω ένα από τα τρία διαθέσιμα ως επιλογές (καμία αυθαιρεσία, τακτοποιημένοι χώροι ή αδόμητο). Φυσικά έχω επιλέξει στον τύπο κτιρίου ότι πρόκειται για κτίριο ΟΕΚ. Το προχωράω έτσι ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο?? Έχει τύχει σε κανέναν κάτι αντίστοιχο?? Ευχαριστώ!!!!!!
 4. Καλησπέρα σε όλους!! Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τα φώτα σας / γνώμη σας!! Σε υφιστάμενη οικοδομή, με άδεια του 1996, κατασκευάστηκε υπόγειο - ισόγειο με πατάρι - Α' όροφος γραφείων. Η στατική μελέτη έχει γίνει σύμφωνα με τους Νέους Κανονισμούς Σκυροδέματος (ΦΕΚ 1068/91 - ΦΕΚ 227/95) και Αντισεισμικού (ΦΕΚ 613/92 - ΦΕΚ 534/95 - ΦΕΚ 588/95) και είχε αρχική πρόβλεψη για 2 ορόφους. Το 2011 εκδόθηκε άδεια προσθήκης Β ορόφου, σύμφωνα με την πρόβλεψη ορόφου της προηγούμενης άδειας. Σημειώνω ότι οι ξυλότυποι και των δύο αδειών έχουν εφαρμοστεί... Σήμερα καλούμαι να νομιμοποιήσω δύο ημιυπαίθριους χώρους στο πατάρι και μια μικρή επέκταση του παταριού (σημειωτέο, ότι στην αρχική άδεια είχε υπολογιστεί μεταλλική κατασκευή μη βατού χώρου εκεί που έχει γίνει η επέκταση του παταριού με κανονικούς υπολογισμούς τεγίδων και κύριας δοκού). Ο Μηχανικός της Πολεοδομίας που θα εξετάσει το φάκελό μου λέει ότι πρέπει να κάνω στατικό έλεγχο υπάρχοντος και αν χρειαστεί ΚΑΝΕΠΕ!!! Στέκει κάτι τέτοιο, με τη λογική ότι έχω μελλοντική αναμονή ενός ακόμα ορόφου, αλλά και ότι στην αρχική μελέτη είχε μελετηθεί έστω και η μεταλλική κατασκευή του παταριού???? Επειδή έχω χαθεί στη νομοθεσία, μπορεί κάποιος συνάδελφος να με συμβουλεύσει για το τι πρέπει να ακολουθήσω και ποια τελικά μελέτη απαιτείται στα στατικά??
 5. Σύμφωνα με την Πολεοδομία τα δικαιολογητικά που χρειάζεσαι για έκδοση οικοδομησιμότητας είναι τα εξής: Σχετική αίτηση ιδιοκτήτη Τοπογραφικά διαγράμματα (4) για το όλο οικοδομικό τετράγωνο σε κλίμακα 1:200 ή 1:500 (όπως και για την έκδοση οικοδομικών αδειών) με συμπληρωμένα: Τον αριθμό του Ο.Τ. σύμφωνα με το Π.Δ. ένταξης της περιοχής σε σχέδιο, το ΦΕΚ ένταξης, ο αριθμός της αντίστοιχης πινακίδας και απόσπασμα αυτής, Τις αρχικές ιδιοκτησίες στο Ο.Τ., με αποτύπωση κτιρίων και περιφράξεων, τα ρυμοτομούμενα και το εναπομένον εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας, Όρους δόμησης. Τίτλος ιδιοκτησίας από τον οποίο προκύπτει ξεκάθαρα ποιος είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης και ποιος ο ιδιοκτήτης στις 10/03/1982 Τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει τους τίτλους ιδιοκτησίας Πιστοποιητικά μεταγραφής και ιδιοκτησίας για τον τελευταίο τίτλο κτήσης από το Υποθηκοφυλακείο Αντίγραφο μερίδας του ιδιοκτήτη 10/03/1982 από το Υποθηκοφυλακείο. Εάν η μερίδα είναι μεγάλη απαιτείται και βεβαίωση δικηγόρο και μηχανικού για την έκταση των ιδιοκτησιών του στις 10/03/1982 στις πολεοδομικές ενότητες του ίδιου ΦΕΚ Απόσπασμα από την πινακίδα του διατάγματος Διάγραμμα Εφαρμογής Δήλωση ιδιοκτησίας ή βεβαίωση ότι έχει κατατεθεί στο δήμο και αντίγραφο της δήλωσης Απόσπασμα Κτηματολογίου (όπου εκπονείται) Κατάθεση αμοιβής μηχανικού, ΦΕΜ, ΤΣΜΕΔΕ Τέλος διοικητικών πράξεων 100€ (προ υπογραφών) Η διαδικασία της οικοδομησιμότητας είναι ένα "παραθυράκι" ώστε να μπορέσεις να βγάλεις άδεια σε περίπτωση που η περιοχή δεν έχει ολοκληρώσει και κυρώσει κατ' επέκταση την Πράξη Εφαρμογής της. Με τους χρόνους που θέλει η Ελλάδα να προχωρήσει τις Πράξεις Εφαρμογής!!!!!
 6. Καλησπέρα σε όλους!! Εδώ και ένα χρόνο έκανα το δύσκολο εγχείρημα από ιδιωτική υπάλληλος να δοκιμάσω το ελέυθερο επάγγελμα... Άσχημη εποχή διάλεξα, θα μου πεις, αλλά οι καταστάσεις με οδήγησαν εκεί... Παράλληλα με τους χαλεπούς καιρούς προσπαθώ, και όλοι νομίζω, να εξοικονομήσω χρήματα από όπου μπορώ. Μέχρι τώρα νοικιάζω έναν χώρο, όχι σε κεντρικό σημείο και όχι πέρασμα. Εξετάζω την μετακόμιση σε ένα πιο κεντρικό σημείο, όμως τα ενοίκια είναι στα ύψη!!! Και έτσι καταλήγω στη λύση της συστέγασης... Τι γνώμη έχετε για αυτό?? Ποια τα οφέλη μιας συστέγασης??
 7. Εμένα, πάντως, με έβαλαν να υπογράψω μία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν απασχολώ προσωπικό... Και το δέχτκαν μια χαρά...
 8. Ρώτησα και μια υπάλληλο στην Πολεοδομία, γιατί και εμένα μου φάνηκε λογικό ότι αν έχω περίσσεια κάλυψης και καλύπτω τη φύτευση θα μπορούσα να επεκτείνω το υπόγειο χωρίς το 1μ κάτω. Όμως μου είπε ότι σε κάθε περίπτωση επέκτασης του υπογείου είμαι υποχρεωμένη να τηρήσω τα παραπάνω, αλλιώς θα μου το μετρήσει στην κάλυψη...
 9. Καλή αρχή με τις εκπομπές!! Συγχαρητήρια για τις προσπάθειές σας που σκοπό έχουν να διευκολύνουν το δύσκολο έργο μας... Ευχαριστούμε πολύ!!!
 10. Μια διευκρίνηση, παρακαλώ: Σε περίπτωση που έχω περιθώρια κάλυψης, έχω το δικαίωμα να μην υποβιβάσω την στάθμη της πλάκας του εκτός περιγράμματος υπόγειου γκαράζ κατά 1,00μ? Αναφέρεται αυτό πουθενά?
 11. Την Παρασκευή που ήμουν Πολεοδομία Παλλήνης, τυχαία άκουσα κάποιον από τους Μηχανικούς Εφαρμογής να λέει σε κάποιον μηχανικό που είχε έρθει για έλεγχο ότι δεν επιτρέπεται φωτοβολταϊκή εγκατάσταση πάνω σε πέργκολα και ήταν κάθετος σε αυτό. Του επέστρεψε την μελέτη για διόρθωση των σχεδίων...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.