Μετάβαση στο περιεχόμενο

pablito

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pablito's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το ίδιο πρόβλημα με το #61 στο Ε1 με τσεκαρισμένο 019 και ποσό ακαθάριστο μείων ασφαλιστικές στο 307 και προσυμπληρωμένη την παρακράτηση στο 605 μου εμφανίζει και μένα με μεγαλύτερα ποσα. Το Ε3 το έχω υποβάλλει χωρίς προβλήματα και προειδοποιητικά μηνύματα με συμπληρωμένα ΝΑΙ στο 591 και ασφαλιστικές στο 518 και τα λοιπά όπως στην περσινή δήλωση εκτός του πίνακα Ζ στον οποίο συμπλήρωσα μόνο ακαθάριστο μείων ασφαλιστικές στο 348. Υποθέτω ότι είναι πρόβλημα του συστήματος. Ίσως υπάρχει έλεγχος που δεν πρέπει να γίνεται γιατί θα αποτυγχάνει πάντα εφόσον η παρακράτηση 20% γίνεται στο ακαθάριστο εισόδημα το οποίο ποτέ δεν θα αντιστοιχεί με τον φόρο στο καθαρό. Έχω υποβάλλει σχετικό ερώτημα στην ΓΓΠΣ. Αναμένουμε...
  2. Καλό είναι να ασχοληθείς με αρκετές. Νομίζω ότι η Java για εισαγωγή είναι αρκετά καλή. Έχει αρκετά κοινά στο συντακτικό με την C και την C++ και θα σου είναι αρκετά εύκολο να ασχοληθείς αργότερα και με αυτές. Αυτή και η C++ είναι object oriented, έχουν διαφορετικό τρόπο δομής προγράμματος από C και FORTRAN. Είναι interpreted και όχι compiled και τρέχει πάνω σε μια εικονική μηχανή γι αυτό και ο κώδικας παίζει παντού και μπορεί να τρέχει και από web browser. Πολλά προγράμματα είναι γραμμένα σε δύο γλώσσες π.χ. matlab σε C και Java. Πάντως την FORTRAN μην την σνομπάρεις, μπορεί να είναι παλιά αλλα έχει μεγάλη αριθμητική βιβλιοθήκη και χρησιμοποείται ακόμα σε high performance computing π.χ. σε μεγάλα μοντέλα που απαιτούν πράξεις με μεγάλα μητρώα. Μπορεί προς το παρόν το μέλλον να διαφένεται ότι είναι στο cloud computing αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προγραμματίζουμε μόνο σε script. Ίσως στα προγράμματα στατικών του μέλλοντος να βλέπουμε το γραφικό περιβάλλον στο browser γραμμένο σε WebGL και Java και ο κωδικας των πεπερασμένων κλπ. να τρέχει σε κάποιον απομακρυσμένο υπερυπολογιστή σε FORTRAN ή C,C++. Ξεκίνα με Java και συνέχισε με C,C++, OpenGL, WebGL,(για 3D), HTML5, και αν σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα numerical ασχολήσου και με FORTRAN.
  3. @ΜΑΚΑΡ Μάλλον έχεις δίκιο για την περίπτωση του άρθρου 29. Γνωρίζεις αν υπάρχει κάποια γενική διάταξη στην οποία μπορώ να βασιστώ για να βεβαιωθεί η αρτιότητα και οικοδομησιμότητα των οικοπέδων εφόσον δεν έχουν οριστεί ελάχιστα όρια στην περιοχή?
  4. Τα ΦΕΚ υπάρχουν στο GIS του δήμου καλαμαριας http://gis.kalamaria.gr/. Η περιοχή είναι στην κάτω δεξιά γωνία του χάρτη, αριστερά απο τις αθλητικές εγκαταστάσεις Μίκρας, περικλέιεται από τις οδούς Θετιδος, Λυκούδη, Παντοιχείου, Ησιόδου. Στην πολεοδομία μου είπαν ότι είναι "μπερδεμένα τα πράγματα" στην περιοχή. Πάντως το ΦΕΚ του παραχωρητηρίου αναφέρει Οικόπεδο που προκύπτει από την αφαίρεση κλπ... Ίσως εσφαλμένα. Μάλλον το σωστό θα ήταν οικόπεδα που προκύπτουν (και στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ταυτίζονται με τα Ο.Τ.). Το "οικόπεδο του παραχωρητηρίου" αντικρούει τον ορισμό του οικοπέδου εφόσον δεν είναι συνεχόμενη έκταση.
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο συγκεκριμένο οικισμό τα ποσοστά συνιδιοκτησίας αναφέρονται στο σύνολο της οικοδομημένης έκτασης δηλαδή στο σύνολο των Ο.Τ. που προέκυψαν σε μη ενιαίο ακίνητο. Υπήρχε και κάποιο σχετικό δικαστικό θέμα με το κτηματολόγιο όπως φαίνεται και στο σύνδεσμο http://foggs.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2449&catid=1:12&Itemid=192
  6. Συγκεκριμένα στις εργατικές κατοικίες Νέας Κρήνης Καλαμαριάς. Η περιοχή (αρχικό οικόπεδο ~100στρ.) έχει ενταχθεί στο ρυμοτομικό σχέδιο με Βασιλικό Διάταγμα το 1967 και έχει τροποποιηθεί με Β.Δ. το 1969 στα οποία ορίζεται ότι σκοπός είναι η ανέγερση των εργ. κατ. από τον ΟΕΚ όπως και έγινε. Στα ρυμοτομικά σχέδια των διαταγμάτων καθορίζεται η θέση και το περίγραμμα των κατοικιών και ο μέγιστος αριθμός ορόφων. Σύμφωνα με την πολεοδομία δεν έχουν καθοριστεί άλλοι όροι δόμησης στην περιοχή. Στο συμβόλαιο ιδιοκτησίας αναφέρεται το παραχωρητήριο, από το τότε αρμόδιο υπουργείο, για το διαμέρισμα με το ποσοστό του επί του οικοπέδου που έχει προκύψει από το αρχικό οικόπεδο με αφαίρεση κοινόχρηστων και κοινοφελών χώρων (σύνολο Ο.Τ. του οικοπέδου ~69στρ.). Ισχύει σ αυτήν την περίπτωση το άρθρο 29 παράγραφος 4 του ΓΟΚ 85 περί αρτιότητας και οικοδομησιμότητας για οικόπεδα από παραχώρηση?
  7. Θα ξεκινήσω με την παράθεση κάποιων ιστοσυνδέσμων http://www.freeinfosociety.com/article.php?id=190 http://www.youtube.com/watch?v=YPJ34nQxrWo http://www.youtube.com/watch?v=bdg6xNQbuU4 κλπ... Υπάρχει κάποια συσκευή για την πειραματική εύρεση των ιδιοσυχνοτήτων;
  8. Σχετικά με την χρέωση για τα τεύχη η κάθε υπηρεσία χρεώνει όσο θέλει. Συνήθως στο άρθρο 2 της διακήρυξης αναφέρεται ότι μπορεί ο ενδιαφερόμενος να αναπαράγει τα τεύχη με δικά του έξοδα, δηλαδή να ζητήσει να τα φωτοτυπήσει ο ίδιος. Καλό είναι να το ζητάμε. Έχω παρατηρήσει αδικαιολόγητες διαφορές στην τιμή, ειδικά σε έργα που ζητάνε παράβολο 50 ευρώ και άνω.
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το καθαρό ύψος είναι μικρότερο απο 2.20m, οπότε και για βοηθητικός είναι κάτω από το όριο αν δεν κάνω λάθος.
  10. Καλημέρα. Σε ισόγειο κατάστημα οικοδομής με άδεια το 1963 έχει κατασκευαστεί πατάρι το οποίο δεν εμφανίζεται στην κάτοψη των σχεδίων της πολεοδομίας. Μπορεί να τακτοποιηθεί με τον νόμο 3843/10 ή συμφέρει αν μπορεί να νομιμοποιηθεί από οικονομικής και νομικής πλευράς; Υπ’όψιν ότι το καθαρό ύψος του παταριού είναι μικρότερο από 2.20m, δεν υπάρχει μόνιμη κλίμακα και το υπόλοιπο της οροφής του ισογείου που δεν καλύπτει το πατάρι έχει επενδυθεί με ψευδοροφή στο ίδιο ύψος με το πατάρι.
  11. Από μέρους μου υπήρξε Σ.Α. Από πλευρά Ιατρών δεν υπήρξε, με πιθανότερο αποτέλεσμα την αποτυχία της επέμβασης. Όλα αυτά από τηλεφωνική επικοινωνία, και με επιφύλαξη για το ορθό της διαδικασίας υποβολής και ερμηνείας των αποτελεσμάτων της.
  12. Γνωρίζει κανείς την ακριβή ώρα της προθεσμείας υποβολής των προτάσεων; Υπάρχει κάποιο link ή έγγραφο να αναφέρεται σε αυτήν; Δεν βρήκα τιποτα σχετικό, αλλά από υποβολή που έγινε πριν από λίγο η σελίδα ενημερώνει ότι δεν έγινε αποδεκτή λόγω λείξης προθεσμείας 11:30.
  13. Καλησπέρα. Μία απορία, πως μπορεί μια οριζόντια δύναμη να αναχθεί σε μάζα? Με ποια επιτάχυνση? Στην εξίσωση της ταλάντωσης συμμετέχει η αδρανιακή μάζα του συστήματος η οποία φορτίζει την κατασκευή λόγω βαρύτητας. Το αίτιο είναι η μάζα και το αποτέλεσμα η δύναμη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.