Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

bnn7

Core Members
  • Περιεχόμενα

    386
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

8 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bnn7's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

142

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση...σίγουρα και υπέρβαση ύψους θα μπει..το θέμα μου είναι ότι το όμορο κτίριο που έχει κάνει ακριβώς την ίδια κατασκευή (είναι εξ αδιαιρέτου τα οικόπεδα) όταν το είχα ρυθμίσει με τον 4014 και το έιχα περάσει με μειωτικό συντελεστή είχε ελεγχθεί και από πολεοδομία (λόγο καταγγελίας) και είχε διαγραφεί το πρόστιμο μια χαρά.
  2. Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω μια περίπτωση σε τριώροφο κτίσμα (ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη) με άδεια του '82 να υπάρχει νόμιμα απόληξη κλιμακοστασίου στην ταράτσα. Στο μέρος πάνω από την ταράτσα και πάνω από την απόληξη έχει κατασκευαστεί ξύλινη στέγη - σκεπή με ύψη 3 μέτρα στον κορφιά και 1,5 μέτρο περιμετρικά. Θέλει να το ρυθμίσει με τον 4178 και να κάνει σύσταση οριζοντίου στο ακίνητο ο ιδιοκτήτης. Ερώτηση. Θα γίνει δήλωση ΥΔ για το σύνολο της καλυπτόμενης επιφάνειας της ταράτσας? Θα αφαιρέσω το τμήμα της στέγης που βρίσκεται πάνω από τη νόμιμη απόληξη? Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μειωτικό συντελεστή για τις σοφίτες? Περιμετρικά έχει τοιχοποιία και αλουμίνια αλλά εσωτερικά είναι αδιαμόρφωτος ο χώρος. Στη σύσταση ο ρυθμισμένος αυτός χώρος ως τί θα μπορούσε να δηλωθεί? Ευχαριστώ
  3. Και για περαιωμένες - "ξωφλημένες" υποθέσεις...θα έχουμε επιστροφή ποσού.. (εδώ γελάμε..)??
  4. Μην ανησυχείται συνάδελφοι...θα πάνε οι εισφορές στα 10.000/6μηνο και θα ξαναμαζέψουμε το αποθεματικό μας...αφού ως γνωστόν η "ανάπτυξη" ήρθε και οι μηχανικοί "έχουν λεφτά" (για πέταμα βέβαια..) ...και το καλύτερο θα έρθει μετά με ενοποίηση όλων των ταμείων και η ενιαία εθνική σύνταξη και ας έχεις δώσει εσύ "τυχερέ" μηχανικέ 30 φορές παραπάνω εισφορές στη διάρκεια της λαμπρής σου καριέρας...και ας μην έχεις το δικαίωμα να απεμπλακείς από το ληστρικό καθεστώς του ΤΣΜΕΔΕ (γιατί αλλιώς δεν θα έχεις την σφραγίδα σου δλδ την δουλεια σου)...
  5. Επειδή τυχαίνει να την γνωρίζω την περιοχή...ένα θα πω...η περιοχή εξυπηρετείται ακόμα με βόθρους...ΔΕΝ έχει καν αποχέτευση!!
  6. Απ'π που να το πιάσεις και που να το αφήσεις...μόνο και μόνο οι διευκρινίσεις που βγήκαν ετεροχρονισμένα κάνα δυο χρόνια αρκούν για να βγάλουν λάθος χιλιάδες περαιωμένες δηλώσεις του που όσο και αν προσπαθούσες να είσαι σύννομος ΔΕΝ τα κατάφερες...
  7. Απαιτήθηκε για εργασίες "αντικατάσταση δαπέδων" υφιστάμενου με άδεια διαμερίσματος χαρτί ότι δεν είναι δασικό!! Καμία νομοθεσία δεν υπάρχει που να εξηγεί στον βλ@κ@ τον υπάλληλο ότι ΔΕΝ προβλέπεται να ζητάει κάτι τέτοιο??
  8. Συνάδελφοι μετά από ανάγνωση όλων τα απόψεων στο θέμα θα ήθελα να αναφέρω και εγώ την περίπτωση μου. Άδεια του 2009 (με τα παλιά δλδ χωρίς ελεγκτές κτλ) έχει περαιωθεί ο φέρων οργανισμός και κάποιες τοιχοποιίες, ο επιβλέπων λόγο αδυναμίας (προβλήματα υγείας κτλ) δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του.Έχει πληρωθεί ολόκληρη την επίβλεψη και στο ενδιάμεσο επειδή το έργο έχει σταματήσει εδώ και 3 χρόνια βγήκε και σε σύνταξη. Ο ιδιοκτήτης θέλει τώρα να αναλάβω εγώ το υπόλοιπο της επίβλεψης και να ξαναρχίσει τις εργασίες. Σε ερώτηση που έκανα στην πολεοδομία μου είπαν να γίνει κατά τα γνωστά αναθεώρηση της άδειας για αλλαγή επιβλέποντος και να προσκομίσω -τεχνική έκθεση -Δηλώσεις ανάθεσης ανάληψης -2 τοπογραφικά Δεν μου είπαν ούτε για αυτοψία ούτε για φωτογραφίες ούτε παραίτηση του προηγούμενου συναδέλφου ούτε τι παίζει με τα φορολογικά (θα χρειαστώ πχ ασφαλιστική ενημερότητα?? γαιτί περιμένω και εγώ την ρύθμιση και δεν έχω..). Και ερωτώ εγώ...ποιος και πώς θα καθορίσει το ύψος της αμοιβής μου??(μου ζήτησε ο ιδιοκτήτης να του πω τι θα του κοστίσει).Θα προκύψει από το στάδιο των εργασιών που θα περιγράψω εγώ στην τεχνική μου έκθεση? Επίσης με ρώτησε ο ιδιοκτήτης αν δικαιούται κάποια επιστροφή αμοιβής από τον προηγούμενο συνάδελφο...κάτι στο οποίο δεν του απάντησα για να μην πω κάτι αντισυναδελφικό (αφού δεν γνωρίζω ακριβώς τι γίνεται ούτως η άλλως). Αν έχει κάποιος συνάδελφος βρεθεί στη θέση μου θα το εκτιμούσα να μου πει πώς το χειρίστηκε το θέμα.
  9. Από την μεριά των εργολάβων να αναφέρω και εγώ κάποια πράγματα. Θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα των συναδέλφων και θα τονίσω κάποια που έχουν ειπωθεί καθώς και θα συμπληρώσω.Η "φούσκα" που ανέφεραν οι κατασκευαστές (οι υπάρχοντες στον χώρο ΟΧΙ οι εκατοντάδες αλεξιπτωτιστές που έκαναν πολύ μεγάλο κακό) πήγαινε καθαρά και μόνο στην αξία της γης!!Το κόστος κατασκευής /τμ παρ όλες τις αυξήσεις και τις στρεβλώσεις που κατά καιρούς επηρεαζόταν αποτελούσε ένα σταθερό συντελεστή.πχ έλεγες για μια συμβατική κατασκευή κόστος 1000 ευρώ/τμ ή για μια πιο καλή κατασκευή κόστος 1500 ευρώ/τμ. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην πέσει μέσα ο κατασκευαστής σε αυτό το κομμάτι.Από εκεί και πέρα άρχιζε το πάρτυ...κόστος γης. Στρεβλώσεις επί στρεβλώσεων!!Η χαρά του μεσίτη (επίσης τεράστιο κακό έκαναν - ούτε εκεί έγινε ποτέ επίσημο μητρώο πιστοποιημένων μεσιτών) που φούσκωνε μυαλά και τιμές για να εισπράξει μεγαλύτερη προμήθεια, η χαρά των κερδοσκόπων πολιτικών βυσμάτων με τις αλλαγές χρήσεων περιοχών-τις αποχαρακτηρίσεις εκτάσεων κτλ.. υπεραξίες γης σε μια νύχτα, η χαρά των άμπαλων στο ΥΠΕΧΩΔΕ (νυν ΥΠΕΚΑ) με τις αποφάσεις τους ΓΟΚ-συντελεστές δόμησης και κάλυψης-προσθαφαίρεση ύψους-βάζω βγάζω στο σχέδιο περιοχές κτλ., η χαρά του υπουργείου οικονομικών με τις αλλοπρόσαλλες σχεδόν ετήσιες αλλαγές της φορολογίας ακινήτων-εταιρειών-κερδών κτλ έκαναν τα bussines plan του κάθε μικρομεσαίου κατασκευαστή-ιδιώτη να καταρρέουν εν μια νυκτί. Και πάμε τώρα στην νοοτροπία του Έλληνα που υποστήριξε όλο αυτό το παρατράγουδο που μας έφερε εδώ που μας έφερε..ο αγοραστής έτρωγε το τυράκι της τράπεζας για το δανεισμό που του έδινε με την μορφή επισκευαστικού δανείου (εκτός από τα έξτρα του συμβολαίου) μέχρι και την επίπλωση του σπιτιού του και αγόραζε όσο όσο οτιδήποτε, ο οικοπεδούχος που πίστευε ότι με ένα οικόπεδο εντός σχεδίου θα μ@μήσει τον κόσμο όλο αν το δώσει αντιπαροχή ή αν το πουλήσει και ο κατασκευαστής που πίστεψε ότι "έλα μωρέ" όλα πουλιούνται!! Ε όχι λοιπόν τίποτα δεν δούλευε ορθολογικά τα τελευταία αρκετά χρόνια και η λόξα του Έλληνα για ιδιοκατοίκηση έγινε αρένα συμφερόντων και χώρος πολιτικών παιχνιδιών. Ας συνυπολογίσουν λοιπόν όλοι στις οικονομικές αναλύσεις τους όλους αυτούς τους παράγοντες που πραγματικά διαμορφώνουν το τελικό προϊόν στο ελληνικό real estate και μόνο τότε θα δουν πώς το ελληνικό ακίνητο μπορεί να γίνει ξανά η ατμομηχανή της οικονομίας μας.
  10. Όπως πάντα έγκαιρα....να τους ευχαριστήσουμε που ΔΕΝ έληξε πρώτα η προθεσμία του νόμου!!
  11. Αποφ. Α5/Σ22/2012 Διαγραφή – προσωρινή αναστολή ιδιότητας Μέλους ΤΕΕ. Η Δ. Επιτροπή, μετά από εισήγηση του Προέδρου ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζη, αποφασίζει ότι τα Μέλη του ΤΕΕ θα έχουν το δικαίωμα ΑΔΑ: Β4ΣΟ46Ψ842-8Ω819 οριστικής διαγραφής ή προσωρινής αναστολής της ιδιότητας του τακτικού Μέλους του ΤΕΕ για οικονομικούς λόγους, χωρίς συνέπεια στις παροχές του ΤΕΕ, και με αυτόματες διαδικασίες επαναφοράς τους, με στόχο τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, έπειτα από διερεύνηση, ώστε να μην δημιουργηθούν διαδικαστικά προβλήματα στους Συναδέλφους. Αυτό ισχύει ακόμα..?? Γιατί αν ισχύει πρέπει να το εξετάσω σοβαρά!!Δεν πάει άλλο..
  12. Εγώ βρέθηκα στο ΤΣΜΕΔΕ σήμερα το πρωί στην Αθήνα.Τέτοια Μπανανία ούτε που μπορούσα να την φανταστώ...παραλίγο να κυκλωθεί το οικοδομικό τετράγωνο από την ουρά!!! Απίστευτα πράγματα και καταστάσεις!!Και όλοι ήταν για να πληρώσουν...Προσωπικά σαν ά-εργος μηχανικός βρέθηκα στην αναγκαστική θέση να κάνω ρύθμιση αυτόν τον μήνα (ήθελα να προσθέσω ένα ΚΑΔ και μου ήταν απαραίτητο το κ@λ@τσμέδε)...φυσικά πάει η ρύθμιση περίπατο και κάποιο σεβαστό για την εποχή ποσό γιατί μου είπαν ότι παρόλο που ΔΕΝ εστάλησαν τα ειδοποιητήρια εγώ σαν χαιβάνι έπρεπε να πάω να ξημεροβραδιαστώ στην ουρά να μου βγάλουν το ποσό και να τους εξωφλήσω όλο το τίμημα μέχρι αύριο!!!Βρε μυρωδιάδες αν είχα δουλειά και τα έβγαζα δεν θα έκανα ρυθμίσεις!!!Πώς στο καλό να βρω όλο το ποσό τώρα????? Στον κουβά κύριοι πάλι... Αυτό που μου έκανε πάντως εντύπωση είναι ότι εκτός από τις εταιρίες που πληρώνανε σήμερα προφανώς για να μπορούν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς υπήρχε πολύ μεγάλο ρεύμα από παππούδες-γονείς κτλ συναδέλφων που προφανώς (να ναι καλά οι άνθρωποι) στηρίζουν ακόμα.Δεν πάμε πουθενά ρε γαμώτο και είναι πολύ λυπηρό..τόσα χρόνια πολυτεχνεία και μπαρμπούτσαλα..Στον κουβά..
  13. Μπλόκο στις αγοραπωλησίες ακινήτων ετοιμάζει και πάλι η τρόικα. 'Έλεος!!! http://www.newmoney.gr/article/48829/poioi-plironoyn-kai-poioi-glitonoyn-ton-foro-yperaxias
  14. Είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει..απέχεις από το φόρουμ καμιά 10αριά μέρες και μόλις επιστρέψεις και το ανοίξεις σχεδον ΠΑΝΤΑ σου κόβεται η ανάσα!! Βλέπεις (και ειδικά μέσα σε γιορτές) να αλλάζουν τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ...και σπάνια προς το καλύτερο!Δεν παλεύεται..δεν γίνεται να το παρακολουθήσεις άλλο το ζήτημα,αυτό δεν είναι ενημέρωση για να είσαι σωστός επαγγελματίας αυτό είναι full time job.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.