Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

coeyote

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

coeyote's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πως θεωρείς ότι τεκμαίρεται η αλλαγή χρήσης του ημιυπαίθριου σε χρήση κατοικίας ή άλλη. εφόσον όλη η κατασκευή δεν έχει "ουσιαστική χρήση", η εργασίες ανέγερσης αυτή τη στιγμή είναι σε αναστολή. Δηλαδή πως θα περιγράψω τη νέα χρήση του ημιυαιθρίου αφού τη δεδομένη στιγμή είναι απλά ένα κουφάρι με τούλβα??
  2. Συνάδελφοι Καλησπέρα, Γνωρίζετε αν ένα κτίριο το οποίο έχει άδεια πριν την αναφερόμενη στον 3843/10, και είναι ακόμη σε φάση κατασκευής (ο Φ.Ο. έχει ολοκληρωθεί προφανώς) και έχει υπερβάσεις του τύπου που ορίζεται στον παραπάνω νόμο, μπορεί να υπαχθεί στις διατάξεις αυτού για τακτοποίηση, ή η τακτοποίηση αφορά μόνο σε περαιωμένες κατασκευές?? Διότι ο Νόμος δεν το ορίζει σαφώς, αν και νομίζω ότι τίθεται ζήτημα προσδιορισμού της χρήσης του κτιρίου - γιαπιού. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, παρακαλώ να ενημερώσει. Ευχαριστώ πολύ.
  3. Η ενίσχυση με μεταλλικά χιαστί δεν σας καλύπτει? Λογικά θα σας μειώσει και τις ανάγκες ενίσχυσης της θεμελίωσης.
  4. "Ενίσχυση κατασκευών για σεισμικά φορτία", Κωνσταντίνος Σπυράκος, και "Επισκευές και Ενισχυσείς Κατασκευών", Σ. Δρίτσος. Δείτε αυτά τα δύο βιβλία περιέχουν αρκετά.
  5. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος να μου πει από που μπορώ να πάρω προσφορά για ένα scanner σχεδίων, και αν κάποιος χρησιμοποιει κάποιο συγκεκριμένο και είναι ευχαριστημένος θα με ενδιέφερε να γνώριζα το μοντέλο. Ευχαριστώ
  6. Γνωρίζει κανείς αν η LH έχει ανακοινωσει αν θα ετοιμάσει modules με τους ΕC 2 και EC 8 ??
  7. Το γεγονός ότι έχω συγγενή μηχανικό δεν νομίζω ότι μου αφαιρεί το δικαίωμα να κρίνω όπως όλοι σας. "Γιατί έτσι με αυτά τα αεροπλανικά που κάνουν μερικοί έχουν μάθει τα βλαχαδερά και έρχονται στο γραφείο και μας μιλούν για τιμές ανά τετραγωνικό." Με συγχωρείτε λοιπόν που ενόχλησα την nirvana των γκουρού του τεχνικού κόσμου που από τα γεννοφάσκια τους ήταν μηχανικοί...και ως γνήσιο ******* θα γυρίσω στην στρούγγα μου.... κρίμα και πίστευα ότι το forum ακόμη και στα άκομψα post κάποιων από εμάς τους νεότερους αντιδράει με περισσότερη κατανόηση και πρωτίστως με διάθεση συμβουλευτική.
  8. Με συγχωρείτε για το θάρρος μέλλοντες συνάδελφοι, αλλά όταν εσείς ήσασταν φοιτητές ξέρατε πόσο παίρνει ένας πολ. μηχ. για μια μελέτη φερειπείν??? δουλεία βρήκε το παιδί να κολλήσει λίγο στο χαρτζηλίκι να τριφτεί και λίγο με κάτι έστω σχετικό με τις κατασκευές και προφανώς ψάχνει να δει πως λειτουργεί η αγορά... γιατί τόση ειρωνεία και εκνευρισμός?? άλλος τρόπος να του επεισημάνετε την λάθος προσέγγιση που έχει κάνει στο θέμα δεν υπάρχει??? με συγχωρείτε που βγαίνω εκτός θέματος αλλά είμαι και γω τελειόφοιτος και αν δεν είχα συγγενή μηχανικό θα ήμουν ξυπόλυτος στα αγκάθια... εσείς δηλαδή την μάθατε την πιάτσα και τους κανόνες της στο πι και φι???? όλοι σας νομίζω ξέρετε ότι στο πολυτεχνείο μαθαίνεις για την αγορά ότι για την αυστραλία από carte-postal...λιγότερος εκνευρισμός και περισσοτερή κατανόηση δεν θα έβλαπτε, λιγοτερη υπεροψία και περισσότερη νουθεσία.ελπίζω αυτό να ήταν μια μικρή κακή παρένθεση για την εικόνα που είχα για το forum. Ζήτω συγγνώμη και πάλι από όλους και τους διαχειρηστές.
  9. καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζετε να υπάρχει στην αθήνα μεταπτυχιακό σχετικά με construction project management? από μια μικρή έρευνα που έχω κάνει βρήκα και το παρακάτω http://www.cems.gr/menu_details.asp?id=150&mid=5&lang=gr αλλά τίποτα στο πολυτεχνίο ή στα υπόλοιπα πανεπιστήμια της αθήνας. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι για την ποιότητα του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού και το αντικρισμά του ή κάποιο άλλο μεταπτυχιακό που να αξίζει θα το εκτιμούσα. σας ευχαριστώ
  10. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση.
  11. Μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω καταλόγους με προδιαγραφές και διαστάσεις κομβοελασμάτων και λεπίδων συνδέσεων?
  12. Αρχικά σας ευχαριστώ και τους δύο για την ανταπόκριση, σε ότι αφόρα στην εργασία μου, αναλυτικότερα θα ήθελα να σας πω το εξής, η σύνδεση των χιαστί χώρις εκκεντρότητα συνδέσμων θα γίνει με κομβοελάσματα τα όποια θα είναι συγκολλημένα πάνω σε ενα περιμετρικό μεταλλικό πλαίσιο όπως αναφέρεις ΑΡΗ, το οποίο πλαίσιο στην συνέχεια θα συνδέεται με το υπάρχον πλαίσιο από μπετόν με διάταξη διατμητικών συνδέσμων όπως αναφέρει και ο ΚΑΝ.ΕΠΕ.. Το θέμα είναι πως διαστασιολογώ το περιμετρικό πλαίσιο έτσι ώστε να ικανοποιείται η συνθήκη συμβιβαστού των παραμορφώσεων, και επιπλέον πως κατανέμω την αναλυμένη αξονική των χιαστί συνδέσμων στα βλήτρα έτσι ώστε να τα διαστασιολογήσω. δεν μπορώ να βρω αναλτικό παράδειγμα εφαρμογής παρά κάποιες συστάσεις κατασκευαστικές που αφορούν κυρίως στην διαστασιολόγηση αυτών καθ'αυτών των χιαστι συνδέσμων.
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι είμαι φοιτητής επί πτυχίω και κάνω την διπλωματική μου εργασία, με θέμα την ενίσχυση κατασκευής από Ω.Σ. με την χρήση μεταλλικών συνδέσμων χιαστί. Θα ήθελα αν κάποιος ξέρει κατασκευαστικές λεπτομέρειες της σύνδεσης των συνδέσμων με το πλαίσιο να με βοηθήσει.Πιο συγκεκριμένα έχω επιλέξει να συνδέσω με διατμητικούς συνδέσμους το υπάρχον πλαίσιο με ένα νέο μεταλλικό και στο μεταλλικό να συνδεθούν οι χιαστί σύνδεσμοι, δεν ξέρω όμως πως υπολογίζεται το μεταλλικο πλαίσιο, οι διατμητικοί σύνδεσμοι καθώς και οι συνδέσεις αυτών. αν κάποιος ξέρει κάτι θα το εκτιμούσα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.