Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

petran1980

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by petran1980

  1. Είναι συγγενής μου και γνωρίζω την κατάσταση. Όλο το γήπεδο είναι 14500 τ.μ. περίπου σε εκτός ορίων οικισμού περιοχή σε ορεινή περιοχή της Π.Ε. Ιωαννίνων, μη δασικό. Δεν έγινε αποδοχή κληρονομιάς από τον πελάτη μου και τα δύο αδέρφια του (εδώ και εικοσαετία), και συνεννοήθηκαν όταν έκανε το αυθαίρετο να κάνει γονική παροχή στα παιδιά του με χρησικτησία 500 περίπου τ.μ. που περιλαμβάνουν προφανώς το κτίσμα. Το τοπογραφικό για το συμβόλαιο έγινε στην Αθήνα στο χέρι (της πλάκας) και πάω εγώ να μετρήσω και να το προσαρμόσω στην κατάσταση και δεν προσαρμόζεται προφανώς. Βόρεια συνορεύει με Επ. οδό, και γύρω γύρω με συνιδιοκτησία αυτών και των αδερφών του, που όλοι μαζί μου ανέθεσαν να μετρήσω όλο το ακίνητο, να τους το χωρίσω ανάλογα και να κάνουν και οι υπόλοιποι το ίδιο (γονική παροχή στα παιδιά τους με χρησικτησία). Δεν τίθεται ζήτημα διεκδίκησης από άλλον της έκτασης, ούτε διένεξης μεταξύ των. Τέλος, στην περιοχή η αξία της γης είναι μηδαμινή. Περισσότερο για συναισθηματικούς λόγους θέλουν να κατοχυρώσουν την περιουσία τους (όλοι μένουν Αθήνα). Σε ευχαριστώ πάντως για την γνώμη και τη συμβουλή σου!
  2. Συνάδελφοι καλημέρα. Δεν είμαι σίγουρος αν αναρτώ στο σώστο θέμα, άλλα η περίπτωση μου είναι περίπλοκη. Πρόκειται για αυθαίρετη επέκταση οικίας προ του 1955, που πραγματοποιήθηκε το 2010, σε μη άρτιο γήπεδο και σε εκτός ορίων οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων περιοχή. Το πρόβλημα μου είναι ότι υπάρχει συμβόλαιο του 2009 συνοδευόμενο από τοπογραφικό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα η παλαιά οικία εμφαίνεται με εμβαδό 55 τ.μ. και το γήπεδο με εμβαδό 450 τ.μ.., ενώ στην πραγματικότητα είναι 45 τ.μ. και 650 τ.μ. αντίστοιχα. Επειδή επίκειται και η δήλωση στο κτηματολόγιο και ο πελάτης μου δεν θέλει να διορθώσει το συμβόλαιο, εγώ μπορώ να προχωρήσω σε τακτοποίηση της αυθαίρετης επέκτασης (προσθήκη επιπλέον 45 τ.μ.) με το νέο σωστό τοπογραφικό διάγραμμα (650 τ.μ.) ή δεσμεύομαι από την >10% απόκλιση σε σχέση με το τοπογραφικό διάγραμμα του συμβολαίου? Προς το παρόν δεν χρειάζεται να χορηγήσω βεβαίωση άρα δεν προκύπτει κάποια δέσμευση από πουθενά, σωστά? Σε μελλοντική δικαιοπραξία επί του ακινήτου, μαζί με την βεβαίωση η οποία θα συνοδεύεται με το νέο τοπογραφικό των 650 τ.μ., θα γίνει η διόρθωση του τίτλου? Τέλος για την δήλωση στο κτηματολόγιο η προσκόμιση του νέου σωστού τοπογραφικού ως "άλλο τοπογραφικό", θα επηρεάσει την κτηματογράφηση προς την σωστή κατεύθυνση, ή νομίζετε πως είναι απαραίτητη και η διόρθωση του τίτλου? Όποιος έχει την καλοσύνη και τον χρόνο να εκφέρει κάποια γνώμη θα το εκτιμούσα δεόντως! Αν ο admin θεωρεί πως η ανάρτηση αφορά σε άλλο θέμα ας τη μετακινήσει όπου κρίνει σωστό! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  3. Καλημέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος την Τ.Ζ. για εκτός ορίων οικισμού στην Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΣΙΡΑΚΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.