Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

braveheart

Members
  • Περιεχόμενα

    93
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by braveheart

  1. με βάση όσα λες Δημήτρη έχουμε 2 διαφορετικά πράγματα: 1) άδεια εγκατάστασης με βάση Ν.4056/12 2) νομιμοποίηση με βάση Ν.4495/17 οπότε νομιμοποιούνται πρώτα με το 2 όσες σταβλικες εγκαταστάσεις έχουν κατασκευαστεί μέχρι 28-07-2011. Με τις υπόλοιπες τι γίνεται.
  2. Καλημέρα, Δημήτρη και kana σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Οι απαντήσεις σας με διαφωτίσαν για το τι πρέπει να κάνω. Συνάδελφε kana σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να είμαι αγενής και συμφωνώ απόλυτα με την παράγραφο 2 που αναφέρεις. Για αυτό το λόγο και δεν ήμουν σίγουρος αν μπορεί να γίνει τακτοποίηση και πώληση από τον ιδιοκτήτη του αγρού όπως αυτός μου ζητάει. Θα ξανακάνω επαφές με συμβολαιογράφο και Μητρόπολη.
  3. Δημήτρη ευχαριστώ πολύ, τι ακριβώς εννοείς προσύμφωνο του άρθρου 11/1/3.είναι κάποιος νόμος αυτό? τα υπόλοιπα που είπες τα κατάλαβα.
  4. Εντάξει δεν διαφωνώ αλλά αυτό τι σημαίνει.ότι είναι και σωστό? τελοσπάντων η ερώτηση που έκανα στο αρχικό post είναι συγκεκριμένη και δεν έχει σχέση με αυτό που εσύ μου απαντάς.
  5. Καλημέρα συνάδελφε, η Μητρόπολη δεν το έχει δηλώσει από όσο ξέρω. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να το δηλώσει διότι ο αγρός ανήκει σε άλλον με συμβόλαιο.επίσης, το άρθρο 16 που λες αναφέρει για ιδιοκτησία που ανήκει σε νομικά πρόσωπα επομένως εκεί δεν ανήκει αυτή η περίπτωση.
  6. Καλημέρα Δημήτρη, μου φαίνεται σωστό αυτό που λες. όντως ο πατέρας του πελάτη έδωσε προφορικά ένα τμήμα από τον αγρό για να χτιστεί η εκκλησία του χωριού με την υπόσχεση ανταλλαγής άλλου τμήματος που ποτέ δεν έγινε. τι εννοείς όμως προσύμφωνο του άρθρου 11/1/ε?? και προφανώς λες να τακτοποιήσει η εκκλησία ως φερόμενος ιδιοκτήτης?με τι συμβόλαιο?Ε9?αποδεικτικά? και γιατί ακριβώς ο πελάτης να το δεχτεί αυτό? προφανώς θέλει να τακτοποιήσει αυτός και μετά να πουλήσει στην εκκλησία όλο το ακίνητο...
  7. Συνάδελφοι καλημέρα, Σας παραθέτω μια αρκετά δύσκολη περίπτωση ελπίζοντας μήπως κάποιος το έχει ήδη αντιμετωπίσει. Σε κληροτεμάχιο Ε= 3388τ.μ. μη άρτιο και οικοδομήσιμο λόγω εμβαδού οριστικής διανομής Υπουργείου Γεωργίας μου ζητήθηκε η σύνταξη ενός Τοπογραφικού Διαγράμματος και βεβαίωση Ν.4178/13 για Αδόμητο κληροτεμάχιο. όμως μετά τη εφαρμογή της διανομής και την υλοποιημένη κατάσταση έξω διαπιστώνεται ότι εντός του κληροτεμαχίου υφίσταται περιτοίχιση εμβαδού Ε=1100τ.μ. και μέσα σε αυτήν εκκλησία εμβαδού Ε=70τ.μ. Ο πελάτης έχει συμβόλαιο (μεταβίβαση αγρού - γονική παροχή) που μεταγράφηκε το 1989. Φυσικά στο συμβόλαιο δεν γίνεται αναφορά για κτίσμα αλλά για αγρό. Λόγω του ότι είναι γονική παροχή δεν συνοδεύεται το συμβόλαιο και από τοπογραφικό διάγραμμα. Επομένως, έχουμε ένα συμβόλαιο με ψευδή στοιχεία. Μετά από συζητήσεις ανακαλύπτουμε ότι όντως η εκκλησία του χωριού έκτισε χωρίς άδεια το κτίσμα Ε=70τ.μ. Χρονολογία μεταξύ 1982-1985 όπως ισχυρίζονται. Η ερώτηση είναι: 1)Τακτοποιείται το συγκεκριμένο κτίσμα-εκκλησία με τον Ν.4178/13 ή υπάρχει κάτι ειδικότερα για εκκλησίες? Στον 4178/13 άρθρο 16 αναφέρει για χώρους λατρευτικούς αλλά μόνο σε περιπτώσεις που είναι ιδιοκτησία Ν.Π.Δ.Δ ή νομικού προσώπου κ.τ.λ. 2) Αν τακτοποιείται ποιος μπορεί να κάνει την δήλωση? ο ιδιοκτήτης του αγρού ή μήπως και η εκκλησία? 3) Αν τακτοποιείται τότε ο χρόνος κατασκευής του αυθαιρέτου φαντάζομαι αποδεικνύεται μόνο με αεροφωτογραφία, διότι στο Ε9 φαίνεται αδόμητο το ίδιο και στο συμβόλαιο.
  8. Πολύ ωραίος αυτός ο μηχανικός που πρώτα έβγαλε την άδεια θεωρώντας ενα τοπογραφικό παλιό σωστό.... και μετά είδε στην χάραξη ότι υπάρχει πρόβλημα.. να σκίσει το πτυχίο του μπροστά στον πελάτη του... με όλα αυτά που διάβασα ξανασυμπεραίνω το εξής: βγαίνουν με όλους αυτούς τους νόμους και τις προδιαγραφές (που είναι σωστές) όλες οι πρόχειρες δουλειές που κάνανε οι παλαιοί μηχανικοί και όλοι αυτοί που βγάλανε ΚΑΚΩΣ ψωμί από αυτό το επάγγελμα. Δυστυχώς, όμως όλοι αυτοί οι κλόουν αφήσαν και ασχημες περγαμηνές για όλους τους υπόλοιπους που σπούδασαν σε σωστά πανεπιστήμια και θέλαν να κάνουν σωστά τη δουλειά. Για αυτό και τον μηχανικό δεν τον σεβάστηκε ποτέ ο ιδιώτης..
  9. Καλημέρα συνάδελφοι, από εμπειρία που είχα στην Πολεοδομία της περιοχής μου αυτό που ισχύει είναι το λεκτικό της Απόφασης που αναγράφεται στο ΦΕΚ που συνοδεύει το όριο Οικισμού. επομένως, η πιο σωστή λύση είναι με κάποιον τοπικό από την κοινότητα βόλτα στον οικισμό, αποτύπωση των σημείων-ορίων που αναγράφονται στο λεκτικό και σχεδιάζεις μόνος σου το όριο οικισμού. σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ο χάρτης σε κλ.1:5000 διότι αυτός τις περισσότερες φορές είναι ενδεικτικός. συνήθως στο λεκτικό περιγράφονται χαρακτηριστικά σημεία (π.χ. υδατοδεξαμενή, διασταύρωση οδών, όρια ιδιοκτησίας κ.τ.λ.). όπως και να έχει κανένας εκ των υστέρων δεν μπορεί να αμφισβητήσει το λεκτικό της απόφασης.
  10. Συνάδελφε καλημέρα, τι εννοείς κάνεις λάθος?δεν κατάλαβα? εγώ απλά ρώτησα σε προηγούμενο ποστ αν απαιτούνται συν/νες όχι αν απαιτήτε η σύνταξη εξαρτημένου σε Ε.Γ.Σ.Α. 87 τοπογραφικού διαγράμματος. διότι εξαρτημένο είναι ενα τοπογραφικό με κάνναβο και συν/νες και εξαρτημένο είναι και ένα τοπογραφικό μόνο με κάνναβο και αναγραφή σύστημα αναφοράς Ε.Γ.Σ.Α'87. (για τον συμβολαιογράφο δεν έχει καμία διαφορά). Δεν κατάλαβα την σκέψη σου.... Στον συνάδελφο καίσαρα να πω ότι πολύ σωστά μπήκε ο Ν.651/77 τότε όμως τότε δεν είχαν στο μυαλό τους Ε.Γ.Σ.Α'87, δεν είχαν στο μυαλό τους ανοικοδόμηση, ούτε ελεγκτή δόμησης, ούτε ιδιοκτήτες να μαλώνουν για μισό μέτρο, ούτε οι αξίες ακινήτων ήταν οι σημερινές. και επίσης με τα μέσα τότε δύσκολο θα μπορούσαν να γίνουν σωστά εξαρτημένα τοπογραφικά. σήμερα είναι μια άλλη τελείως διαφορετική κατάσταση. μετά από 50 χρόνια ακόμα και οι πιο σωστοί νόμοι χρήζουν αναθεώρησης.
  11. συνάδελφε ΚΑΝΑ, δεν διαφωνώ καθόλου σε όσα λες, μάλιστα συμφωνώ πάρα πολύ. φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις πολύ δύσκολες ιδίως σε διανομές παλιές όπου όσο καλή εφαρμογή της διανομής και να κάνεις πιθανώς να μην καταλήξεις σε μια 100% αποδεκτή λύση από όλους. όμως έκανες το βέλτιστο, το καλύτερο δυνατό. πολλές τέτοιες περιπτώσεις έχουν φτάσει στα δικαστήρια για επίλυση. τι να κάνουμε επιστήμονες είμαστε και πολλές φορές η λύση δεν είναι μία... (όπως για παράδειγμα όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα υγείας δύσκολο μπορεί να υπάρξει διχογνωμία μεταξύ επιστημόνων ιατρών για τη θεραπεία και βλέπουμε παραδείγματα διαφορετικής διάγνωσης και θεραπείας) (διάβασε εαν θέλεις τα βιβλία από ένα ωραίο συνέδριο που έγινε το 1985 για τις εφαρμογές των διανομών και συμφώνησαν πάνω από 100 συνάδελφοι πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι διανομές-πολύ χρήσιμο). αυτά όμως που λες τι σχέση έχουν με αυτά που είπα πριν εγώ?? η λύση είναι δηλαδή να δίνουμαι φωτοτυπίες της διανομής?? τότε να σταματήσουμε να κάνουνε τοπογραφικά και να λέμε στους πελάτες μας " ξέρεις δεν μπορώ να σου δώσω συν/νες περιμένω να γίνει το Κτηματολόγιο. όταν γίνει να έρθεις στο γραφείο μου" Δεν γίνονται αυτά αδερφέ..
  12. Συνάδελφε ΚΑΝΑ, ακριβώς αυτά που λέει ο agios. Συνήθως τις βάζω αλλά επίτηδες δεν έχω βάλει κιολας για να δω τι θα γίνει.όταν ρώτησα την συμβολαιογράφο μου είπε εμένα δεν με ενδιαφέρουν συν/νες. αλλά και γενικά που ρώτησα συναδέλφους και άλλους συμβολαιογράφους κανένας δεν τις βάζει τις συν/νες. όπως και να έχει και σε αυτά που δεν βάζεις συν/νες βάζεις κάνναβο που είναι το ίδιο διότι ένας Τοπογράφος Μηχανικός μπορεί εύκολα με land-civil-raster να βγάλει συν/νες και να ξέρει τι έκανες. βεβαια υπάρχουν και οι πονηροί διότι εμένα μου έτυχε και αυτό.. βγάζω συν/νες σε κάποιο παλιό τοπογραφικό και όταν είδα τεράστιες αποκλίσεις πηρα τηλ.το προηγούμενο συνάδελφο και ξέρεις τι μου είπε: ελα μωρέ τον κάνναβο τον βάζω ενδεικτικά.δεν έβαλα συν/νες. αυτοί που εκπονούν τοπογραφικά θα καταλάβουν τι λέω.... Τώρα πάμε στα σημαντικά. Απαιτείται ή όχι ώστε να κινηθούμε μαζικά (με την μορφή των τοπικών συλλόγων) και να αναδείξουμε το θέμα σε όσους εμπλέκονται στις δικαιοπραξίες (συναδέλφους άλλων σχολών, συμβολαιογράφους κ.τ.λ.)
  13. Καλημέρα συνάδελφοι, Θίξατε επιτέλους το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι εκπονούν σωστά τοπογραφικά σήμερα (δεν μπλέκω ποιοι έχουν το δικαίωμα για να μην αρχίσει άλλη κουβέντα). Βάσει νόμου μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία υποχρέωση να βάζουμε συντεταγμένες στα τοπογραφικά συμβολαίων (δεν είμαι σίγουρος αν απαιτείται πλέον με τον Ν.4178) αλλά δεν με ενδιαφέρει κιολας. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΌ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ Ν.651/77 ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ....και εξηγώ γιατί. Διότι έτσι δεν θα υπήρχαν όλοι αυτοί που λέγανε ότι κάνανε τοπογραφικά ενώ επί της ουσίας κάνανε μια μεγέθυνση της διανομής από κλ.1:5000 σε κλίμακα 1:200 ή κλ.1:500 και εδιναν αυτό στο πελάτη ως τοπογραφικό και φυσικά για αυτό πληρωνόντουσαν κανονικά. Φυσικά ουδέν λόγος για συντεταγμένες στο τοπογραφικό αλλά και οριοθέτηση του αγροτεμαχίου διότι ο πελάτης δεν ασχολείται, ο συμβολαιογράφος δεν ξέρει και βάσει Ν.651/77 αυτός μόνο πλευρές θέλει για να περιγράψει το ακίνητο. Επομένως, ο μηχανικός (που δεν ξέρει από τοπογραφικά αλλά συμμετέχει), ο πελάτης και ο συμβολαιογράφος μεταβιβάζουν χωρίς να ξέρουνε τι υπάρχει στο έδαφος. Για όσους ξέρουν όμως τοπογραφικό διάγραμμα σημαίνει ότι αν το πάρω εγώ στα χέρια μου πρέπει να μπορώ να πάω να πασσαλώσω. Δυστυχώς, λόγω των παραπάνω αυτό δεν γίνεται. Άπειρες περιπτώσεις έχω στο γραφείο όπου πελάτες μου θέλουν να τους οριοθετήσω το αγροτεμάχιο αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν διότι μου λένε έχω τοπογραφικό. (και έχουν δίκιο καθώς έχουν ήδη πληρώσει τοπογραφικό). όμως για να το εφαρμόσεις αυτό πρέπει να ξαναεκπονήσεις τοπογραφικό και μάλιστα να μην το πληρωθείς επειδή ο προηγούμενος συνάδελφος (ή μη δεν ξέρω αν είναι συνάδελφος) του πέρασε από τα μυαλό να βγάλει λεφτά από αυτό. όπως μου είπε συνάδελφος αρχιτέκτονας ο οποίος εκπόνησε τοπογραφικό (λάθος μου σχεδίασε σε μεγαλύτερη κλίμακα την διανομή και την έδωσε για τοπογραφικό σε πελάτη μου) όταν του ζητήσαμε να μας δώσει τις συντεταγμένες για να οριοθετήσουμε μου απάντησε : εμείς δεν οριοθετούμε, δεν βάζουμε συν/νες αυτά είναι δουλειά του Τοπογράφου. εγώ απλά υπογράφω το Τοπογραφικό. Αυτά εν'έτει 2014 είναι για κλάματα και απορώ πως δεν έχουν διορθωθεί. Δράττοντας λοιπόν της ευκαιρίας, ελπίζω ο Ν.4178 να υποχρεώνει να μπούνε συν/νες, ειδάλλως προτείνω στον Σύλλογο των Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών να μεριμνήσει ώστε να τροποποίηθεί ο Ν.651/77 και να μπούνε υποχρεωτικά οι συντεταγμένες. Μόνο έτσι θα σωθεί το τοπογραφικό και θα αποκτήσει αξία διότι αυτός που δεν ξέρει συντεταγμένες δεν θα υπογράψει. πλευρές υπογράφει δεν τον νοιάζει. Στον πρώτο συνάδελφο να πω ότι για αυτό πληρώνεσαι.για να αποφασίσεις εσύ τα όρια σε μια προβληματική περιοχή και να δώσεις λύση. αλλιώς μην βάλεις συν/νες, μη βάλεις κάνναβο και ονόμασε το σχέδιο όχι Τοπογραφικό Διάγραμμα αλλά κροκί ή σκαρίφημα. με καταλαβαίνεις πως το εννοώ ελπίζω... Πάντως εμένα μέχρι σήμερα δεν μου έχει ζητήσει ποτέ συμβολαιογράφος να βάλω συντεταγμένες. ΠΟΤΕ.....επομένως, αν κάτι τέτοιο ισχύει ελπίζω ο Σύλλογος να κάνει προσπάθεια ώστε να ενημερωθούν οι συμβολαιογράφοι..
  14. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους που απαντήσαν μέχρι στιγμής. συνάδελφε nbr η νομοθεσία που μου έδωσες όμως ισχύει για τα εποικιστικά. συμφωνούμε ως προς την διαδικασία. τι γίνεται όμως σε περίπτωση που έκταση που ανήκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (εποικιστική) μεταβιβάστηκε με Απόφαση Νομάρχη στο Δήμο??
  15. καλησπέρα Δημήτρη και ευχαριστώ πολύ, έχω ήδη μιλήσει με τον Δήμο και μου απαντήσαν ότι βάση του Ν.31/68 δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία και η ιδιοκτησία του Δήμου προστατεύεται. απλά μου έκανε εντύπωση να ισχύει μέχρι σήμερα κάτι από το 68 και να μην έχει βγει κάτι νεότερο σήμερα. έχεις υπόψη σου κάτι άλλο..
  16. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σύμφωνα με το Ν.4016/12 μπορούνε πλέον ιδιώτες που μέχρι σήμερα καλλιεργούσαν αυθαιρέτως εκτάσεις του δημοσίου να εξαγοράσουν αυτές τις εκτάσεις με κάποιες προυποθέσεις. Βέβαια ο Ν.4061/12 σύμφωνα με το άρθρο 23 αναφέρεται σε εκτάσεις τις οποίες διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (δηλ.τα εποικιστικά). Έχει κανείς υπόψη του τι γίνεται σε περιπτώσεις που τα ακίνητα αυτά ανήκουν σε κάποιο δήμο σήμερα. Μου έτυχε περίπτωση που με απόφαση Νομάρχη του 1992 δόθηκαν κατά πλήρη κυριότητα εκτάσεις που διαχειριζόταν το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων σε Δήμο. (πρώην Κοινότητα). έχει κανείς υπόψη κάποια νομοθεσία? Ευχαριστώ πολύ.
  17. καλημέρα, καταρχήν θα πρέπει να δεις αν το τεμάχιο είναι διανομή ή ιδιοκτησία. αν είναι διανομή τότε θεωρώ δύσκολο να μην φαίνεται το ρέμα εκεί.επομένως θα πρέπει να δεις τα όρια της ιδιοκτησίας στην διανομή και πως περιγράφει το ακίνητο εκεί. αν είναι ιδιοκτησία τότε θα βρεις όλα τα παλιά συμβόλαια με τα συννημένα τοπογραφικά τους.δεν μπορεί να υπήρχε ρέμα και να μην μνημονεύεται σε κάνενα συμβόλαιο ή παλιό τοπογραφικό. (σου κάνω τον διαχωρισμό διανομή ή ιδιοκτησία διότι στην πρώτη περίπτωση τα όρια της ιδιοκτησίας καθορίζονται από την διανομή ενώ στην δεύτερη περίπτωση τα όρια καθορίζονται με υπόδειξη από τον αρχικό ιδιοκτήτη και παέι λέγοντας....). από εκεί θα ξεκινήσεις πρώτα (από την αρχική ιδιοκτησία λοιπόν....) για να καταλήξεις στο συμπέρασμα αν όντως τότε υπήρχε ρέμα ή όχι. όταν καταλήξεις με αυτά θα ψάξεις αν το ρέμα διανοίχτηκε μετά..δηλ. αν όντως υπάρχει κάποια μελέτη δήμου.πιθανώς εκεί να έχεις και απαλλοτρίωση επομένως τότε έχεις κατάτμηση αγροτεμαχίου και εναπομείναν τμήματα. δεν σημαίνει επειδή βγήκε άδεια τότε πρέπει και σήμερα να έχεις άρτιο και οικοδομήσιμο τμήμα.... Νομίζω θέλει λίγο παραπάνω προσοχή. (και τέλος για να πω και τον πόνο μου κάντα όλα αυτά με εκτυπώσεις, ψάξιμο, πολεοδομίες, υπηρεσίες, αποτυπώσεις εξαρτημένες με όργανα των 15000 ευρώ, ραντεβού με τον πελάτη να του εξηγήσεις γιατί κανένας πριν δεν μπήκε στον κόπο) για την αμοιβή των 200ευρώ (όπως άλλωστε μας προτείνουν τους συναδέλφους τοπογράφους συνάδελφοι πολιτικοί ή αρχιτέκτονες) και θα δεις τι ωραία θα νιώσεις... Το τελευταίο σχόλιο σαφώς και δεν αποτελεί γενικό παράδειγμα αλλά πρακτική των παλαιότερων ετών...και ελπίζω να αλλάξει σύντομα.
  18. καλημέρα, για να είσαι σίγουρος πως ο διπλανός έχει καταπατήσει πρέπει να γίνουν όσα πολύ σωστά σου περιγράφει ο Θεοχάρης δηλ.αποτύπωση και επαεφαρμογή του θείου σου, των ομόρων κ.τ.λ. δηλ.έκτασης μεγαλύτερης ώστε να φανεί αν υπάρχει πρόβλημα στην διανομή ή στην υλοποιημένη κατάσταση. Αν μετρήσει μόνο το δικό σου δεν θα βγάλεις άκρη ποτέ. επίσης, τα ορόσημα (τσιμεντοπάσσαλοι) που λες το πιο πιθανό είναι να μην είναι ορόσημα της Τοπογραφικής.Πότε είναι η διανομή??Αν είναι παλιά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις ορόσημα έξω. Μίλα με έναν Τοπογράφο Μηχανικό να σε κατατοπίσει.. Συνάδελφε, παρακαλώ να συμπληρώσεις την ειδικότητα στο προφίλ σου. Ευχαριστώ. DIMITRIS80
  19. Καλησπέρα, συνάδελφε geronikos τα έχεις όλα μπερδεμένα στο μυαλό σου.... ιδίως οι αρχικές σου ερωτήσεις είναι για γελια..
  20. καλησπέρα, το ίδιο πραγμα λεει και το δ270 και η παραπάνω εγκύκλιος δημήτρη..δεν κατάλαβα την απάντησή σου..
  21. καλησπέρα, προκυπτει από τις διατάξεις δόμησης των οικισμών κάτω των 2000 κατοικων και των μεταγενέστερων τροποποιήσεων φεκ 181δ/85 το αρχικό..για τις τροποποίήσεις αύριο θα σου στείλω. για το εξεταζόμενο οικόπεδο που δημιουργήθηκε προ 85 δεν μας λες όμως..έχει πρόσωπο σε δρόμο?αυτό είναι το σημαντικό για την οικοδομησιμότητα..το φεκ της περιοχής που επικαλείσαι αφορά μόνο την αρτιότητα...
  22. αντε παλι τα γνωστα..καποιος που δεν ξερει τοπογραφια-γεωδαισια νομιζει οτι κανει κατι στον υπολογιστή... διαβαζω την ερώτησή σου και πραγματικά δεν βγαζω ακρη τι εννοεις? η φωτογραφια του κτηματολογιου...εκτός από αυτην την αποκλιση τι άλλο φταιει???? μηπως φταιει η οθονη???? και ο αλλος που παλι δεν ξερει απανταει..κανε upload dxf και μετα εξέτασε σφαλματα...πως και απαιτηθηκε εξαρτηση σε Ηαττ?? Τι ειναι αυτα ρε???τι ειναι η επιστημη της τοπογραφιας??? να σας πω τι φταιει?οτι ασχολείστε με κατι που δεν ξερετε..αυτό φταιει.. Συγνώμη για το υφος αλλά σας παρακαλω ας μου πει καποιος αν αυτές ειναι ερωτησεις σε φορουμ μηχανικών?
  23. Συνάδελφε συμφωνω ότι το τοπογραφικό είναι από τις σημαντικότερες διοικητικές πράξεις..χαίρομαι και που το αναγνωρίζεις..άλλο εννοούσα. την έρευνα για το ιδιοκτησιακό θα την κάνω αν εκπονήσω τοπογραφικό για άδεια δόμησης..δηλ.θα πάρω πιστοποιητικό μεταγραφής, πιστοποιητικό ιδιοκτησίας και συμβόλαια..αλλά δεν θα κάτσω να ελέγξω αν οι συνιδιοκτήτες όντως βάλαν δικιά τους υπογραφή ή βάλανε κάποιον άλλο να υπογράψει..τις υπεύθυνες δηλώσεις ας τις ζητήσει η πολεοδομία που εκδίδει την άδεια όχι εγώ.. και τι θα πει να υπογράψουν μπροστά μου...δηλ.δεν μπορεί ο ένας αδερφός να φέρει ένα φίλο του και να υπογράψει αυτός για τον αδερφό του??θα κάτσω να ψάξω αν όντως αυτός είναι ο αδερφός του???έλεος..
  24. καλησπέρα, απλά ήθελα να πω ένα μπράβο στον δημήτρη χωρίς να τον ξέρω διότι φαίνεται πολύ διαβασμένος και κυρίως σε λεπτομέρειες που αφορούν πιο πολύ μηχανικούς πολλές φορές..μακάρι όλοι οι μηχανικοί να συνεργάζονται με τέτοιους δικηγόρους ...γιατί από πολλούς έχω βαρεθεί "το κάντο γρήγορα..βιάζεται ο ιδιοκτήτης" και μετά κάνουν την πατάτα...
  25. καλησπέρα, διάβασα προσεκτικά όλες τις απαντήσεις και έχω να κάνω κάποια σχόλια.. Η τοποθέτηση του συναδέλφου αρχιτέκτονα για τις υπογραφές των τοπογραφικών νομίζω ήταν συμβουλευτική ('εχοντας παρακολουθήσει και άλλες φορές τις απόψεις του).πάντως είναι σωστή. τώρα όσον αφορά την συνυπογραφή που είναι σωστό να υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση εχώ δεν θα καθόμουν προσωπικά ούτε να ασχοληθώ ποιος υπογράφει ή αν ήταν όντως ο αδερφός ή αν ήταν ο μικρός του γιος..ελιμαστε ιδιώτες μηχανικού όχι δικαστές..Αν θέλει η πολεοδομία που είναι η Υπηρεσία που εκδίδει την άδεια να ζητήσει συνυπογραφή ασ το κάνει..εγώ θα έκανα το τοπογραφικό θα ζητούσα υπογραφές (ας έβαζαν ότι ήθελαν) και μετά η πολεοδομία αν θέλει αν ζητήσει Γ.Υπογραφής. Επαναλαμβάνω δεν είμαστε ούτε αστυνομικοί, ούτε δικηγόροι..είμαστε μηχανικοί.. Δηλ. θα έχω εγώ πρόβλημα σε ένα δικαστήριο που δεν έκανα τίποτε λάθος και δεν θα έχι ο ιδιοκτήτης που έβαλε υπογραφή για κάποιον άλλον..μην τρελαθούμε τελείως..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.