Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

8esiolabos

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Μένουμε Ελλάδα :Ρ

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

8esiolabos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δες και τις λύσεις της Spectra. Δεν ξέρω τι ψάχνεις, αλλά έχει μεγάλη γκάμα. http://www.jgc.gr/el...ine-lasers.html
  2. Απο τη στιγμή που έχεις τις συντεταγμένες της "βάσης" σου σε HTRS07 όπως λες, φτιάξε ενα project με αυτό το σύστημα, δέσε στις συντεταγμένες σου, λύσε και είσαι έτοιμος. Αν τώρα θέλεις τις συντεταγμένες στο ΕΓΣΑ87, απλά άλλαξε το σύστημα αναφοράς του project σε GREECE/GGRS87/TM87. Το πλέον φρόνιμο πάντως, είναι να επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπεία... αυτοί ξέρουν.
  3. Συναδέλφισα, αφού μπήκες στη διαδικασία να δεις τα Leica, δεν βλέπεις και τα Geomax? Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το όργανο και είναι και οικονομικό. Το έχω εδώ και ένα χρόνο περίπου, οπότε για χρήματα δεν μπορώ να σου πω. Αν δεν σου κάνει κόπο, πάρε μια προσφορά από την αντιπροσωπία (JGC).
  4. Υπάρχει και το JGC-Net στην Κρήτη. Ίσως αξίζει να το εξετάσεις κι αυτό.
  5. Μάλλον δεν κατάλαβες το post μου φίλε thomas... Αυτό που είπα, είναι ότι αυτά που γράφονταν εξ'αρχής είναι αστειότητες και στρέβλωση της πραγματικότητας. Το DoD δεν είπε ΠΟΤΕ ότι θα καταργήσει τις συχνότητες L1 και L2. Είπε, ότι δεν θα εγγυάται την υποστήριξη του κώδικα Ρ(Υ) στις συχνότητες αυτές, λόγω του εκμοντερνισμού του συστήματος. Στα πλαίσια αυτά εισάγει τον κώδικα C/A στην L2 και επίσης εισάγει και 3η συχνότητα την L5. Οι περισσότεροι σύγχρονοι δέκτες είναι ικανοί να χρησιμοποιούν τα νέα αυτά σήματα. Το θέμα δεν είναι αν θα μετράνε οι σημερινοί δέκτες 11 χρόνια μετά... Εγώ σου λέω ότι θα μετράνε. Έχεις αναρωτηθεί όμως αν θα υπάρχει USB θύρα στους υπολογιστές του 2020 για να "κατεβάσεις" τα δεδομένα σου? Ας μην μιλήσουμε για σειριακές θύρες βέβαια... Μήπως από μόνη της η τεχνολογική ανάπτυξη στο σύνολό της, θέτει στα όργανα ημερομηνία λήξης? Γι'αυτό ακριβώς έγραψα ότι θα είναι "μπρελόκ" οι δέκτες... Νομίζω ότι είμαι αρκετά ρεαλιστής.
  6. Αστειότητες... απλά αστειότητες! Αυτό που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ (DoD) είναι ότι από το 2020 και μετά δεν εγγυάται την υποστήριξη του κώδικα P(Y) στην L1 και την L2 συχνότητα και όχι την κατάργηση των συχνοτήτων L1 και L2... Μιλάμε για ΕΝΤΕΚΑ (11) χρόνια από σήμερα!!! Μέχρι τότε οι σημερινοί δέκτες θα είναι όχι απλά φρίσμπι, αλλά μπρελόκ για ενθύμιο... άσε που μέχρι τότε θα τα έχουν βγάλει τα λεφτά τους (αλλίμονο κιόλας!!!!). Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές...
  7. Δεν νομίζω να περιλαμβάνεται το RTK Network... Μια ερώτηση στην αντιπροσωπία βέβαια θα λύσει την απορία. Και όντως υπάρχει περιορισμός στην εμβέλεια μέσω λογισμικού στον δέκτη. Ο δέκτης σου "κόβει" την RTK λύση άμα απομακρυνθείς περισσότερο από 2,5km από το base (το φυλλάδιο λέει: "RTK range: 2500 m standard, 5000 m option"). Για παραπάνω εμβέλεια υπάρχει extra χρέωση.
  8. ... όπως για παράδειγμα τα 20 ή 100 Hz, που στην ουσία είναι ο ρυθμός ανανέωσης της θέσης (20 ή 100 φορές το δευτερόλεπτο). Χαρακτηριστικό εντελώς άχρηστο, εκτός αν σκέφτεται κανείς να βάλει τον δέκτη του σε καμία φόρμουλα ή σε κανένα βαλιστικό πύραυλο για να καταγράψει την τροχιά... Στο θέμα μας όμως, από την ανάλυση που προηγήθηκε, μάλλον ακριβή αγορά ακούγεται το GRS-1. Άμα είναι να φτάνει τα € 30.000,00 για το full extra...
  9. Ως κάτοχος GeoMax, θα σου έλεγα να ρίξεις και μια ματιά σε αυτό... Στο προτείνω μια που την ψάχνεις για Leica. Θα γλιτώσεις και 1-2 χιλιάρικα! Πάντως και τα δύο μοντέλα που έχεις δει είναι αξιόλογα.
  10. Εννοείται ότι κάθε εταιρεία έχει τους δικούς της αλγόριθμους και τη δική της τεχνολογία για να επιλύει την ασάφεια φάσης. Επομένως, σίγουρα υπάρχει διαφορετική προσέγγιση και άρα διαφορετικές δυνατότητες στα όργανα από εταιρεία σε εταιρεία... Όλα τα εσπεριδοειδή άλλωστε, δεν είναι πορτοκάλια Εν τω μεταξύ, με ενημέρωσαν σήμερα για τις νέες τιμές του ProMark3... RTK σύστημα δύο δεκτών με € 6.500!!! και με υποστήριξη του HEPOS στο λογισμικό γραφείου... Συγγνώμη, αλλά με αυτές τις τιμές, τύφλα να έχουν τα κινέζικα.
  11. Συγνώμη, αλλά όταν είχα επισκευφθεί τον αντιπρόσωπο, μου έκανε επίδειξη RTK με HEPOS. Διάλεξε υπηρεσία VRS με format RTCM 3.0 και "έπαιξε" μια χαρά. Εντάξει δεν ήταν γρήγορο στο fix όσο ένα 2συχνο, αλλά την δουλειά του την έκανε... Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, DOOM
  12. Εγώ ξέρω ότι όταν θέλω να βιδώσω μια βίδα απλή, δεν παίρνω σταυροκατσάβιδο (και το αντίστροφο) για να κάνω τη δουλειά μου. Καλώς ή κακώς (πολύ καλώς για μένα) το κάθε εργαλείο κάνει καλά τη συγκεκριμένη δουλεια για την οποία έχει φτιαχτεί. Επομένως, συμφωνώ απόλυτα με τις εφαρμογές που πολύ σωστά παρέθεσε ο φίλος zavi για τα gps χειρός αναψυχής. Ούτε GIS εφαρμογές κάνουν, ούτε τίποτα. Πολύ απλά, διότι το "gis" σαν όρος έχει κάποιες απαιτήσεις. Μια καταγραφή ενός σημείου (log ή mark όπως το λένε) την κάνουν, αλλά τι μ'αυτό? Απέχει πάρα πολύ από το να ονομαστεί gis αυτό! Βέβαια, υπάρχουν και GPS χειρός για επαγγελματική χρήση. Αυτά και καλύτερη ακρίβεια θα σου παρέχουν και κατάλληλο λογισμικό για συλλογή δεδομένων διαθέτουν, διότι πολύ απλά, είναι φτιαγμένα για τέτοια χρήση... Κάνε τον κόπο λοιπόν να επικοινωνήσεις με 2-3 αντιπροσωπείες να σου πουν τι διαθέτουν στον τομέα αυτό και θα κρίνεις τι είναι κατάλληλο για τις εφαρμογές σου. ΥΓ. Όσον αφορά τα GPS αυτοκινήτου, η σύνθετη ονομασία τους περιγράφει με απόλυτη γλαφυρότητα και επάρκεια τη χρήση τους!
  13. Δύο τα τινά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας: 1. Το σήμα τους ΔΕΝ επιρρεάζει το σήμα του GPS, διότι δεν έχουν καμία σχέση οι συχνότητες μεταξύ τους (900 - 1800 MHz η κινητή, 1575.42 MHz η L1 και 1227.6 MHz η L2) 2. Το σώμα (δυκτίωμα) της κεραίας επιρρεάζει, προσθέτοντας σφάλμα multipath (σφάλμα από αντανακλάσεις) στις μετρήσεις με GPS, μια που βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα της GPS κεραίας.
  14. Μήπως ο Τοπογράφος Μηχανικός που είδες ήταν ΕΜΠ κι όχι Ε.Μ.Π. ? Οι τρεις τελίτσες έχουν τεράστεια διαφορά καμιά φορά. Είχε πέσει στα χέρια μου κάρτα "συναδέλφου" ΕΜΠ (χωρίς τελίτσες) κι όταν τον ρώτησα τι έτος είχε μπει, μου απάντησε ότι δεν ήταν του Μετσοβίου, αλλά το ΕΜΠ προερχόταν από το ΕΜΠειροτέχνης...
  15. εεεμμ... δεν είναι όλοι οργανωμένοι φίλε LEMN... Κατέβασε το Ashtech Solutions από το ftp της JGC στη διεύθυνση ftp://ftp.jgc.gr/software/ Έχει και το manual μέσα (ας είναι καλά οι συνάδερφοι που το έχουν ελεύθερο). Κάνε τα δεδομένα σου RINEX και λύσε τα στο AS. Είναι "παλιό" πρόγραμμα, αλλά θα κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα κι απλά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.