Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xenerable

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xenerable's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μανώλη σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, συμφωνείς δηλαδή ότι μπορώ να επικαλεστώ την άδεια ως δημόσιο έγγραφο και το γεγονός ότι σε 6 μήνες έληγε και ότι δεν έχει γίνει αναθεώρηση?
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω μία περίπτωση κτηρίου στο οποίο καλούμαι να δώσω βεβαίωση νομιμότητας και είναι προ του 55 με άδεια τον Μάρτιο του 1954. Το κτήριο αυτό σήμερα είναι πλατύτερο κατά 2 μέτρα σε σχέση με την άδεια. Στο φύλλο αδείας δεν φαίνεται να έχει γίνει αναθεώρηση για παράταση ισχύος και τότε η άδεια είχε ισχύ 6 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε πριν το 55 και απότι φαίνεται και από την κατασκευή του χτίστηκε εξ αρχής μεγαλύτερο (με τα επιπλέον 2 μέτρα πλάτος). Ως προς την χρονολογία λοιπόν μπορώ να επικαλεστώ την άδεια για να το θεωρήσω προ του 55? Μπορώ να κάνω το ίδιο και για τα 2 επιπλέον μέτρα πλάτος?
  3. Στις ανωτέρω δαπάνες ανά ειδικότερη παρέμβαση (1Α-3Ε) συμπεριλαμβάνονται: Το κόστος εργασίας συμπεριλαμβανομένων τυχόν απαιτούμενων ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ για τις οικοδομικές εργασίες που, με βάση την κείμενη νομοθεσία (μη στεγασμένα επαγγέλματα) http://exoikonomisi.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=660&language=el-GR
  4. Τελικά κάναμε ψευδοροφή 80 cm απο το κάτω μέρος της πλάκας και με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να έχουμε 3 μ. απο το πάτωμα μέχρι την ψευδοροφή και το δέχτικαν
  5. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι οτι εάν το αίθριο είναι μικρότερο απο 1,20*1,20 μετράει στη δόμηση, εάν είναι μέχρι 2Δ*2Δ μετράει στην κάλυψη και εάν είναι μεγαλύτερο απο 2Δ*2Δ και είναι προσπελάσιμο από κοινόχρηστους χώρους οικισμού μέσω ημιυπαίθριων χώρων ελάχιστου πλάτους 2,50 μ. ή μέσω ακάλυπτων χώρων του αυτού ελάχιστου πλάτους, δεν μετράει ούτε στη δόμηση ούτε στην κάλυψη. ΓΟΚ Άρθρο 8 παράγραφος 2 Εγκύκλιος 55 του 2000 άρθρο 6 παράγροφος 3 Η ερώτηση μου: σε περίπτωση που έχουμε εξώστη για πρόσβαση σε διαμερίσματα περιμετρικά του αιθρίου όπως φαίνεται στο σχήμα, την απόσταση 2Δ πρέπει να την κρατήσουμε απο εξώστη σε εξώστη ή απο τοίχο σε τοίχο?
  6. Έχω το εξής πρόβλημα, Στο υπόγειο του κεντρικού κτιρίου ενώς ξενοδοχείου ο μηχανολόγος θέλει καθαρό ελεύθερο ύψος 4 μέτρα για να περάσει τις σωληνώσεις. Ο ΓΟΚ επιτρέπει μέγιστο ύψος 3 μέτρα ή επιπλέον 2,20 για μηχανολογικό όροφο μετά απο έγκριση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας. Υπάλληλος της πολεοδομίας μας έιπε οτι την έγκριση μπορεί να την δώσει και η ΕΠΑΕ, όχι για μηχανολογικό όροφο αλλα για επιπλέον 1 μέτρο ύψος αλλα δεν θυμόταν σε ποια εγκύκλιο να ανατρέξουμε, μπορεί καποιος να με βοηθήσει?
  7. Γειά σας, Με πήρε τηλέφωνο ένα παλιός πελάτης και μου ζήτησε μια λίστα αποπεράτωσης έργου με τον προϋπολογισμό γιατί θέλει να πουλήσει την κατοικία, αρκεί η τεχνική έκ8εση που μας έδωσε πολύ ευγενικά ο ptsounou ή χρειάζομαι και κάποιο άλλο έγγραφο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.