Μετάβαση στο περιεχόμενο

gina9

Members
  • Περιεχόμενα

    58
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gina9's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

14

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εγώ ένα θα πω γι' αυτόν και είναι αρκετό: Ήταν στην επιτροπή και ψήφισε υπέρ για τις αυξήσεις του ΤΣΜΕΔΕ που πέρασαν στο μεσοπρόθεσμο.
  2. Την δυνατότητα να θεωρήσουν βιβλιάρια υγείας δίνει σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι οποίοι έχουν οφειλές προς τον Οργανισμό προσωρινή δικαστική απόφαση που εξέδωσε το 1ο τμήμα του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών, συνεδριάζοντας σε Συμβούλιο. Σύμφωνα με την 66/2014 δικαστική απόφαση, έπειτα από αίτηση αναστολής που κατέθεσαν 96 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, υποχρεώνεται ο ΟΑΕΕ να θεωρήσει τα βιβλιάρια ασθενείας για το τρέχον ημερολογιακό έτος. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ο πληρεξούσιος δικηγόρος των 96 ασφαλισμένων Γιάννης Κρηνίδης, «το σκεπτικό μας ήταν ότι ναι μεν οφείλουν οι ασφαλισμένοι, αλλά κάποια στιγμή ο ΟΑΕΕ θα εισπράξει αυτά τα χρήματα, διότι θα λάβει μέτρα και ως εκ τούτου οι ασφαλισμένοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν». Όπως προσθέτει ο κ. Κρηνίδης, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί προσωρινό δεδικασμένο. Όσον αφορά το σκεπτικό της απόφασης, με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής, οι τρεις δικαστές επικαλούνται σειρά άρθρων του Συντάγματος. Ειδικότερα, αναφέρουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 1 «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας». Επίσης προσθέτουν ότι «σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 1 καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στη κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη». «Με τις διατάξεις αυτές του Συντάγματος», όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, «έχει κατοχυρωθεί το δικαίωμα των πολιτών στην προστασία της υγείας, ενώ μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος (ψήφισμα της 6ης Απριλίου της Ζ΄ Αναθεωρητικής Βουλής ) προστέθηκε παράγραφος 5 στο ανωτέρω άρθρο 5 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία, «καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας». Ακόμη, στην ίδια δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι «στα άρθρα 21 παράγραφος 3 και 22 παράγραφος 5 του Συντάγματος, ορίζεται αντιστοίχως ότι το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών» και πως «το κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως ο νόμος ορίζει». «Από τις τελευταίες αυτές διατάξεις του Συντάγματος», όπως σημειώνεται στην απόφαση, «συνάγεται ότι το κράτος και οι οργανισμοί κοινωνικών ασφαλίσεων υποχρεούνται να παρέχουν στα ασφαλιζόμενα πρόσωπα υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου (απόφαση Ολομέλειας ΣτΕ 400/1986), οι οποίες πρέπει να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες διαγνώσεως και θεραπείας των σχετικών παθήσεων τις χειρουργικές επεμβάσεις εφόσον απαιτούνται ως και γενικώς τις ανάγκες νοσηλείας των εν λόγω προσώπων». Πηγή: http://www.naftempor...stoun-ston-oaee Μήπως θα έπρεπε να κινητοποιηθούμε και εμείς για το ΕΤΑΑ σιγά σιγά; Click here to view the είδηση
  3. Την δυνατότητα να θεωρήσουν βιβλιάρια υγείας δίνει σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι οποίοι έχουν οφειλές προς τον Οργανισμό προσωρινή δικαστική απόφαση που εξέδωσε το 1ο τμήμα του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών, συνεδριάζοντας σε Συμβούλιο. Σύμφωνα με την 66/2014 δικαστική απόφαση, έπειτα από αίτηση αναστολής που κατέθεσαν 96 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, υποχρεώνεται ο ΟΑΕΕ να θεωρήσει τα βιβλιάρια ασθενείας για το τρέχον ημερολογιακό έτος. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ο πληρεξούσιος δικηγόρος των 96 ασφαλισμένων Γιάννης Κρηνίδης, «το σκεπτικό μας ήταν ότι ναι μεν οφείλουν οι ασφαλισμένοι, αλλά κάποια στιγμή ο ΟΑΕΕ θα εισπράξει αυτά τα χρήματα, διότι θα λάβει μέτρα και ως εκ τούτου οι ασφαλισμένοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν». Όπως προσθέτει ο κ. Κρηνίδης, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί προσωρινό δεδικασμένο. Όσον αφορά το σκεπτικό της απόφασης, με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής, οι τρεις δικαστές επικαλούνται σειρά άρθρων του Συντάγματος. Ειδικότερα, αναφέρουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 1 «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας». Επίσης προσθέτουν ότι «σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 1 καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στη κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη». «Με τις διατάξεις αυτές του Συντάγματος», όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, «έχει κατοχυρωθεί το δικαίωμα των πολιτών στην προστασία της υγείας, ενώ μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος (ψήφισμα της 6ης Απριλίου της Ζ΄ Αναθεωρητικής Βουλής ) προστέθηκε παράγραφος 5 στο ανωτέρω άρθρο 5 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία, «καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας». Ακόμη, στην ίδια δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι «στα άρθρα 21 παράγραφος 3 και 22 παράγραφος 5 του Συντάγματος, ορίζεται αντιστοίχως ότι το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών» και πως «το κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως ο νόμος ορίζει». «Από τις τελευταίες αυτές διατάξεις του Συντάγματος», όπως σημειώνεται στην απόφαση, «συνάγεται ότι το κράτος και οι οργανισμοί κοινωνικών ασφαλίσεων υποχρεούνται να παρέχουν στα ασφαλιζόμενα πρόσωπα υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου (απόφαση Ολομέλειας ΣτΕ 400/1986), οι οποίες πρέπει να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες διαγνώσεως και θεραπείας των σχετικών παθήσεων τις χειρουργικές επεμβάσεις εφόσον απαιτούνται ως και γενικώς τις ανάγκες νοσηλείας των εν λόγω προσώπων». Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/797675/dunatotita-na-theorisoun-bibliario-ugeias-kai-osoi-xrostoun-ston-oaee Μήπως θα έπρεπε να κινητοποιηθούμε και εμείς για το ΕΤΑΑ σιγά σιγά;
  4. Πηγα σημερα στο ΤΣΜΕΔΕ για τον ιδιο λόγο και μου είπαν ότι μπορω να το διακανονίσω πληρώνοντας εφαπαξ τον νοεμβριο και δεκεμβριο του 2013 και τους υπολοιπους 4 σε 12 δόσεις. Το βιβλιάριο θεωρείται ανά μήνα εφόσον πληρώσω την α' δόση, το οποίο είναι δυνατόν 2 μερες περίπου μετα την εφαπαξ πληρωμη και τις επόμενες. Ωστόσο το πλήρωσα όλο το εξάμηνο διότι χρειαζόμουν επειγόντως το βιβλιάριο υγείας για αύριο και μόλις διαπίστωσα ότι είτε μου αποκρύψανε είτε είναι παντελώς ανενημέρωτοι αυτό http://www.michanikos.gr/topic/38007-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%9F%CE%93%CE%91-%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%91/ το οποίο μόλις το διαβασα και αύριο θα παω πρωι πρωι και θα ακουστώ σε όλη την Κολοκοτρώνη διότι για να πληρώσω όλο το ποσό σήμερα σήκωσα ότι μου είχε μείνει απο τρεις τράπεζες και θα πρεπει για δύο μήνες να μην βγω απο το σπίτι και να τρώω κάθε μερα ψωμί και φακές.
  5. εμ αμα πληρωνεις ειδικη προασυξηση αυτα παθαινεις, βγαλτην να τη γλιτωσεις για καμια πενταετια ακομη
  6. Οχι, θελεις μια δουλεια 5000 ευρω γιατι τα 1250 θα πανε στην εφορια (26% φορος απο το πρωτο ευρω). Επίσης δεν υπολογισες την ετησια εισφορα υπερ τεε ( που ουτε θυμαμαι αν ειναι 50 ευρω το χρονο ή περισσοτερα, γιατι απο τοτε που περασα την 5ετια δεν το ξαναπληρωσα) καθως και τις εισφορες τσμεδε-εμπ για τη δουλεια. Του χρονου θα κλαψει κοσμος και κοσμακης με την εφορια, μου κανει εντυπωση που ακομη και τωρα το συζηταω με ελευθερουε επαγγελματιες και αγνοουν το ολο θεμα, να δω ποτε θα ξυπνησουμε επιτελους.
  7. Και εγω μια ακομη καλυτερη, 7.να γκρεμιστουν τα υπαρχοντα εξ ολοκληρου αυθαιρετα και κυριως αυτα που ειναι σε αιγιαλους και δαση.
  8. Με κάλυψες πλήρως, επιπλεον αν στο επομενο εξαμηνο δε βρουνε λύση στο θεμα ή δεν υλοποιήσουν την αποφαση που εχουν βγαλει εδω και καιρο για προσωρινή αναστολή της αδειας, έστω και τριετή, θα υποβάλλω αίτηση διαγραφης. Αλλιως θα πρεπει να παω φυλακη γιατι με 3000 τσμεδε + 650 τελος επιτηδευματος + 1560 φορος (26% * 6000 ελαχιστο τεκμαρτο εισοδημα λόγω τεκμηρίου διαβίωσης και αυτοκινήτου) + 500 ασφαλεια αυτοκινητου + 220 τελη ΙΧ + 500 νεος φορος ακινητων = 6430ευρω/ετος θα πρεπει να ληστεψω καμια τραπεζα για να ζησω
  9. Η αρχιτεκτονική μελέτη περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία: 1. Διάγραμμα κάλυψης. 2. Σχέδια κατασκευής (κλίμακα 1/100 έως 1/50). 3. Σχέδια λεπτομερειών (κλίμακα 1/20 έως 1/5). 4. Σχέδια αποτύπωσης υπάρχουσας κατάστασης σε περίπτωση προσθήκης, επισκευής, διασκευής, διαρρύθμισης. 5. Τεχνική περιγραφή. Το σχέδιο τροποποίηση σύστασης που αναφέρεις αποτελεί αποτύπωση υπάρχουσας κατάστασης. Βάσει των παραπάων και δεδομένου ότι ο υπολογισμός των αμοιβών αποτυπώσεων σύμφωνα με το ΠΔ 696/74 γίνεται ως τμήμα - ποσοστό της αρχιτεκτονικής μελέτης και πάντα συνδέεται με αυτήν, ναι, πρόκειται για αρχιτεκτονική μελέτη.
  10. Αν σκεφτειτε ότι υποτίθεται ότι εχει ήδη ληφθεί απόφαση της Δ.Ε. επιτροπής του ΤΕΕ για το δικαίωμα αναστολης ιδιότητας τον 11/2012 και διαγραφής/επανεγγραφής (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%924%CE%A3%CE%9F46%CE%A8842-8%CE%A98), χωρίς φυσικά να εφαρμοστεί και σήμερα γίνεται πάλι εισήγηση για το ίδιο θέμα, με κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω, καταλαβαίνετε πότε επιτελους θα μας δοθεί η δυνατότητα για αναστολή: ΠΟΤΕ,σιγά μη μας αφήσουν έτσι εύκολα να ξεφύγουμε απο το μαντρί. Απλές κινήσεις και εισηγήσεις εντυπωσιασμού είναι αυτες για να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα μας δοθεί αυτή η δυνατότητα ώστε να μην αυξηθουν οι αιτήσεις διαγραφής που είναι η μοναδική λύση.
  11. Εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πραγμα, γκρινιαζουμε τοσο καιρο για τις αυξησεις, το Τεε που ολημερίς το βρίζουμε (και καλα κανουμε) βγαζει ανακοινωση να μην πληρωσει κανείς τα αυξημένα ειδοποιητήρια μεχρι νεοτερας και κάποιοι τρεχουν να τα πληρωσουν και το προβλημα τους είναι πως θα παρουν την επιστροφη? Προφανως τους περισσευανε, να τους δω σε 5 χρόνια που θα πρεπει να πληρωνουν τα 6000/ετος, γιατι τόσο θα παει συμφωνα με το μνημονιο. Αλλα ετσι ειναι στην ελλαδα, για αυτό μας κοροιδευουν τοσα χρονια, ο καθενας κοιταει την παρτη του και δε συμμετεχει σε καμια συλλογικη προσπαθεια μέχρι να τον καιει και τον ιδιο. Δικαιολογουνται μόνο όσοι έχουν θεματα υγείας και οικογενεια με παιδια οποτε αναγκαστικά έπρεπε να πληρώσουν για να εχουν ιατροφαρμακευτικη κάλυψη (λέμε τωρα) .
  12. Με την ταυτότητα των ακινήτων που αναμένεται να εφαρμοστεί στην επόμενη 5ετία θα υπάρχει καταγεγραμμένο ιστορικό όλων των στοιχείων, αδειων, τακτοποιήσεων κλπ ενός ακινήτου
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.