Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΚΩΝ/ΝΟΣ

Core Members
  • Περιεχόμενα

    233
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ΚΩΝ/ΝΟΣ

  1. On 9/5/2022 at 10:30 ΠΜ, Faethon11 said:

    ΚΩΝ/ΝΟΣ Τι εννοείς λέγοντας "τμήμα έργου" ?

    Τώρα το είδα...

    Εννοώ τμηματική παραλαβή θεμελίωσης. Συμβαίνει συχνά να καλείται ΕΔ σε τμήμα θεμελίωσης που σκυροδετείται σε διαφορετικό στάδιο για διαφόρους λόγους (ανισοσταθμία, έλλειψη χώρου κλπ.)

     

    On 9/11/2019 at 6:27 ΜΜ, gigantas said:

    Τελικά βρήκες την απάντηση στο ερώτημα σου γιατί εγώ έχω έλεγχο σε κτήριο με 956 τμ . 

    Πάντως εδώ  ΦΕΚ 2872 / 2019

     http://www.nomotelia.gr/photos/File/2872b-19.pdf

    αναφέρει δ) Όταν ο έλεγχος πραγματοποιείται από κλιμάκιο Ελεγκτών Δόμησης, συντάσσεται και υπογράφεται κοινό Πόρισμα και το ποσό της αποζημίωσης της παραγράφου 1 καταβάλλεται σε κάθε έναν εξ αυτών.

    Λοιπόν έχει κανείς την σωστή απάντηση.

    Το ΦΕΚ 2872 / 2019 αναφέρεται σε ελέγχους δόμησης ρύθμισης αυθαιρέτων. Γενικέυεται για όλους τους ελέγχους? 

     

    Για ενδιάμεσο έλεγχο απο κλιμάκιο ελεγκτών, για αμοιβή > 1.000 ευρώ, αυτή επιμερίζεται ή ο καθένας λαμβάνει όλοκληρη την αμοιβή😁? (Κλιμάκιο για έλεγχο οικοδομικών, όχι οικοδομικά & ΗΜ).

    Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή  «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

    Pavlos33

  2. 23 ώρες πριν, akis73 said:

    Λογικά όμως θα πρέπει να ανεβάσεις όλες τις έντυπες μελέτες στο σύστημα για να πάρουν barcode.

    Αυτό ήθελα να αποφύγω...

  3. Καλησπέρα,

    Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια διαδικασία για να μπεί κάποιος συνεπιβλέποντας σε παλιά έντυπη άδεια (σε ισχύ)? Ο υπάρχων επιβλέποντας θα παραμείνει, απλά θα προστεθεί και συνεπιβλέποντας.   

  4. 3 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

    Ημερομηνία πληρωμής παραβόλου σημαίνει ταυτοχρόνως και ημερομηνία υπαγωγής στο νόμο, δηλαδή, σήμερα δεν είναι εφικτό να γίνει υπαγωγή στην κατηγορία 5...

    Για σήμερα το γνωρίζω. Έχω μια δήλωση με ημ/νια υποβολής (και πληρωμή παραβόλου) απο 15/6/2022 και θέλω να την διορθώσω απο κατ.4 σε κατ.5. Θα ήθελα να ξέρω αν γίνεται πριν αποδεχτώ την δήλωση. 

  5. Καλησπέρα,

    Για αυθαίρετα κατ.5 που δεν ανοίκουν σε κάποια ιδιαίτερη κατηγορία (πληγείσες περιοχές, κληρονομιά), η προθεσμία υποβολής και πληρωμής παραβόλου εξακολουθεί να είναι η 30-6-2022 ή έχει δοθεί κάποια παράταση?

  6. 34 λεπτά πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

    Αν λοιπόν κάνει μια ορθή και νόμιμη υπαγωγή σήμερα (λέμε αν) θα πληρώσει κάποια χιλιάρικα και θα εξασφαλίσει την περιουσία του! Και τη δική του και των υπολοίπων (για να μην έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα αν και όταν ξυπνήσουν)!

    Δεν πιστεύεις ότι, θα είναι μέγας βλάξ αν δεν το κάνει;

     

    Ορθή υπαγωγή => "χωρίς οικοδομική άδεια" => ΚΑΤ5 => Δεν μπορεί να γίνει τακτοποίηση.

    • Like 1
  7. Εγώ σκέφτομαι να κινηθώ ως εξής:

    - Τακτοποιώ τα 50τ.μ υπέρβασης η οποία προκύπτει λόγω σύστασης καθέτου.

    - Δεν πάω με το παράρτημα "αποκλειστικά..." δλδ να θεωρηθεί χωρίς οικοδομική άδεια, διότι δεν έχω κατάτμηση. Το γήπεδο παραμένει, ως έχει, το κτίριο είναι στην θέση του, χωρίς καμία αυθαιρεσία (πλην αυτής που απορρέει απο την Σ.Κ.Ι. ).

    Δεν ξέρω αυτό αν αγγίζει τα όρια της "δημιουργικής μηχανικής" (σε αντιστοιχία με την "δημιουργική λογιστική" των οικονομολόγων).

    Πιστεύετε πως είναι βάσιμος ο συλλογισμός μου?

    Σας αφησα αφωνους…?

  8. Καλησπέρα και στους δυο σας!

    Τώρα που το κοιτάζω, το 1989 έγινε η σύσταση απο τον ιδιοκτήτη, το 1990 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια με τοπογραφικό που δεν λαμβάνει υπόψην τις κάθετες... 

     

    Θα παραβλέψω το γεγονός ότι έχει εκδοθεί με ψευδές τοπογραφικό. Η άδεια δεν έχει ανακληθεί εδω και 33 χρόνια.

    Για το πως θα αντιμετωπίσω την υπέρβαση δόμησης που προκύπτει λόγω αυτής της σύστασης κάθετης σε ένα κατά τα άλλα κτίριο σύμφωνο 100% με την οικοδομική άδεια, έχει κάποιος να προτείνει κάτι?

  9. Σε εκτός σχεδίου γήπεδο 4.000τ.μ. ανεγέρθη κτίσμα το 1990 με Ο.Α., εξαντλώντας τμήμα του συντελεστή δόμησης (κτίστηκαν τα 100τ.μ. απο τα 200 της συνολικής δόμησης). Στην συνέχεια λίγο μετά έγινε σύσταση 4 καθέτων με 25% έκαστη. 

    Το κτίσμα μου τώρα έχει υπέρβαση δόμησης 50τ.μ. λόγω της σύστασης καθέτων?

    Αν ναι, για να τακτοποιήσω αυτά τα 50τ.μ. που προέκυψαν απο την σύσταση, διότι ο ΣΔ που αναλογεί πλέον είναι 25%, θα πρέπει να το δηλώσω στον Ν.4495/17  ως "χωρίς οικοδομική άδεια", λόγω του ότι το τοπογραφικό δεν ταυτίζεται με αυτό της Ο.Α., ή δεν ισχύει αυτό για την περίπτωση μου?

    Αν ισχύει, δυστυχώς =>ΚΑΤ.5 και δεν μπορεί να τακτοποιηθεί.   

     

  10. On 21/10/2023 at 6:39 ΜΜ, jedi.Yannis said:


    ---- Υ.Γ.
    Σε δική μου περίπτωση, (αποπεράτωση), με στείλανε Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής .... 
     

    Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής σε αποπεράτωση αυθαιρέτου? Πως έγινε, απορρίφθηκε η προέγκριση ή η οικοδομική άδεια και σου ζητήσαν και ΣΑ? 

    Εχω παρόμοια περίπτωση, να ξέρω τι να περιμένω...

  11. 1 ώρα πριν, smartos11 said:

    Δηλαδή θεωρείς πως πρέπει να τακτοποιηθεί όλο?

    Να με συγχωρεί ο συνάδελφος #Pavlos33, νομίζω ότι πρέπει να μπούνε μόνο οι υπερβάσεις. Πολυσυζητημένο μεν, ασαφές δε: "θεωρείται ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αποκλειστικά για τις αυθαίρετες κατασκευές που εκτελέστηκαν καθ' υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης, του ύψους και της θέσης των προβλεπόμενων να κατασκευαστούν στην οικοδομική άδεια" .

    Στην περίπτωση μου όμως δεν υπάρχει άλλη παράβαση πλην της κατάτμησης.

  12. Καλησπέρα.

    Κτίριο χωρίς καμία πολεοδομική παράβαση πλην του ότι το τοπογραφικό της ΟΑ δεν ανταποκρίνεται στην υπάρουσα κατάσταση λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης, πως αντιμετωπίζεται? Κατ. 5 (χωρίς ΟΑ) + 1 λοιπή παράβαση θα ήταν μια σωστή επιλογή?(Δλδ παράβολο + 250πρόστιμο). Να σημειώσω εδώ ότι με το νεο οικόπεδο που προέκυψε δεν παραβιάζονται οι πλάγιες αποστάσεις ούτε η αρτιότητα & οικοδομισημότητα. 

  13. 17 λεπτά πριν, jbosdas said:

    Λειτουργεί κανονικά, έχω ανοίξει έργο δηλαδή. Εκτός αν αναφέρεσαι για σήμερα, για τώρα για το οποίο δεν έχω εικόνα

    εδω και μια εβδομάδα προσπαθώ.

  14. Γνωρίζει κανείς αν λειτουργεί η ηλεκτρονική απογραφή οικοδομικού εργου? Προσπαθώ να δηλώσω έργο αλλά η πλατφόρμα https://apps.e-efka.gov.gr/ePrivateConstructions/ φαίνεται να μην λειτουργεί. 

  15. Καλησπέρα,

    Άδεια νομιμοποίησης κατα το άρθρο 106 μπορεί να εκδοθεί και για αυθαιρεσίες που κατασκευάστηκαν μετά το 2011? (Οι αυθαίρετες κατασκευές είναι "συννομες", δεν παραβιάζουν πολεοδομικές διατάξεις, όπως Δ, ύψος, δόμηση)

  16. Καλησπέρα συνάδελφοι.

    Σε κάθετη ιδιοκτησία σε οικισμό < 2.000 κατ., μπορεί να βγεί άδεια "αμιγώς" τουριστικών κατοικιών με τον αυξημένο συντελεστή 0,5 δεδομένου ότι σε άλλη κάθετη του ίδιου οικοπέδου έχει βγει άδεια με χρήση κατοικίας?

     

  17. 24 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

    Αλήθεια, ο ιδιοκτήτης στο πρότεινε αυτό;

     

    ...όχι, συνάδελφος!!!

    Εντάξει, τα οικόπεδα δεν θα χαλάσουν, θα εξακολουθήσουν να έχουν το εμβαδόν της αρτιότητας και το απαιτούμενο πρόσωπο στον δρόμο, αλλά νομίζω ότι δημιουργούνται περίσσότερα προβλήματα απο αυτά που θέλουμε να λύσουμε.

  18. Καλημέρα,

    Έχω μια κατοικία εντός οριοθετημένου οικισμού <2.000 κατ. , η οποία έχει κατασκευαστεί σε διαφορετική θέση από την προβλεπόμενη στην Ο.Α., παραβιάζοντας τις πλάγιες αποστάσεις.

    Μπορεί να υφίσταται ως επιλογή η τροποποίηση των ορίων με το όμορο αδόμητο οικόπεδο (συγγενικό πρόσωπο, δεν έχει πρόβλημα), έτσι ώστε να εξαλειφθεί η παράβαση της απόστασης των ορίων, χωρίς να μεταβληθούν τα εμβαδά των δυο οικοπέδων αλλά μόνο το σχήμα τους?

    Με προβληματίζουν όμως τα ακόλουθα:

    1.       Θα πρέπει να συνταχθεί νέα συμβολαιογραφική πράξη => ταυτότητα κτιρίου => τακτοποίηση αυθαιρεσιών =>δώρον άδωρον.

    2.       Το τοπογραφικό της Ο.Α. θα διαφέρει από το νέο οικόπεδο,  αν αυτό θα είναι πρόβλημα για την νομιμότητα της οικοδομικής άδειας.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.