Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kkarounos

Members
  • Περιεχόμενα

    90
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kkarounos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου υποδείξει σχετικές προδιαγραφές που να δείχνουν ότι βενζινοκίνητος δονητής δεν μπορεί να εφαρμοστεί για διάστρωση πολύ μικρών τμημάτων άοπλου σκυροδέματος κάτω από μεμονωμένα τμήματα πλακόστρωσης; Πχ υπάρχει καθίζηση ή φθορά σε μία πλάκα, την καθαιρώ μαζί με το αποδιοργανωμένο παλιό μπετό και μετά ρίχνω νέο άοπλο μπετό 8-12 cm. Αυτό το νέο μπετό προφανώς δονείται επιφανειακά με πήχυ. Μπορεί κάποιος να ζητήσει δόνηση με δονητή σε τέτοια περίπτωση? Έχω πελάτη που του κάνω εργασίες περιβάλλοντος χώρου, μελετητή χημικό μηχανικό και με έχει πρήξει με το θέμα του δονητή! Όποια παραπομπή ευπρόσδεκτη.
  2. Συνάδελφοι, θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας σχετικά με το ενδεχόμενο αγοράς κάποιων ΜΕ σε σχέση με τη χρησιμοποίηση υπεργολάβων Πρόκειται για ένα έργο που αφορά συντήρηση πλακοστρώσεων στην Αττική σε διάφορα διάσπαρτα σημεία, για 9 μήνες. Η επιλογή του υπεργολάβου έχει τα πλεονεκτήματα της ευελιξίας, του δεδομένου κόστους (τουλάχιστον στο περίπου), της λιγότερης επίβλεψης κλπ. Αντίθετα, τώρα με τις μειωμένες τιμές μηχανημάτων λόγω κρίσης, δεν ξέρω αν θα άξιζε η αγορά πχ ενός φορτηγού και ενός φορτωτή ή jcb και ίσως και η πώλησή τους μετά. Εκτός από τα έξοδα αγοράς, την ασφάλιση των μηχανημάτων και του οδηγού και τη μισθοδοσία του οδηγού, βλέπετε κανένα άλλο έξοδο; Οι εμπειρότεροι μπορούν να με κατατοπίσουν λίγο; Εφόσον πχ με 9000 βρίσκεις jcb και με άλλα 8000 ένα φορτηγό ανατροπή, μήπως αξίζει να κάνει κανείς την κίνηση; Θεωρείτε ότι σε 9 μήνες θα γίνει απόσβεση; Τουλάχιστον συνυπολογίζοντας και την αξία μεταπώλησης αξίζει; Ή συμβουλεύετε να κάτσουμε στα αυγά μας και να δουλέψουμε μεροκάματο τα μηχανήματα; Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη. Νομίζω μπορεί να ανοίξει μία ενδιαφέρουσα κουβέντα πάνω σε αυτά.
  3. ΜΕΕΠ Α1 βγάλε γιατί δεν είναι εποχή για ανοίγματα...
  4. Ναι είναι απίστευτο, εμείς έχουμε πάρει 7 άδειες!!
  5. Ευχαριστω και για το pdf και για την ευλογη διορθωση!
  6. Αν μπορει καποιος ας πει ποιο ειναι το ενδεικνυομενο παχος πολυκαρβουνικου για απλη επικάλυψη στεγαστρου. Προφανως αυτο θα εξαρταται απο την αποσταση μεταξυ των τεγιδων. Μπορειτε λοιπόν να δωσετε παχη φυλλου και αντιστοιχες αποστασεις τεγιδων? Πχ παχος 6mm για αποσταση τεγιδων 80 cm κλπ. Επισης οι ματισεις των φύλλων πρεπει να γινονται παντα πανω ακριβως απο τεγιδα? Ευχαριστω! Αναφερομαι σε κυψελωτο πολυκαρβουνικο. Αν κάποιος ξερει την ταση αντοχης τοτε η αποσταση των τεγιδων βγαινει ευκολα.
  7. Ευχαριστω παιδια ειλικρινα. Το πιο ακραιο που εκανα ειναι να εχω διατομη 50Χ45 πανω σε παλια 40Χ40. Επισης ολες τις κολώνες 20 cm τις εκανα 25. Αυτη η λυση φαινεται να περπαταει με ποσοστα οπλισμου <2% ακομη κ για ικανοτικο..
  8. Βασικα εχω αναμονες τις οποιες μπορω να τις κανω μπουκαλες ωστε να ανοιξει η διατομη του υποστυλωματος. Θα δω βεβαια ποσο με παιρνει να φτασω. Το αλλο θεμα ειναι οτι το τμημα της διατομής που μεγαλώνει θα βρισκεται στην ουσια πανω στην πλακα και ουτε καν σε δοκαρια γιατι και αυτα εχουν κάτι αστεια πλατη των 20 cm.
  9. Παιδιά εχετε δικιο και ευχαριστω. Κατασκευαστικα ειναι υλοποιησιμη ευκολα μια αυξηση τηε διατομης καθυψος? Πχ με χρηση μπουκαλας? Επισης μεταλλατζη, λογω αυτου που λες, χρειαζομαι τελικα τις κολωνες 20Χ50 να τις κανω τουλάχιστον 40Χ60. Στο μοντελο ωραια το βαζω, αλλα στην πραξη λετε να εχω θεματα?
  10. Καλησπέρα, σε υφιστάμενο ισόγειο και πρώτο όροφο θα προστεθούν 3 νέοι όροφοι. Το υφιστάμενο έχει πρόβλεψη και απαλλάσσεται από τον έλεγχο βάσει Παραρτήματος Ε-[3]γ του ΕΑΚ. Βέβαια αν ελεγχθεί βγαίνει μια χαρά. Τώρα εδώ τα ερωτήματα: 1. Το υφιστάμενο έχει κάποια υποστυλώματος μίας διάστασης 20 cm. Βάσει ΕΚΩΣ 18.4.2 (α), η ελάχιστη διάσταση είναι 25 cm. Μπορώ να κάνω κάτι χωρίς να αυξήσω τη διατομή του υπάρχοντος (να μην κάνω ενισχύσεις αφού ούτως ή άλλως δεν απαιτούνται); Είναι δόκιμο να αλλάξει (μεγαλώσει) η διατομή του υποστυλώματος καθ'ύψος; 2.Με τον αντισεισμικό αρμό τι μπορώ να κάνω; Ακολουθώ τις υπάρχουσες αναμονές, οι οποίες ίσως να μην τηρούν τον απαιτούμενο αρμό. (Το δόμημα γειτνιάζει με πολυκατοικία) 3. Τοιχώματα δεν υπάρχουν στο υφιστάμενο, είναι αμιγώς πλαισιακός ο φορέας. Αναγκαστικά το ίδιο πρέπει να ακολουθήσω και εγώ.. Ο ικανοτικός βέβαια με σκίζει στα ποσοστά οπλισμού.. any thoughts appreciated.
  11. ναι στην περιπτωση μου δεν υπαρχει γτ κατεστραφηκε ο φακελος. Τι σουμβουλεύεις να κάνω; Τα συμβόλαια δε μετράνε;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.