Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kkarounos

Members
  • Περιεχόμενα

    90
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kkarounos

  1. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου υποδείξει σχετικές προδιαγραφές που να δείχνουν ότι βενζινοκίνητος δονητής δεν μπορεί να εφαρμοστεί για διάστρωση πολύ μικρών τμημάτων άοπλου σκυροδέματος κάτω από μεμονωμένα τμήματα πλακόστρωσης; Πχ υπάρχει καθίζηση ή φθορά σε μία πλάκα, την καθαιρώ μαζί με το αποδιοργανωμένο παλιό μπετό και μετά ρίχνω νέο άοπλο μπετό 8-12 cm. Αυτό το νέο μπετό προφανώς δονείται επιφανειακά με πήχυ. Μπορεί κάποιος να ζητήσει δόνηση με δονητή σε τέτοια περίπτωση? Έχω πελάτη που του κάνω εργασίες περιβάλλοντος χώρου, μελετητή χημικό μηχανικό και με έχει πρήξει με το θέμα του δονητή! Όποια παραπομπή ευπρόσδεκτη.
  2. Συνάδελφοι, θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας σχετικά με το ενδεχόμενο αγοράς κάποιων ΜΕ σε σχέση με τη χρησιμοποίηση υπεργολάβων Πρόκειται για ένα έργο που αφορά συντήρηση πλακοστρώσεων στην Αττική σε διάφορα διάσπαρτα σημεία, για 9 μήνες. Η επιλογή του υπεργολάβου έχει τα πλεονεκτήματα της ευελιξίας, του δεδομένου κόστους (τουλάχιστον στο περίπου), της λιγότερης επίβλεψης κλπ. Αντίθετα, τώρα με τις μειωμένες τιμές μηχανημάτων λόγω κρίσης, δεν ξέρω αν θα άξιζε η αγορά πχ ενός φορτηγού και ενός φορτωτή ή jcb και ίσως και η πώλησή τους μετά. Εκτός από τα έξοδα αγοράς, την ασφάλιση των μηχανημάτων και του οδηγού και τη μισθοδοσία του οδηγού, βλέπετε κανένα άλλο έξοδο; Οι εμπειρότεροι μπορούν να με κατατοπίσουν λίγο; Εφόσον πχ με 9000 βρίσκεις jcb και με άλλα 8000 ένα φορτηγό ανατροπή, μήπως αξίζει να κάνει κανείς την κίνηση; Θεωρείτε ότι σε 9 μήνες θα γίνει απόσβεση; Τουλάχιστον συνυπολογίζοντας και την αξία μεταπώλησης αξίζει; Ή συμβουλεύετε να κάτσουμε στα αυγά μας και να δουλέψουμε μεροκάματο τα μηχανήματα; Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη. Νομίζω μπορεί να ανοίξει μία ενδιαφέρουσα κουβέντα πάνω σε αυτά.
  3. ΜΕΕΠ Α1 βγάλε γιατί δεν είναι εποχή για ανοίγματα...
  4. Ναι είναι απίστευτο, εμείς έχουμε πάρει 7 άδειες!!
  5. Ευχαριστω και για το pdf και για την ευλογη διορθωση!
  6. Αν μπορει καποιος ας πει ποιο ειναι το ενδεικνυομενο παχος πολυκαρβουνικου για απλη επικάλυψη στεγαστρου. Προφανως αυτο θα εξαρταται απο την αποσταση μεταξυ των τεγιδων. Μπορειτε λοιπόν να δωσετε παχη φυλλου και αντιστοιχες αποστασεις τεγιδων? Πχ παχος 6mm για αποσταση τεγιδων 80 cm κλπ. Επισης οι ματισεις των φύλλων πρεπει να γινονται παντα πανω ακριβως απο τεγιδα? Ευχαριστω! Αναφερομαι σε κυψελωτο πολυκαρβουνικο. Αν κάποιος ξερει την ταση αντοχης τοτε η αποσταση των τεγιδων βγαινει ευκολα.
  7. Ευχαριστω παιδια ειλικρινα. Το πιο ακραιο που εκανα ειναι να εχω διατομη 50Χ45 πανω σε παλια 40Χ40. Επισης ολες τις κολώνες 20 cm τις εκανα 25. Αυτη η λυση φαινεται να περπαταει με ποσοστα οπλισμου <2% ακομη κ για ικανοτικο..
  8. Βασικα εχω αναμονες τις οποιες μπορω να τις κανω μπουκαλες ωστε να ανοιξει η διατομη του υποστυλωματος. Θα δω βεβαια ποσο με παιρνει να φτασω. Το αλλο θεμα ειναι οτι το τμημα της διατομής που μεγαλώνει θα βρισκεται στην ουσια πανω στην πλακα και ουτε καν σε δοκαρια γιατι και αυτα εχουν κάτι αστεια πλατη των 20 cm.
  9. Παιδιά εχετε δικιο και ευχαριστω. Κατασκευαστικα ειναι υλοποιησιμη ευκολα μια αυξηση τηε διατομης καθυψος? Πχ με χρηση μπουκαλας? Επισης μεταλλατζη, λογω αυτου που λες, χρειαζομαι τελικα τις κολωνες 20Χ50 να τις κανω τουλάχιστον 40Χ60. Στο μοντελο ωραια το βαζω, αλλα στην πραξη λετε να εχω θεματα?
  10. Καλησπέρα, σε υφιστάμενο ισόγειο και πρώτο όροφο θα προστεθούν 3 νέοι όροφοι. Το υφιστάμενο έχει πρόβλεψη και απαλλάσσεται από τον έλεγχο βάσει Παραρτήματος Ε-[3]γ του ΕΑΚ. Βέβαια αν ελεγχθεί βγαίνει μια χαρά. Τώρα εδώ τα ερωτήματα: 1. Το υφιστάμενο έχει κάποια υποστυλώματος μίας διάστασης 20 cm. Βάσει ΕΚΩΣ 18.4.2 (α), η ελάχιστη διάσταση είναι 25 cm. Μπορώ να κάνω κάτι χωρίς να αυξήσω τη διατομή του υπάρχοντος (να μην κάνω ενισχύσεις αφού ούτως ή άλλως δεν απαιτούνται); Είναι δόκιμο να αλλάξει (μεγαλώσει) η διατομή του υποστυλώματος καθ'ύψος; 2.Με τον αντισεισμικό αρμό τι μπορώ να κάνω; Ακολουθώ τις υπάρχουσες αναμονές, οι οποίες ίσως να μην τηρούν τον απαιτούμενο αρμό. (Το δόμημα γειτνιάζει με πολυκατοικία) 3. Τοιχώματα δεν υπάρχουν στο υφιστάμενο, είναι αμιγώς πλαισιακός ο φορέας. Αναγκαστικά το ίδιο πρέπει να ακολουθήσω και εγώ.. Ο ικανοτικός βέβαια με σκίζει στα ποσοστά οπλισμού.. any thoughts appreciated.
  11. ναι στην περιπτωση μου δεν υπαρχει γτ κατεστραφηκε ο φακελος. Τι σουμβουλεύεις να κάνω; Τα συμβόλαια δε μετράνε;
  12. Μία ερώτηση: Πρόκειται για υφιστάμενη πολυκατοικία με σύσταση οριζόνταις ιδιοκτησίας, χωρίς αυθαιρεσίες. Ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος θέλει βεβαίωση για μεταβίβαση. Ο φάκελος στην πολεοδομία έχει καταστραφεί (μας το βεβαιώνει εγγράφως). Το συνοδευτικό συμβόλαιο έχει και ένα σχέδιο κάτοψης τυπικού ορόφου βάσει του οποίου περιγράφεται το διαμέρισμα. Το σχέδιο αυτό δεν έχει σφραγίδα πολεοδομίας. Σε αυτή την περίπτωση συμβουλεύετε να δώσω βεβαίωση; Η να κάνω αυτά περίκ ανασύστασης που λέει ο 4178; Ξαναλέω, αυθαιρεσίες σε σχέση με το σχέδιο δεν υπάρχουν. Ευχαριστώ.
  13. αν το εργο χρηματοδοτείται από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, τότε το ΓΕ&ΟΕ όπως ξέρουμε είναι 18%. Οι κρατήσεις ποιες είναι; Ξέρει κανείς, γτ έχω φάει τον κόσμο όλο!
  14. Το συμβόλαιο έγινε το 2003. Οι αεροφωτογραφίες δε νομίζω να δείχνουν το wc. Τουλάχιστον να φαίνεται καθαρά αποκλείεται. Άλλους μειωτικούς νομίζω δεν έχω...
  15. Η πελάτισσά μου έχει ένα διαμέρισμα το οποία ανεγέρθηκε με το σύστημα της αυτοστέγασης. Η άδεια δεν μπορεί να ανευρεθεί. Ανταυτής λοιπόν διαθέτει μία "βεβαίωση περί του νομίμως υφισταμένου κτίσματός" από την Περιφέρεια Αττικής που λέει ότι δεν μπορούν να βρεθούν οι αντίστοιχες κατόψεις. Το μόνο "επίσημο" έγγραφο που έχουμε είναι ένα συμβόλαιο που αναφέρει ένα σχέδιο μηχανικού το οποίο δείχνει την κάτοψη και υπολογίζει επιφάνεια 80 τμ. Πριν 12 χρόνια προστέθηκαν χωρίς άδεια 5 τμ στην κατοικία (μικρό wc στον ακάλυτπο), έτσι το εμβαδόν που ματράτει σήμερα είναι 85 τμ. Ερώτηση: Επειδή η πελάτισσα πιέζει για ένταξη στον 4178, πώς θα το περάσω; Το σχέδιο το οποίο επικαλείται το συμβόλαιο μπορεί να παίξει τον ρόλο του σχεδίου της άδειας; Επίσης το ότι το συμβόλαιο αναφέρει 80 τμ και η πραγματικότητα είναι 85, με τις υπάρχουσες συνθήκες, μήπως να προχωρήσει σε μία αλλαγή συμβολαίου χωρίς να μπλέξει με ρύθμιση; Αν το βάλω στο σύστημα και βάλω υπέρβαση 5 τμ, τι κάνω με την παλαιότητα; Μήπως να θεωρήσω ότι εξ' αρχής κατασκευάστηκε έτσι ώστε να ξεμπερέψω με ένα παράβολο; Αφού δεν υπάρχουν σχέδια αδείας, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι νόμιμη η κατοικία (να καταπιεί δλδ την προσθήκη του wc το οποίο άλλωστε δε βγάζει και μάτι Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα κατηγορία. yian
  16. Η νέα έκδοση (εδώ) επιτρέπει την άμεση δημιουργία διαγραμμάτων ροπών καμπυλοτήτων και εξαγωγή τους στο excel. Επίσης διαγραμμικοποιεί τα διαγράμματα, ώστε να λαμβάνονται χαρακτηριστικές τιμές, όπως ροπή διαρροής, στροφή διαρροής και αντίστοιχα μεγέθη κατά την αστοχία. Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του προγράμματος διατηρούνται. Πραγματικά αξίζει για έλεγχο και design διατομών γενικά.
  17. Αν θέλεις κοίταξε και αυτό το πρόγραμμα: Αντιμετωπίζει τυχούσες διατομές και διαστασιολογεί οπλισμούς. Επίσης βρίσκει την κατανομή των τάσεων σε μία διατομή. Χρησιμότατο για δημιουργία διαγραμμάτων ροπών καμπυλοτήτων (βλ. ΚΑΝΕΠΕ) Επίσης χρησιμοποιείται και σε ενισχύσεις διατομών από Ω/Σ με μανδύες, ελάσματα κλπ. must have πιστεύω.
  18. Ανεπιφύλακτα, χωρίς δισταγμούς, συνιστώ αυτό εδώ, το οποίο είναι σχετικά νέο αλλά είναι απίστευτο λογισμικό που θεωρώ δεν πρέπει να λείπει από καλούς μελετητές. Υπολογίζει όλα τα μεγέθη σχετικά με μία διατομή, από ελαστικές - πλαστικές στροφές και καμπυλότητες τυχουσών διατομών, μέχρι τα αδρανειακά χαρακτηριστικά τους, τα διαγράμματα αλληλεπίδρασης, ροπών-καμπυλοτήτων κλπ. Επίσης διαστασιολογεί οπλισμούς με 10 περίπου κανονισμούς (περιλαμβάνει EC2). Είμαστε πελάτες εδώ και 6 μήνες και το προτείνω 100%. Κατέβασμα demo εδώ: www.engissol.com/Downloads/Demo_CrossSectionAnalysisDesign_Setup.exe
  19. Εγώ παιδιά πιστεύω ότι η δουλεία με ένα sap ή etabs γίνεται εύκολα. Στα σημεία που απαιτούνται επιπλέον ενέργειες, όπως διαστασιολόγηση τοιχωμάτων με Ευρωκώδικα, ή διαστασιολόγηση κοιτοστρώσεων , πιστεύω ένα εξωτερικό προγραμματάκι διαστασιολόγησης τυχουσών διατομών βοηθάει πολύ. Ένα τέτοιο που προτείνω ανεπιφύλακτα είναι το http://www.engissol.com/cross-section-analysis-design.html
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.