Jump to content

cacau

Members
 • Content Count

  72
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About cacau

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός
 1. Ψάξε λίγο περισσότερο αυτό που σου είπα πιο πάνω: όταν καταθέσω πινακίδες κάποιου οχήματος, μπορώ να το έχω παρκαρισμένο σε ιδιωτικό χώρο χωρίς να είμαι παράνομος αφού διατηρεί την δυνατότητα κίνησης? Πιστεύω πως ναι, αλλά δεν είμαι δικηγόρος/νομοθέτης. Δηλαδή κατά την άποψή μου, ο "σωστός" τρόπος είναι ο εξής: - Φτιάχνω/αγοράζω κάτι που μπορεί νόμιμα να πάρει πινακίδες κυκλοφορίας. - Παίρνω πινακίδες. πληρώνω και ασφάλεια, τέλη κ.λ.π. για το ελάχιστο δυνατό διάστημα... - Καταθέτω πινακίδες - Το "παρκάρω" στο χωράφι μου Το λεπτό σημείο είναι ότι θεωρητικά θα πρέπει να είσαι με χημική τουαλέτα, μια και απαγορεύεται σαφώς η σύνδεση με αποχέτευση/βόθρο...
 2. Να τρολάρω λίγο... Όταν καταθέσεις πινακίδες ενός αυτοκινήτου πρέπει να το έχεις σε κλειστό γκαράζ? Δεν μπορείς να το έχεις στο χωράφι σου και να κοιμάσαι μέσα όποτε σου καπνίσει?
 3. Κάτι τέτοια απλά μικροπράγματα με κάνουν να ελπίζω ακόμα γι αυτήν την χώρα! Πεστε με ρομαντικό...
 4. Έχουμε και bank holiday αύριο, το οποίο σημαίνει ότι εμπρόθεσμα πληρώνουμε έως σήμερα...
 5. Επί του πρακτέου δεν μας είπαν πως θα γίνει... Κοιτάω τυπωμένο το ειδοποιητήριο: -Πρόσθετη εισφορά... Κύριας σύνταξης Ν.3986/11 αναδρομικά -Πρόσθετη εισφορά... Ειδικής προσαύξησης Ν.3986/11 αναδρομικά -Πρόσθετη εισφορά... Κλάδου προνοίας Ν.3986/11 αναδρομικά -Πρόσθετη εισφορά... Κλάδου υγείας Ν.3986/11 αναδρομικά και καταλαβαίνω ότι σίγουρα (?) δεν πρέπει να πληρώσω το 2... Πάω τράπεζα και πως πληρώνω Οέο? Με την λήξη Παρασκευή, περιμένουμε ανακοινώσεις των καθ' ύλη α(ν)αρμοδίων και τρέχουμε? Ή τώρα που το σκέπτομαι, πληρώνω Online Εθνική όσα νομίζω ότι οφείλω?
 6. Εντάξει, καμιά φορά πάνω στην τρεχάλα κάνουμε κι εμείς λάθη... Ευχαριστώ για την βοήθεια!
 7. Τελικά έχω πληρώσει το Β' 2016, άρα να συμπεράνω ότι από εδώ και πέρα πληρώνω κανονικά το ΕΦΚΑ?
 8. Έψαξα λίγο τα νήματα, μάλλον εδώ πρέπει να θέσω το πρόβλημά μου. Αναγκάστηκα για να πάρω την ευρωπαϊκή κάρτα υγείας να πληρώσω (άκουσον -άκουσον) το Α' εξάμηνο του 2017 στο ΤΣΜΕΔΕ. Την συνέχεια την καταλαβαίνετε, ενώ έχω σκάσει ήδη τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, μου ζητάνε και ΕΦΚΑ. Τηλέφωνα δεν χτυπάνε καν στο 1555, σε mail που έστειλα πριν 15 μέρες δεν απαντήσαν. Έχει κανείς άποψη?
 9. Η ίδια πονεμένη ιστορία... εν έτει 2016 για όρους δόμησης πρέπει να πάμε πολεοδομία. Ή όχι? Γνωρίζει κανείς όρους στο Ο.Τ.30 Φιλοθέη? Ή που μπορούμε να τους βρούμε on line?
 10. Επανέρχομαι με μια απορία που μου προέκυψε ενώ ετοίμαζα τα σχέδια κ.λ.π. : Έχω υπέρβαση και στο κλιμακοστάσιο, το οποίο είναι ανοιχτό και κοινόχρηστο βέβαια. Όπως και για το κυρίως αντικείμενο (το διαμέρισμα) η υπέρβαση αφορά την δόμηση χωρίς άδεια (και μόνο) του τμήματος που οδηγεί στον 2ο, σκέπτομαι λοιπόν ότι κανονικά θα πρέπει να πάει κι αυτό σε τακτοποίηση με συμμετοχή όλων των συνιδιοκτητών - τυπικά τουλάχιστον - παρότι εξυπηρετεί μόνο τον 2ο όροφο. Υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις από τους άλλους δυο συνιδιοκτήτες, τύπου "μη μας μπλέκετε με τέτοια". Αν μείνει έτσι, προσωπικά θα έδινα βεβαίωση μεταβίβασης, μια και δεν αποτελεί μέρος κάποιας ιδιοκτησίας, αλλά αν προκύψει ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου θα έχουμε ντράβαλα, στο γνωστό μοτίβο "γιατί δεν μας το είπες"... Απόψεις?
 11. Λάθος νήμα, παράκληση να διαγραφεί.
 12. Έχω άδεια, αεροφωτογραφίες, λογαριασμούς ΔΕΗ κ.λ.π. οπότε είμαι της ιδίας άποψης. Όλα μέσα και καθαρίζει με ένα πεντακοσάρικο!
 13. Μετά από 200+ view και καμία απάντηση, υποθέτω ότι ουδείς έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση. Οπότε λέω να πάω στα σίγουρα, δηλαδή να τα προσμετρήσω στην τακτοποίηση ως κύρια χρήση - παρότι είναι πράγματι βοηθητική...
 14. Σε τριόροφη οικοδομή με άδεια του 1972, έχω την εξής περίπτωση: σε όλους τους ορόφους υπάρχει αποθηκάκι ~2,5τ.μ. με πρόσβαση αποκλειστικά από το μπαλκόνι. Ο συνάδελφος που είχε εκδόσει τότε την άδεια ΔΕΝ το έχει προσμετρήσει στον Σ.Δ. αλλά ούτε και στην κάλυψη. Στα θεωρημένα σχέδια φαίνονται ακριβώς έτσι. Ισχύει κάτι τέτοιο? Στην τακτοποίηση που κάνω για άλλους λόγους (μπαλκόνια εντός Δ κ.λ.π.) θεωρείτε σκόπιμο να τα προσμετρήσω στα τ.μ. των διαμερισμάτων ή να παραμείνουν ως έχουν?
 15. Συγνώμη για το off topic, τα σχέδια, Τ.Ε. κ.λ.π. έγγραφα του μηχανικού, πρέπει να είναι υπογεγραμμένα και σκαναρισμένα ή αρκούν τα .pdf?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.