Jump to content

cacau

Members
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Ουδέτερη

About cacau

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Όπως πάντα η μαζική συμμετοχή είναι από τις βασικές προϋποθέσεις επιτυχίας. Είμαστε ήδη κάμποσοι αλλά κανείς δεν περισσεύει, ελάτε να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
 2. Επικοινώνησα με την διαχείριση πριν ποστάρω και με κατεύθυναν εδώ: https://www.michanikos.gr/forums/topic/57852-ιδρυση-σωματειου-μηχανικοι-νεοι-ελευθεροι-επαγγελματιεσ-συνταξιουχοι/ Αν θεωρηθεί πιο σωστό, θερμή παράκληση να μεταφερθεί - και ευχαριστώ προκαταβολικά!
 3. Θα ήθελα να ενημερώσω για την σύσταση του σωματείου "ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΝΕΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ" και για συντομία "ΜΗΝ". Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των σκοπών του σωματείου, όπως αναρτήθηκε σε διάφορα μέσα: "Η ομάδα αυτή αποτελείται από μέλη, ελεύθερους επαγγελματίες Μηχανικούς, συνταξιούχους ή υπό συνταξιοδότηση του ν. 4387/16, που έχουν δηλώσει ρητά το ενδιαφέρον τους για δράση και συμμετοχή σε σωματείο διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Στους άστατους και ταραχώδεις καιρούς που ζούμε ως προς τα συνταξιοδοτικά, ο κλάδος μας έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλον. Ο λόγος; Η μη ύπαρξη αντιπροσώπευσης. Ούτε το ΤΕΕ, ούτε οι υπάρχοντες σύλλογοι μηχανικών έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον, ενώ ακόμα και τώρα έχουν πλήρη άγνοια. Πέρα όμως απ’ αυτό, στα τρία και πλέον χρόνια που πέρασαν από τη θεσμοθέτηση του 4387/16, έχουμε διαγκωνισθεί με αιτήματα, εν πολλοίς ικανοποιημένα, παράλληλων προς εμάς σωματείων. Είμαστε εμείς που πληρώνουμε την κατάργηση της Ειδικής Προσαύξησης, με αποτέλεσμα οι νέες συντάξεις που εκδίδονται να μη διαφέρουν και πολύ ως προς το τελικό απονεμόμενο ποσό από την κύρια σύνταξη που θα παίρναμε χωρίς την Ειδική Προσαύξηση. Την απουσία αντιπροσώπευσης και την απουσία διατυπωμένων αιτημάτων, ερχόμαστε παρότι αργοπορημένα να καλύψουμε με αυτήν την ομάδα και με το σωματείο μας. Θα δούμε εξειδικευμένα ζητήματα του υπολογισμού ων συντάξεών μας, θα παρακολουθήσουμε όλες τις νεότερες εξελίξεις και κυρίως θα δράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο." Ήδη έχουν γίνει συναντήσεις της προσωρινής διοικούσας επιτροπής με διάφορους φορείς (ΕΦΚΑ, Υπουργείο εργασίας κ.λ.π.) και ενημέρωση άλλων φορέων (Σ.Α.Δ.Α.Σ., Σύλλογος Τοπογράφων κ.α.). Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται μπορεί να γράψει εδώ ή να επικοινωνήσει με p.m. Συνημμένη η σχετική ενημερωτική επιστολή - ανακοίνωση: Επιστολή προς φορείς.docx
 4. Με αίτηση Δεκέμβριο 2018, εκδόθηκε η προσωρινή μου σύνταξη Νοέμβριο 2019, καθαρό ποσό 360€. Στο ενδιάμεσο βέβαια είχα πληρώσει την "λυπητερή" εξαγορά 5 ετών. Από πληροφορίες μου οι υπό επεξεργασία οριστικές βρίσκονται στον... Φεβρουάριο 2017 και προχωράνε με ρυθμό σαλίγκαρου, μια και το προσωπικό που ασχολείται μειώθηκε κι άλλο. Επίσης να ενημερώσω ότι έχουν ξεκινήσει ενέργειες από υπό σύσταση σωματείο ελεύθερων "νέων" συνταξιούχων μηχανικών, αλλά γι αυτά αλλού (στην κατάλληλη κατηγορία/νήμα κατόπιν υπόδειξης της διαχείρισης του φόρουμ).
 5. Δεν θα γίνει μεταφορά αφού είναι στον 4178, οπότε δεν τίθεται ζήτημα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
 6. Ωραία, οπότε μάλλον δεν είχε καλή πληροφόρηση ο συνάδελφος. Εντάξει, με τους αλλεπάλληλους νόμους δεν είναι δύσκολο να γίνει μπέρδεμα...
 7. Ακριβώς, εγώ ξέρω για τον 4014/11, ένας συνάδελφος μου είπε ότι και ο 4178 προέκυψε αντισυνταγματικός, γι αυτό ρωτάω...
 8. Έχω κάποιες δηλώσεις 4178 σε οριστική υπαγωγή και θέλω να τις μεταφέρω στον 4495 λόγω του ότι ο 4178 κηρύχθηκε άκυρος από το ΣΤΕ (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Τι γράφω ως δικαιολογία στο παραθυράκι που ανοίγει κατά την διαδικασία? Και κάτι ακόμα: έχω ανεβάσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και έχουν εξοφληθεί τα πρόστιμα. Μετά την μεταφορά γίνεται επανυπολογισμός προστίμων και απαιτούνται κάποια επιπλέον στοιχεία?
 9. Ψάξε λίγο περισσότερο αυτό που σου είπα πιο πάνω: όταν καταθέσω πινακίδες κάποιου οχήματος, μπορώ να το έχω παρκαρισμένο σε ιδιωτικό χώρο χωρίς να είμαι παράνομος αφού διατηρεί την δυνατότητα κίνησης? Πιστεύω πως ναι, αλλά δεν είμαι δικηγόρος/νομοθέτης. Δηλαδή κατά την άποψή μου, ο "σωστός" τρόπος είναι ο εξής: - Φτιάχνω/αγοράζω κάτι που μπορεί νόμιμα να πάρει πινακίδες κυκλοφορίας. - Παίρνω πινακίδες. πληρώνω και ασφάλεια, τέλη κ.λ.π. για το ελάχιστο δυνατό διάστημα... - Καταθέτω πινακίδες - Το "παρκάρω" στο χωράφι μου Το λεπτό σημείο είναι ότι θεωρητικά θα πρέπει να είσαι με χημική τουαλέτα, μια και απαγορεύεται σαφώς η σύνδεση με αποχέτευση/βόθρο...
 10. Να τρολάρω λίγο... Όταν καταθέσεις πινακίδες ενός αυτοκινήτου πρέπει να το έχεις σε κλειστό γκαράζ? Δεν μπορείς να το έχεις στο χωράφι σου και να κοιμάσαι μέσα όποτε σου καπνίσει?
 11. Κάτι τέτοια απλά μικροπράγματα με κάνουν να ελπίζω ακόμα γι αυτήν την χώρα! Πεστε με ρομαντικό...
 12. Έχουμε και bank holiday αύριο, το οποίο σημαίνει ότι εμπρόθεσμα πληρώνουμε έως σήμερα...
 13. Επί του πρακτέου δεν μας είπαν πως θα γίνει... Κοιτάω τυπωμένο το ειδοποιητήριο: -Πρόσθετη εισφορά... Κύριας σύνταξης Ν.3986/11 αναδρομικά -Πρόσθετη εισφορά... Ειδικής προσαύξησης Ν.3986/11 αναδρομικά -Πρόσθετη εισφορά... Κλάδου προνοίας Ν.3986/11 αναδρομικά -Πρόσθετη εισφορά... Κλάδου υγείας Ν.3986/11 αναδρομικά και καταλαβαίνω ότι σίγουρα (?) δεν πρέπει να πληρώσω το 2... Πάω τράπεζα και πως πληρώνω Οέο? Με την λήξη Παρασκευή, περιμένουμε ανακοινώσεις των καθ' ύλη α(ν)αρμοδίων και τρέχουμε? Ή τώρα που το σκέπτομαι, πληρώνω Online Εθνική όσα νομίζω ότι οφείλω?
 14. Εντάξει, καμιά φορά πάνω στην τρεχάλα κάνουμε κι εμείς λάθη... Ευχαριστώ για την βοήθεια!
 15. Τελικά έχω πληρώσει το Β' 2016, άρα να συμπεράνω ότι από εδώ και πέρα πληρώνω κανονικά το ΕΦΚΑ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.