Μετάβαση στο περιεχόμενο

cacau

Members
  • Περιεχόμενα

    110
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cacau's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Dedicated Rare
  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

40

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εφόσον έχετε πάρει την οριστική σύνταξη σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο του Λ.Αποστολίδη. Το αρχικό κόστος της προσφυγής/αγωγής για τα μέλη του ΜΗΝ είναι 150€, και εγγραφή κάνετε εδώ https://mhn2020.gr/ Κόστος εγγραφής 30€ + συνδρομή έτους 35€. Απαιτείται να έχετε λάβει την απόφαση της σύνταξης, δεν αρκεί ο αριθμός.
  2. Νόμος υπάρχει (Κατρούγκαλος) και ισχύει, όμως η ερμηνευτική εγκύκλιος κρίθηκε ότι τον ερμηνεύει με λάθος τρόπο αλλά είναι και ανυπόστατη, οπότε για όλες τις συντάξεις που εκδόθηκαν με βάση αυτήν πρέπει να γίνει επανυπολογισμός. Κατά τα λεγόμενα του Δικηγορικού γραφείου οι προσφυγές/αγωγές πρέπει να γίνουν ατομικά ή/και ομαδικά (κατά την κρίση του γραφείου) διότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες αφενός στην ασφαλιστική διαδρομή των μηχανικών αλλά και διάφορα λάθη στις αποφάσεις. Πιστεύω ότι αξίζει να δώσει κάποιος την μικρή αμοιβή που ζητάνε για την νομική πράξη, παρά να διακινδυνεύσει να μείνει εκτός της όποιας βελτίωσης, αν και εφόσον προκύψει φυσικά.
  3. ...Μας δίνεις τροφή για σκέψη, ίσως ασχοληθούμε εμείς (ο ΜΗΝ), αν έχουμε τα κουράγια και την υγειά μας. Για την Γερμανία, μιλάμε για άλλο πλανήτη σε ότι αφορά την σχέση αποδοχών, κόστους ζωής, ασφάλισης κ.λ.π. Έχει πολλά περιθώρια να φροντίσει για τα γεράματά του ένας μηχανικός εκεί, ΑΝ έχει το μυαλό του εντός του κρανίου του - ακόμα και τώρα που τα πράγματα έχουν χαλάσει πολύ...
  4. Τα διάβασα και δεν μου είναι ξεκάθαρο πως ακριβώς γίνεται ο υπολογισμός. Για να το κάνω "λιανά" δηλαδή, αν ήταν σωστός ο τρόπος, αρκετοί συνάδελφοι "αδειάδες" που είχαν άδειες πολλών χιλιάδων ευρώ ετησίως (μιλάμε για εξαψήφια νούμερα) επί 30-35 χρόνια, θα έπρεπε να παίρνουν ανάλογες συντάξεις, αλλά δεν γνωρίζω κανέναν. Οι συντάξεις που εκδόθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι μέγιστο 1200€ μικτά.
  5. Ως γνωστόν "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες", που μας στοίχισαν 300-500€ διαφορές στις συντάξεις μας. Επίσης να θυμίσω ότι ακόμα δεν έχουμε ασχοληθεί με το 2,5% υπέρ ΤΣΜΕΔΕ/ΤΕΕ που πληρώναμε για κάθε έκδοση οικοδ.αδείας.
  6. Σωστά, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση των υπεύθυνων φορέων. Όσο για τις επικουρικές, δυστυχώς όσοι δεν συμπλήρωσαν 10 τουλάχιστον χρόνια, αφενός δεν μπορούν να εξαγοράσουν πλασματικά, αφετέρου δεν προβλέπεται η επιστροφή των εισφορών που κατέβαλαν...
  7. Ευελπιστούμε ότι σε πέντε χρόνια - ή και νωρίτερα, ώστε να είμαστε ακόμα ζωντανοί - θα έχει εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση, οπότε δεν θα χρειάζονται νομικές ενέργειες.
  8. Όπως τα λέει ο συνάδελφος είναι. Ως πρώτη προσέγγιση, εφόσον οι τροποποιήσεις συνάδουν με τον ΓΟΚ (τον οικοδομικό κανονισμό), μπορεί να κατατεθεί αίτηση για τροποποίηση αδείας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες: ύψος, συντελεστής δόμησης, κ.λπ.. Αν έγιναν υπερβάσεις που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό όμως δεν γίνεται να νομιμοποιηθούν ("τακτοποιηθούν"). Η διαδικασία τακτοποίησης αφορά εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2011.
  9. Πιστεύεις ότι μπορούμε να αναλύσουμε 60 σελίδες εδώ? Νομίζω ότι το εξαντλήσαμε, και εξάλλου θα αποφανθεί το ΣΤΕ - λογικά εντός των επόμενων μηνών...
  10. - Η πιλοτική δίκη έγινε δεκτή στο ΣΤΕ διότι εκτός από τα δικονομικά, συνοδεύεται από εμπεριστατωμένη αναλογιστική μελέτη, η οποία μαζί με την τεκμηρίωση υπερβαίνει τις 60 σελίδες. Ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων των ΕΕ μετά το 2016 έχει διάφορες λάθος παραδοχές και δεν στηρίζεται σε καμία αναλογιστική μελέτη - είναι τύπου "πάμε έτσι, και βλέπουμε". - Το 2% στήριζε το ταμείο όσο υπήρχε και όσο οι ΕΕ είχαμε πολλή δουλειά, άδειες, επιβλέψεις κ.λπ. - και το βασικό: δεν βγαίναμε στην σύνταξη στα 62-67, με αποτέλεσμα ο λόγος εργαζόμενων προς συνταξιούχους να είναι στο 7 προς 1. Όταν πέσαμε στα μνημόνια αυτό άλλαξε άρδην, το 2% καταργήθηκε μαζί με τις ελάχιστες αμοιβές, και... - Το ΤΣΜΕΔΕ έχασε περίπου 1,2 δις με τα "κουρέματα" των (υποχρεωτικών και εν μέρει άτοκων) επενδύσων του σε κρατικούς τίτλους + την συμμετοχή του στην τρ. Αττικής, που πρόσφατα απαξιώθηκε 100% και επίσημα. - Τα ταμεία (πρέπει) να έχουν αναδιανεμητικό - τουλάχιστον εν μέρει - ρόλο, οπότε για να βγει άκρη θα έπρεπε να συνυπολογισθούν όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από όλες τις πηγές, και στην συνέχεια να καθοριστεί μια ελάχιστη σύνταξη για όλο τον κλάδο + ένα τμήμα ανταποδοτικής. Το οποίο ΔΕΝ έχει γίνει, με αποτέλεσμα να έχουμε αλχημείες, τύπου "παλαιοί - νέοι", "ΕΕ προ 2016 Ν. Κατρούγκαλου" που είναι εξομοιωμένοι με τους μισθωτούς, "παλαιοί ΕΕ μετά το 2016 Ν.Κατρούγκαλου" που παίρνουμε λιγότερα, κ.λπ.
  11. Επίσης έχουμε "ξεχάσει" το 2%, το οποίο με ένα επιεική υπολογισμό προσθέτει άλλη μια "επικουρική" - έως πολύ περισσότερα. Απλά αυτό πάει κατά περίπτωση αφού κάποιοι συνάδελφοι κρατούσαν βιβλία ανοιχτά ενώ είχαν κάποια παράλληλη απασχόληση, ενώ άλλοι είχαν μελέτες πολλών δεκάδων χιλιάδων - ή και παραπάνω. Κι αυτά υπερ πίστεως και πατρίδος...
  12. Η συγκέντρωση αρκετών συναδέλφων είναι δικό μας θέμα, πολλοί συνάδελφοι δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει δυνατότητα προσφυγής/αγωγής ή/και απλά αδιαφορούν. Επίσης δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του ΜΗΝ και τις προσπάθειές μας, αφού τα ΜΜΕ όσες φορές απευθυνθήκαμε αδιαφορούν παντελώς. Η όποια γνωστοποίηση έχει γίνει είναι μέσω social media και forums όπως αυτό που μας φιλοξενεί. edit: Κάποιοι περιμένουν να τους καλύψει η θετική απόφαση του ΣΤΕ (εφόσον προκύψει), πράγμα το οποίο είναι κατά πάσα πιθανότητα άτοπο, αφού όλες ανεξαιρέτως οι τελευταίες αποφάσεις αφορούν ΜΟΝΟ όσους έχουν ασκήσει ένδικα μέσα...
  13. Υπέβαλα αίτηση τέλος του 2018 και πήρα προσωρινή τέλος του 2019. Οριστική μετά από άλλον ένα χρόνο. Τώρα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, αλλά δεν υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προθεσμίες. Προσφυγή εντός τριών μηνών από την απονομή οριστικής, μετά αγωγή. Για τα υπόλοιπα, πρέπει να απευθυνθείτε στο Δικηγορικό γραφείο, είναι καθαρά δικό τους θέμα.
  14. Θυμίζω ότι μπορείτε να γραφτείτε στο ΜΗΝ εδώ, και το ότι είναι σημαντικό να κάνετε προσφυγή εντός τριών μηνών από την απονομή της κύριας σύνταξης ή αν έχει παρέλθει αυτή η προθεσμία να προχωρήσετε σε αγωγή πριν την απόφαση του ΣΤΕ, η οποία κατά την άποψη των δικηγόρων μας αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.