Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ConMarko

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ConMarko's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Week One Done
  • One Month Later
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα! Ερ.1: Μπορεί σε περίπτωση αναχώματος 2μ. (σε οικόπεδο εκτός σχεδίου) να τοποθετηθεί υπόσκαφο και να να ξεμπαζωθεί το έδαφος μπροστά του κατά ένα μέτρο για να διαμορφωθεί 3μετρη όψη? Ερ.2: Κατά πόσο μπορεί να γίνει επέμβαση στους πλαινούς τοίχους του υπόσκαφου που ορίζουν το φυσικό έδαφος? Παραθέτω ενδεικτική τομή:
  2. Σας ευχαριστώ πολύ! Απορώ όμως πως θα μπορούσε να ισχύει αυτή η παράγραφος γενικότερα σε οικόπεδα άρτια κατά παρέκκλιση (χάνεται η ουσία της παρέκκλισης δηλαδή). Ίσως καταφέρω να εξασφαλίσω το πρόσωπο μέσω των θεωρητικών μεσοτοιχιών - όπως μου υπεδείχθη ορθώς παρακάτω- αλλά αν δεν ήμουν στο όριο της 9μέτρου, ποιος ο λόγος το οικόπεδο να θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο? (Συγχωρέστε με για τις απορίες, είμαι νέος μηχανικός και τώρα μαθαίνω τη νομοθεσία)
  3. Nαι, κατά τον τοπογράφο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση για οικόπεδα υφιστάμενα προ ΓΟΚ '73 με ελάχιστο εμβαδόν 112,50 τ.μ. και ελάχιστο πρόσωπο 6,00μ.
  4. Καλησπέρα σας. Στο επισυναπτόμενο διάγραμμα οικοπέδου εντός σχεδίου - υφιστάμενο προ ΓΟΚ '73 - θα ανεγερθεί νέα πολυκατοικία. Δεν είμαι σίγουρος σχετικά με τις αποστάσεις δ/ Δ - λόγω του στενού πλάτους του οικοπέδου (8.90) με δυσκολεύει πολύ η μελέτη. Κάποια παρατήρηση σας θα με βοηθούσε αρκετά. Ερ.1: μπορώ να κολλήσω στο πίσω όριο του οικοπέδου μέχρι το δομημένο τμήμα ή σε όλο το μήκος του? Ερ.2: Στα πλάγια όρια του οικοπέδου η κατασκευή πρέπει να απέχει και από τις δύο πλευρές δ ή είναι αρκετή η σχεδιασμένη απόσταση? Ευχαριστώ πολύ! ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ.pdf
  5. Καλησπέρα. Ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω τη σχετική παράγραφο στο ΝΟΚ ή σε κάποιο Π.Δ. που επιτρέπει υπέργειο κλειστό χώρο στάθμευσης 25 τ.μ. τα οποία δεν προσμετρώνται στη δόμηση? Η ερώτηση μου αφορά και εκτος σχεδίου δόμηση, και εντός οικισμού.
  6. Ναι, αναφέρομαι σε εκτός σχεδίου δόμηση. Πρόκειται να βγάλω την άδεια ενός ισόγειου συγκροτήματος δύο κατοικιών, και μου έγινε μία επισήμανση να προσέξω την απόσταση των διαμερισμάτων , για να μην εμποδίσω (μέσω σχεδιασμού) τη μελλοντική σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών.
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.