Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Angela_Liako

Members
  • Περιεχόμενα

    46
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Angela_Liako

  1. Καλησπέρα σε όλους ! Πρόκειται να κάνω ταυτότητα σε αποθήκη υπογείου. Έχω σχέδια τα οποία πάνω φέρουν σφραγίδα της πολεοδομίας και γράφουν ελέγχθηκε και την αντίστοιχη ημερομηνία. Τα σχέδια αυτά είναι οκ ή πρέπει να αναφέρουν θεωρήθηκε και όχι ελέγχθηκε ?? Είναι η πρώτη ταυτότητα που κάνω και θα ήθελα να είμαι σίγουρη πριν γίνει κάτι που δεν "ξεγίνεται". Ευχαριστώ !
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, Έχω έναν πελάτη που έκανε αίτηση στο εξοικονομώ για ισόγειο διαμέρισμα που είναι μέρος διώροφης οικοδομής με υπόγειο. Στο διαμέρισμα έχουν κλείσει οι Η/Χ και έχουν δηλωθεί με τον 3843/2010. Τώρα θέλει να του βγάλω ε.ε.δ.μ.κ για τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης χωρίς σκαλωσιές. Σύμφωνα με τον νόμο πρέπει για να βγε ε.ε.δ.μ.κ το ακίνητο να είναι νόμιμο. Πρέπει να γίνει αυτοψία από μένα στο διαμέρισμα ?? Αν βρεθεί ότι έχει παραβάσεις κατ. 3 (πχ αλλαγές στα ανοίγματα ή τους εξώστες) πως προχωράμε δεδομένου ότι οι αιτήσεις λήγουν σε μερικές μέρες?
  3. Από ότι κατάλαβα εδώ προκύπτει το πολεοδομικό θέμα και το συμβολαιογραφικό θέμα. Γιατί αν γίνει συμβόλαιο με μία δική μου αποτύπωση με το οποίο ορίζονται θέσεις στάθμευσης στον ακάλυπτο δε θα πρέπει αυτές να είναι σύννομες ? Δηλαδή όλος ο ακάλυπτος μπορεί να γίνει θέσεις στάθμευσης με μία απλή συμβολαιογραφική πράξη χωρίς να απαιτείται έλεγχος φύτευσης κλπ ?? Πάντως συνάδελφε έχω δει συμβολαιογράφους που τα "περνάνε" όλα χωρίς να ρωτάνε πολλά πολλά. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς καλυμμένοι γιατί βάζουμε και την υπογραφή μας σε ένα σχέδιο με το οποίο γίνεται συμβολαιογραφική πράξη.
  4. Ναι το είδα . Για τα υπόλοιπα τετραγωνικά μάλλον έχει υπολογίσει τις απαιτούμενες θέσεις στο διάγραμμα κάλυψης της άδειας. Επομένως υπήρχαν κάποιες απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης. Πρέπει να δω τι έγιναν αυτές πριν προχωρήσω στην αποτύπωση των νέων του ακαλύπτου ή δε με ενδιαφέρει?
  5. Συνάδελφε το διόρθωσα το σχέδιο ώστε να μην φάινονται τα στοιχεία. Συγγνώμη επειδή δεν έχω ξαναασχοληθεί με κάτι τέτοιο όταν λες "τις ΘΣΑ του 1221" ποιες εννοείς ? Τις υποχρεωτικές βάσει του νόμου. Βλέπω στο διάγραμμα κάλυψης έχει υπολογίσει 0,16 τ.μ. Είναι δυνατόν για ολόκληρη πολυκατοικία να απαιτούνται μόνο 0,16 τ.μ?
  6. Καλημέρα σας, Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με μία εργασία που θέλει να μου αναθέσει ένας πελάτης αλλά δε ξέρω αν ταιριάζει στο συγκεκριμένο θέμα. Σε μία οικοδομή του 1990 με αναθεώρηση του 1996 έχουν κατασκευαστεί στον πίσω ακάλυπτο χώρο θέσεις στάθμευσης για τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. Στο σχέδιο της άδειας δεν βλέπω πουθενά να έχει ορίσει θέσεις στάθμευσης. Ο πελάτης μου λέει ότι έχει συμβόλαιο που του δίνει θέση στάθμευσης στην πρασιά 12τμ (επαναλαμβάνω ότι στην άδεια δεν βλέπω θέσεις στάθμευσης). Τώρα θέλουν να κάνουν συμβόλαιο για να ορίσουν τις θέσεις του καθενός με τα τετραγωνικά τους κτλ. Μου ζητήθηκε μία κάτοψη αποτύπωση της υφιστάμενης χωροθέτησης για να το προσκομίσουν σε συμβολαιογράφο. Η ερώτηση είναι: μπορώ να τη δώσω ή πρέπει να γίνει πρώτα κάποια τακτοποίηση,ενημέρωση φακέλου ή ακόμα και νέα άδεια για κατασκευή θέσεων στάθμευσης κλπ. Τα φώτα σας συνάδελφοι γιατί δε μου έχει ξανατύχει. Να σημειώσω ότι το κτίριο γενικά έχει αυθαιρεσίες και στα κοινόχρηστα και στα διαμερίσματα από ότι είδα μακροσκοπικά (π.χ. στις θέσεις στάθμευσης έχει στέγαστρο με ελενιτ, το περίγραμμα της εισόδου στο ισόγειο έχει αλλάξει, οι εξώστες στους ορόφους επίσης). Επισυνάπτω και το διάγραμμα κάλυψης της άδειας και την αποτύπωση της χωροθέτησης που μου έδωσε ο πελάτης η οποία συμπίπτει με την υφιστάμενη κατάσταση προς βοήθειά σας. ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ.pdf ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (1).pdf
  7. Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Το γνωρίζω ότι δεν ζητούνται για την άδεια μικρής κλίμακας αλλά δε ξέρω αν πρέπει να υπάρχουν σε περίπτωση ελέγχου από εφορία κλπ. Επίσης αν πρέπει να τα αναρτήσω κάπου. Στο taxis ας πούμε έχει ένα πεδίο που αναφέρει ανάρτηση συμφωνητικών αλλά ο λογιστής μου δεν μου έχει αναφέρει ότι απαιτείται να αναρτήσω κάτι . Σα νέα μηχανικός ψάχνομαι λίγο.
  8. Καλημέρα συνάδελφοι, Ήθελα να ρωτήσω κάτι που με έχει μπερδέψει γενικά. Σε μία ε.ε.δ.μ.κ. πέρα από την υ/δ ανάθεσης του ιδιοκτήτη και ανάληψης από εμένα (μηχανικό) πρέπει να κάνω και ιδιωτικό συμφωνητικό που να αναφέρεται η αμοιβή που συμφωνήθηκε πριν κόψω την απόδειξη? Επίσης πρέπει αυτό το συμφωνητικό να το αναρτήσω κάπου ή απλά το κρατάω στο αρχείο σε περίπτωση ελέχγου ? Σε μία ε.ε.δ.μ.κ που έχω βγάλει μέχρι τώρα δεν έκανα συμφωνητικό και δε ξέρω μήπως έκανα λάθος και έχω κανένα θέμα.
  9. Σε ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση. Όταν λες ο υπογράφων τη σχετική δήλωση ανάληψης ευθύνης μέτρων ασφαλείας φαντάζομαι εννοείς αυτόν ο οποίος θα αναλάβει την γενική επίβλεψη των εργασιών στο πλαίσιο της Ε.Ε.Δ.Μ.Κ. Δεν υπάρχει δικαιολογητικό στο e-adeies (τουλάχιστον από όσα είδα) που να ξεχωρίζει την επίβλεψη από τον συντονισμό των μέτρων ασφαλείας. Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά εγώ που δεν είναι και απίθανο.
  10. Kαλησπέρα συνάδελφοι, Ήθελα να ρωτήσω κάτι που με προβληματίζει σε μία ε.ε.δ.μ.κ που ίσως αναλάβω. Πρόκειται για εργασίες επισκευής σε μπαλκόνι 6 ορόφου πολυκατοικίας με χρήση ικριωμάτων. Λόγω των ικριωμάτων προφανώς και απαιτείται και επίβλεψη. Το ερώτημα είναι ότι αν κάποιος αναλάβει την επίβλεψη και ταυτόχρονα οριστεί και κάποιος συντονιστής μέτρων ασφαλείας και υγείας όπως λέει και στις εργασίες του e-adeies ποιος από τους δύο φέρει ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης ποιος από τους δύο συμπληρώνει και υπογράφει το ΣΑΥ-ΦΑΥ που απαιτείται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Ναι αυτό το γνωρίζω όντως ισχύει ... Απλά ο μηχανικός που έχει αναλάβει την τακτοποίηση θα το περαιώσει αργότερα (και πριν την λήξη του προγράμματος) αλλά η Ε.Ε.Δ.Μ.Κ θα βγει τώρα .... Πάντως εγώ ενημέρωσα τον πελάτη να προχωρήσει σε οριστική υπαγωγή και πληρωμή του 30 % πριν την Ε.Ε.Δ.Μ.Κ για να είμαι καλυμμένη με βάση όσα διαβάζω από τα διάφορα ΦΕΚ.
  12. Αυτό εννοείται αλλά η οριστική υπαγωγή με το 30 % είναι δυνατή... Αυτό εννοώ όταν λέω ότι προβληματίστηκα να μην αρκεί να είναι σε υπαγωγή η δήλωση με το 30 % πληρωμένο Τώρα που το ψάχνω πάντως στο ΦΕΚ Β 1843/2020 άρθρο 1 αναφέρει απλά "κτίρια νομίμως υφιστάμενα, τα οποία έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης ή έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαιρέτων" χωρίς να αναφέρει κάτι για την κατάσταση της δήλωσης ή το πρόστιμο
  13. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση ! Προβληματίστηκα αρχικά γιατί βάση ΦΕΚ 4520/2018 στο άρθρο 1 παρ. 2 λέει " σε κτίρια που έχουν υπαχθεί σε οποιοδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίηση ... και έχουν υποβάλλει οριστική δήλωση τακτοποίησης ή έχουν περαιώσει τη σχετική διαδικασία και έχουν εξοφλήσει το 30% του ενιαίου ειδικού προστίμου"
  14. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να ρωτήσω για έκδοση Ε.Ε.Δ.Μ.Κ για τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης με ικριώματα σε διώροφη κατοικία που έχει μπει στο "εξοικονομώ αυτονομώ" και έχει δηλωθεί με τον Ν.4495 και είναι σε κατάσταση υπαγωγής μπορώ να προχωρήσω στην έκδοση της άδειας ?
  15. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε τριώροφο κτήριο με άδεια του 89 στα σχέδια δείχνει απόληξη κλιμακοστασίου 14,00 τμ και ύψους 2,20μ. Στην πραγματικότητα το το κουβούκλιο του κλιμακοστασίου έγινε μικρότερο (8μ2) και κατασκευάστηκε και δωμάτιο στην επέκταση της απόληξης 17,00 μ2 . Και τα δύο με ύψος 2,20. Θα πρέπει να δηλωθεί το δωμάτιο ως υπέρβαση δόμησης κ.χ. ή μπορεί να πάρει μειωτικό με τη λογική ότι με 2,00μ καθαρό δεν πληρεί τις προδιαγραφές για χώρο κύριας χρήσης? Επίσης θα πρέπει να δηλωθεί και ως υπέρβαση ύψους για αυτά τα 17,00 μ2 ή όχι εφόσον δεν ξεπερνά τα 2,20 της απόληξης που φαινόταν στην άδεια ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  16. Ναι η δήλωση της παράβασης γίνεται με βάση τη διαφορά άδειας-αποτύπωσης. Το σχέδιο της σύστασης όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό παλαιότητας (προ 1975) παρόλο που είναι διαφορετικό από την αποτύπωση?
  17. Συνάδελφοι επανήλθα γιατί ο πελάτης "βρήκε" τελικά τη κάτοψη της σύστασης. Το θέμα είναι ότι η κάτοψη της άδειας (1970), της σύστασης (1970) και της αποτύπωσης είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Με το σκεπτικό ότι η διαμερισμάτωση που βλέπω εγώ τώρα και αυτή που φαίνεται λόγω διαφοράς άδειας και σύστασης είναι διαφορετικές μπορώ να θεωρήσω ότι η παράβαση έγινε προ του 1975 ή όχι?
  18. Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση, Ερώτηση το 3 γιατί είναι υπέρβαση δόμησης ? Στο ισόγειο δεν έχει αλλάξει τίποτα απλά από υπνοδωμάτιο έγινε υπνοδωμάτιο συν λουτρό. Δεν θεωρείται απλά αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης?
  19. Καλησπέρα συνάδελφοι, Για αυθαίρετο Η/Χ ο οποίος κατασκευάστηκε ως επέκταση της απόληξης κλιμακοστασίου σε δώμα πολυκατοικίας απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας? Από ότι έχω δει το κλείσιμο του Η/Χ δεν απαιτεί αλλά δεν έχω βρεί κάποιο εδάφιο για δημιουργία Η/Χ. Ο Η/Χ έχει εμβαδόν περίπου 8 μ2 και ύψος 2,00 μ.
  20. Σύσταση δεν υπάρχει δυστυχώς ούτε κατόψεις σύστασης. Τουλάχιστον ο πελάτης μου δεν έχει. Τα τετραγωνικά της σύστασης τα αναφέρει σε συμβόλαιο αγοραπωλησίας με το οποίο περιήλθε στην κατοχή του το διαμέρισμα (το 1988). Το μόνο που έχουμε είναι τα σχέδια της άδειας και το συμβόλαιο αγοράς.
  21. Δηλαδή εννοείτε να επιλεγούν στο ίδιο Φ.Κ. τα κουτιά της λοιπής παράβασης και της Δ.Δ από τη στιγμή που είναι όλα κατηγορία 1 ?
  22. Ευχαριστώ για την απάντηση! Πως μπορείς να αποδείξεις ότι η διαμερισμάτωση είναι προ του 1975 ? Δεν θεωρείται ότι είναι εκ κατασκευής με βάση του μορφή του φέροντα οργανισμού κλπ ? Στη περίπτωση μου σχεδιάζοντας το περίγραμμα του διαμερίσματος με βάση την άδεια βγαίνουν διαφορετικά τετραγωνικά (80,63μ2) σε σχέση με τα τετραγωνικά του διαμερίσματος βάσει του συμβολαίου που αναφέρει την σύσταση του 1970 (82,50μ2). Είμαι καλυμμένη ως προς την παλαιότητα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.