Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Peterpunk

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Peterpunk

  1. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους! Η απορία μου είναι η εξής: έχω αναλάβει μια μικρή άδεια αλλαγής χρήσης από ισόγειο κατάστημα σε κατοικία (58 τ.μ. ), έχω φτάσει σε τελικό στάδιο και μου μένει μόνο ο μηχανολογικός έλεγχος. Στην πολεοδομία εκτός από τα σχέδια ύδρευσης-αποχέτευσης και ένα κατακόρυφο, μου ζητήθηκαν και 2 τεχνικές εκθέσεις για ύδρευση και αποχέτευση. Υπάρχει δυνατότητα κάποιος να ανεβάσει κάποιο πρότυπο απλά για να πάρω μια ιδέα? Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!
  2. Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι, αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που έχετε καταβάλλει με αυτό το φόρουμ. Ειδικά για εμάς τους νέους μηχανικούς είναι πολύτιμη βοήθεια!Εν προκειμένω, σας παραθέτω και το δικό μου πρόβλημα αφού διάβασα αναλυτικά και τις 23 σελίδες αυτού του φόρουμ. Είμαι νέος μηχανικός και μου έχει ζητηθεί να βγάλω άδεια (την πρώτη μου) αλλαγής χρήσης από κατάστημα σε κατοικία στο ισόγειο ενός διόρωφου κτιρίου στον Βύρωνα ,παλαιότητας 25 χρόνων περίπου. Το κατάστημα έχει επιφάνεια 58,18 m2. Θα γίνουν επίσης και κάποιες εργασίες διαρρύθμισης (τοιχοποιίες, πλακίδια δαπέδου,κατασκευή λουτρού) ,ωστόσο χωρίς επέμβαση στα στατικά ή στην πρόσοψη του κτιρίου. Υπολόγισα τη διαφορά αλλαγής χρήσης (περίπου 1627 €) και σύνταξα και έναν αναλυτικό προϋπολογισμό των πρόσθετων εργασιών διαρρύθμισης (γύρω στα 2800 €). Το πρόβλημα μου είναι τώρα πως δεν ξέρω πως να συνεχίσω! Έχω πάρει κωδικούς από το ΤΕΕ, αλλά δεν γνωρίζω τι πρέπει να κάνω ως προς τα φορολογικά , το ΙΚΑ ή ο,τι άλλο μου διαφεύγει αυτήν τη στιγμή. Χρησιμοποίησα το insoft για τον υπολογισμό του κόστους παρεμπιπτόντως. Μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να με καθοδηγήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Yγ: Ακόμα και μέσω τηλεφώνου αν μπορεί κάποιος -για να μην σας κουράσω με εκτενή κείμενα-θα το εκτιμούσα πολυ γιατι έχω απελπιστεί ειλικρινά!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.