Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

eleni_gr

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

eleni_gr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το εμβαδόν οικοπέδου που αναγράφεται στη στήλη 2 (τελικό οικόπεδο) του πίνακα πράξης τακτοποίησης και αναλογισμού, γιατί έχει μεγάλη απόκληση από το εμβαδόν της ιδιοκτησίας όταν τοπογραφείται? Συγκεκριμένα 561,00τ.μ. στον Πίνακα, 518,00τ.μ. τοπογραφημένο.
  2. Γειά σας! Σε αλλαγή ρυμοτομίας ενός δρόμου (προ δεκαετίας), 1) ποιός έχει την υποχρέωση να συντάξει τη μελέτη της πράξης τακτοποίησης και αναλογισμού? και 2) ποιός είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της?
  3. Να ρωτήσω σχετικά με την ΑΠΥ...δεν πληρώνουμε ΦΠΑ επί του συνόλου της αμοιβής (το ανωτέρω 54,4% τι αφορά?) Επίσης στην περιοδική δήλωση του ΦΠΑ, το ποσό της αμοιβής που κόβουμε το βάζουμε στον κωδικό 303 και το ίδιο ποσό πιστωμένο στον εαυτό μας στον κωδ. 353?
  4. Για "Αναθεώρηση για παράταση ισχύος με αλλαγή αρχιτεκτονικής μελέτης", επέλεξα στο πρόγραμμα αμοιβών του ΤΕΕ, στους χώρους: Αναθεώρηση οικ. αδείας και έβαλα τα μ2 της δόμησης. Που/πώς μπαίνουν τα μ2 ημιυπαιθρίων και μ2 υπόγειων βοηθητικών χώρων?
  5. Ευχαριστώ...γιατί έχασα χρόνια από τη ζωή μου μόλις το ανακάλυψα!
  6. 2. δεν φορολογείται 3. ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ 3% δεν το γλιτώνεις σε καμία περίπτωση
  7. Παρακαλώ πολύ, έχω ένα επείγον ερώτημα προς όποιον γνωρίζει: τα σχέδια των κατόψεων που υποβάλουμε με τον φάκελο της νομιμοποίησης πρέπει να είναι επικυρωμένα;;; Εκανα την βλακεία και πήρα αντίγραφα απο την πολεοδομία, που τα επικύρωσα κιόλας από την αρχική άδεια μιας οικοδομής, ενώ ακολούθησε αναθεώρηση (από 2 γίναν 3 τα διαμερίσματα) και τώρα ίσως δεν προλαβαίνω να ξαναζητήσω τον φάκελο για αντίγραφα...
  8. ...είναι νομιμοποίηση Η/Χ...ως προς τις διαστάσεις είναι ίδιοι αλλά ανήκουν σε διαφορετικές ιδιοκτησίες πλέον
  9. Παρακαλώ πολύ, έχω ένα επείγον ερώτημα προς όποιον γνωρίζει: τα σχέδια των κατόψεων που υποβάλουμε με τον φάκελο της νομιμοποίησης πρέπει να είναι επικυρωμένα;;; Εκανα την βλακεία και πήρα αντίγραφα απο την πολεοδομία, που τα επικύρωσα κιόλας από την αρχική άδεια μιας οικοδομής, ενώ ακολούθησε αναθεώρηση (από 2 γίναν 3 τα διαμερίσματα) και τώρα ίσως δεν προλαβαίνω να ξαναζητήσω τον φάκελο για αντίγραφα...
  10. διάβασα παλιότερα post π.χ. http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=791&highlight=%F0%DF%ED%E1%EA%E1%F2+%F0%EF%F3%EF%F3%F4%FE%ED&page=11 Σε παρακαλώ εξήγησέ μου πως προκύπτουν τα μικτά μ2, αφού οι πίνακες δουλεύονται με ογκους. Επισυνάπτω το παλιό xls που δούλεψα χωρίς όγκους...που κάνω λάθος? ΠΙΝ.ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ.zip
  11. Καλησπέρα! Πρόκειται για 4όροφη οικοδομή με πυλωτή και υπόγειο βοηθητικό χώρο αποθηκών. Προσπαθώ να συντάξω τον πίνακα ποσοστών και μου βγαίνουν τα μικτά μ2 πάρα πολλά. Μπορεί να καθοδηγήσει κάποιος? Ο τρόπος που το κάνω είναι: προσθέτω τα κοινόχρηστα μέτρα δηλαδή κλιμακοστάσια (μαζί με ασανσέρ), απόληξη, μ2 εισόδου, μ2 υπογείου αφού αφαιρέσω τις αποθήκες και το διαιρώ με το σύνολο των μ2 των διαμερισμάτων. Ετσι βγάζω συντελεστή κοινοχρ. και προσαυξάνω τα μ2 του κάθε διαμερίσματος με αυτόν (π.χ. διαμέρισμα 1 = 100,00μ2, συντ. κοινοχρ. = 0,3, άρα μικτά διαμερίσματος = 130,00μ2)
  12. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Για τις αμοιβές ξέρει κανείς αν αποφεύγεται κάπως η κατάθεση στον εαυτό μου?
  13. Είμαι μηχανικός και ιδιοκτήτρια, μαζί με συγγενικό πρόσωπο, οικοδομής με 9 διαμερίσματα (απούλητα). Αιτώ για τη νομιμοποίηση ημιυπαιθρίων μεμονωμένα για κάθε διαμέρισμα ή μπορεί να γίνει 1 συνολική αίτηση? Επισής γίνετε να μην καταβληθεί αμοιβή στον εαυτό μου, χωρίς να κάνω τη διαδικασία της απαλλαγής στην εφορεία?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.