Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nick_l

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Nick_l's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς είναι η πρώτη φορά που κατοικούμε στο σπίτι οπότε δεν υπάρχουν προηγούμενα δεδομένα και δεδομένου ότι δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση εν όψη χειμώνα και επίσης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου αερίου, ψάχνω να βρω αν η λύση που ανέφερα πιο πάνω είναι η κατάλληλη. Να σημειώσω ότι δεν υπάρχει εξοικονομώ, οπότε θα γίνει με ίδια κεφάλαια και επειδή είναι μια σοβαρή επένδυση θέλω την γνώμη σας για το αν αξίζει να προχωρήσω. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη....
  2. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας σχετικά με την σωστή επιλογή αντλίας θερμότητας. Πρόκειται να τοποθετηθεί σε ισόγεια κατοικία 75τμ, στην Αθήνα(αμπελόκηποι) χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες απώλειες, με κουφώματα αλουμινίου και Θα λειτουργεί με σώματα καλοριφέρ. Η αντλία που σκέφτομαι να εγκαταστήσω είναι η "Midea MHC-V9W/D2N8 Αντλία Θερμότητας 8.6kW Μονοφασική 60°C Monoblock". Δυστυχώς δεν μπορώ να προβώ σε αγορά ακριβότερων μοντέλων λόγο περιορισμένου budget. Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω: 1. Είναι η σωστή και επαρκεί η συγκεκριμένη αντλία για τα δεδομένα του σπιτιού μου; θα αποδίδει σωστά (9w); 2. Είναι αξιόπιστη; Υπάρχει κάλυψη αντιπροσωπίας; Κόστος ανταλλακτικών κλπ; 3. Με ποιόν τρόπο θα μπορώ να έχω παράλληλα και συνεχές ζεστό νερό βρύσης (όπως παρέχουν οι λέβητες φυσικού αερίου); 3. Ποια θα μπορούσε να ήταν μια μέση μέση κατανάλωση (KW/h) βάση των παραπάνω δεδομένων (αντλίας, τμ. σπιτιού, κλίμα Περιοχής κλπ) σε μια ημερήσια σταθερή χρήση (24/7) στους 20 περίπου βαθμούς. Το γνωρίζω πως είναι δύσκολη η απάντηση αλλά έστω και μια γενική προσέγγιση θα με βοηθούσε να πάρω την απόφαση μου στο αν αξίζει να προχωρήσω στην επένδυση αυτή; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τα σχόλια σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.