Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νίκος Μεσολωράς

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Νίκος Μεσολωράς's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι σας απαντώ γιατί βρήκα το πρόβλημα. Πήγα στην οικία και ξεκίνησα οπτικό έλεγχο και στην συνέχεια ξεκίνησα της μετρήσεις με το πολυόργανο. αντίσταση μόνωσης όλα τέλεια σε όλη την εγκατάσταση. περίπου έφταναν όλες στο άπειρο. Το ρελέ διαρροής στα 23 Ma βγάζει την εγκατάσταση εκτός. Η γείωση της εγκατάστασης μετρημένη με πασαλάκια στα 3,5 Ωμ (είχε βρέξει πριν δυο μέρες). Φτάνω να μετρήσω βρόγχο. Και τι να δώ. Σε περίπου τρεις με τέσσερις πρίζες 280 240 170 Ωμ και πάει λέγοντας. βγάζω της πρίζες και μετράω βρόχο με κορκοδειλάκια κατευθείαν στα σύρματα . Και τα Ωμ γείνονται ως δια μαγείας σε όλες της καλωδιώσεις 0.60 0.48 0.50 και πάει λέγοντας. Στέλνω το ιδιοκτήτη σε κατάστημα και φέρνει πρίζες. Της συνδέω και ξαναμετράω. 'ολα όπως και με τα κορκοδυλάκια 0.60 0.48 0.50 και πάει λέγοντας. Ξανασυνδέω τα πάντα και φεύγω. Συνάδελφοι το ρεύμα διαρροής ήταν τόσο μικρό που για αυτό δεν έριχνε της ασφάλειες και δεν έπεφτε το ρελέ, αλλά ήταν ικανό να κάψει το σπίτι. Χωρίς της μετρήσεις δεν θα το έβρισκα όπως και δεν το βρήκαν πέντε συνάδελφοι πριν από εμένα από ότι μου είπε ο ιδιοκτήτης. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όσους μπήκαν στην διαδικασία να με βοηθήσουν.
  2. Δεν έχω πάει ακόμη να κάνω εγώ έλεγχο. όσα ανέφερα είναι τα λεγόμενα του ιδιώτη. Θα το ψάξω και θα δώ. απλά το ανέφερα για ιδέες μήπως και έχει τείχη σε συνάδελφο και ταλαιπωρηθώ λιγότερο.
  3. όχι ακουμπούσε στο καπάκι του πλυντηρίου που είναι πλαστικό με ξύλο. Δεν έχει τάση όταν το ελέγχουμε πουθενά.
  4. Σε οικία υπάρχει διαρροή σε καλώδιο ομοαξονικό τηλεόρασης με συνέπεια να καπνίζει και στο τσακ να πάρει φωτιά. στην γραμμή κεραία τηλεόραση δεν μεσολαβεί ενισχυτής και το καλώδιο είναι εμφανή (εξωτερικό) σε όλο το μήκος από κεραία έως και την τηλεόραση. Από την τηλεόραση δεν είναι γιατί στην πρώτη διαρροή η τηλεόραση κάηκε και πετάχτηκε. Το πρόβλημα συνεχίζει και με την καινούργια τηλεόραση. Έχει ελεγχθεί η εγκατάσταση από ότι μου είπε ο παθών από συνάδελφο ηλεκτρολόγο ό οποίος άλλαξε και όλα τα υλικά του πίνακα και το ρελέ διαφυγής. Από ότι μου είπε ο παθών ιδιοκτήτης το πρόβλημα το έχει εδώ και δύο μήνες, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος αφού δεν έβρισκε κάτι στην εγκατάσταση απευθύνθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα ο ΔΕΔΔΗΕ να αντικαταστήσει την παροχή του μετρητή από την κολώνα. (τριφασική παροχή γιατί απευθύνετε σε έξι μονοφασικούς μετρητές του συγκροτήματος που σημειωτέων κανένα άλλο δεν παρουσιάζει πρόβλημα). Μετά την αντικατάσταση της παροχής του μετρητή από την κολώνα και τον έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ ο ΔΕΔΔΗΕ είπε πως δεν είναι το πρόβλημα από αυτούς. Έλα όμως που το πρόβλημα συνεχίζετε!!!!!!. Σήμερα το πιστολάκι των μαλλιών ήταν απλά στην πρίζα χωρίς να δουλεύει και ξαφνικά έλιωσε το εμπρός ρύγχος και το καλώδιο σε κάποιο σημείο φούσκωσε, και συγχρόνως κάηκε ξανά το ομοαξονικό της τηλεόρασης. Ο ιδιοκτήτης έχει μόνιμα στην πρίζα ένα UPS που τροφοδοτεί μια άλλη τηλεόραση (που δεν έχει παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα και παίρνει σήμα από πιάτο) ο οποίος έχει ένδειξη των Volt . Έχει παρατηρήσει την ανώτερη τάση για μερικά δεύτερα έως και στα 246 Volt. (ο μετασχηματιστής βρίσκετε περίπου στα 200 μέτρα από την οικία και το σύστημα είναι ΤΝ ) Δεν υπάρχει θερμοσίφωνας στο σπίτι και όταν συμβαίνουν τα προβλήματα είναι απογευματινές ώρες που τότε δεν δουλεύουν συσκευές με μεγάλη κατανάλωση φορτίου πέρα από δύο ψυγεία, φώτα και τηλεοράσεις. Που μπορεί να κρύβετε το πρόβλημα;;;;;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.