Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Desideri

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Το υπό εξέταση ακίνητο είναι στο πρώτο όροφο, επαγγελματική χρηση και έχει πρόσβαση μονο με σκαλοπάτια. Το ισόγειο είναι επίσης καταστήματα. Για να γίνει η αλλαγή χρήσης σε κατοικία , η τελευταία προϋπόθεση (από το κείμενο που παρατίθετσι παρακάτω) είναι απαγορευτική, δεδομένου ότι το κτήριο δεν έχει ούτε ασανσέρ ούτε ράμπα για τον πρώτο όροφο; Η οικοδομική άδεια είναι του 2006. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει αλλαγή χρήσης; Για την αλλαγή χρήσης απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις: ✓ Το κτίριο να είναι νόμιμα κτισμένο. ✓ Να επιτρέπεται η νέα χρήση στην περιοχή. ✓ Να τηρείται οπωσδήποτε η ισχύουσα ρυμοτομία. ✓ Να εφαρμόζονται οι διατάξεις του οικοδομικού κανονισμού π.χ. σκάλες, χώροι στάθμευσης κλπ, που αντιστοιχούν στη νέα χρήση. ✓ Να διασφαλίζεται υποχρεωτικά η προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου με την προϋπόθεση να μη θίγεται ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.
  2. Εννοείται θα το κάνω, απλά ήθελα να έχω κάποιες βασικές γνώσεις πριν το κάνω. Σας ευχαριστώ πολύ όμως που διαθέσατε χρόνο για να μου το επιβεβαιώσατε ,το εκτιμώ πολυ. Καλό ξημέρωμα.
  3. Θα το ρωτήσω και αυτό, αν και μπορώ να βασιστώ μόνο σε αυτό που θα μου πουν. Ελπίζω να είναι ειλικρινείς. Σας ευχαριστώ πολύ.
  4. Σας ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερή απάντηση σας! Ο μεσίτης μου είπε ότι έχουν γίνει όλες οι παραπάνω διαδικασίες από τον νυν ιδιοκτήτη και έχει πάρει έγκριση οπότε για τον νέο ιδιοκτήτη θέλει κατάθεση αίτησης στο δήμο με συμβόλαιο , τοπογραφικό και την προηγούμενη απόφαση αν θυμάμαι καλά . Ζήτησα να μου τη στείλει για να το εξετάσω.
  5. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απαντηση. Ομολογώ ότι δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο. Η ερώτηση μου είναι κυρίως γραφειοκρατικής φύσεως, δηλαδή όχι αν μπορώ να χτίσω, αλλά αν η γραφειοκρατική διαδικασία και η αναμονή είναι τόσο μεγάλη που δε συμφέρει για την δική μας κατάσταση. Το έγγραφο που στείλατε που αναφερεται στις προισχυουσες διατάξεις περί εισφορας γης και πράξης εφαρμογής αναφέρει το κόστος της διαδικασίας ; Για αυτό το στείλατε; Ντρέπομαι γιατί μιλάω σε γνώστη και μπορει να πετάω πατάτες. Ξέρω ότι θα πάω σε μηχανικό ούτως η άλλως αλλά αν το οικόπεδο είναι εντάξει( διότι με επιβεβαίωσαν ότι έχει γίνει η αίτηση και αποδοχή από τον νυν ιδιοκτήτη) αλλά παίρνει χρόνο για να μας δοθεί το οκ, και πόσο χρόνο περίπου, αυτό θέλω να μάθω. Ήλπιζα να μη χρειάζεται μόνο για αυτό να πάω κάπου. Αυτό είναι όλο.
  6. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα, Αναζητούμε ένα οικόπεδο προς αγορά στη Σαλαμίνα. Βρήκαμε ένα στην περιοχή Ηλιακτη, με πολύ θελκτικά χαρακτηριστικά το οποίο είναι όμως στην αγορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Στην αγγελία γράφει "Διατίθεται με έγκριση Οικοδομησιμότητας (μπορεί να χτίσει άμεσα πριν από την κύρωση της πράξης εφαρμογής ) . " Ο μεσίτης είπε ότι οι νυν ιδιοκτήτες έχουν λάβει έγκριση από το δήμο αλλά με τη μεταβίβαση θα πρέπει να την κανουμε εκ νέου εμείς. Δεδομένου ότι με την πιθανή αγορά θα θέλαμε να χτίσουμε άμεσα , αυτή η έγκριση που πρέπει να πάρουμε από το Δημο πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει; Και ποιο είναι το πιθανό κόστος αυτής; Αξίζει να ζητήσω τα χαρτιά του οικοπέδου για έλεγχο και αγορά; Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.