Μετάβαση στο περιεχόμενο

varlnik

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

varlnik's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Με αφορμή εισήγηση στο σεμινάριο ελεγκτών δόμησης του ιεκεμτεε Στο κεφάλαιο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ / ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΛΕΚΤΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ της εισήγησης του συναδέλφου κ. Κλαδάκη Διονύση και στα σχόλια της σελ.15 αναφέρεται Λόγω «νομικού κενού», η επιβολή προστίμων σε περίπτωση διαπίστωσης αυθαιρέτων κατασκευών σε εκτός σχεδίου περιοχές είναι προσωρινά αδύνατη, αφού κατά το άρθρο 27 Ν.4014/11 τα πρόστιμα επιβάλλονται με βάση την Τιμή Ζώνης (Τ.Ζ.) που ισχύει στην περιοχή κατά το χρόνο διαπίστωσης της παράβασης, σύμφωνα με το Σύστημα Αντικειμενικών Αξιών του Υπ. Οικονομικών (σε εκτός σχεδίου περιοχές δεν έχουν καθοριστεί Τ.Ζ. και δεν ισχύουν κατ’ αντιστοιχία οι προβλέψεις του άρθρου 24§7 του ιδίου Νόμου /εφάπαξ πρόστιμο ανέγερσης =30% x Τ.Ζ., ετήσιο πρόστιμο διατήρησης =5% x Τ.Ζ.) Κατά τη γνώμη για το ζήτημα της τιμής ζώνης μόνο νομικό κενό δεν υπάρχει Με την εγκύκλιο 1/2012 αναφέρεται ότι σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή Ζώνης στην περιοχή του αυθαιρέτου λαμβάνεται η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο νομό. Δημοσιεύτηκε αρχές Φεβρουαρίου άν δεν κάνω λάθος. Υπάρχουν και άλλες διευκρινήσεις για το θέμα . Η νομοθεσία είναι σαφέστατη αλλά απο εκεί και μετά ξεκινάει το χάος. Α} Πρόεδρος περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ σε ενημέρωση για το νόμο 4014/11 παρουσία περίπου 300 συναδέλφων ανέφερε ότι την τιμή ζώνης την αναζητεί ο ιδιοκτήτης από την εφορία γιατί εκεί υπάρχει ένας πίνακας με διαφορετική τιμή σε κάθε τοπική κοινότητα Β} Συζητώντας με συναδέλφους διαπιστώνω ότι υποβλήθηκαν δηλώσεις του ν.4014 με τιμές ζώνης που έδιναν (ανεύθυνα λέω εγώ) συμβολαιογράφοι , εφοριακοί , δικηγόροι , υπάλληλοι πολεοδομίας και δεν ξέρω ποιός άλλος από πίνακες που κάθε άλλο παρά ο πίνακας ΤΙΜΩΝ ΖΩΝΗΣ του υπ.οικ. ήταν Γ} Τμηματα αυθαιρέτων επι σειρά ετών (από την εφαρμογή της 9732/2004) υπολογιζαν τα προστιμα των αυθαιρέτων με διάφορους άλλους πινακες εκτός αυτού των τιμών ζώνης . ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Η ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (αναλόγως αν η τιμή υπολογισμού της αξίας του αυθαιρέτου ήταν μικρότερη η μεγαλύτερη από την τιμή ζώνης που προέβλεπε ο νόμος ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ η τιμή ζώνης της περιοχής του έργου , όπου δεν υπάρχει η μικρότερη του Νομού. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ” Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, Manolis gon
  2. θα ήθελα την άποψή σας για την εξής περίπτωση. Το 1981 εκδόθηκε άδεια ανέγερσης οικοδομής σε οικόπεδο στο οποίο βρισκόταν κατοικία για την οποία ο μηχανικός έβγαλε άδεια κατεδάφισης που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.Μετά από καταγγελία η πολεοδομία έβγαλε αυθαίρετη την κατοικία(που δεν κατεδαφίστηκε).Η κατοικία αυτή φαίνεται σε αεροφωτογραφία του 1953. Είναι αυθαίρετη ή μπορώ να την περάσω σαν προ του 55?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.