Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Serlaz1973

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. ,Το ενέσιμο φράγμα υδρατμών μπορεί να εφαρμοστεί σε φέρουσα τοιχοποιία;
  2. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως τρύπες 12mm ανά 15 cm στις ενώσεις των τούβλων με δημιουργήσει στατικό πρόβλημα. Αυτό είναι κάτι που θα το ρωτήσω στον εργολάβο πολιτικό μηχανικό και ελπίζω να απαντήσει γιατί μέχρι τώρα απλά με ρωτάει τι θέλω εγώ να κάνω. Λες και αν ήξερα θα είχα χάσει τον ύπνο μου τον τελευταίο καιρό
  3. Μετά από επίσκεψη σε τρεις πολιτικούς μηχανικούς οι λύσεις που πρότειναν αφού έλεγαν ότι του προηγούμενου δεν θα κάνει κάτι ήταν. 1) περιμετρικά στην εξωτερική πλευρά του μπαλκονιού το οποίο είναι σηκωμένο 60 εκατοστά σκάψιμο και ρίξιμο γκρο μπετον 2) καθαίρεση όλων των δαπέδων και στεγανοποίηση. 3) δεν ανεβαίνει τόσο ψηλά η υγρασία μάλλον έρχεται από τους αρμούς στα πλακακια. Σπασιμο ένα πλακάκι κατά μήκος του τοίχου σκάψιμο μέχρι το δάπεδο και μόνωση αυτού. Εγώ επειδή στο σπίτι μένει η μάνα με άνοια και δεν μπορώ να την αναστάτωση με ριζικές πολυδάπανες λύσεις (λόγω και τις πρόσφατης ανεργίας μου) αποφάσισα να καθαίρεσω τον σοβά σαράντα εκατοστά να τοποθετήσω ενέσιμο φράγμα υδρατμών, στην συνέχεια να βάλω σοβά υψηλής διαπνοής και από πάνω πετροβάμβακα και τελικό επίχρισμα υψηλής διαπνοής. Ο πετροβάμβακας θα μπει μόνο στο κάτω μέρος του τοίχου σε ύψος του προβλήματος υγρασίας και το υπόλοιπο θα είναι με εξηλασμένη. Ελπίζω να μην κλαίω.
  4. Το γνωρίζω αυτό δυστυχώς. Δεν ψάχνω για λύση. Κάποια σύσταση μηχανικού στην Πιερία ψάχνω για να μπορέσω να μιλήσω από κοντά. Απλά επειδή πιέζει ο χρόνος εάν η λύση με κενό ανάμεσα της μόνωσης και του τοίχου θεωρείται αποδεκτή και εφαρμόζεται θα μπορούσα την έχω ως έσχατη λύση.
  5. Πρόκειται να τοποθετηθεί εξωτερική θερμομόνωση στην μονοκατοικία της μητέρας μου η όποια είναι κατασκευής του 1990 με φέρουσα τοιχοποιία. Σε δύο τοίχους που βλέπουν σε μπαλκόνι υπάρχει ανοδική υγρασία. Ο Μονωσας προτείνει να γίνει καθαίρεση σοβά και η μόνωση να μπε χωρίς σοβά με κενό αέρα πάχους όσο το πάχος του σοβά και να τοποθετηθούν εξαεριστήρες πάνω στην μόνωση για εκτόνωση υγρασίας. Φοβάμαι εγώ για μεγάλη μείωση της θερμομομονωσης και για θερμογεφυρα λόγω διαφοράς θερμοκρασίας στο ολικό εμβαδών του τοίχου. Το κενό θα είναι σε δύο τοίχους στο σαλόνι για ύψος περίπου σαράντα εκατοστά. Θα ήθελα να έχω την γνώμη σας . Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.