Μετάβαση στο περιεχόμενο

bicci

Members
  • Περιεχόμενα

    73
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

bicci's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κι αν αποφυγεις να κανεις το κοκκορι, θα εχεις ξεμεινει απο δουλεια! Γιατι οταν σε φρεναρουν τετοιες εγκυκλιοι, παρερμηνειες κλπ, το μονο που θα πετυχεις ειναι να χασεις τους (οποιους) πελατες σου... ΓΙα να μην αναφερθω σε αεροφωτογραφιες, αποτυπωσεις απο γερακια, ορτυκια κλπ. Βαλανε στη μεση το μηχανικο να εχει ευθυνη για ο,τι σκεφτηκαν, και ξεμπερδεψαν... Αλλα οταν το ιδιο το κρατος ενεργει ετσι ("αντικατασταση" ενος αντισυνταγματικου νομου με μια αντιγραφη του -για να κερδισουν χρονο και χρημα-, "αντικατασταση" των εισφορων υπερ ΤΕΕ (που εχουν καταργηθει με νομο) με ενα "χαρατσι" για τη συντηρηση και λειτουργια του ηλεκτρονικου συστηματος), τι πρεπει να κανει ο πολιτης;
  2. αυτο ειναι πολυ σημαντικο! κι αν εισαι ακομη στην επεξεργασια, το πολυ να χασεις τη δουλεια... αν εχεις ξεκινησει και εμφανισεις στον ιδιοκτητη υπερδιπλασιο κοστος... Βρισκεις τον μπελα σου ευκολα! Για την περιπτωση μου δλδ, πρεπει να παω με αλλη κατοικια τελικα;
  3. Επειδη εισαι Ηρακλης το λες αυτο ε? Μιας και σε βρηκα, ποιο ειναι το σημειο της Εγκυκλιου που (ξανα)μπερδευει τα πραγματα;
  4. Πες μου τωρα ποσο ηλιθιος μπορω να φανω στον ιδιοκτητη... Δεν ειμαστε για τιποτα, τελικα!
  5. Συνάδελφοι καλημέρα και συγγνώμη προκαταβολικα αν επανερχομαι σε ηδη διατυπωμενα ερωτηματα, αλλα ειμαι ενα βημα πριν σαλταρω... Μια οικογενεια (1 τεκνο) διαμενει σε ενα διαμερισμα (στην Αθηνα) 140 τετραγωνικών και εχει κανει υπερβαση δομησης 40τμ (συνολο 180τμ). Δεν υπαρχει αλλο ακινητο στην ιδιοκτησια κανενος... Θα παρει ή οχι τον μειωτικό συντελεστή;
  6. οι ασφαλιστικες θα εκπιπτουν συναδελφε, αλλα παλι η αυξηση ειναι τρομακτικη... (τουλαχιστον για καποιον που παιρνει 10-12000ευρω το χρονο...)
  7. νομιζω απο το κερδος, αλλα δε νομιζω να εχει και πολυ μεγαλη διαφορα για καποιον που δουλευει με μπλοκακι... Ποσες δαπανες να βαλεις και ΠΩΣ να τις κανεις με την κατασταση που επικρατει... Εκτος αν εννοεις "δαπανες", οποτε καταληγουμε στα ιδια και στα ιδια... Γι αυτο λεω πως δεν ειμαστε κρατος!!!
  8. Και σημερα συναδελφοι διαβασα ενα αρθρο οτι οι ΤΕΛΙΚΕΣ ρυθμισεις του 4014 θα γινουν μετα τις 31/01/2013. Εγω προσωπικα αν ειχα αυθαιρετο δε θα το προχωρουσα και θα περιμενα τις τελικες ρυθμισεις... Δεν ειμαστε κρατος ρε, ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Και μεσα σ' ολα φορολογια 30%-35% (!!!) απο το πρωτο ευρω κερδους! Ας μας κανουν και δωρο ενα εισιτηρο χωρις επιστροφη για εκτος Ελλαδας να μην τους ταλαιπωρουμε! Η κατασταση ειναι τραγικη πλεον... Τα άρθρα που αναφέρω.. http://www.michanikos-online.gr/news.php?aID=4496 http://www.iekemtee.gr/el/%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/3035-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-35
  9. Το θέμα είναι πως για ακόμη μια φορά οι Μηχανικοί θα εκτεθούν απέναντι στους πελάτες τους λόγω της ασυνέπειας-ασυνέχειας του Κράτους και των Νόμων. Είναι τουλάχιστον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
  10. Με το Γενικό Έγγραφο Ε41/401/17-10-2011της Διεύθυνσής μας , δόθηκαν οδηγίες για την διαχείριση, από πλευράς Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ., περιπτώσεων αυθαιρέτων κατασκευών ή εγκατάστασης αυθαιρέτων χρήσεων που ρυθμίζονται με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4014/2012, ενώ με το Γενικό Έγγραφο Ε41/432/1/-11-2011 για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων κτισμάτων που «πληρούν τους όρους δόμησης» και οι οποίες υπάγονται στις ειδικές διατάξεις του άρθρου 26 παρ. 2 του ίδιου νόμου. Προκειμένου να διευκρινισθούν θέματα έχοντα σχέση: • Με την αναζήτηση από πλευράς ΙΚΑ – ΕΤΑΜ βεβαιωμένων κυρίων εισφορών μετά των αναλογούντων προσθέτων τελών και προσαυξήσεων , που είχαν καταλογισθεί πριν την έναρξη ισχύος του νόμου 4014/2011 , χωρίς να έχουν εξοφληθεί. • Με την διαχείριση περιπτώσεων που υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 26 παρ. 2 του Ν. 4014/2011 ( καταβολή παράβολου και παροχή δικαιώματος έκδοσης οικοδομικής αδείας εντός τριετίας) Και επιπροσθέτως , προς άρση αμφιβολιών που δημιούργησε το με αριθ. 9560/03-05-2012 απαντητικό έγγραφο της Διεύθυνσης Ο.Κ.Κ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ζητήθηκαν εγγράφως σχετικές διευκρινίσεις από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ανάρτηση ΑΔΑ: Β4ΘΘ4691ΩΓ-49Ε Το έγγραφο: http://www.ika.gr/gr...2_24-9-2012.pdf Τι πρέπει να ξέρουμε για αυτό?
  11. δεν ξερω ποια ειναι η ΔΕΗ αυτη, απλα μου εκαναν μια ερωτηση και τους απαντησα οτι με τη βεβαιωση του ΤΕΕ ειναι ενταξει, αλλα μου εξηγησαν οτι η ΔΕΗ ζητα αλλα... Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι για να σου φερει η ΔΕΗ ρευμα με εγκατασταση κολονας κλπ ζητα ΠΑΝΤΑ βεβαιωση απο Δασαρχειο, μονο ετσι εξηγειται... σε επικοινωνια που ειχα με ΤΕΕ μου τα μασαγαν (ο Νομος αφορα μονο το κτισμα και τη διατηρηση του), οποτε σκεφτομαι οτι ισως προσπαθουν να το μαζεψουν!!! ειναι οντως "ευκολια" να δηλωνεις μια παραβαση (Π.Χ. 500ΕΥΡΩ) σ ενα ΕΝΤΕΛΩΣ αυθαιρετο (πχ σε δασος) και να σιγουρευεις τη συνδεση με ΔΕΗ!
  12. Μια ερωτηση... Αφου τακτοποιειται αυθαιρετο ο ιδιοκτητης θελει να συνδεθει με ΔΕΗ. Η ΔΕΗ ζητα βεβαιωση απο Δασαρχειο, οποτε (αν εκκρεμει ο χαρακτηρισμος της εκτασης) η συνδεση με τη ΔΕΗ δε μπορει να γινει, παρα τις βεβαιωσεις του ΤΕΕ κλπ κλπ κλπ. Ξερει κανεις τι πρεπει να κανει ο ιδιοκτητης ή απλα την πατησε απο την ανακολουθια του Νομου? (Γιατι απ τη μια βεβαιωνει με ΥΔ οτι ειναι εκτος δασικης εκτασης -εστω αν δεν ισχυει-, πληρωνει το προστιμο και μετα του μενει στα χερια...)
  13. Ρε συναδελφοι, δεν εχω καταλαβει αν τους συντελεστες που θα παρω ανα οροφο ή την τιμη που θα ορισω ανα οροφο θα την παρω αυθαιρετα ή θα βασιστω καπου? μετα τη ρυθμιση 4014, εχει προκυψει: 1. Καταστημα ενιαιο απο το -1 έως το +1 2. Βοηθητικοι χωροι που χρησιμοποιουνται απο το καταστημα στο -2 3. Γραφεια στο +2, +3, +4 4. Χωροι κυριας χρησης στο -3 Επισης, υπαρχουν βοηθητικοι χωροι στα υπογεια (μηχανοστασια κλπ), χωροι σταθμευσης στα υπογεια και κοινοχρηστοι χωροι για τους οποιους δεν ξερω αν και πως θα τους υπολογισω.... Πως να αξιολογησω το καταστημα σε σχεση με τα γραφεια και με τα υπογεια.... Ειναι πραγματικα περιεργο που δεν εχει εκδοθει καποιος επισημος πινακας απο το κρατος.. (εκτος κι αν υπαρχει και δεν το εχω βρει ακομη). αν θελει (και μπορει) καποιος να βοηθησει, καθε προσπαθεια καλοδεχουμενη! Ευχαριστω!
  14. Σε καποιες περιπτωσεις η ΔΕΗ ζητα και βεβαιωση απο δασαρχειο! Ξερει κανεις τι πρεπει να κανει ο ιδιοκτητης σε αυτη την περιπτωση?
  15. για την προηγουμενη ερωτηση σχετικα με το δασαρχειο εχει κανεις καποια πληροφορηση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.