Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ltam

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ltam's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • One Year In
  • First Post Rare
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Nikoszo Πολύ καλές οι ερωτήσεις σου αλλά και εγώ έχω τις ίδιες. Αν μιλάμε για γενική επίβλεψη και απόλυτη ευθύνη τότε αλλάζουν και οι προσφορές θεωρώ, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να διαχωριστεί η άδεια απο την ευθύνη του έργου. Εκτός αν μπει άλλος επιβλέπων μηχανικός.
  2. Καλησπέρα σε όλους! Το θέμα έχει συζητηθεί και παλιά και σε άλλα φορουμ απλά δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα και θα εκτιμουσα πολύ τη βοηθειά σας! Καλούμαι να δώσω προσφορά για άδεια Μικρής Κλίμακας για επιδιόρθωση όψεων - βαφή βασικά, με χρήση ικριωμάτων σε πολυκατοικία. Θα συντάξω φάκελο ΣΥ ΦΑΥ προφανώς και η ερώτηση είναι τι ευθύνη ουσιαστικά μου αναλογεί? Σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος τι ευθύνη θα έχω εγώ? Και θέλω επίσης να ρωτήσω αν πρέπει οπωσδήποτε να δηλωθεί επιβλέπων μηχανικός και αν πρέπει να είμαι εγώ υποχρεωτικά? Σας ευχαριστώ πολύ!!
  3. Καλησπέρα σας, Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια σας σε ένα θέμα σχετικό με τα παραπάνω που δεν έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Ο πελάτης έχει νοικίασει έναν χώρο (Υπόγειο, Ισόγειο και πατάρι το οποίο έχει ρυθμίσει σε χώρο κύριας χρήσης). Ολόκληρος ο χώρος έχει τώρα την χρήση Καταστήματος (ήταν πιτσαρία) . Τώρα θέλει να το κάνει pilates studio με άδεια γυμναστηρίου θεωρώ, αλλά χωρίς όργανα αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.Απλά δεν βρήκα κάτι για απλή άδεια pilates studio, αν υπάρχει κάτι σας παρακαλώ ενημερώστε με. Η ερώτηση μου αρχικά είναι αν πριν την άδεις λειτουργίας ως pilate studio χρειάζεται και άδεια αλλαγής χρήσης? Η μας καλύπτει το κατάστημα? Και στη συνέχεια σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 219/2006 - ΦΕΚ Α-221/13-10-2006 είδα ότι απαιτούνται : α.Αρχιτεκτονικά σχέδια κατόψεων και τομών του κτιρίου ή των κτιρίων σε κλίμακα ένα προς πενήντα (1:50), σε δύο (2) αντίγραφα, θεωρημένα από μηχανικό και επικυρωμένα από το Οικείο Πολεοδομικό Γραφείο. Στα σχέδια χαρακτηρίζονται όλοι οι χώροι του κτιρίου (γραφεία, αίθουσες εκγύμνασης κλπ) και αναγράφονται οι πλήρεις διαστάσεις και το εμβαδόν των χώρων, καθώς και η συνολική επιφάνεια κάτοψης. β. Δήλωση στατικής επάρκειας του κτιρίου για τη χρήση του ως γυμναστηρίου ή αθλητικής σχολής, υπογεγραμμένη από πολιτικό μηχανικό και επικυρωμένο από το οικείο Πολεοδομικό Γραφείο. γ. Βεβαίωση πυρασφάλειας του κτιρίου ή των κτιρίων του γυμναστηρίου ή της αθλητικής σχολής από την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία πρέπει να ανανεώνεται κάθε πενταετία, καθώς και πιστοποιητικό της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την καταλληλότητα των χώρων υγιεινής, του χρησιμοποιούμενου πόσιμου νερού, του συστήματος αποχέτευσης και της τυχόν ηχορύπανσης. δ. Ακριβές αντίγραφο της άδειας οικοδομής που περιέχει το χώρο του γυμναστηρίου ή της αθλητικής σχολής. Γνωρίζετε κάτι άλλο?? Υπάρχει κάποιο άλλο ΦΕΚ? Σας ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά σας!!
  4. Ευχαριστώ πολύ @Pavlos33 θα πρέπει να βγάλουμε άδεις μικρής κλίμακας? ή θέλει αναθεώρηση? αυτό δεν μπορώ να καταλάβω
  5. Καλησπερα σας, Μια βοήθεια θα ήθελα να ζητήσω σχετικά με την κατασκευή βεράντας σε υπάρχον κτίριο. Θέλει ο ιδιοκτήτς να ρίξουνε ένα περιμετρικό μπαλκόνι (και από την άλλη μεριά έχει μια μπαλκονόπορτα), το οποίο θα ξεκινάει από το πεζούλι του 2ου παραθύρου μετά την πόρτα όπως το βλέπουμε, θα καλύπτει τα σκαλοπάτια της πόρτας και θα καταλήγει στην άλλη πλευρά. (δείτε τη φωτο) Πέρα από τις οικοδομικές εργασίες κατασκευής για το μπαλκόνι, θα γίνουν εργασίες για την αποχέτευση, το νερό (λάστιχο), κάγκελα και πλακάκια. Πως μπορεί να γίνει αυτό? Αναρωτιόμουνα αν μας καλύπτει το άρθρο 30, αν και δεν γράφει ξεκάθαρα για βεράντα απ ότι έιδα. Αλλίως άδεια? Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με κάτι αντίστοιχο και θα εκτιμούσα πολύ τη βοηθειά σας. Ευχαριστώ πολύ
  6. Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση σε ένα γνωστό θέμα θεωρώ και ίσως πολυσυζητημένο. Σε πολυκατοικία με 6 ορόφους μου ζητάνε Ταυτότητα για τον 4ο όροφο. Όταν πήρα τον φάκελο απο την πολεοδομία παρατήρησα ότι έχει βγει άδεια για ΙΣΟΓΕΙΟ και Α,Β,Γ,Δ, & Ε όροφο με συνολικό ύψος οικοδομής 19,55 σύμφωνα με την άδεια. Στην πραγματικότητα όμως έχουν κατασκευαστεί 6 όροφοι και δώμα(δεν υπάρχει ισόγειος όροφος - είναι μόνο η είσοδος χωρίς δομημένο χώρο) Υπάρχει μια υπέρβαση ύψους συνολικά στο κτίριο. Η ερώτηση είναι εμένα για τον 4ο όροφο, που με ενδιαφέρει, με επηρεάζει αυτο στο να δώσω τη βεβαίωση? Ευχαριστώ πολύ!!
  7. @ppanag Το πρόβλημα απο οτι λέει η πολοεοδομία, είναι οτι η τελευταία τελευταια άδεια που βγήκε το 1985 και αφορούσε μονο τον δεύτερο όροφο, είχε θεωρηθεί μόνο για τον δέυτερο όροφο. Είχαν όμως προηγηθεί άλλες 2 άδειες (1964, 1966) που αφορούσαν το ισόγειο (το οποιο και μας ενδιαφέρει εμας), με αυτές τις άδειες δεν ασχολείται καν η πολεοδομία, θέλει μόνο την τελευταία μου είπαν , άσχετα με τον ποιον όροφο αφορά. Εγω με τον δευτερο όροφο δεν έχω καμία σχέση, είναι άλλη ιδοκτησία , δεν έκανα καμία ρύθμιση στον δεύτερο. Αλλά η πολεοδομία επιμένει οτι πρεπει να θεωρηθεί η τελεύταια, τελευταία άδεια που έχει βγεί και για το ισόγειο (ακόμα και αν δεν αφορούσε καθόλου το ισόγειο αυτή η άδεια). Εγω δυστυχως αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Ζητάνε να βρω τον μηχανικό που έβγαλε την άδεια το 1985, αλλίως δεν ξέρω αν θα πάρει ποτέ ρεύμα το σπίτι. (το σπίτι όπως σας είπα βρίσκεται στο ισόγειο, κάναμε ρύθμιση για διαμερισμάτωση γιατί απο ένας χώρος έγιναν δύο και υπήρχε κοινή παροχή. Τώρα απλά ζητάει μια δεύτερη παροχή, εφόσον έγιναν δύο χώροι) Ευχαριστώ πολύ!
  8. Ναι και εγω δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει ο τότε επιβλέπων. Σας ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά σας!!
  9. Καλησπέρα σας, Επανέρχομαι με μια ερώτηση που είχα κάνει και πριν λίγο καιρό, σχετικά με την έκδοση βεβαίωσης για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας. Τελικά είχα απάντηση απο την πολεοδομία.Το σύστημα στο eadeies ζητάει θεώρηση της τελευταίας άδειας, μου είπαν. Μου ζητάνε για να θεωρήσουν το στέλεχος της τελευταίας άδειας (η οποία ήταν το 1985) , να προσκομίσω Υ/Δ μηχανικού που υπέγραψε την άδεις του 1985 (σε περίπτωση συνταξιοδότησης οι μηχανικοί υπογράφουν, δεν σφραγίζουν) , και να γίνει έλεγχος φορολογικών την Ο.Α. του 1985. Υπενθυμίζω ότι έγω έκανα μια απλή ρύθμιση με τον Ν.4495/17 για διαμερισμάτωση (απο ένας ενιαίος χώρος , έχουν γίνει 2 ), και θέλει τώρα η μια ιδιοκτησία απο τις δύο να πάρει ρεύμα. Σας έχει ζητηθεί κάτι αντίστοιχο? Θα με βοηθούσε πολύ κάποια απάντηση, καθώς μου φαίνεται αδιανόητο να ψάξω το μηχανικό που υπέγραψε το 1985 και να του ζητήσω να υπογράψει τώρα ΥΔΕ με γνήσιο υπογραφής. Σας ευχαριστώ πολύ!
  10. Ευχαριστώ πολύ, Αλλά αναρωτιέμαι, έχω δικαιοδοσία ελέγχου κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας? Εμείς θέλουμε να βγάλουμε ΑΜΚ σε κοινόχρηστο χώρο. Ως μηχανικοί έχουμε υποχρέωση να ελέγχουμε κάθε οριζόντια ιδιοκτησία, πριν εκδώσουμε ΑΜΚ για επισκευή όψεων πολυκατοικίας? Αν ισχύει αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί πρακτικά να γίνει οποιαδήποτε εργασία σε όψεις πολυκατοικιών. Σας Ευχαριστώ!
  11. Καλησπέρα σας, Θα εκτιμούσα πολύ την βοηθεία σας, καθώς είναι πρώτη φορά που ασχολούμαι με το συγκεκριμένο θέμα Σύμφωνα με τον νόμο μπορώ να εκδόσω άδεια μικρής κλίμακας α. σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, όπως ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’), β. σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων που έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαιρέτων κατασκευών (όπως ν. 3775/2009, ν. 3843/2010, ν. 4014/2011, ν. 4178/2013 και ν. 4495/2017) και έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης, ή έχουν υποβάλλει οριστική δήλωση τακτοποίησης, ή έχουν περαιώσει τη σχετική διαδικασία και έχουν εξοφλήσει το τριάντα τις εκατό (30%) του ενιαίου ειδικού προστίμου αυθαιρέτου Αυτό πρακτικά σε 7 όροφη πολυκατοικία που θέλουν εξωτερικούς χρωματισμούς με χρήση ικριωμάτων τι σημαίνει?? Πρέπει να ελέγξω όροφο όροφο και διαμέριμσα διαμέρισμα για τυχόν παραβάσεις?? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!
  12. Ευχαριστώ πολύ!!!! Γνωρίζετε μήπως σε περίπτωση πολυκατοικίας με πολλούς ιδιοκτήτες , σε ποιανού το όνομα βγαίνουν τα παραπάνω? Του διαχειριστή? Θέλουμε ΥΔΕ απο τους υπόλοιπους για να είμαστε καλυμμένοι? Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.