Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ALCHEMIST23

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

316 profile views

ALCHEMIST23's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας, Όταν υπάρχει ΕΕΔΜΚ σε ισχύ σε ένα ακίνητο και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ,για διαφορετική ΕΕΔΜΚ στο ίδιο ακίνητο για άλλες εργασίες εκδίδω κανονικά νέα πράξη ? Ή θα πρέπει να ακολουθήσω κάποια άλλη διαδικασία ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  2. Άδεια Κατεδάφισης διαδικασία : Καλημέρα συνάδελφοι, Βάση των αλλαγών στην νομοθεσία (Ν.4951/2022) για άδεια κατεδάφισης εκδίδεται με επιλογή στο σύστημα e adeies με επιλογή - 1) Τύπος Αίτησης - Εγκρίσεις -2)Τύπος πράξης - 101 Βεβαίωση Όρων Δόμησης , επισυνάπτοντας τα δικαιολογητικά της κατεδάφισης που αναφέρει ο Ν.4495/2017 ? Η οικοδομική άδεια είναι κατηγορία 3. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  3. Δεν ισχύουν τα ''bonus'' NOK για τις περιοχές (Παλαιό) Ψυχικό, Εκάλη, Φιλοθέη
  4. Θεωρώ πως ο επικαρπωτής έχει δικαίωμα στην χρήση του ακινήτου οπότε μπορεί να βγει εεδμκ στο όνομά του, καθώς και το σύστημα των αδειών σου δίνει την επιλογή για επικαρπωτή .Ο επικαρπωτής δεν έχει δικαίωμα στη πώληση. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση
  5. Καλημέρα σας, Σε κτίριο που πρόκειται να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ με ιδιοκτησία , ψιλή κυριότητα 50% το ένα παιδί και ψιλή κυριότητα 50% το άλλο παιδί και επικαρπωτής ο γονέας. Σύμφωνα με το άρθρο 99 παρ.( ααα ) του Ν.4495/2017 . Ερώτηση : -Για ΕΕΔΜΚ οι Υπεύθυνες Δηλώσεις ανάθεσης-συναίνεσης μπορούν να είναι μόνο από τον επικαρπωτή ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  6. Καλημέρα συνάδελφοι, Βάση του Άρθρου 29 παράγραφος 4(α),(β),(γ) του Ν.4495/2017 - Αφορά κατασκευή στον ακάλυπτο πολυκατοικίας το οποίο χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνο/ετοιμόρροπο και χρήζει κατεδάφιση και επισκευή(σύμφωνα με το πόρισμα της Τ.Ε από ΥΔΟΜ) . Θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος νομιμότητας όλης της πολυκατοικίας για να συμπληρωθεί το πινακάκι στο e adeies Δόμηση/Χρήσεις/Θέσεις Στάθμευσης ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  7. Δεν αναφέρθηκα στην συγκεκριμένη κριτική σου. Αυτό είναι άποψη δικιά σου κάντην ότι θές αλλά μην αναφέρεσαι στο οτι έχουμε ίδιες απόψεις.
  8. Προς απάντηση απόψεων σας συνάδελφε για αυτοματοποιημένες λύσεις απλών περιπτώσεων, σίγουρα η μελέτη δεν είναι κάτι απλό στην ερμηνεία του ελληνικού χάους που λέγεται νομοθεσία-και σίγουρα ακόμα πιο δύσκολο για νέους μηχανικούς. Επειδή υπάρχουν στην αγορά προγράμματα επι πληρωμή κοιτάω μήπως μπορώ να βρω μία λύση από κάποιο template συναδέλφου και να το φτιάξω . Δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις, καθώς θα έπρεπε να ελέγξω και το template του συναδέλφου για τυχόν λάθη. Έχει να κάνει όμως με την γνωστή έκφραση '' Ο χρόνος είναι χρήμα '' . Καλημέρα και καλή εβδομάδα
  9. (Μεταφέρθηκε στην παρούσα ενότητα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας , Υπάρχει κάποιο έτοιμο Excel ή κάποιο template Excel , για την μελέτη και δημιουργία Δ.Κ ή και για προσθήκη , βάση Ν.Ο.Κ. ? ( Δεν βρίσκω κάτι στα Downloads ) Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  10. Καλησπέρα σας και καλό μήνα συνάδελφοι, ΕΡΩΤΗΣΗ : Σε χώρο βοηθητικής χρήσης – αποθήκη – σε υπόγειο όροφο πολυκατοικίας, μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης σε χώρο κύριας χρήσης για – επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης? Σαν χρήση επιτρέπεται στην περιοχή βάση τις χρήσεις γης. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Παρατήρηση. Μη φωνάζεις γράφοντας με κεφαλαία. Κάνε διόρθωση επιλέγοντας τις 3 τελίτσες άνω δεξιά του κειμένου σου και από εκεί το "επεξεργασία" Didonis
  11. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αρχικά έχω κάνει έλεγχο μέσο κτηματολογίου και δεν αναφέρονται οι αποθήκες ούτε ως παρακολουθήματα ούτε ως οριζόντιες. Από άλλα διαμερίσματα που διάβασα σε πιο πρόσφατα συμβόλαια π.χ 2017 αγοραπωλησίας πάλι δεν γίνεται αναφορά σε αποθήκη- κες. Επίσης ο συμβολαιογράφος είναι του αγοραστή...οπότε το αφήνω τελευταίο όταν δω και ΣΟΙ.
  12. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα συνάδελφοι και χρόνια πολλά! Σε οριζόντια ιδιοκτησία (Δ) ορόφου σε πενταόροφη πολυκατοικία ,βλέπω από συμβόλαιο ( γονικής παροχής 1988 )του πελάτη μου ότι γίνεται αναφορά στο διαμέρισμα στο οποίο δεν αναφέρεται σε αποθήκη ούτε ως παρακολούθημα ούτε ως ξεχωριστή οριζόντια .Παρ όλα αυτά ο πελάτης μου αναφέρει πως ως ιδιοκτησία του εχει το διαμέρισμα και αποθήκη και θέλει να προχωρήσω σε ΗΤΚ για αγοραπωλησία. -Η απάντηση που πήρα από μέρος του στο γεγονός ότι δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο του η αποθήκη ήταν ότι φαίνεται στο καταστατικό της πολυκατοικίας. Θα ανατρέξω για ΣΟΙ και πίνακα χιλιοστών αν υπάρχει να δώ τι αναγράφεται . Μου διαφεύγει κάτι συνάδελφοι? Εφόσον δεν αναφέρετε στο συμβόλαιο του η αποθήκη πως θα προχωρήσω σε ΗΤΚ και για αποθήκη? Ευχαριστώ .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.