Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

JohnnyHoliday

Core Members
  • Περιεχόμενα

    569
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by JohnnyHoliday

  1. Οπότε δεν αφορά στον παλιό γνωστό υδραυλικό ελκυστήρα που είχαμε πρωτοσυναντήσει εδώ, το μακρινό 2008-2009; Είναι κάτι άλλο;
  2. Καλησπέρα. Να τους καλέσω για τι; Αφού απαντήθηκε από εσένα το ερώτημά μου (από την Αγγλία προς εσενα)..
  3. @cendroid Τελικά ποιός κόβει σε ποιόν τιμολόγιο; Έτσι για την πληρότητα του θέματος, μιας και αναφέρθηκε παραπάνω.
  4. Μέχρι και υπερημερία μπορεί να διεκδικήσει, από τη στιγμή που υπήρξε έγκριση του λογαριασμού αναθεώρησης από τον ΚτΕ (βλ. και τον 4412).
  5. Όχι, ομολογώ ότι αδυνατώ αλλά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
  6. Το επίπεδο δεν σχολίασες παραπάνω; Σε αυτό απάντησα. Κάτι άλλο γράφεις μετά, που ουδεμία σχέση έχει με το σημείο του κειμένου σου, το οποίο και σχολίασα παραπάνω.
  7. Όλοι στην αγορά κρινόμαστε. Το ποιός θεωρεί ότι ο άλλος έχει (ή δεν έχει) επαρκές τεχνικό επίπεδο, δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί.
  8. Μου φαίνεται ότι δεν κατανοείς αρκετά απ' όσα γράφω : έγραψα ότι είτε προερχονταν από ιδιωτικό είτε από δημόσιο σχολείο, έκαναν φροντιστήριο ούτως ή άλλως. Οπότε, ούτε εγώ κατανοώ προς τι η διευκρίνιση σου (ότι δηλαδή, είχαν ιδιωτική εκπαίδευση όσοι προέρχονταν από ιδιωτικά σχολεία / υπήρχε δηλαδή περίπτωση, να μην συμβαίνει αυτό και να λαμβάνουν κάτι άλλο οι από ιδιωτικό σχολείο; ) Επίσης, το τι αφορούσε το σχόλιό σου θα πρέπει να διευκρινίζεται εγκαίρως, γιατί δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις (βλέπε και πρώτο σχόλιό μου). Τέλος, στα του συντονιστή δεν μπορώ να επέμβω. Εφόσον δεν κατάλαβες τι ακριβώς σου επισήμανε, καλό θα ήταν να μιλήσεις απευθείας μαζί του.
  9. Στην εποχή μου τουλάχιστον (δέσμες), είτε από ιδιωτικό σχολείο ήσουν είτε από δημόσιο, φροντιστήριο έκανες πάλι (αναφέρομαι στην συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων). Το επισημαίνω γιατί αναφέρθηκε εις διπλούν :
  10. https://www.bsa.org/ (Αυτή είναι, ναι. Η ίδια με αυτή που αναφέρεται και στο άρθρο που επισύναψα παραπάνω) Techopedia Explains BSA: The Software Alliance The Business Software Alliance was founded by Microsoft in 1998 and includes many major hardware and software makers, including Microsoft itself. Microsoft includes clauses in its EULAs that require customers to submit to audits of its licenses. Since 2012, it has been known as BSA | The Software Alliance.
  11. Σε αυτήν εδώ, την ιδιωτική πρωτοβουλία αναφέρεστε; Γιατί με βάση όσα διατυπώνονται στον σύνδεσμο, από τη Microsoft δημιουργήθηκε. Οπότε, εφόσον έχει δημιουργηθεί από τη Microsoft (και συμμετέχουν και άλλες εταιρείες), είναι απορίας άξιον γιατί και η ίδια δεν κάνει ό,τι και η Autodesk (αναφέρομαι σε αυτό που σας είχα πει και σε προηγούμενη ανάρτηση, ότι δηλαδή κάνει τα στραβά ματιά). Έτερον εκάτερον. Εγώ φερ' ειπείν έχω επιλέξει να εξοικονομώ από τα πάγια έξοδα (με έδρα στο σπίτι μου) και να επενδύω σε αγορά/συντήρηση λογισμικού (πολλές φορές και σε υπερβολικό βαθμό, αγοράζοντας λογισμικό δηλαδή, το οποίο δεν έχω αποσβέσει ακόμα). Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι του κύκλου μου. ΥΓ Χωρίς καμία διάθεση επίδειξης, ενδεικτικά αναφέρω ότι πρέπει να βρίσκομαι κοντά στις 12Κ (ποσό αγοράς λογισμικών, όχι συντήρησης).
  12. Εάν έχει λογιστεί στο υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος, ενδεχομένως να χρειαστεί και τροποποιητική δήλωση. Δείχνει μεγάλο μπλέξιμο ομολογουμένως.
  13. Καλά, αυτό είναι φανταστικό 😄 Θυμάμαι που το είχες γράψει και παλιότερα, σε άλλο ποστ. Λογικές και πρακτικές Kapali Carsi (για όσους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την Κωνσταντινούπολη).
  14. Αυτό είναι που "βρωμάει" γενικά στην όλη κατάσταση. Αντί να εντοπίσουν πολύ εύκολα (μέσω του S/N) τις VL εκδόσεις, δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Επίσης, οι όροι, να έχουμε υπόψη, ότι συνήθως είναι μονομερείς και αφορούν την πλευρά της εταιρείας. Κάτι που γενικά, εύκολα προσβάλλεται, ειδικά όταν υπάρχει νομολογία (δεδικασμένο κ.λπ.). Και στην τελική ναι, εφόσον κάποιος δεν έχει σφάλει (έλαβε τιμολόγιο αγοράς κ.λπ.), θεωρώ πως ουδεμία υποχρέωση έχει να κάνει τη δουλειά των Αρχών. Τώρα, εάν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν διάθεση να μοιρασουν πρόστιμα (χωρίς κάποιο έρεισμα), εγώ προσωπικά ναι, θα το πήγαινα μέχρι τέλους (ίσως γιατί έχω και τη διάθεση για αυτό, αλλά ενδεχομένως και την οικονομική δυνατότητα). (*) Να διευκρινίσω ότι χρησιμοποιώ κινέζικο cad (zwcad, την έκδοση Pro), από το 2010 (για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις). Αλλά σε office ναι, έχω αγοράσει στο παρελθόν και VL. Φυσικά και τιμολόγιο έλαβα και απόσπασμα οθόνης της ιστοσελίδας που πουλούσε (ότι είναι νόμιμο κ.λπ.) κράτησα, καθώς και σχετικό αρχείο με αναφορές στις αποφάσεις εκτός Ελλάδας. Αφού έχουν οι Κινέζοι από το 2010 πλήρη υποστήριξη (ο λόγος που αγόρασα το ZWCad), δεν θα το έβαζαν και αυτοί στην light ;
  15. Σωστά. Η διαδικασία αυτή ισχύει ως γενικός μπούσουλας : με συνημμένες τις γνωμοδοτήσεις των εμπλεκομένων υπηρεσιών, αποφαίνεται και το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο (ΚΕΣΑ εδώ, ΚΣΝΜ και ΚΑΣ σε άλλες περιπτώσεις), έπεται δηλαδή όλων. Αφού και το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο αποφανθεί θετικά (χωρίς δηλαδή, παρατηρήσεις), υποβάλλονται και τα δικαιολογητικά σε έντυπη μορφή, για να σφραγιστούν (στρογγυλή).
  16. Θα έλεγα ότι οι πρώτοι που θα πάρουν θέση, είναι οι εταιρείες οι οποίες έχουν διαφυγόντα κέρδη - τα οποία θεωρώ ότι ως προτεραιότητα τίθενται πολύ παραπάνω από τη δημοφιλία - . Αυτό είναι το ένα κρατούμενο. Το δεύτερο κρατούμενο είναι ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές αποφάσεις οι οποίες δικαίωναν αντίστοιχες περιπτώσεις - υπέρ του μεταπωλητή και αφορούσαν την Microsoft, για να είμαστε και απόλυτα ακριβείς σε αυτό που γράφαμε. Μάλιστα, κάπου τα είχα αναρτήσει, σε άλλο topic, το οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να εντοπίσω μιας και πάει αρκετός καιρός από τότε. Εδώ βρίσκεται το τρίτο κρατούμενο : ασφαλώς και δεν μιλάμε με ελληνικά δεδομένα, αλλά με ευρωπαϊκά δεδομένα (ευρωπαϊκή ένωση γαρ). Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν το αναφέρω ως διόρθωση (προς Θεού), αλλά γιατί οτιδήποτε ισχύει εντός ελληνικής επικράτειας, οφείλει να εναρμονίζεται με τα όσα ισχύουν στην ευρωπαϊκή ζώνη. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε από πρώτο χέρι, πώς ακριβώς κατέληξαν κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές (ειλικρινά μιλώντας).
  17. Την οποία/οποίους διαβάζεις - σε κάθε περίπτωση - αφού έχεις αγοράσει το προϊόν. Οπότε, εδώ τίθεται το ερώτημα : α) είναι άραγε νόμιμο κάτι τέτοιο; β) Αφού είναι παράνομη η διακίνηση τέτοιων αδειών, γιατί δεν παρεμβαίνει η κάθε εταιρεία; Η Microsoft απάντησε πλαγίως, η Autodesk τηρεί σιγή ιχθύος. Δεν νομίζω πως είναι έτσι απλά τα πράγματα.
  18. (Εγώ έτσι όπως το καταλάβαινα τότε, διεκρινα πρόθεση και για την τακτοποίηση πολλών παταριών) Πράγματι, οι αυθαιρεσιες σε πιλοτή ρυθμίζονταν (έτυχε να έχω κάνει μια τακτοποίηση και εγώ για λογαριασμό πελάτη), μόνο που είχε προκύψει ένα τεράστιο χάος : σε κάποιες Πολεοδομίες ζητούσαν υπεύθυνες δηλώσεις συναίνεσης υπολοίπων (συν)ιδιοκτητών και σε άλλες τίποτα (εγώ για καλή μου τύχη, ανήκα στη δεύτερη).
  19. Για πολλούς και διάφορους λόγους, οι οποίοι δεν μπορούν να αναλυθούν εδώ.
  20. Ποτέ μα ποτέ να μην χρησιμοποιούνται πολυκαρβονικά φύλλα ως στοιχεία επικάλυψης, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή βλάβη -έως και κατάρρευση του στέγαστρου- (πυροδοτούν το φαινόμενο της πεταλούδας). (Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.