Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στεφανος_Topo

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Στεφανος_Topo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μάλιστα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα βοηθούσε αν ανέβαζα το σχέδιο να μου πείτε και επί αυτού την άποψή σας? Για λόγους προσωπικών δεδομένων το συνημμένο έχει αφαιρεθεί. Διέγραψε προσωπικά στοιχεία και ανέβασέ το εκ νέου. Pavlos 33 Τοπογραφικό κατάτμησης-Model4.pdf Τοπογραφικό κατάτμησης-Model4.pdf
  2. Ναι τα προκύπτοντα οικόπεδα πληρούν τις προϋποθέσεις αρτιότητας. Τώρα με τα κτίσματα γίνεται λίγο χαμός. Γενικά μέσα στο οικόπεδο υπάρχουν αρκετά κτίσματα στο σύνολο 6 οικοδομήματα μερικά από τα οποία υπάγονται στην ίδια άδεια. Γενικά είναι η πρώτη κατάτμηση με την οποία έχω επαφή οπότε το τοπίο είναι λίγο θολό.
  3. Δεν έγραψα κάπου ότι έχει γίνει η σύσταση. Γράφω " στην περίπτωση σύστασης.. και θέτω το ερώτημα μου". Η εργασία μου είναι να χωρίσω ένα οικόπεδο σε δύο μέρη και έψαχνα την διαφορά της σύστασης με την κατάτμηση όσων αφορά τον συντελεστή δόμησης και εν προκειμένω την επιτρεπόμενη δόμηση. Ίσως να διατύπωσα λάθος το ερώτημα.
  4. Καλησπέρα συνάδελφε, Ευχαριστώ για την απάντηση. Οπότε σε περίπτωση κατάτμησης ενός οικοπέδου 0,996 στρ. σε δυο κομμάτια 300 και 696 τ.μ. αντίστοιχα, πως θα διαμορφωθεί ο συντελεστής δόμησης για τα δύο νέα οικόπεδα και ειδικότερα για το κομμάτι των 300 τ.μ. που είναι <450 τ.μ.? Θα ισχύει η μέγιστη δόμηση 240 τ.μ. για οικόπεδα μικρότερα των 700 τ.μ.(που στην προκειμένη περιπτωση ισχύει 300χ0,8=240, αλλά για ένα οικόπεδο μεγαλύτερο των 300 και ταυτόχρονα μικρότερο των 450 δεν έχουμε απώλειες)? Θέλω να πω με την σύσταση κάθετων θα ίσχυε 0,8 επί των επί μέρους τμημάτων ενώ τώρα ? Άρα με την κατάτμηση είναι σαν να χάνω από την δόμηση μου?
  5. Καλησπέρα σας συνάδελφοι, Έχω μια απορία που θα ήθελα να με βοηθήσετε, μην γνωρίζοντας εάν έχει ήδη συζητηθεί/απαντηθεί το ίδιο θέμα. Στην περιοχή που εργάζομαι (Καβάλα), στους οικισμούς < 2000 κατοίκων οι συνάδελφοι της περιοχής χρησιμοποιούν ως συντελεστή δόμησης 0,8 για οικόπεδο > 450 τ.μ. το οποίο απορρέει από Απόφαση Νομάρχη (ΦΕΚ 428 Δ' /15-5-1987). Θέλω να ρωτήσω δύο πράγματα: 1) Πως γίνεται να μην εφαρμόζεται η μέγιστη δόμηση 400 τ.μ. για οικόπεδα >700 τ.μ. σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 289 ΑΑΠ 04-11-2011) 2) Στην περίπτωση σύστασης καθέτων σύμφωνα με την προαναφερθείσα εφαρμογή του συντελεστή 0,8 για οικόπεδο > 450 τ.μ., πως μοιράζεται η δόμηση επί ποσοστού που αποδίδεται στην κάθετη; Συνεχίζουν να χρησιμοποιούν επί της νέας επιφάνειας τους το 0,8? ( το οικόπεδο μπορεί να αποδώσει δύο άρτιες και οικοδομήσιμες ιδιοκτησίες) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.