Jump to content
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

1 Follower

About [email protected]

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Γερμανία
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Λοιπόν για να βοηθήσω και εγώ λίγο, μιας και έχω σπουδάσει Γερμανία (οχι απλά μεταπτυχιακό,αλλά πτυχίο στους πολιτικούς μηχανικούς). Αν δεν περάσεις ένα μάθημα μέχρι 3 φορές σε πετάνε ΕΞΩ από το πανεπιστήμιο. Άσχετα αν είσαι στο δεύτερο έτος ή στο πέμπτο. Και επίσης δεν μπορείς να ξεκινήσεις τις ίδιες σπουδές σε κανένα άλλο πανεπιστήμιο της Γερμανίας, γιατί πλέον σε θεωρούν ακατάλληλο γι' αυτό το επάγγελμα (Το λέω, μήπως κάποιος πεί πως επειδή ξέρει ήδη αρκετά πράγματα θα τα ξανακάνει και θα του φανούν πιο εύκολα). Επίσης είχαμε πάρα πολλές εργασίες για να μπορέσουμε να δώσουμε το κάθε μάθημα. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως έχουμε πάνω από 50 εργασίες για τα δύο πρώτα χρόνια, που είναι το προδίπλωμα. Αν δεν πάρεις το προδίπλωμα δεν μπορείς να συνεχίσεις για το δίπλωμα. Έτσι λοιπον αν σου μένει μία εργασία, δεν μπορείς να δώσεις το μάθημα και κατ' επέκταση να πάρεις το προδίπλωμα και να συνεχίσεις. Για το ΚΑΘΕ μάθημα κάνεις εγγραφή για τις εξετάσεις. (Σημείωση: Οι εξετάσεις είναι ΜΟΝΟ 2 φορές τον χρόνο. Έτσι λοιπόν αν κοπείς τον Ιούλιο, το μάθημα αυτό θα το έχεις και στο άλλο εξάμηνο. Δεν υπάρχει εξεταστική Σεπτεμβρίου.) Αφού, λοιπόν, κάνεις την εγγραφή για το μάθημα, ΠΡΕΠΕΙ μέσα σε διάστημα 2 ετών (4 εξεταστικές) να το έχεις περάσει, αλλιώς σε πετάνε έξω. Χρονικά το λέω αυτό, γιατί μπορεί να έχεις δώσει το μάθημα 2 φορές μόνο και να μην το έχεις περάσει. Θεωρητικά έχεις ακόμα μία ευκαιρία, αλλά ααν φέρεις π.χ. χαρτί από γιατρό τις άλλες δύο φορές (εξεταστικές) θα σε πετάξουν έξω επειδή έχεις υπερβεί τα δύο χρόνια. Σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά σκληρό το σύστημά τους,αλλά αν διαβάζεις (σχεδόν) κάθε μέρα είσαι οκ. Αν επαναπαυθείς στα ελληνικά δεδομένα φοιτιτικής ζωής....τότε την έβαψες..... Ούτε παίζει το να πιάσεις καθηγητή. Αν είσαι οκ στο γραπτό σου σε περνάνε. Είναι ακριβοδίκαιοι. Το λέω γιατί άλλοι Έλληνες φοιτιτές κοβώντουσαν για 1 μονάδα και δεν τους την έδιναν, ούτε με επανεξέταση του γραπτού τους. Αυτά προς το παρόν Ό,τι άλλο θέλετε, με ρωτάτε άφοβα Cu Panos
 2. Ξέρει μήπως κανείς του όρους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για έκδοση αδείας μπάρμπεκιου? Πρόκειται για μονοκατοικία και θέλω να το φτιάξω στην μάντρα που με χωρίζει από τον "περίεργο" γείτονα! ευχαριστώ Πάνος Παρατήρηση: - Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία, με τόνους και το πρώτο γράμμα κεφαλαίο - Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ.acnt
 3. Εννοώ την βεεράντα που βρίσκεται μπροστά. Έχει ένα μικρό τοιχάκι που την χωρίζει από τον δρόμο. Είναι κλειστή από δεξιά και αριστερά. Πρέπει να την υπολογίσω στα τετραγωνικά? Ο μηχανικός επαναλαμβάνω την είχε προσμετρήσει. Πρόκειται για αποδοχή κληρονομιάς και επειδή δεν εφαρμόστηκε ποτέ το σχέδιο αναγκαστικά θα πάρω αυτήν την κάτοψη για να μην μπλέξω και εγώ αλλά και οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν έχουν και καμία σχέση με το κτίσμα, γιατί έτσι το βρήκαν. Ούτε καν γνώριζαν οτι έχουν γίνει αλλαγές στο κτίσμα.
 4. thx anka, αν και έχω ένα σχέδιο του 1957 που έγινε το κτίσμα στο οποίο ο μηχανικός έχει συμπεριλάβει και την βεράντα. Μήπως τότε μετρούσε στην δόμηση? Τώρα να το αναφέρω?
 5. Καλημέρα, έχω δύο ερωτήσεις: 1) Μία βεράντα ισογείου, η οποία είναι σκεπασμένη από πάνω με την πλάκα συμπεριλαμβάνεται στα τετραγωνικά του σπιτιού??? 2) Ο τοίχος προς την εσωτερική αυλή του σπιτιού για τον υπολογισμό των τετραγωνικών πρέπει να πάρω τον μισό ή ολόκληρο??? i need helppppp thx
 6. thx agie, τον έχω τον νόμο, αλλα ρωτάω αν τα γράφω όλα αυτά πάνω στο τοπογραφικό διάγραμμα ή θέλει και καμία ξεχωριστή "δήλωση"!
 7. Παίδες καλησπέρα, επειδή είμαι πολ. μηχ. και δεν έχω και ιδιαίτερη σχέση με τοπογραφικά κτλπ. θέλω να ρωτήσω τι ακριβώς είναι η δήλωση 651/77 που αναφέρετε συνεχώς??? Είναι ξεχωριστή δήλωση ή όπως λέει το άρθρο 5, φτιάχνω τοπογραφικό διάγραμμα και αναφέρω πάνω στο διάγραμμα εμβαδά, σ.δ., κάλυψη κτλπ.??? Για να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, τι χρειάζεται ο δικηγόρος από τον μηχανικό? (Υπάρχει ήδη τοπογραφικό). Ευχαριστώ!
 8. Δεν έχει σημασία, μιας και οι ορισμοί που αναφέρει, όπως για την έννοια του αυτοκινητόδρομου δεν έχει να κάνει με το όχημα!Ούτως ή άλλως είναι ο χειρότερος δρόμος της Ευρώπης,αναλογικά με την κίνηση που έχει!
 9. Όπως όλοι γνωρίζουν τα διόδια που καταβάλλονται στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών είναι παράνομα σύμφωνα με σχετική οδηγία της Ε.Ε., μιας και ο συγκεκριμένος δρόμος κάθε άλλο παρά αυτοκινητόδρομος μπορεί να θεωρηθεί. Ο νομάρχης Αχαΐας κ. Κατσικόπουλος το αναφέρει συνεχώς να μην πληρώνουμε αυτό το ποσό των 2,5Ευρώ, το οποίο μάλιστα με θράσος οι υπεύθυνοι το αυξάνουν στα 3,3Ευρώ. Διαβάστε ένα σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Espresso (http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&catid=1&artid=829617&pg=4) και θα εξοργιστείτε και εσείς με τα μέτρα που παίρνουν οι αρμόδιοι,αντί να επισπεύσουν τις εργασίες κατασκευής της νέας εθνικής οδού με διάζωμα στην μέση και τουλάχιστον δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση για να μπορεί να λέγεται αυτοκινητόδρομος και να ζητάνε να πληρώνουμε διόδια. Συνημμένα παραθέτω και την σχετική οδηγία της Ε.Ε. (http://eur-lex.europa.eu/smartapi/cgi/sga_doc?smartapi!celexapi!prod!CELEXnumdoc&lg=EN&numdoc=31999L0062&model=guichett) και πατήστε στα ελληνικά ή όποια άλλη γλώσσα σας βολεύει!!!Το έχω και σαν pdf συνημμένο! Άντε, και να το προωθήσουμε μπας και γλυτώσει κανένας ακόμα αθώος με τον οχαδερφισμό που μας διέπει ως Έλληνες! Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, acnt. lexuriserv_712.pdf
 10. Καλημέρα, στο link της sidenor ( http://www.sidenor.gr/Downloads.aspx?MenuTxtId=54&lang=GR&code=6 ) θα βρείτε τον νέο κανονισμό τεχνολογίας χάλυβα, όπως διαμορφώθηκε από το ΚΕΔΕ.
 11. Παίδες, καλησπέρα, επειδή είμαι πολ. μηχ. και δεν έχω και τρελή σχέση με το φυσικό αέριο, θέλω να σας πω, πως βάζουμε τώρα στην πολυκατοικία μας και θα αλλάξουμε καυστήρα και λέβητα (χρειαζόταν λόγω παλαιότητας). Μας έδωσαν λοιπόν προσφορά για έναν καυστήρα (Guenod NC 12) 1400Ευρώ με ΦΠΑ και για έναν λέβητα 90000 θερμίδων (μάρκα τρέχα γύρευε απ' ότι κατάλαβα γιατί δεν λέει τίποτα η προσφορά) 2100Ευρώ με ΦΠΑ. Είναι εντάξει οι τιμές ή μας πιάσανε τον κ....? Και ο Guenod NC 12 είναι καλός καυστήρας? Έχετε να προτείνετε κάποιον καλύτερο??? Λοιπόν περιμένω απαντήσεις! thanks Πάνος
 12. Εγώ το δούλευα στην προηγούμενη δουλέιά μου. Αρκετά καλό και εύκολο πρόγραμμα. Έχει αρκετές διαφορές με το larix2 όπως και μια σημαντική διαφορά με το larix4, όσον αφορά τις αποδείξεις (αν θες περαιτέρω διευκρινήσεις στείλε πμ).
 13. Να θέσω και εγώ δύο εερωτήσεις: 1) Ξέρω ότι το άλφα μπλοκ (ytong) σοβατίζεται. Υπάρχει όμως κάποιος ειδικός σοβάς ή δεν ξέρω εγώ κάποιο άλλο υλικό που να μην θέλει βαψίματα και άλλα μετά? (Σοβάτισμα δηλαδή και τελείωσε) 2) Για ελαφριά κεραμοσκεπή για πείτε καμια ιδέα. Μου είπαν για κάποια πάνελ του Λεμπέση,αλλά δεν τα ξέρω και η ιστοσελίδα δεν μπόρεσε να με πείσει. Επίσης μου είπαν για κάποιο είδος κεραμιδιού από την Ν. Ζηλανδία (πόσο μακριά θα φτάσω???), το GERARD. Ούτε αυτό το ξέρω, αλλά υπάρχει και στην Ελλάδα. Τέλος πάντων... Όποιος ξέρει κανένα αξιόπιστο και ελαφρύ υλικό, περιμένω απάντηση. Thx Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. Χάρης
 14. Για δες εδώ http://www.beuth.de/cmd;jsessionid=4D5C54969067FD9044841B69E32159B8.1?workflowname=splitBasicSearch&ref=tpl-suche&languageid=de Είναι βέβαια και σε ποια γλώσσα το θες. Αλλιώς θα σε βοηθήσουν στην βιβλιοθήκη του ΤΕΕ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.