Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Structur

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Structur

  1. οτι να ναι. Το πληρες ξεχαρβαλωμα (ηταν που ηταν). Και υστερα ο αλλος μου ελεγε παλαιοτερα για τις εκλογες του ΤΕΕ και ποσο σημαντικο ειναι να συμμετεχουμε. Αφηστε τις ιστοριες για παιδια αγαπητοι.
  2. Ενταξει με το ΙΚΑ, υπαρχει η εγκυκλιος που αναφερθηκε αρχικα. Με την εφορια τι γινεται? Υπαρχει καποια εγκυκλιος?
  3. Γνωριζετε αν αλλαζει το ΚΚΟ (με την αλλαγη χρησης κατα τον Ν.3843), σε οικοδομη σε εξελιξη (που δεν εχει παρει ακομη ρευμα) ? Ευχαριστω.
  4. Υπαρχει κανεις που να γνωριζει τι γινεται στο παραπανω ερωτημα ? Τι τρελλα ειναι αυτη να πληρωνεις β' ασφαλιση ? Το επιμελητηριο το καταλαβαινω την ασφαλιση οχι. ------------- ------------- Επισης ακουσα καποιους που λενε οτι οι εισφορες τσμεδε ειναι λογικες εν σχεσει με αλλα ταμεια. ΛΑΘΟΣ διοτι το ταμειο πληρωνεται και απο τις αδειες κλπ. Η ιδια και χειροτερη κακοδιαχειρηση υπαρχει. Το ταμειο ειναι αλλο ενα ελληνικο φουμαρο, μεσα στη σηψη. Οσοι ακομη αυτοπερηφανευονται (!) για το ταμειο "ΜΑΣ" και το επιμελητηριο "ΜΑΣ" πλανωνται πλανην οικτρα. Αγαπητοι συναδελφοι, το συστημα τοσα χρονια δουλευε ΜΟΝΟ για τους παλιους (για αυτο αλλωστε καταρρεει) και τωρα καιει και τα χλωρα και τα ξερα. Τι κανουν τοσο καιρο ας πουμε ενα παραδειγμα, και δεν αναγνωριζουν το πεμπτο ετος σπουδων, οι αχαρακτηριστοι ?
  5. Να ρωτησω κατι για την δεκαετη εμπειρια: Μετραει απο τοτε που κοπηκε η πρωτη αποδειξη, η απο τοτε που εγγραφηκε καποιος στο ΤΣΜΕΔΕ ? Με μπερδεψαν αυτα τα ή/και. Αν ας πουμε πας μονο βεβαιωση του φορεα ασφαλισης υπαρχει προβλημα ??
  6. BAS, η κατασταση με τα τει που τοσα χρονια εχει μετατραπει σε μεγα θεμα δειχνει αν μη τι αλλο την αδυναμια επιβολης σαφων πλαισιων και κανονων. Φυσικα ευθυνεται το τεε με την ουσιαστικη ανυπαρξια του στα θεματα που απαιτουν αποφασεις. Χορτασαμε φανφαρες απ το τεε και παχια λογια του αερα. Αυτο ψηφισαμε για μια ακομη φορα. Οι εξελιξεις τρεχουν και το τεε δεν υφισταται επι ΧΡΟΝΙΑ. Εχει μεινει στη δεκαετια του '60. Καπου εκει κολλησε και δεν ξεκολλαει με τιποτα. Επισης δεν μ' αρεσει η συγκριση με γιατρους δικηγορους γεωπονους και αλλους. Προς τι? Για να λεμε δεν πειραζει, δεν ειμαστε μονο εμεις χαλια? Και αν αυτοι "στρωσουν" τι θα λεμε μετα? ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κυριοι. Να χαρω δημοκρατια. ΕΜΕΙΣ καναμε αυτο τον οργανισμο και τωρα απλα υπαρχει ξεκαρφωτο μονο για να μαζευει εισφορες, ως ενα ακομη ζιζανιο που μας υπονομευει και απο πανω. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ.
  7. Καλα ρε παιδια περιμενετε απο το οποιο τεε να "προστατεψει" τα μελη του απο το "κεφαλαιο"? Εδω δεν μπορει να κανει ουτε τα στοιχειωδη. Ποιος ειναι τοσο αφελης να πιστευει οτι αν και εφοσον οι φθηνες λυσεις σε απε για τους μικρο-παραγωγους απελευθερωθουν (πχ φ/β), θα βαλουν χερι στην πιτα τιποτα μικρο-μαγαζακια και αυτονομοι μηχανικοι χωρις σημαντικα κεφαλαια?
  8. συναδελφε mechcon, προσωπικα δεν ειμαι απεγνωσμενος, ειμαι θυμωμενος. Επισης απ την ημερα που πηγα στο τεε για την αδεια (πρωτη επαφη) καταλαβα πολυ καλα με τι εχω να κανω. Αυτα που λεω τωρα τα ελεγα παντα (οπως και πολλοι αλλοι). Τωρα απλα μοιαζουν πιο επικαιρα. ps Ερωτηση: Και πως δηλαδη θα μας δαγκωνε mechcon το ΔΝΤ ως κλαδο?
  9. Συναδελφε Μακαρ, οχι δεν γνωριζα την εξελιξη που περιγραφεις και δυστυχως ισχυει και δω "καθε περυσι και καλυτερα". Για ολα αυτα τι κανουν οι αγαπητοι "κυριοι" του τεε? Τζαμπα οι ψηφοι, τζαμπα τα λεφτα που παιρνουν. Και φυσικα θα ερθουν τωρα να διαμαρτυρονται για τις ελαχιστες αμοιβες που θα καταργηθουν κλπ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ. Το "δυσκολο" ειναι να αποκτησει κυρος και παλι αυτο το "κομματικο στεκι" αναξιων, που μεταδιδουν την αναξιοτητα τους στην αγορα εργασιας. ΑΙΣΧΟΣ. mechcon που εισαι ακους? Αυτο θελουν τα μελη του τεε. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΚΑΙΟ. Καταλαβες? ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΕΕ, μας ΔΙΑΛΥΕΙΣ. -Ειχα κανει προταση μερικα ποστ πιο πισω για το πως πρεπει να δρασει το τεε. Ξυπνηστε το τεε μας καταστρεφει. Πρεπει να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, και αυτο δεν γινεται με εκλογες και ΦΟΥΜΑΡΑ. Ξερω ΠΟΛΛΟΥΣ "συναδελφους" απο ιδρυματα βαλκανιων που δεν εχουν ουτε στοιχειωδεις γνωσεις Τεχνικης Μηχανικης Ι. ΠΟΙΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ? .ΑΚΟΥΤΕ ΒΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΟΥ ΤΕΕ? (Και μην μου πει καποιος οτι αυτοι δεν παιρνουν δουλειες. Παιρνουν και παραπαιρνουν, και εχουν και τη "βουλα" του ταχα κυρους.) ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 20 ΤΟΥΛ. ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Μετα μας φταιει η καταργηση αμοιβων κλπ σαχλαμαρες. Αλλως, βλεπω να ψαχνουμε για αλλη δουλεια. ΚΡΙΜΑ αγαπητοι συναδελφοι. ----------------------------------------------- Η αν ειναι ετσι, καλυτερα ειναι να μπορει ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ να κανει τον μηχανικο, χωρις ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ Η ΣΠΟΥΔΕΣ κλπ. ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΛΟΙ, αφου τωρα "καρπωνεται" τη βουλα του μηχανικου ο καθε αχρηστος. ------------------------------------------------ Μπαγλα...δες του ΤΕΕ ακουτε?? Τον τιναξατε στον αερα τον κλαδο.
  10. howard, συμφωνω θα πονεσει γιατι η μεταβαση θα ειναι αποτομη αφου δεν εγινε ΤΙΠΟΤΑ μεχρι τωρα ωστε να καλλιεργησει το εδαφος. Οσο για την ποιοτητα του παραγομενου προιοντος επειδη θα καταργηθουν οι ελαχιστες, δεν προβλεπεται κατα τη γνωμη μου. Αυτο που θα γινει θα ειναι απλα ενα ακομη μπαχαλο.
  11. Ωραια ψηφισα. Ε και? Σε λιγο ξεχαστε ελαχιστες αμοιβες κλπ, που ειναι οντως μετρο κομμουνιστικων καθεστωτων. Ποιος χορηγουσε αδειες ασκησεως με το τσουβαλι?? Προσωπικα δεν ξερω καποιον που να μην "περασε", και οσοι δεν μπορουσαν να κανουν ουτε προσθεση, λαδωσαν και λιγο και ολα οκ. Τα αποτελεσματα ειναι μπροστα μας. Το ΤΕΕ μας κατεστρεψε. Δεν ενδιαφερθηκε ποτε και για τιποτα, σερνεται παντα πισω απο τις εξελιξεις. Εχει κανει τεραστια ζημια. Ποτε δεν ασχοληθηκε σοβαρα με τα επαγγελματικα δικαιωματα των μηχανικων ερχομενο παντα προ τετελεσμενων. Αδικησε αλλες ειδικοτητες (πχ μηχανικοι Η/Υ), δεν εχει κανει τιποτα για την απλοποιηση της νομοθεσιας ωστε να ερθουν ξενες επενδυσεις, αφου θελει να προστατευει καποιες φοβισμενες συντεχνιες εντος του. Προβλεπω οτι καποια στιγμη αφου θα εχει απαξιωθει τελειως θα καταργηθει ΕΜΜΕΣΑ. Το μονο που θα μας θυμιζει οτι υπαρχει το τεε θα ειναι το 50ρικο της συνδρομης και οι κρατησεις, για να σιτιζονται εις το διηνεκες οι αργοσχολοι υπαλληλοι του.
  12. Μην ψαχνετε για συνομωσιες, επιστημονες ανθρωποι. Τα μεγαλυτερα σκανδαλα γινονται μπροστα στα ματια σας. Ελεος.
  13. @petkas Το ξεκαθαρισμα θα αρχισει με τους ορισμενου χρονου που αριθμουν 550.000 (αρκετο fat to trim δλδ). Οι μονιμοι ειναι 280.000.
  14. Οι εξελιξεις το ειχα πει και προ μηνων, θα ειναι τοσο γρηγορες, που θα εχει προβλημα προσαρμογης και ο πλεον ευπροσαρμοστος. Υπομονη σε 1 χρονο θα ζουμε σε μια αλλη χωρα.
  15. Η συζητηση αυτη στερειται νοηματος πλεον. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=327569&dt=23/04/2010
  16. Απεσυρθη το τελευταιο. Περα για περα λογικοτατη κινηση. http://stock.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=26821
  17. Τα "εθνικα οραματα" μονο απ τους νεους. ΤΕΡΜΑ. Το καπελωμα απο καθε ειδους "αυθεντιες", ετελειωσε. ΞΥΠΝΑΤΕ.
  18. Δυστυχως ο ολος σχεδιασμος ηταν τουλαχιστον επιπολαιος. Η μπιρμπιλη πιστευε (οπως και ο πρωθυπουργος) οτι η αρμοδιοτητα της θα ειναι μονο τα "πρασινα", ενω στην ουσια εχει ενα υπουργειο με ενα σωρο αρμοδιοτητες. Ωστοσο η αγνοια συνδυασμενη με εγωισμο επιφερει τωρα αυτα τα τραγικα αποτελεσματα. Αυτος ο εγωισμος της ποτε θα τελειωσει επιτελους μπας και δουμε και καποια πραγματικη επιλυση προβληματων?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.