Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

geo_teo

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by geo_teo

  1. Ναι εννοείται μόνο το σύνολο των τετραγωνικών της κάτοψης του περιγράμματος συν τις μαρκιζες του δικού μου διαμερίσματος και όχι το σύνολο της επιφάνειας του δωματος και όλων των προεξοχων.
  2. Στις ερωτήσεις απαντήσεις του οδηγού λέει ότι και σε μεμονομενο διαμέρισμα τελευταίου ορόφου όχι οροφοδιαμερισμα προσμετρούνται και οι μαρκιζες συν οι προεξοχές της στέγης.αρα όχι απαραίτητα το μοναδικό διαμέρισμα του δωματος
  3. Συνάδελφοι σε δώμα 90τ.μ και προέκταση εξωστών αλλά 12τ.μ, μπορώ να μόνωση το σύνολο της επιφάνειας δηλ 102τ.μ η υποχρεωτικά μόνο τα 90 του περιγράμματος της κάτοψης δικαιολογούνται από το προγραμμα?
  4. Συνάδελφοι σε δώμα 90τ.μ και προέκταση εξωστών αλλά 12τ.μ, μπορώ να μόνωση το σύνολο της επιφάνειας δηλ 102τ.μ η υποχρεωτικά μόνο τα 90 του περιγράμματος της κάτοψης δικαιολογούνται από το προγραμμα?
  5. Συνάδελφοι τελικά ο περιορισμός για τα χωνευτά κουφώματα και την τοποθετηση εξωτερικής θερμομώνοσης ισχύει η υπάρχει κάποια εγκύκλιος τροποποίησης του οδηγού?
  6. Καλημέρα συνάδελφοι, Εχω κοινοτική άδεια αποθήκης εμβαδού Ε=50τ.μ. το έτος 1992.Αντί αυτού όμως κατασκευάστηκε 55τ.μ. οικία και 27τ.μ. αποθηκευτικός χώρος.Το ερώτημα είναι μπορώ να εντάξω τα επιπλέον 5τ.μ. καθώς και τα 27τ.μ. του βοηθητικού χώρου και τα 50τ.μ. της αλλαγής χρήσης με αναλυτικό? ή πρέπει υποχρεωτικά με Συντελεστή αλλαγής χρήσης?
  7. Συνάδελφοι ψάχνω ένα lisp που να κάνει αναστροφή φοράς γραμμής pline.Υπαρχει κάτι διαθεσιμο?
  8. Σε υποβολη ΔΓΜ μου βγάζει μνμ για επικάλυψεις στο layer PST_KAEK Ξέρει κανείς πως ξεπερνιέται?
  9. Για αλλαγή κεντρου φύλλου στα παλιά ΗΑΤΤ των διανομών υπάρχει το metatro. Δουλεύει σε DOS(πολύ αξιόπιστο)για να μαθαίνουν οι νεοι και να θυμούνται οι παλιοί.
  10. Σε οικισμό προ 23 υπάρχουν δυο ανεξάρτητα οικόπεδα του ίδιου ιδιοκτήτη με δύο ξεχωριστά συμβόλαια άρτια κατά παρέκλιση και τα δύο.Χωρίς να εχω βρει κάτι επισημο μπορεί να συνενωθουν σε ένα αρτιο κατα παρεκλιση μη πιανοντας την αρτιοτητα του κανόνα?
  11. ikaros δυστηχώς νομίζω τη πάτησες με τα ΠΕΑ προς ιδιώτες σε κατατάσει στους Ελευθεροεπαγγεματίες
  12. Συνάδελφοι είναι υποχρεωτική η υποβολή της έγγραφης σύμβασης στην εφορία ή απλά η ύπαρξη αυτής μεταξύ των συμβαλόμενων?
  13. Το να δινει το κράτος το δικαίωμα να ασκεί κάποιος το επάγγελμα χωρίς να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, αυτό οχι απλά δεν είναι κράτος δικαίου αλλά κράτος μπαταχτσήδων πολιτών και μάλιστα εις βαρος άλλων συναδέλφων δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Οποιος δεν θέλει να πληρώσει ή δεν μπορεί δικαιωμά του και σεβαστή επιλογή.Αλλά όποιος θέλει να ασκεί ελεύθερο επάγγελμα σημαίνει ίδιους κανόνες για όλους.Αυτό είναι το δίκαιο.
  14. Συνάδελφοι η ερώτηση είναι η εξής:Θεωρούμε οτι για το έτος 2016 συντρέχουν όλες οι απαραίτητες προυποθέσεις για να φορολογηθείς ως μισθωτός αλλά απο 1/1/2017 αποφασιζεις να αλλαξεις καθεστως και να πας με τους Ε.Ε. αλλάζωντας για παραδειγμα και έδρα απο κατοικία σε εμπορικό κταστημα. Στην φορολογική δήλωση που θα γίνει το 2017 για τα εισοδήματα του 2016 θα μπορείς να φορολογηθείς ως μισθωτός, εφόσον θα εχεις αλλαξει εδρα και θα θεωρησαι ΕΕ?
  15. Για έκδοση άδειας δόμησης εντός προυφισταμένου του 23 μου ζητανε απο την πολεοδομία αποτυπωση ολων των ομμορων ιδιοκτισιών Τελικά υπαρχει σαφής εκγυκλιος που να ξεκαθαρίζει αν οντως απαιτείται για προ του 23 και οικισμους κατω των 2000 χωρις εγκεκριμενο σχεδιο?
  16. Δημήτρη τα 700τ.μ, όντως ειναι μεγάλη διαφορά και ετός ορίων αναχής (έχω ενημερωσει τους ιδιοκτήτες) αλλά αυτό οφείλεται στα τραγικά λάθη του Εθνικού Κτηματολγίου κατά την συνταξή και αυτό είναι γνωστό σε αρκετές περιοχές ανά την επικράτεια.Πρόκειται για ένα γεωτεμάχιο με ένα ΚΑΕΚ.Αρχικά όμως υπήρχε διανομή Αγροκτήματος του ετους1962 με δύο όμμορα κληροτεμάχια που ανήκουνε στο ιδιο πρόσωπο.Το συγκεκριμένο γεωτεμάχιο όπως αυτό απεικονίζται τώρα στο κτηματολόγιο αποτελέιται απο το ενα κληροτεμάχιο και τμήμα απο το δέυτερο όμμορο κληροτεμάχιο. Αυτό είναι το ιδιοκτησιακό όσο μπερρδεμένο κ αν σου φένεται, συμβαίνει πολλές φορές αγροτεμαχια στην σημερινή τους μορφή να αποτελούνται απο τμήματα όμμορων κληροτεμαχίων, το έχω συναντήσει αρκετές φορές.
  17. Συνάδελφοι έχω Αγροτεμάχιο εμβαδού 5400τ.μ. σύμφωνα με υφιστάμενη κατάσταση, και εμβαδού 6300τ.μ. σύμφωνα με το Κτηματολόγιο.Το Αγροτεμάχιο στην ενιαία μορφή που βρίσκεται αποτελείται απο δύο τμήματα όμμορων κληροτεμαχίων και συνορέυει και με δρόμο ΕΚ αναγνωρισμένο απο το Κτηματολόγιο.Βρίσκεται εκτός ΖΟΕ, εκτός ΝΑTURA και ατκτίνα 500μ. απο οικισμό.Το ερώτημα είναι αν μπορώ να κάνω κατάτμηση του γηπέδου σε δυο διαιρετά τμήματα εμβαδού 2700τ.μ. το καθένα έστω μη άρτια και μη οικοδομήσιμα.
  18. Φίλε mararchitect και εγώ παρόμοια περίπτωση είχα χασει τον πίνακα χιλιοστών απο το διαμέρισμα μου και πήγα σε συνταξιούχο συμβολαιογράφο που διατηρούσε προσωρινά (μεχρι να αναλάβει ο επόμενος) το αρχείο σε αποθήκη του σπιτιού του και αφού τον βοήθησα να το βρούμε κατεβάζοντας καμία εικοσαριά φακέλους στο τέλος με κέρασε και καφέ χωρίς βέβαια να πληρώσω κάτι.Ολα αυτά βέβαια σε μικρή επαρχιακή πόλη της Ηπείρου.Στην πρωτέυουσα είναι λίγο πιο απρόσωπα τα πράγματα.
  19. Οι ανθρωποι είτε είναι ανίδεοι και εκτός πραγμαικότητας, είτε θέλουν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος μικρού Ελ. επαγγελματία.Είναι αδύνατον με αυτά τα ποσοστά να συντηρηθουν μικρά γραφεία.Αλλά ακόμη και γραφεία που κάνουν τζίρους 20000 με 30000 είνα αδιανόητο να επιστρέφουν στο κράτος ποοσοστά 70% με ανύπαρκτες παροχές υγείας,παιδέιας,ψυχαγωγέιας κ.α.Αν εφορμοστούν πάντως το σίγουρο είναι οτι θα επιβιώσουν οσοι θα μπορεσουν να δουλευουνε με μαυρα, οι πολοιποι μονο με συσταση μικρων εταιριών.
  20. Τοσα χρονια και τοσες δεκαετιες που η ελιτ του κλαδου "Διπλ. Πολ. Μηχ/οι" ετρωγαν και απο την πιτα των αλλων ειδικοτητων χωρις πιστοποιημενα και αποδεδειγμενα επαγγελματικα προσωντα ολα ηταν ωραια.Γιατι στους νομους της ζουγκλας επικρατει ο πιο ισχυρος. Υγ:Ενιαιος φορεας αμεσα με αποδοση επαγγελματικων διακιωματων για ολους του συναδελφους ανα ειδικοτητα με διαβαθμιση σε επιπεδα και προοπτικες εξελιξης, με αοποδεδειγμενη εμπειρια μεταπτυχιακους τιτλους κ.τ.λ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.