Μετάβαση στο περιεχόμενο

mikelam

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Μου λέει ότι πηγαίνει. Επίσης υποστηρίζει ότι τα συνεργεία (μπετατζή - σίδερα) τα έχει χρόνια. Εγώ δεν μπορώ να είμαι εκεί λόγω δουλειάς. Αν λέει ψέματα ή είναι απρόσεκτος ή δεν πατάει δεν μπορώ να το ξέρω. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.
  2. Έχω φτιάξει υπόγειο-ισόγειο-1ο. (Στα μπετά είμαι). Υπάρχει απλά πρόβλεψη για άλλους 2 ορόφους μελλοντικά, λόγω ύπαρξης συντελεστή δόμησης.. Εγώ σταματάω στον 1ο. Η κολώνα συνεχίζοντας στον πρώτο είναι ΟΚ.
  3. Τα μπετά έχουν ολοκληρωθεί. Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω τώρα. Χρειάζεται καμία επέμβαση εκ των υστέρων π.χ. ενίσχυση της κολώνας ή να το αφήσω έτσι?
  4. Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από στατικές μελέτες και τσέρκια δεν γνωρίζω. Απλά είδα κάτι που δεν μου καθόταν καλά και το ανέφερα. Αρχικά στους μηχανικούς μου και μετά εδώ. Μόνο εκεί στη γωνία είναι το πρόβλημα. Τα άλλα είναι ΟΚ. Δεν έχει στρίψει ο οπλισμός. Χρειάζεται να κάνω κάτι με αυτή την κολώνα κατά την άποψη σου (π.χ. καμία ενίσχυση) ή το αφήνω έτσι και είμαι σε γενικές γραμμές ΟΚ?
  5. Όχι όλα τα σίδερα είναι από μέσα. Υπάρχει σίδερο στο εσωτερικό τσέρκι. Αυτό που βλέπεις είναι στο εξωτερικό τσέρκι διπλα από το σημείο που ακουμπάει με το εσωτερικό. Δεν φαίνεται καλά στην φωτογραφία.
  6. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι να το αφήσω έτσι, ή πρέπει να κάνω κάτι? Ο μηχανικός λέει ότι πηγαίνει.
  7. (Mεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα σε όλους, είμαι ιδιώτης (όχι μηχανικός) και κατασκευάζω μια μονοκατοικία με υπόγειο για εμένα. Έχω διαβάσει αρκετά αυτό το φόρουμ και έχω βρει χρήσιμα πράγματα. Βγάζω φωτογραφίες κατά την κατασκευή για να τις έχω στο αρχείο μου. Υπάρχει μία κολώνα 50cm*50cm (12Φ18 και 12Φ16) στο κέντρο της κάτοψης περίπου η οποία με προβληματίζει λίγο. Είναι στο ισόγειο. Από κάτω υπάρχει υπόγειο με ραντιέ και από πάνω άλλος ένας όροφος με πρόβλεψη για άλλους δύο. Η φωτογραφίες είναι από το πάτωμα του 1ου ορόφου πριν πέσει η πλάκα. Η κολώνα είναι σκυροδετημένη όπως φαίνεται. Οι συνδετήρες στην μία πλευρά δεν είναι τεντωμένοι (επισυνάπτω και δύο εικόνες), τα σίδερα φαίνονται δεμένα. Το μπετόν είναι 30/37. Ο μηχανικός μου (αρχιτέκτονας) μαζί με τον συνεργάτη του (πολιτικός) μου λένε να μην ανησυχώ. Μπορείτε να μου πείτε την άποψη σας? Είμαι υπερβολικός? Σας ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.