Μετάβαση στο περιεχόμενο

mariosp

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mariosp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, ξέρει κάνεις αν μπορεί να γίνει τροποποιητική ηλεκτρονικά από το gsis (για Ε3 και Ε1) και αν έχει κάποιο πρόστιμο-ποινή-περαιτέρω ταλαιπωρία/έλεγχο; Ευχαριστώ!
  2. Καλησπέρα σας, πήγα και εγώ στη ΔΟΥ για κατάργηση κάποιων ΚΑΔ και επέμεναν ότι δεν μπορώ να κάνω κατάργηση 31/12/2016 γιατί έχει φορολογηθεί το έτος, οπότε έκανα κατάργηση από 01/01/2017, αλλά προφανώς πάλι υπάρχει κόλλημα στο Ε3 γιατί οι ΚΑΔ εμφανίζονται το 2017. Οπότε προσοχή να γίνει 31/12/2016 η διακοπή. Το έχουν κολλήσει σε κανέναν άλλο?
  3. Καλησπέρα σας, οι κρατήσεις υπέρ ΤΣΜΕΔΕ, χαρτόσημο κλπ. μπαίνουν κάπως στην πελατών προμηθευτών? Ευχαριστώ!
  4. Γεια σας! ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το τι πρέπει να δηλωθεί στο Ε1. Είμαι ελ. επαγγελματίας όπου πληρώνομαι με μπλοκάκια από λιγότερους από 3 εργοδότες και μου έχει παραχωρηθεί τμήμα της οικίας του γονέα μου για επαγγελματική έδρα (συνεπώς πρέπει να υποβληθεί δήλωση μίσθωσης στο taxis, Σωστά?). Επομένως για να μπορώ να φορολογηθώ ως μισθωτός πρέπει να δηλώσω πρώτη κατοικία τη συγκεκριμένη οικία ως φιλοξενούμενος (δηλ. Πιν. 6.12 στο Ε1 και τα αντίστοιχα βέβαια στο Ε3). Ωστόσο, κάποιες ημέρες της εβδομάδας διαμένω σε διαφορετικό μέρος όπου πληρώνω ενοίκιο (για δευτερεύουσα κατοικία). Ξέρει κανείς πως μπορεί να δηλωθεί αυτό στο Ε1? Συμπληρώνω τον Πιν. 6.12 και 6.14 και είναι ΟΚ ή πρέπει να συμπληρωθεί και ο Πιν. 5.1.α? Και αν ναι, πρέπει να συμπληρωθεί και η Κύρια(Φιλοξενούμενος) και η Δευτερεύουσα (Ενοίκιο) κατοικία? Ευχαριστώ!
  5. Άρα τα ΤΠΥ που δεν έχουν ΦΠΑ, τα βάζεις στο 310; Και λογικά αφού και αυτά που λέω εγώ, δηλ. τα ΤΠΥ για μαθήματα που δεν έχουν ΦΠΑ και απ' ότι καταλαβαίνω εγώ (αν δεν κάνω λάθος) δεν ανήκουν στις κατηγορίες εξαίρεσης από τους κύκλους εργασιών για σκοπούς Φ.Π.Α., μπαίνουν σαν άθροισμα στο 312. Σωστά; Ευχαριστώ!
  6. Καλησπέρα σας, τα μπλοκάκια από μαθήματα που έχουν μηδενικό ΦΠΑ μπαίνουν στο 349 ή στο 310 της περιοδικής; Αν έχει μπει λάθος, τότε πρέπει να γίνει τροποποιητική; Τέλος προστίθεται είτε το ένα είτε το άλλο στο 312; Ευχαριστώ!
  7. Εγώ μίλησα πιο πάνω για εκροές (έσοδα) χωρίς δικαίωμα, τα οποία ίσως κάπως να επηρεάζουν. Τα έξοδα (χωρίς αν είμαι και 100% σίγουρος) δεν νομίζω ότι έχουν σχέση.
  8. Αν έχουμε εκροές χωρίς δικαίωμα έκπτωσης επηρεάζουν τον 312? Ευχαριστώ!
  9. Καλησπέρα σας, όσον αφορά την πιο σύνθετη περίπτωση όπου έχουμε φορολογητέες εκροές και εκροές χωρίς δικαίωμα έκπτωσης, με δεδομένο ότι οι εισροές δεν αποτελούν κοινές δαπάνες αλλά αναφέρονται μόνο στις φορολογητέες εκροές (σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται prorata γιατί είναι 100% σωστά ή κάνω λάθος?), τότε αφαιρούμε το 310 από το 311 για να προκύψει το 312 (δηλ. βάζουμε 307=312)? Ευχαριστώ!
  10. Συμψηφισμό εννοείται δεν μπορούν να κάνουν (μην με ρωτήσεις γιατί, ΤΣΜΕΔΕ είναι αυτό...). Και εγώ για 930€ μιλάω και να πω την αλήθεια ήταν ένας χρόνος και κάτι ψιλά, αλλά επειδή είχα ακούσει άλλους που είχαν περάσει καμια 2αρα χρόνια και τίποτα ακόμα εντυπωσιάστηκα. Το θέμα είναι ότι τώρα δεν ξέρω σε τι πεδίο να τα βάλω ως έσοδα στην δήλωση.
  11. Το προηγούμενο έτος (2008 ) τα είχα βάλει ως έξοδα στο Ε1 οπότε γλίτωσα κάποια χρήματα από την φορολογία, όμως το επόμενο έτος (2009) θα πρέπει να τα βάλω ως έσοδα στο Ε1 για να φορολογηθούν.
  12. Γεια σας, Λόγω κάποιου λάθους πλήρωσα στο ΤΣΜΕΔΕ παραπάνω λεφτά απ' ότι έπρεπε. Αφού έκανα αίτηση για επίστροφή εισφορών μετά από κανένα χρόνο τα πήρα τελικά. Μου είπαν ότι αυτά θα πρέπει να μπούν στην φορολογική δήλωση ως εισόδημα. Γνωρίζει μήπως κανείς σε ποίο πεδίο του Ε1 μπαίνουν τα λεφτά αυτά? Συμπληρωστε την ειδικοτητα σας στο προφιλ σας παρακαλω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.