Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Idiwtis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Idiwtis

  1. Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, θα ήθελα αν μπορείτε και ξέρετε να μου απαντήσετε και σε κάτι τελευταίο. Αν αφήσω τον "κοινόχρηστο" διάδρομο ως έχει και ενώσω τα διαμερίσματα απο την πίσω πλευρά, χρειάζομαι και πάλι την συναίνεση του ιδιοκτήτη του πρώτου ορόφου για την τροποποίηση της σύστασης;
  2. Δεν έχω πρόχειρη την κάτοψη. Ανέβασα το σκαρίφημα στην αρχή του ποστ γιατί είναι ακριβές όσον αφορά την είσοδο προς το ισογειο στην μέση και την εισοδο προς τον 1ο όροφο στα δεξιά. Ο διάδρομος στην σύσταση δεν αναφέρεται ξεχωριστά παρα μόνο ως όριο των διαμερισμάτων αρκετές φορές : "...συνορεύεται βορείως εν μέρει με κοινόχρηστον διάδρομον των διαμερισμάτων 1 και 2 του ισογείου..." Επίσης αναφέρεται οτι η ΟΙ του ισογείου ειναι αυτοτελής και ανεξάρτητος ιδιοκτησία, πριν τον διαχωρισμό
  3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όντως οι 2 τότε ιδιοκτήτες του ισογείου προχώρησαν σε τροποποίηση σύστασης χωρίς τον ιδιοκτήτη του πρώτου ορόφου. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν παράτυπο τότε. Επίσης δεν γίνεται ιδιαιτερη μνεια στον νεοσυσταθεντα διαδρομο, παρά απλά αναφέρεται κατα την περιγραφή των δυο νεων αυτονομων ιδιοκτησιων ως όριο. Και παντα αναφερεται ως κοινοχρηστος διαδρομος των διαμερισματων 1 και 2. Έκτοτε δηλώνουν στο Ε9 ο καθένας το δικό του διαμέρισμα (χωρίς δηλαδή τον κοινόχρηστο διάδρομο) , εκδίδουν 2 ΤΑΠ και έχουν 2 ξεχωριστά συμβόλαια. Το θέμα δεν είναι οτι ο απο πάνω θα μας πάει στα δικαστήρια. Το θέμα είναι οτι μέχρις στιγμής οι απαντήσεις που έχω λάβει είναι οτι δεν μπορεί να γίνει η επανένωση χωρίς την συναίνεση του από πάνω.
  4. Καλησπέρα, θα ήθελα να καταθέσω μια ερώτηση / εμπειρία αναζητώντας μια δεύτερη/τρίτη γνώμη καθώς έχω ήδη επικοινωνήσει με μηχανικΟΥΣ, δικηγόρΟΥΣ και συμβολαιογράφΟΥΣ και φαίνεται πως έχω πέσει σε κάποιο νομικό παράδοξο. Σε παλιά διπλοκατοικία υπάρχουν δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες. Στο ισόγειο κάποια χρονική στιγμή οι ιδιοκτήτες είναι 2 και αποφασίζουν να χωρίσουν την ιδιοκτησία τους σε δυο αυτόνομες. Για να γίνει αυτό , δημιουργείται ένας κοινόχρηστος διάδρομος (στο κέντρο της κατοικίας, σε εντελώς διαφορετικό σημείο απο εκεί που βρίσκεται το κλιμακοστάσιο για τον πρώτο όροφο) μέσα στα όρια της προϋπάρχουσας ισόγειας ιδιοκτησίας ωστε οι ένοικοι να περνούν αριστερά ή δεξιά ανάλογα σε ποιο διαμερισμα διαμένουν. Χρόνια μετά οι δυο αυτές αυτόνομες κατοικίες του ισογείου αγοράζονται από τον ίδιο ιδιοκτήτη. Για να συνενωθούν οι κατοικίες και να καταργηθεί ο άχρηστος πλεον διάδρομος, ζητείται η συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του 1ου ορόφου (επειδή ο διάδρομος θεωρείται "κοινόχρηστος") . Ο ιδιοκτήτης του 1ου ορόφου αρνείται να συνεργαστεί με διάφορες προφάσεις και η κάτω ιδιοκτησία παραμένει αναγκαστικά χωρισμένη στα δύο. Να σημειωθεί , αν εχει κάποια αξία οτι σε όλες τις ενδιάμεσες μεταβιβάσεις αλλά και στον διαχωρισμό , ο διάδρομος αναφέρεται ως κοινόχρηστος διάδρομος των δύο διαμερισμάτων του ισογείου. Σας παραθέτω σχετικό σκαριφημα όπου ο διάδρομος σημειώνεται με "Δ" για να γίνει πιο κατανοητό το αδιέξοδο. Οποιαδήποτε συμβουλή, ευπρόσδεκτη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.