Μετάβαση στο περιεχόμενο

gnosienne

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

gnosienne's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Sigio ευχαριστώ για την απάντηση. Θα επιμείνω ωστόσο λίγο ακόμα, με τις εξής παρατηρήσεις: 1) Όταν έγινε το συμβόλαιο και το τότε τοπογραφικό, ο αγρός ήταν χωρίς περίφραξη. Τώρα αποτυπώθηκε το περιφραγμένο πλέον τεμάχιο. Μάλιστα, δεν υπάρχουν ιδιοκτησιακές διαφωνίες και όλοι συμφωνούν με τα όρια. Στην περιοχή υπάρχουν μόνο ιδιοκτησίες και όχι διανομή. 2) Η εξάρτηση-αποτύπωση έγινε με γεωδαιτικό, έπειτα προσανατολίστηκα με GPS. 3) Σκέφτομαι να αποδεχθώ και να παρουσιάσω το ήδη υλοποιημένο-περιφραγμένο έτσι όπως το αποτύπωσα σήμερα, προσπαθώντας ταυτόχρονα αριθμητικά να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στο εμβαδό του τοπογραφικού συμβολαίου, ασχέτως του οτι όταν τα φέρνω το ένα πάνω στο άλλο υπάρχουν διαφορές και αποκλίσεις. 4) Σχετικά με το τμήμα που έκοψε ο δασάρχης ως δάσος και το οποίο ουσιαστικά αφορά 3 συντεταγμένες, με δεδομένο οτι δεν το είχε πασαλωσει το κομμάτι ωστε να χτυπήσω τα σημεία ακριβώς, θα κάνω μετατροπή των συντεταγμένων που είχε βάλει στο τοπογραφικό του συμβολαίου και ετσι θα τα μεταφέρω στο τοπογ. της άδειας. Σαφώς θα υπάρχει κάποια απόκλιση αλλά δεν μπορώ να φανταστώ άλλο τρόπο. Το δασαρχείο ούτε δέχεται να κάνει τη μετατροπή (λένε είναι ευθύνη μηχανικού), ούτε μπορώ να το ξαναπεράσω απο έλεγχο αφού είναι πράξη χαρακτηρισμού. Τι λέτε; Ευχαριστώ όλους.
  2. Καλησπέρ;α σε όλους. Το τοπογραφικό συμβολαίου είναι σε μικρά φύλλα HATT υπ. γεωργίας κι έγινε πριν το αγροτεμάχιο περιφραχθεί. Πήγα πρόσφατα και έκανα την αποτύπωση του περιφραγμένου πλεόν αγρού σε ΕΓΣΑ, ενώ έπειτα έκανα μετατροπή των συντεταγμένων του συμβολαίου από ΗΑΤΤ σε ΕΓΣΑ για να δω τι ταύτιση υπάρχει. Τελικά εμφανίζεται απόκλιση από 1-2,5 μέτρα στις γωνίες μεταξύ του τοπ. συμβολαίου και της τωρινής κατάστασης (αν υποθέσουμε οτι η μετατροπή έχει κάποια ακρίβεια). Πώς πρέπει να το διαχειριστώ αυτό; Με απασχολεί περισσότερο γιατί το δασαρχείο έχει κόψει ένα κομμάτι ως δάσος, τις συντεταγμένες του οποίου τις έχει βάλει ο δασάρχης στο τοπ. συμβολαίου σε HATT. Εγώ καλούμαι να τις μετατρέψω κι αυτές σε ΕΓΣΑ κι έτσι εκίμώ πως θα έχουν κι αυτές την παραπάνω απόκλιση. Τι θα προτείνατε; Ευχαριστώ παιδιά.
  3. Καλημέρα σε όλους. Ανακινώ και πάλι το θέμα μιας και ακόμα υπάρχουν διαφωνίες αλλά και με δεδομένο οτι το σύστημα φορολογικής αναμόρφωσης ΓΓΠΣ είναι ακόμα ανοικτό. Τελικά στον πίνακα IV: 1) Για τη φορολογική αναμόρφωση του 2012 (για το 2011) σε ότι αφορά τον Πιν. ΙV και το ΦΠΑ, αν η εκκαθαριστική είναι πιστωτική λόγω συμψηφισμού με έξοδα (δηλ. υπήρχαν έσοδα τα οποία αφαιρούνταν κάθε τρίμηνο από το πιστωτικό ΦΠΑ προηγούμενης περιόδου), τι θέτουμε τελικά; Κανονικά το ΦΠΑ που αποδόθηκε (εστω κι αν δεν πληρώθηκε μέσω εντολής αφού συμψηφίστηκε); 2) οι κρατήσεις ΤΕΕ, ΕΜΠ, ΤΣΜΕΔΕ μπαίνουν στο πεδίο παρακρατηθέντων φόρων πό ελ. επ. 58 ΚΦΕ? Και τα χαρτόσημά τους παρακάτω; Ευχαριστώ
  4. Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. af.civileng είπες μπορώ να παρέμβω στα ήδη υπάρχοντα, πώς μπορεί να γίνει αυτό, πχ να κάνω παρεμβάσεις στη διδιάστατη εμφάνιση αντικειμένων και πλεον; achille έχω καταλάβει οτι το κατέχεις δυνατά το θέμα. Έχεις υπόψη σου κάποια εμπεριστατωμένη και ποιοτική βιβλιοθήκη αντικειμένων από το διαδίκτυο; Επιπλέον, αφού σχεδιάσω με πλάκες, κολώνες, τοίχους ως τι αρχείο θα αποθηκεύσω στη 3δ απεικόνιση; Δηλαδή τι επέκταση και που θα αποθηκευτεί;
  5. Καλησπέρα σε όλους, Είμαι σχετικά καινούριος στα του αρχικαντ και θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορεί κανείς να σχεδιάσει νέα έπιπλα, αντικείμενα, επιχρίσματα κ.λπ. μέσω του προγράμματος. Περαιτέρω, πώς μπορεί να τα αποθηκεύσει, να υπάρχουν στις βιβλιοθήκες του προγράμματος προς μελλοντική χρήση; Τέλος, αφού γίνει η σχεδίαση σε 2δ, πώς προχωράμε σε 3δ απεικόνιση και ρεαλιστικό εξωραϊσμό για το μοντέλο μας; Τελικά, είναι σκόπιμο να σχεδιάσει κανείς τα δικά του έπιπλα κλπ ή θα ήταν προτιμότερο να κατεβάσει ηδη υπαρχοντα απο το νετ; Κάθε βοήθεια πολύτιμη, αναμένω απαντήσεις, ιδέες και πλεον.. Ευχαριστώ.
  6. Καλημέρα συνάδελφοι, Κατά σύνταξη του αναλυτικού για υπαίθριο στεγασμένο ανοικτό χώρο λαμβάνουμε υπόψη μόνον τα στέγαστρα με τα κατακόρυφα στοιχεία και τις επικαλύψεις ή και τη διαμόρφωση των δαπέδων; Είμαι οριακά στις 5000ευρώ (=1 παραβαση) σε μια περίπτωση και διερωτώμαι αν (βασιζόμενος και σε μια εκ των ερωταπαντησεων του ΥΠΕΚΑ, οπου λέει πως διαμορφώσεις εδάφους-πλακοστρώσεις κλπ δε λαμβάνονται υπόψη) μπορώ να αποφύγω να υπολογίζω και τα υλικά δαπέδου. Επίσης, εν τέλει, τα τροχόσπιτα πάνω σε ρόδες ασχέτως με άδειες κυκλοφορίας τους ή όχι ΔΕ λαμβάνονται ως αυθαίρετα. Σωστά; Ευχαριστώ.
  7. Καλησπέρα σε όλους, Το ζήτημα εν τέλει είναι λεπτό και θεωρώ πως δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ή εγώ αντιμετωπίζω προβλήματα στην κατανόησή του. Έστω ιδιοκτήτης εξ' ολοκλήρου αυθαιρέτου πχ 100τμ, ο οποίος έχει στην κατοχή του κι ένα διαμέρισμα 60τμ, στο οποίο ας πούμε διαμένουν 2 ενήλικα παιδιά. 1. Για να πληρούνται οι στεγαστικές ανάγκες θα ελέγξουμε το 100+60=160 [σε σχέση με το 70(+30 για τα 2 παιδιά) που ορίζει ο νόμος], το 60τμ ή το 100τμ; 2. Τελικά για το συγκεκριμένο ιδιοκτήτης μπορεί να δηλωθεί το αυθαίρετο των 100τμ ως κύρια και μοναδική κατοικία; Σας ευχαριστώ.
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε περίπτωση που έχουμε παραβάσεις μόνο με αναλυτικό ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να πληρώσει παράβολο; Αν ναι ποιό θα είναι αυτο; Από το ΤΕΕ απαντούν πως "με επιφύλαξη όχι". Επιπλέον, η ύπαρξη βόθρου, περίφραξης, εξωτερικών σκαλών και μπαλκονιού πηγαίνουν μόνον με αναλυτικό ως παραβάσεις σωστά; Τέλος, για την περίπτωση τροχοβίλλας εφόσον υπάρχει άδεια κυκλοφορίας δε θεωρείται αυθαίρετη. Αν όμως κατά την αυτοψία φαίνεται ότι με τις γύρω αυθαιρεσίες που έχει κάνει αυτή καθίσταται ακούνητη; Τότε τι γίνεται; Ευχαριστώ.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι, Πελάτης έχει τροχοβίλα 50 τμ την οποία την έχει θέσει σε διαστρωμένο πάνω στο χώμα τσιμέντο έκτασης περίπου 100τμ. Από κάτω λέει είναι ο βόθρος. Επιπλέον, περιμετρικά της τροχοβίλας έχει κάνει μπαλκόνι 25τμ το οποίο λέει εδράζεται σε μεταλλικές κολόνες. Έχει κάνει και 2 μικρές σκάλες για νανεβαινει. Τέλος, έφτιαξε αποθηκάκι μεταλλική κατασκευή 8 τμ το οποίο εδράζεται κανονικά στο έδαφος. Το οικόπεδο είναι μη άρτιο, εκτός σχεδίου σε κάποιο οικισμό, περιφραγμένο με συρματόπλεγμα. Το έχει δηλωμένο σαν πρώτη κατοικία άλλα δεν είναι μοναδική, αφού έχει και επιπλέον άλλα σπίτι-γραφείο. Σε αυτήν την περίπτωση τι πρέπει να τακτοποιήσει και με ποιούς όρους; Το δε πρόστιμο ποιό θα είναι; Δε μου έχει ξανατύχει τροχοβίλα και δε μπορώ να είμαι σίγουρος για τον τρόπο αντιμετώπισης. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
  10. Καλησπέρα παιδιά. Εμφανίστηκε μια περίπτωση τακτοποίησης φωταγωγού που εκτείνεται σε 3 ορόφους. Ο πρώτος τον εκμεταλλεύεται τοποθετώντας και λειτουργώντας εκει πλυντήρια, στεγνωτήρια κ.α., τον έχει δε κλείσει σε ένα σημείο του με μια μικρή τζαμαρία. 1)Τακτοποιείται ο εν λόγω και σε αυτήν την περίπτωση είναι αναγκαίο να κλείσει και από επάνω/να είναι στεγασμένος; 2)Χρειάζεται συγκατάθεση έγγραφη υπολοίπων γειτόνων; 3)Υπάγεται στην περίπτωση μετατροπής ΄χώρου βοηθητικής χρήσης σε κύριας; Σας ευχαριστώ, καλή εβδομάδα να έχουμε..
  11. Ανήκεις στον ΟΑΕΔ Δωδεκαννήσου Θεσνίκης; Τώρα πρόσφατα πήγες ή παλαιότερα; Σευχαριστώ
  12. Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία. Αφού έγινε ο έλεγχος στις 23/12/10 και ολοκληρώθηκαν και κάποιες εκκρεμότητες με την αρχή του χρόνου, μου είπαν να περιμένω τηλέφωνο από τον ΟΑΕΔ (Θεσσαλονίκης) και αυτοί θα μου πούν τι να κάνω και πότε προκέιμένου να μπουν τα πρώτα 5000 στο λογαριασμό. Είναι λογικό αυτό; Δε θα έπρεπε κανονικά εντός εβδομάδας να πάω από μόνος μου με αθεώρητο τιμολόγιο για να δρομολογηθεί η πληρωμή;
  13. Καλησπέρα, Ήρθε η προέγκριση λοιπόν και ξεκίνησα τη διαδικασία των τιμολογίων. Σε ότι αφορά το λογισμικό για πολιτικούς μηχανικούς τι θα είχατε να προτείνετε; Υπάρχουν για παράδειγμα κάποια βασικά που σίγουρα θα χρησιμεύσουν; Ενδιαφέρομαι επίσης ας πούμε για πρόγραμμα μεταλλικών κατασκευών κι ένα στατικό, αλλά απότι διαβάζω οι γνώμες διίστανται, ο καθένας προτείνει διαφορετικά. Θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο πιο ολοκληρωμένο; Ευχαριστώ πολύ.
  14. Καλησπέρα σε όλους, έκανα την αίτηση στις 15/11/2010 και ακόμα είναι στο στάδιο επεξεργασία. Πότε περίπου να αναμένω την ένδειξη "προέγκριση", ώστε ν'αρχίσω εντατικά διαδικασίες στησίματος του γραφείου; Υπάρχει κάποιος που έκανε αίτηση στις 15 ή έπειτα κι έχει λάβει προέγκριση; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.