Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιουλιανός

Members
  • Περιεχόμενα

    49
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Ιουλιανός last won the day on Οκτώβριος 17 2023

Ιουλιανός had the most liked content!

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

900 profile views

Ιουλιανός's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • One Year In
  • Helpful Rare
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Collaborator Rare

Recent Badges

52

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Walther580 Διαφωνώ ριζικά με τον αξιοσέβαστο και ικανότατο συνάδελφο antloukidis. Η ενόχληση που προξενείται στους γείτονες από τον καπνό είναι ανυπόφορη. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποια αποτελεσματική πρακτική σχετικά με την καμινάδα. Γνωρίζω όμως, ότι μία από τις χειρότερες καταστάσεις που υπάρχουν είναι οι διαμάχες και το αρνητικό κλίμα μεταξύ γειτόνων. Το να μην ενοχλούμε τους γείτονές μας δεν είναι μόνο ζήτημα σεβασμού των άλλων, είναι —πρωτίστως— θέμα αυτοσεβασμού.
  2. @Andreas201 Ο φόρος υπολογίζεται για το κτίσμα και το οικόπεδο. Οι υπολογισμοί που έκανες είναι μόνο για το κτίσμα.
  3. @ErnestoCHE Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος δεν περιορίζει το ιδεατό στερεό, παρά μόνο την οικοδομή. Δηλαδή, το ιδεατό στερεό δεν αλλάζει εξ αιτίας της μεταβολής του επιτρεπόμενου ύψους.
  4. @Christos_poth Για την αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης δεν χρειάζεται να γίνει υπαγωγή. Πώς επηρεάζει το διαμέρισμα η αλλαγή της θέσης του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου; Έχει αλλάξει και η επιφάνεια ή μόνο η θέση του;
  5. @Nadia94 1. Και τις τρεις εργασίες θα επιλέξεις. 2. Το έτος κατασκευής δεν επηρεάζει σε κάτι.
  6. @dionysg Η διαπίστωση ενδεχόμενης αυθαιρεσίας προκύπτει συγκρίνοντας την κάτοψη της άδειας με την αποτύπωση (και όχι με την κάτοψη της σύστασης). Για όσα προανέφερα, υπέθεσα ότι το σχέδιο της σύστασης συμπίπτει με αυτό της άδειας.
  7. @freecat ΠΔ 12-04-1929 (ΦΕΚ Α' 148/18-04-1929) Περί περιφράξεως οικοπέδων Άρθρον 1 1. Επιβάλλεται η περίφραξις των εις τας πόλεις ακαλύπτων οικοπέδων κατά το πρόσωπον αυτών. Κατά προτίμησιν επιβάλλεται η περίφραξις των εις τα κέντρα και τα πυκνοκατωκημένα τμήματα των πόλεων οικοπέδων.
  8. @Roukat Από την περιγραφή σου συνάγεται ότι (βάσει αδείας) το κάθε διαμέρισμα είχε το δικό του κλιμακοστάσιο. Στην υλοποιημένη κατάσταση, όμως, έχει κατασκευαστεί κοινόχρηστη πρόσβαση στις κατοικίες. Δεν διευκρινίζεις εάν πραγματοποιήθηκε μία σκάλα ή τρεις. Το βασικό ζήτημα είναι η τροποποίηση της σύστασης, όπου θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του συμβολαιογράφου για τον αριθμό των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Για την υπαγωγή δεν υπάρχει πρόβλημα, τακτοποιείς τις αυθαιρεσίες του διαμερίσματος μόνο. @dionysg Η διαφορετική διαμερισμάτωση αναφέρεται σε όλον τον όροφο και όχι σε μια ιδιοκτησία. Θα κάνεις δήλωση για το διαμέρισμα του πελάτη σου και θα σχεδιάσεις την κάτοψη του ορόφου όπως έχει πραγματοποιηθεί. Τα έξοδα (πρόστιμο και αμοιβή) θα τα επωμιστούν και οι τρεις ισομερώς. Στη συνέχεια θα γίνει η τροποποίηση της σύστασης με τη συμμετοχή και των τριών. Οι άλλοι δύο δεν χρειάζεται να προβούν σε τακτοποίηση (ως προς τη ΔΔ). Αρκεί να τους δώσεις τον αριθμό της δήλωσης και το σχέδιο όταν τα χρειαστούν.
  9. Η πολεοδομία δεν εμπλέκεται πουθενά αφού δεν απαιτείται ούτε άδεια ούτε έγκριση εργασιών. Εσύ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αφού βεβαιώνεις κάτι αληθές, δηλαδή ότι δεν απαιτούνται εγκρίσεις άλλων φορέων.
  10. @Roukat Δεν έχει σχέση αυτή η βεβαίωση με τη δήλωση τακτοποίησης (σε ποιο στάδιο βρίσκεται ή τι έχει πληρωθεί). Εσύ βεβαιώνεις ότι οι εργασίες δεν χρήζουν εγκρίσεων λοιπών φορέων. Για την περίπτωση που αναφέρεις, πού είναι το πρόβλημα; Δεν μπορεί να βάψει το σπίτι του επειδή δεν έχει γίνει οριστική η υπαγωγή; Φυσικά και μπορεί.
  11. @akis73 Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνεις. Καταχωρείς ως ξεχωριστό γεωτεμάχιο την κάθετη που σε ενδιαφέρει. Έπειτα συνεχίζεις με τις οριζόντιες επί της καθέτου.
  12. @ioannis86 Μπορείς, χωρίς κανένα πρόβλημα. Σωστή η οδηγία του λογιστή σου.
  13. @ΜΗΔ Κατ' αρχάς ο ΝΟΚ δεν αναφέρει αυτό που γράφεις. Δεύτερον, άλλο ρύθμιση αυθαιρέτου και άλλο εφαρμογή του ΝΟΚ. Τρίτον, δεν ξεκαθαρίζεις αν πρόκειται για εξ ολοκλήρου αυθαίρετη κατασκευή ή για οικοδομή με άδεια που έχει αυθαιρεσίες. Τέλος, η επιφάνεια που δηλώνεται στην εφορία είναι η πραγματοποιούμενη, χωρίς να ενδιαφέρει τι προσμετρήθηκε στον ΣΔ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.