Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

geosurv

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

geosurv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα συναδελφοι. Σε αγροτεμαχιο αναδασμου (περιπου 100στρεμ) υπαρχει οικισκος γεωτρησης τον οποιο και και εβαλα σε ρυθμιση (κατηγορια 3). Το αγροτεμαχιο ειναι εξ αδιαιρετου (το οποιο το ανακαλυψανε πριν μιση ωρα) Ο πελατης μου εχει τα 3/4 και 1/4 ενας συγγενης του. Εγω στην τακτοποιηση σαν ιδιοκτητες εβαλα μονο τον δικο μου (100%).Το προστιμο το πληρωσε ο πελατης μου(ετσι και αλλιως θα το πληρωνε αυτος μιας και κανει αποκλειστικη χρηση της γεωτρησης). Τι κανω τωρα ειναι το ερωτημα μου. Να ζητησω αλλαγη στην δηλωση για να την διορθωσω? Να το αφησω ετσι? Θα εχω προβλημα με τον συνιδιοκτητη; Ευχαριστω
  2. Χαχαχαχαχα!!!!φυσικα!!! Και φυσικα μιλαω για γωνιες θλασεως και οχι θαλασεως!!Και κατι που μου ειχε συμβει οταν σπουδαζα ακομα. Τοτε που μαθαμε οτι μετραμε τις γωνιες δεξιοστροφα. Ηταν λοιπον ενας συναδελφος μηδενιζει και ξεκιναει να μετραει. Καποια στιγμη γυρναει το οργανο αριστεροστροφα να μετρησει και του φωναζω τι κανεις εκει ρε δεξιοστροφα μας ειπανε!!!Τον βλεπεις κοκκινιζει και αφου μου λεει ποσο δικιο ειχα(!!!!!) ξεκιναει ενα δεξιοστροφο γαιτανακι γυρω απο το οργανο και μεχρι να τελειωσουμε την αποτυπωση επεσε κατω (υπερβολη ειναι δεν επεσε κατω αλλα σιγουρα κουραστηκε). Γελιο απιστευτο μετα οταν καταλαβε τι εκανε!!χαχαχα!!
  3. Συμφωνω μετις πρωτογενεις μετρησεις. Αυτο κανω και εγω. Οσο για το αλλο επειδη το εχω κανει απειρες φορες (και μιλαω παντα για οδευσεις) αυτο που εκανα εβαζα την επομενη σταση μηδενιζα, αποτυπωνα , αν στο μεταξυ ειχε φυγει το εμποδιο χτυπουσα και την προηγουμενη , αν οχι συνεχιζα το μετρημα και σημειωνα την γωνια που μου λειπει για να την μετρησω αργοτερα. Θεωρω οτι πολλοι συναδελφοι δεν εχουν ξεκαθαρισει τι ειναι γωνιες θαλασεως (εξωτερικες και εσωτερικες), τι ειναι γωνιες διευθυνσεως και το σημαντικοτερο τι μετραμε εξω.
  4. Καλησπερα Συναδελφε Καισαρα μου αρεσει το φυσικα που γραφεις. Και ναι υπαρχει και αλλιως. Εγω θα σου κανω μια απλη ερωτηση. Ας πουμε οτι μετρας στο κεντρο της θεσσαλονικης. Αλλαζεις σταση και μεχρι να στησεις πηγαινει και παρκαρει αυτοκινητο στην προηγουμενη που θες να μηδενισεις. Τι θα κανεις?? Θα σταματησεις το μετρημα??Θα σου προτεινα να διαβασεις ξανα τα βιβλια του Βλαχου ή αν εχεις την δυνατοτητα να πας να δουλεψεις σε καποιο εμπειρο συναδελφο για να ξεκαθαρισεις τα πραγματα. Φιλικα
  5. Γεια χαρα. Χρειαζεσαι το tecs της topcon. Απευθειας δεν γινεται. Το προγραμμα θα το βρεις εδω http://217.148.181.160/index.asp?pageid=401152971d7a47e9b8368a77747ec751
  6. Καλησπέρα. Στον μεταλλικο πυλώνα της ΔΕΗ υπαρχει ο αριθμος του πυλωνα (με κοκκινα γραμματα 3ψηφιος ή 4 ψηφιος). Σημειωσε τον αριθμο αυτο και αν ειναι δυνατο (για διευκολυνση στην ΔΕΗ) πηγαινε στον επομενο ή στον προηγουμενο πυλωνα και σημειωσε και αυτον τον αριθμο. Με αυτα τα στοιχεια θα σου βρουν το ΦΕΚ της συγκεκριμενης οδευσης των πυλωνων.
  7. Καλημερα συναδελφοι. Εγω θελω να σας ρωτησω το εξης. Πελατης μου θελει να μεταβιβασει 7 αγροτεμαχια ολα αδομητα (τα 6, 2 στρεμματα το καθενα , ενα 12 στρεμματα ) ενα οικοπεδο 4 στρεμματα αδομητο και ενα οικοπεδο 1 στρεμμα με παρονομες αποθηκες (με τσιμεντολιθα). Ολα αυτα βρισκονται σε ενα χωριο με 800 κατοικους (οι κοτες ειναι πιο πολλες απο του ανθρωπους). Εχουμε και λεμε. Συμφωνα με το ΤΕΕ Λαρισας πρεπει να παρω τα εξης λεφτα Για την βεβαιωση: 232,53+φπα=286 ευρω (χωρις κρατησεις φεμ κ.τ.λ) Αρα για τις 8 βεβαιωσεις 2288 ευρω (μαζι και το ΦΠΑ) και χωρις να υπολογιζω κρατησεις. Εαν δεν τις περασω μεσω απο το συστημα και ζητησω 100 ευρω για την καθε μια,τοτε πειθαρχικο, ο προεδρος του ΤΕΕ θα μου στειλει την εφορια (!) και αλλα ομορφα. Το ΤΕΕ Λαρισας ετοιμαζει κλιμακια ελεγχου σε υποθηκοφυλακεία, συμβολαιογραφους συμφωνα με τα λεγομενα τους για να πιασουν τους παρανομους μηχανικους. Τοπογραφικα ( σε αυτον τον ΕΓΣΑ οπως λενε και οι συμβολαιογραφοι) : Αν παω με ελαχιστη αμοιβη μεσω ΤΕΕ 5000λ. Δεν το γραφω καν τι ποσο βγαινει. Θα κανω ενα ιδιωτικο συμφωνητικο και θα του ζητησω 300 ευρω για το καθενα (+ΦΠΑ) για να μην του κανω και τραγικη εκπτωση ( αν και θα εχω προβλημα με το ΤΕΕ οτι ειναι χαμηλες οι τιμες) . Αρα παμε στα 2952 ευρω Αρα για την μεταβιβαση αυτων των τεμαχιων ο πελατης μου θα με πληρώσει 5240 ευρω. Θα πληρωσει την συμβολαιογραφο. Θα πληρωσει την εφορια. Στην περιοχη το στρεμμα στοιχιζει 700 ευρω. Απλα σχολιαστε και πειτε μου τι θα κανατε εσεις. Και δειτε και αυτο http://www.adeiadomi...CFQkLfAodIHOGqQ Ελευθερη αγορα. Καλα κανουν αφου μπορουν.
  8. Ναι δικιο εχεις!!!! Τωρα καταλαβα τι εννοεις!!!οκ γραψε ακαταλαβισια οπως λεμε και στο χωριο μου!!!χαχαχαχαχαχα
  9. Καλημερα Συναδελφε εαν στηθεις στο βαθρο τοτε εχεις υψος βαθρου (απο το μπουλονι εως την βαση του βαθρου-κεφαλη) +υψος οργανου/.Εαν απλα χτυπησεις τα τριγωνομετρικα (π.χ οπισθοτομια (δεν σου εξασφαλιζει μεγαλη ακριβεια) εμπροσθοτομια) στο υψος στοχου βαζεις το υψος του βαθρου.Απλα δεν καταλαβαινω στην τιμη του τριγωνομετρικου βαζεις + το ύψος βάθρου!!τα υψομετρα αναφερονται στην κεφαλη του τριγωνομετρικου.
  10. Καλησπερα. Στο τοπογραφικο σου διαγραμμα πρεπει να εμφανιζονται Οι ομορες ιδιοκτησιες και να αναγραφεις αν ειναι αρτιες και οικοδομησιμες Οικοδομικες και ρυμοτομικες γραμμες Δηλωση 651 και 1337 Αποσπασμα ρυμοτομικου υπο κλιμακα οπου θα εμφανιζεται η θεση του οικοπεδου σου Οροι δομησης Καλο ειναι να πας στην πολεοδομια και να ζητησεις προδιαγραφες του τοπογραφικου για αδεια μηπως και ζητανε κατι περιεργο.(Πολλες φορες αλλαζει απο πολεοδομια σε πολεοδομια).
  11. Το τοπογραφικο για οικοδομικη αδεια δεν καθοριζεται μονο απο Προδιαγραφές σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων του ΠΣΔΑΤΜ. Η καθε (τουλαχιστον στην Αττικη ) πολεοδομια εχει αναρτησει τις προδιαγραφες του τοπογραφικου για αδεια και με βαση αυτες συντασσεται το τοπογραφικο διαταγμα. Και σε ολες τις περιπτωσεις απαιτουν την δηλωση του 651 και 1337(και αλλα πολλα,αλλα παραλογα και αλλα λογικα). Γενικα στο τοπογραφικο της αδειας Αποσπασμα ρυμοτομικου υπο κλιμακα Οροι δομησης Υπολογισμος εμβαδου με πινακακι (αναλογα με τον τροπο που εγινε ο υπολογισμος του Ηρωνα ή με αναλυτικη μεθοδο) Εγκρισεις απο ΔΕΦΑ Αρχαιολογια ΕΠΑΕ κτλ Δηλωση 651,1337 Δηλωση εαν καποια απο το ομορα κτιρια ειναι διατηρητεο Δηλωση οτι η εφαρμογη των οικοδομικων και ρυμοτομικων γραμμων εχει γινει με στοιχεια της πολεοδομιας και ποια ειναι αυτα(πχ οι οικοδομικες γραμμεσ στην αθηνα οριζονται με τεχνικες εκθεσεις) Δεν μου ερχεται κατι αλλο, αλλα σε γενικες γραμμες ειναι αυτα που ζητανε οι περισσοτερες πολεοδομιες στην Αττικη τουλαχιστον. Και δεν νομιζω να υπαρχουν ολα αυτα στις Προδιαγραφές σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων του ΠΣΔΑΤΜ.
  12. Για τον Τ610 Τα μελανια τον 69 ml κοστιζουν 37 ευρω Τα μελανια των 130 ml κοστιζου 60 ευρω Οταν το αγορασεις στην συσκευασια περιεχονται 7 μελανια των 69 ml.(+3 μελανια για τις κεφαλες).Συναδελφος που τυπωνει full στον ενα χρονο εχει αλλαξει μονο το μαυρο δυο φορες.Οικονομικος μου φαινεται!!!
  13. Καλημερα!!!πριν μια εβδομαδα αγορασα τον ΗΡ Τ610(44').ΗΡ ειναι οποτε καλως θα ειναι.Το θεμα ομως ειναι η τιμη του!!!!2199 ευρω (με το φπα μεσα)!!!!!!!Και με Ethernet!!!!!!!Το ιδιο μοντελο τον Νοεμβριο 20009 κοστιζε 3274 ευρω!!!!!Ειναι απο γνωστο καταστημα (παραρτηματα σε ολη την Ελλαδα).Επισης ψαχνωντας στον skroutz.gr διαπιστωσα οτι η επομενη χαμηλοτερη τιμη του ητανε 3150 και εφτανε μεχρι τα 3850 ευρω!!!!!!!Οποτε μαλλον τυχερος νιωθω!!!!(το μοντελο Τ610 δεν ξαναβγαινει) Παντως μου εκανε το κερδος με το οποιο δουλευουνε οι εταιριες!!!
  14. Καλημερα.Να ξερεις παντως οτι η εντολη trim να μην δουλευει παντα και να χρειαστει να κανεις και break.Δεν το εχω δοκιμασει σε καμπυλες αλλα φανταζομαι δουλευει:trim enter, fence enter.Κανεις μιαγραμμη πανω στις γραμμες που θες και στις κοβει ολες μαζι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.