Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

anthee

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

anthee's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά. Με οδηγούν έξω από το επάγγελμα. Ας χαίρονται οι παλιοί μηχανικοί που γλυτώνουν τον ανταγωνισμό και το κράτος που γλυτώνει ένα ντε φάκτο φοροφυγά ελεύθερο επαγγελματία.
  2. Είναι τραγική η κατάσταση με τον βιολογικό καθαρισμό στην Ανατολική Αττική. Επί δεκαετίες οι δημάρχοι και οι αντιπολιτεύσεις δαιμονοποίησαν την τεχνολογία ("Όχι λύματα στην Αρτέμιδα"). Τώρα τρέχουν να τα μαζέψουν.
  3. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να δούμε τί συνιστά ανάπτυξη στον οικοδομικό κλάδο. Τη δεκαετία των Ολυμπιακών Αγώνων, οι Έλληνες είχαν φτηνή προσβαση σε δάνεια, τα οποία δημιούργησαν μια στεγαστική φούσκα. Όταν η φούσκα έσκασε, έμειναν πολλά σπίτια απούλητα, και οι τιμές έπεσαν όπως ήταν φυσικό. Επομένως μια τέτοιου είδους χρηματοπιστωτική ανάπτυξη, δεν πρέπει να ναι επιθυμητή, αλλά ούτε και είναι εφικτή τώρα που ο φτηνός δανεισμός είναι μακρινή ανάμνηση. Στον τομέα των υποδομών, αν παραμείνουμε στην ΕΕ, η χρηματοδότηση θα συνεχιστεί με το ΕΣΠΑ, το οποίο μπορεί να είναι και από τα τελευταία πακέτα, που μας δίνουνε. Πιστεύω ότι θα δούμε μια ανάκαμψη σε επίπεδο οικοδομής, για ανακαινίσεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις. Οι προσδοκίες μας πρέπει να είναι εν πάση περιπτώσει συγκρατημένες.
  4. Στο ειδοποιητήριο από το site του ΤΣΜΕΔΕ, είδα ότι έχει μπει η αύξηση στις εισφορές, που προσπαθούμε να αποφύγουμε εδώ και ενάμιση χρόνο. Τί θα γίνει με αυτή την κατάσταση; Αντί να μας τα μειώσουνε θα μας τα ανεβάζουνε; Επίσης άκουσα ότι τις αυξήσεις θα μας τις χρεώσουν αναδρομικά.
  5. Τελικά είχατε απόλυτο δίκιο. Μας τα γύρισε πίσω ο επίτροπος. Τελικά οι τεχνικές υπηρεσίες μας λένε άλλα 'ντ' άλλων.....
  6. Συνάδελφε δεν καταφέραμε ακόμα να πληρωθούμε, γιατί έχουμε προβλήματα με την εφορία. Αν έχω νεώτερα θα ενημερώσω. Πάντως η εντύπωση μου είναι ότι ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ - επιτέλους - καταργηθήκανε. Πάντως η παρακράτηση 3% γίνεται πράγματι από το Taxisnet τελικά. Πας στην εφαρμογή παρακρατούμενων φόρων και επιλέγεις το έντυπο των Εργολάβων "Δήλωση Απόδοσης Παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος εργοληπτών". Η δήλωση είναι μηνιαία. Στα δημόσια έργα πάντα εμείς κάναμε την παρακράτηση έτσι και αλλιώς Το 1‰ υπέρ δημοσίων συμβάσεων όμως πληρώνεται στην εφορία ακόμα , με 3% επ' αυτού χαρτόσημο, και 20% επί του χαρτοσήμου υπέρ ΟΓΑ.
  7. Σε φετινό λογαριασμό δημοσίου έργου μας ζητάνε για κρατήσεις : 3 % φόρο εισοδήματος (παρακράτηση) 1 τοις χιλίοις υπέρ δημοσίων συμβάσεων. Όλες οι υπόλοιπες κρατήσεις φαίνεται να έχουν καταργηθεί. Το θέμα είναι ότι με τις παρακρατήσεις συμβαίνει μια σύγχυση τώρα, αφού οι εφορίες σε στέλνουν να τα πληρώσεις στην τράπεζα. Ξέρεις κανείς τη διαδικασία για αυτά τα δύο;
  8. Σας ευχαριστώ πολύ. Βοηθάει πολύ. Κρίμα να γίνεται από ιδιώτες αυτή η προσπάθεια πάντως, και να κινδυνεύει ανά πάσα ώρα να χαθεί.
  9. Λέτε να επικοινωνήσω με το συνάδελφο του παλιού τοπογραφικού; Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί
  10. Εξάρτηση από τριγωνομετρικό σημείο δεν έγινε, αλλά σίγουρα στη δεύτερη έγινε με hepos. Στοιχεία επίλυσης από το πρώτο τοπογραφικό δεν έχω, είναι του 2011, δεν είναι και τόσο παλιό.
  11. Είμαι νέα μηχανικός και στα πλαίσια πραγματογνωμοσύνης έπρεπε να αποτυπώσω οριοθετημένο αγροτεμάχιο, περίπου 5 στρεμμάτων. Διέθετα παλιό τοπογραφικό με συντεταγμένες ΕΓΣΑ '87, στο οποίο ο συντάκτης του τοπογράφος αναγράφει ότι έχει πραγματοποιηθεί με διπλόσυχνο SR LEICA Real Time L1 & L2. Επειδή δεν έχω δικό μου μηχάνημα, έδωσα τη δουλειά της αποτύπωσης σε συνάδερφο, ο οποίος ανέλαβε να μου στείλει τα σημεία σε αρχείο CAD. Το δικό του μηχάνημα είναι Ashtech με Promarkfield 100. Εξάρτηση από τριγωνομετρικό σημείο, δεν έγινε ούτε στη μια ούτε στην άλλη περίπτωση. Σε σύγκριση παλιών και καινούριων η απόκλιση των καινούριων είναι περίπου 0,5m προς τα δυτικά και μερικά εκατοστά νότια(!) Πώς μπορεί να υπάρχει τόση μεγάλη απόκλιση στις μετρήσεις; Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος εργασίας σε τέτοιες περιπτώσεις;
  12. Η αλλαγή χρήσης, σε περίπτωση που επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης ή στον αριθμό απαιτούμενων θέσεων στάθμευσης, υπάγεται στην περίπτωση έκδοσης άδειας δόμησης. (Άρθρο 4 παρ. στ στο ΝΟΚ) Η αλλαγή χρήσης σε άλλες περιπτώσεις σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 2 απαιτεί απλή ενημέρωση της ταυτότητας του κτηρίου (δεν αναφέρεται στις περιπτώσεις ΕΕΚΜ ή 48ωρης ενημερωσης) Αν αλλάζει χρήση έστω και τμήμα του κτηρίου, πρέπει να διασφαλίζεται υποχρεωτικά η προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα, με την προϋπόθεση να μην θίγεται ο φέρων οργανισμός του κτιρίου. Επομένως όπως το βλέπω εγώ νομίζω δεν υπάρχει αντίφαση. Πας με άδεια δόμησης ή ενημέρωση ταυτότητας κτιρίου.
  13. Λοιπόν κοιτάζοντας τα λίγο από την αρχή, κατάλαβα τα εξής, και παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος : Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 7/12 οι αλλαγές χρήσης σε ήδη τακτοποιημένους χώρους με τον 4014/11 επιτρέπονται.Η διαδικασία δεν αποσαφηνίζεται. Σύμφωνα με το νέο έγγραφο ΔΟΚΚ 45133/16-11-2012 δεν επιτρέπονται οι διαδικασίες έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας και έγγραφης ενημέρωσης. Το ΦΕΚ 43 Β/2012 ορίζει ποια δικαιολογητικά χρειάζονται για εργασίες συντήρησης και εργασίες αποπεράτωσης για αυθαίρετες κατασκευές που έχουν τακτοποιηθεί με το ν. 4014/11 και νομίζω είναι αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας. Υπάρχει και ειδική αίτηση για την έγκριση εργασιών συντήρησης. Θέλω να ρωτήσω όμως από πού προκύπτει ότι αν έχουμε τακτοποιήσει μέρος της οικοδομής, αυτό επηρεάζει όλη την οικοδομή. Δηλαδή όταν έχουμε "αυθαίρετη κατασκευή" = ολόκληρη η κατασκευή με άδεια; Νομίζω από τα παραπάνω δεν υπάρχει κάποια αντίφαση, εκτός του ότι δεν αποσαφηνίζεται, ποια θα είναι η διαδικασία αλλαγής χρήσης ήδη τακτοποιημένης αυθαίρετης κατασκευής.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.