Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

blaubart

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

blaubart's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

12

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μεγάλη εντύπωση μου προκαλεί το μέγεθος της αντίδρασης και της αναταπόκρισης από τα μέσα όταν τα συμφέροντα των ντόπιων βιομηχάνων του χάλυβα ταυτίζονται με αυτά των εργατοπατέρων συνδικαλιστών. Αν είχε λάβει χώρα εξίσου δυναμική κινητοποίηση από πλευράς τους τότε που έκανε την απεργία πείνας ο Θοδωρής Τενέζος, ίσως και να έβλεπα με λίγο ενδιαφέρον και συμπάθεια τον αγώνα τους.
  2. Ένα μεστό κείμενο από έναν εξαιρετικό άνθρωπο που έχει το θάρρος της ελεύθερης γνώμης. Παρά την κατάφωρη αδικία που μας έχει επιβληθεί σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι ψέμα πως ταυτόχρονα παραμένουμε στο έλεος αυτών που θεωρούν χώρους σαν τα πανεπιστήμια μαγαζάκια τους, αλλά και από τους παρ' ολίγον αυτοδημιούργητους που τα σκατώσανε και τους φταίνε όλα εκτός από τους ίδιους τους εαυτούς τους (και από την τελευταία κατηγορία δεν εξαιρώ και τον εαυτό μου).
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, Γνωρίζετε αν πρέπει τα παραστατικά μας να αναγράφουν κάτι του στυλ "αθεώρητη βάσει της ......." ?
  4. Συνάδελφε καλά τα λες, δεν διαφωνώ. Είναι από μια άποψη καλό να εξοικονομηθούν χρήματα για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας που τους τελευταίους μήνες δεν έχουν λεφτά ούτε για γάζες. Το συνολικό εγχείρημα όμως το βλέπω με καχυποψία, μακάρι να υπήρχε ένας σοβαρός άνθρωπος για υπουργός υγείας να διεκπεραιώσει μια πραγματική μεταρρύθμιση. Στην επαρχία μια σύμπραξη ιδιωτικού δημόσιου θα μπορούσε να έχει ευεργετικά αποτελέσματα, μιας που η πλειοψηφία του κόσμου πηγαίνει σε ιδιώτες γιατρούς (στην πλειοψηφία τους συμβεβλημένοι με τον εοππυ). Στην Αθήνα όμως και γενικά τα αστικά κέντρα δεν θα γίνει ζούγκλα στα νοσοκομεία, δεν απορροφούσαν ασθενείς τα - ομολογουμένως σάπια - ιατρεία του εοππυ? Και το κυριότερο είναι τι θα παίξει με τις δαπάνες γιατί έναν παθολόγο πάει στο διάολο τον πληρώνεις και μόνος σου (ούτως ή άλλως ασφαλιστικά ενήμερος δεν είσαι...). Για τις μεγάλες δαπάνες τι θα γίνει όμως. Θα σου λέει περίμενε 10 χρόνια να αδειάσει κρεββάτι στην κλινική του δημοσίου ή αλλιώς πήγαινε στον καρχαρία ιδιώτη? Και εκεί να σου λένε μέχρι 25.000 ευρώ καλύπτει ο φορέας σου τα υπόλοιπα 100 χιλιάρικα για τον καρκίνο που σου βγάλαμε δώστα μας από την τσέπη σου? Θα δούμε, αν και η επιλογή Άδωνη για τη θέση αυτή προφανώς και δεν ήταν τυχαία.
  5. Συνάδελφε, αν είναι δυνατό ενημέρωσέ μέσω ποιου συνδέσμου μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ημερίδα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα, στην περίπτωση που έχουμε διαμέρισμα - ισόγεια κατοικία σε πολυκατοικία που για να λειτουργήσει ως κατάστημα χρήζει αλλαγής χρήσης, τότε μελέτη ΚΕΝΑΚ, Τοπογραφικό και Διάγραμμα Δόμησης αν λοιπόν απαιτούνται πρέπει αυτά να παραχθούν για το συνολικό κτίριο?? Είναι αυτό δυνατόν? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση
  7. Έχουμε ήδη απευθυνθεί στη δικαιοσύνη με αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν υπονόησα σε καμία περίπτωση ότι ο τουρισμός είναι ικανός να μας ταϊσει, απλά αυτός μαζί με την υποτυπώδη κτηνοτροφία και αγροτική παραγωγή είναι ότι έχουμε αυτή τη στιγμή και το μόνο που είπα είναι πως θα δεχθούν γερό πλήγμα και θα χαθεί σεβαστός αριθμός από της υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Κάτι το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη σε μια ανάλυση κόστους-οφελειών. Και σαν δεδομένο είναι πολύ πιο χειροπιαστό από τις υποτιθέμενες 1300 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, που τελικά ήταν 84 (εκ των οποίων οι 60 για εξειδικευμένο προσωπικό)... Οι προθέσεις των Ρώσσων για επενδύσεις στον ΕΟΤ της Αιδηψού, στο Αγρόκτημα Βαρβάρα έκτασης 5.000 στρεμμάτων και στην παραλία στο Πευκί για ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων θα δώσουν πιστεύεις συνάδελφε λιγότερες θέσεις εργασίας? Πιστεύεις πως αυτές οι επενδύσεις θα προχωρήσουν αν η ΤΕΡΝΑ μετατρέψει την περιοχή σε δεύτερη Πτολεμαϊδα?
  8. Δεν έχουν καθόλου άδικο οι συνάδελφοι για την άρρωστη κατάσταση που επικρατεί στην Έυβοια όπου μικροσυμφέροντα και η (εξαιτίας αυτών) έλλειψη πολιτικής βούλησης για πρόοδο κρατάει τον τόπο αιώνες πίσω, όμως εδώ υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα που δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί σκάνδαλο. Δεν υπάρχει λόγος να γίνω κουραστικός, μια αναζήτηση στο internet θα σας δώσει όλες τις απόψεις και όλα τα στοιχεία, απλά να συμπληρώσω πως αυτό που μεθοδεύεται, - αντιβαίνει σε όλα τα σχετικά εγκεκριμένα χωροταξικά (Στερεάς Ελλάδας, Εθνικού Χωροταξικού για τη Βιομηχανία κ.τ.λ.). - Θα θίξει παρακείμενη περιοχή Natura - Θίγει το άρθρο 24 του Συντάγματος - H ΜΠΕ όχι απλώς κάνει λανθασμένη και σκοπίμως επιλεκτική αναφορά στο υπάρχον κανονιστικό πλαίσιο, αλλά εγκρίθηκε χωρίς να είναι καν πλήρης ως προς το περιεχόμενό της (πλήρης απουσία υδρογεωλογικής μελέτης ή προμελέτης) - Υπάρχει γνωμοδοτική έκθεση από υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ η οποία ήταν ΚΟΛΑΦΟΣ για το σχεδιαζόμενο έργο. - Σχεδιάζεται σε μια περιοχή η οποία ύστερα από τον συνεχιζόμενο μαρασμό και υποβάθμιση στηρίζεται αποκλειστικά στον Τουρισμό, ο οποίος και προφανώς θα δεχτεί γερό πλήγμα.
  9. Loonie7 δεν έχεις δίκιο, το πολυτεχνείο με ενιαίο πενταετή κύκλο σπουδών δίνει Δίπλωμα Προχωρημένων Σπουδών το οποίο αναγνωρίζεται ως κανονικότατα μάστερ στο εξωτερικό. Εγώ παρ 'όλα αυτά είμαι υπέρ και πιστεύω πως θα οδηγηθούμε σε ένα καθεστώς όπως τα P.E. exams στις ΗΠΑ γιατί πολύ σωστά όπως έχει αναφερθεί στην κουβέντα παίζει μεγάλο ρόλο και η επαγγελματική εμπειρία, και οι μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης και γενικά το πόσο ταλαντούχος είσαι προσωπικά. Και θα είναι και καλό για όλους μας γιατί ναι μεν κάποιοι είμαστε φαινομενικά προνομιούχοι, κάποιοι άλλοι όμως πραγματικά ταλαντούχοι πνίγονται με την αυστηρότητα αυτή του συστήματος (π.χ. τι γίνεται με έναν ταλαντούχο πολιτκό μηχανικό ερευνητή που αναπτύσσει μια εφαρμογή και μπαίνει στα χωράφια της πληροφορικής?). Ότι και να γίνει όμως, δεν παύει να μην έχει καμία σχέση το πολυτεχνείο με τα ΤΕΙ. Όχι γιατί απαραίτητα βγάζει καλύτερους μηχανικούς αλλά γιατί η ειδοποιός διαφορά των δύο συστημάτων που έχουν αμφότερα πολλά καλά, πολλά στραβά (και πολλά κοινά βεβαίως), είναι στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. Το πολυτεχνείο βάσει του προγράμαμτος του επιχειρεί να βγάλει αποφοίτους με handicap μεν σε ότι αφορά την άμεσα εφαρμοστέα γνώση, αλλά με πολύ γερό μαθηματικό θεωρητικό υπόβαθρο που τους δίνει την δυνατότητα να ανταπεξέρχονται στις εξελίξεις και τις αυξανόμενες απαιτήσεις, και να πάνε και το γνωστικό τους αντικείμενο ένα βήμα παραπέρα. Ένα ΤΕΙ βγάζει έναν αξιοπρεπέστατο επιστήμονα και πιο ολοκληρωμένο μηχανικό της πιάτσας, αλλά με συγχωρείς το background του διπλωματύχου δεν το έχει.
  10. Υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί κατά περίπτωση, εδώ στη Β. Εύβοια για παράδειγμα υπάρχουν κληροτεμάχια από διανομή προσφύγων στα οποία δεν επιτρέπεται η δόμηση και φυσικά δεν επιδέχονται κατάτμηση, όλα πάνε βάσει διανομής. Μακάρι τουλάχιστον να ξεπεραστεί μέσω αυτής της προτωβουλίας το ζήτημα των ορίων στα κληροτεμάχια. Όσες φορές έχω ασχοληθεί με τέτοιες περιπτώσεις τα όρια είναι χύμα στο κύμα, και παρ' όλο που τυπικά η νομαρχία έχει την ευθύνη της χάραξης μονίμως ο μηχανικός πρέπει να παίρνει πάνω του την ευθύνη για το "ευρίσκεται ως παρεχωρήθη". Και νομίζω πως ναι, εκτός από την πίστα F1 κάποια άλλα που είναι κόντα στη θάλασσα θα γίνουν 5άστερες τουριστικές εγκαταστάσεις...
  11. Ένα ζήτημα που με απασχολεί και 'μένα έντονα είναι οι δηλώσεις που έχω σε προσωρινή υπαγωγή με υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη για ανέγερση προ της 28/7/2011 (με δεδομένο πως δεν υπάρχουν διαθπέσιμες α/φ), και φυσικά ύστερα από το μπάχαλο λόγω σ.τ.ε η βασική μου μέριμνα είναι πρώτα να έχω καλυμένο τον κώλο μου και μετά το συμφέρον του πελάτη. Σε μια τέτοια περίπτωση τον πελάτη μας προφανώς τον συμφέρει να προβούμε σε οριστική υπαγωγή, ωστόσο αν με τη δημοσίευση των επίμαχων αεροφωτογραφιών από το υπουργείο αποδειχτεί πως κάποιες κατασκευές είναι μεταγενέστερες εμείς είμαστε καλυμμένοι με την υπεύθυνη δήλωση του πελάτη ή μήπως θα τρέχουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες? Αν και ο ίδιος ο πελάτης στραφεί εναντίων μας δεν θα είναι δύσκολο να τεκμηριώσουμε πως από πλευράς μας δεν υπήρχε δόλος? Εγώ προσωπικά δεν κάνω τίποτα μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό και ασ χτυπιούνται οι πελάτες. Τώρα σε ότι αφορά τα εντός περιγράμματος που η α/φ δεν οφελεί, αυτό ήταν ανέκαθεν πονεμένη ιστορία κι ελπίζω να δίνει ξεκάθαρη απάντηση ο νέος νόμος.
  12. Συνάδελφε αυτό είναι επίσης ένα ζήτημα καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα αποδεικτικά δημόσια έγγραφα. Είναι όμως ένα γενικότερο πρόβλημα που δεν άπτεται και του συγκεκριμένου thread, παρακολουθώ την σχετική κουβέντα και τις γενικότερες εξελίξεις για να δω πως θα πράξω σχετικά με αυτό. Ο προβληματισμός μου ο μεγάλος αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με το πιο πάνω θέμα που ανέλυσα.
  13. Συνάδελφοι καλησπέρα, επιτρέψτε μου μια ερώτηση σχετική με το θέμα, Σε ισόγειο πολυκατοικίας με χρήση καταστήματος, έχει περαιωθεί ρύθμιση με το ν.3483/10 τμήματος που βάσει αδείας ήταν ημιυπαίθριος. Στην εν λόγω ρύθμιση ο Η/Χ έχει ρυθμιστεί για 40 χρόνια λοιπόν ως χώρος κατάστηματος χωρίς δικαίωμα αλλαγής χρήσης. Στη συνέχεια έλαβε χώρα αυθαίρετη αλλαγή χρήσης του συνόλου του ισογείου από κατάστημα σε κατοικία (όλα πριν την 27/8/2011). Για τα τ.μ. που έχουν υπολογιστεί στο σ.δ. τα πράγματα είναι απλά, παράβολο και "προς έκδοση οικοδομικής αδείας". Για το προβληματικό κομμάτι το δίλλημά μου είναι το εξής: α) Ρύθμιση με το ν.4014/11 της αλλαγής χρήσης από Η/Χ σε κατοικία και συνυπολογισμός του προστίμου από την (περαιωμένη για κατάστημα) δήλωση του ν3843/10. Κι αν μετά πάω να αποσύρω τον φάκελο του 3843 από την πολεοδομία και μου πουν δεν γίνεται γιατί είναι περαιωμένος? ή δεν γίνεται γιατί στη δήλωση του ν.3843/10 ο ιδιοκτήτης κι ο μηχανικός το λένε κατάστημα? Θα μου πείτε γιατί δεν ρωτάς του αρμόδιους, το θέμα είναι ρωτάς την πολεοδομία, τη ΔΟΚΚ ή και τους δύο? Μπορείς να βασιστείς στα λεγόμενα τους ή τι γίνεται αν σου δώσουν αντιφατικές απαντήσεις? β) Ρύθμιση αλλαγής χρήσης στο ρυθμισμένο με το ν.3843/10. Ακούγεται τρελό αλλά δεν έχω συμπεράνει από κάπου πως δεν γίνεται? Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο και τις απόψεις σας
  14. Συνάδελφοι καλησπέρα, όποιοι από εσάς έχετε προχωρήσει τη διαδικασία για την αναγνώριση του διπλώματος από το Engineers Australia θα ήθελα να παρακαλέσω για τις παρακάτω διευκρινήσεις: - certified documenatry evidence of employment: Στην περίπτωση του ελεύθερου επαγελλματία τι προσκομίζει κανείς? Δίνει κάποια σχετική βεβαίωση το τ.ε.ε.? Εσείς τι προσκομίσατε? - An account of Continuing Professional Development (CDR): τι άκριβώς παίζει με αυτό και πως αποκτάς έναν τέτοιο λογαριασμό? - Three career episodes: δηλαδή??? - summary statement of evidence for the competency statements: το συντάσσουμε εμείς ή πρόκειται για κάτι άλλο που δεν έχω καταλάβει? Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.