Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

fanis-boy

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Μυτιλήνη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

fanis-boy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ενδιαφέρομαι για έκδοση άδειας για αντικατάσταση στέγης (όχι γρυπίδα, επάνω). Ο κανονισμός για μικρή κλίμακα μιλάει για 7,5 μ πλάτος. Τι εννοεί πλάτος ζευκτά, πλάτος σε δρομο, μικρότερο πλάτος? Τι δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσω στην πολεοδομία σε αυτή τη περίπτωση? Για πριν το 55 πρέπει να πάρω έγκριση από ΣΧΟΠ? Τι δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσω εκεί?
  2. Α τώρα κατάλαβα, η φωτογραφία του προφίλ σου αληθινή είναι χαχαχα! Παραλήρημα σκέτο... Συγγνώμη από τους υπόλοιπους συναδέλφους για 3η φορά! dgt έχεις απόλυτο δικιο... κατατοπίστηκα πλήρως!!!
  3. Συνάδελφε, εσύ είσαι επιεικώς απαράδεκτος. Επειδή δεν θέλω να ψάξω 20 τόπικ με 10 σελίδες το καθένα είμαι προσβλητικός, νέος μηχανικός είμαι δεν γνωρίζω πολλά σε καθημερινό επίπεδο εργασίας γι αυτό μπαίνω και ρωτώ. αν ήξερα θα κατέθετα την άποψη μου, δεν ξέρω και ρωτώ τόσο απλά, ένα απλό λινκ σε προηγούμενο θέμα θα αρκούσε αλλά απο σχόλια άλλο τίποτα! Η γνώση ήταν δύναμη, τη σήμερον ημέρα δύναμη είναι η διάδοση της! Ευχαριστώ ξανά τους προηγούμενους συαδέλφους που απαντήσαν!
  4. Ευχαριστώ τους συναδέλφους που απάντησαν με ανιδιοτέλεια! όσον αφορά την ακρίβεια αν για παράδειγμα χρησιμοοιήσω gps χειρός με τρομερές αποκλίσεις, και πάνω σε αυτό γίνει συμβόλαιο, εγώ τι ποινικές ευθύνες έχω. Τέλος πολύ συνέδελφοι λεν στη δήλωση του μηχανικου ότι δεν βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο ρέμα κ.τ.λ, αυτό αναφέρεται σε νόμο? αν είναι πράγματι σε ρέμα δίπλα, πρέπει να είναι καταγεγραμμένο (που το ψάχνω)? Ευχαριστώ ξανά...
  5. Συνάδελφοι άμα είχα χρόνο για ψάξιμο, θα το έκανα. Προσπαθώ να κερδίσω χρόνο...οπότε αν δεν είναι δύσκολο κάντε μια παραπομπή, ακόμα και με π.μ. Ευχαριστώ
  6. Είμαι νέος μηχανικός και κάνω τοπογραφικά για πρώτη φορά. Επειδή έχω δει πολλές παραλαγές της δήλωσης του ιδιοκτήτη, μπορεί κάποιος υπεύθυνα να μου πει με βάση ποια νομοθεσία γίνεται (651/77, 83, 2242/94) και να μου δώσει ένα ολοκληρωμένο υπόδειγμα. Επίσης σε σύνταξη τοπογραφικού για συμβολαιογραφική πράξη τι ευθυνη έχω σαν πολιτικός μηχανικός αν έχω διαφορά με το πραγματικό π.χ μισό στρέμμα στα 3 (τυχαίο παράδειγμα πολύ μεγάλο). Διαφορές στα ορια 10-20 εκ είναι αποδεκτές? Ευχαριστώ!
  7. Δεν με ενδιαφέρει η κατασκευη ισουψων με ενδιαφέρει να το δω πως μετατρέπεται και να μπορώ να σχεδιάσω κάτι απλό 3d. Συγκεκριμένα μιλάω για βυδομετρία και κατασκευή λιμανιού!
  8. έχω αρχεία EXCEL τα οποία ανά στήλη υπάρχει (x,y,z) συντεταγμένες. Πως μπορώ να τα προβάλω σε 3D και να δω την επιφάνεια καθώς και να σχεδιάσω σε αυτή ότι θέλω? Μου παν για το surfer αλλά δε μου αρέσουν τα 3D του και είναι δύσκολο στο σχεδιασμό. Με 3Δ Autocad γίνεται? Πως? Πως μετατρέπω τα σημεία του EXCEL σε σημεία Autocad Ευχαριστώ Παρατηρήσεις: 1. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. 2. Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να περιγράφουν με σαφήνεια το αντικείμενο και να μην είναι αόριστοι. 3. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας (σου έχει γίνει επανειλημμένα παρατήρηση γι΄αυτό) Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
  9. Μπορείτε να με διαφωτίσετε, όταν οι εσωτερικές διαστάσεις ενός θαλάμου ανελκυστήρα είναι 1,90χ2,20μ. πόσο να αφήσω χώρο για τον θάλαμο και πόσο επιπλέον για την σκυροδέτηση? ευχαριστώ Παρακαλώ μεταβείτε στο Πίνακας Ελέγχου -->Προσωπικό Προφίλ-- >Επεξεργασία προσωπικών στοιχείων και στο πεδίο επάγγελμα συμπληρώστε την ειδικότητά σας. avgoust
  10. Είμαι νέος μηχανικός και θέλω να πάρω στατικό πρόγραμμα. 1) Ποια προγράμματα έχουν και επιλογές για ενισχύσεις (ανθρακονήματα, gunite κτλ.) και αν δίνουν αξιόπιστες λύσεις? 2) Τι γίνεται με ευρωκώδικες, τους χρησιμοποιούμε? Απλά μοιαζουνε με ΕΚΩΣ και ΕΑΚ? 3) Απο πεπερασμένα ποιο θεωρείτε καλύτερο? Έχω δουλέψει Fespa, αλλά ακούω πολύ καλά λόγια για Cubus. Είναι μεταφρασμένο ξένο?
  11. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο-γρηγορότερο πρόγραμμα εταιρείας για σύνταξη μελετών δημοσίων έργων με βάση τα τιμολόγια Σουφλιά?
  12. Θέλω να αγοράσω ένα τοπογραφικό μηχάνημα ώστε να κάνω τοπογραφικά σαν νέος Πολ. Μηχανικός που είμαι. τί πρέπει να προσέξω? Να πάρω σταθμό ή με GPS?
  13. Η γέφυρα θα είναι από σκυρόδεμα. Που μπορώ να βρω την διάταξη ότι πρέπει να σχεδιάσω με γερμανικούς νέους κανονισμούς και όχι ΕC? Το πρόγραμμα για γέφυρες είναι λίγο ακριβό μπορώ να το επιλύσω σε απλό πρόγραμμα πεπερασμέων ως αμφιέρειστη πλακοδοκό με φορτίσεις για οχήματα? ευχαριστώ Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας στο προφίλ σας , ευχαριστώ ZaXoYs
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.